- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #61486 üzenetére
Miféle 100-150000 forintot emlegetsz?
Mostani Philipsemet 35000 helyett 25000-ért vettem. Egy jó Braun sem kerül többe.#61485Dorian
Az kaparja a bőrömet, ég utána. Minden alkalommal tapasztalom, mert a nyakamról úgy vágom le a szőrt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
-
tibbike01
őstag
válasz herdsman12 #61499 üzenetére
Nekünk Medelstor van, nagyon szeretjük, igazából nem hiányolok semmit belőle, másfél órás programot futtajuk és a végére szárazok az edények-tányérok.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz Donki Hóte #61506 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Nekem sincs rá szükségem, de ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lehetne esetleg hasznos.
-
-
HS 2142
őstag
Sziasztok,
Talán még nem volt hivatkozva, de a Bosch robotgépekre van most promóció:
"Amennyiben akciónk időtartama alatt vásárol a promócióban részt vevő Bosch MUM5..., MUM9... és MUMS2... típusú konyhai robotgépek közül, és alább regisztrál, mi visszafizetjük a vételár 20%-át." Időtartam: 2021.03.01 és 2020.04.07
A családban örülnének egy olyan kombinált robotgépnek, ami dagaszt, turmixol, húst darál, citromot facsar, de nincs tapasztalatom ezekkel a típusokkal. 60-80 ezer forint körül érdemes ezek között a Bosch-ok között nézelődni vagy van életképes alternatíva ebben az ársávban? (Glamour napok nem hiszem, hogy lenne a promóció időszakában, Joy kupon sincs ami felhasználható erre a célra.)Például.:
Bosch MUMS2EW40 - 80 ezer környékén, ami a kedvezménnyel 64 ezer forintra csökkenthető.I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Nem profi, de ar/ertek aranyban elfogadhato kes elezot mit ajanlanatok?
Koszi
G,Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
veterán
válasz Gravity1234 #61515 üzenetére
Ha nem vagy szakértő, akkor csakis ilyen csettegő típusú késélezőt tudok ajánlani
Bár nem olcsó, de ár/értékben tutira bestbuy, az ismerőseid állandóan azt fogják kérdezgetni, hogy hogyan tudod olyan szuper élesre fenni a késeidet
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
MODERÁTOR
válasz Donki Hóte #61516 üzenetére
"A beépített mágnesek biztosítják, hogy a behelyezett kés mindig a megfelelő szögben álljon." ez különösen jó lehet a nem mágnesezhető acélpengék esetén
Nekem egy tök faék egyszerű chef choice van 5000ft. [link] Napi szinten fenni teljesen jó. Komolyabb élezést úgyis csak fenőkővel lehet.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #61516 üzenetére
Otthoni használatra:
Alap: Vulkanus Basic
Profi: Vulkanus Classic VG2 ha elhasználódik, akkor külön élezőbetét
Ennél több nem kell a konyhában: Work Sharp Culinary E5[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Vezetéknélküli porszívó vásárlásán törjük a fejünket, és kinéztünk egy Xiaomi Dreame V11 példányt. Mi a véleményetek róla?
Youtubeon néztem róla videót, a Dyson V11-el, ott fölényesen verte a Dysont. -
ferensz
senior tag
Sziasztok, mosogatogepet keresnek kis helyre. IKEA-s Knoxhult konyha egyik ajtos resze helyere lenne berakva. Sajnos a konyhaszekreny kialakitasa miatt beepitheto nem johet szoba, kompakt tabletop modelleket neztem, de ugy tunik, hogy nincs tul nagy felhozatal ezekbol. EMAG-on talaltam egyet, ami a meretei alapjan tokeletes lenne, de egy soha nem hallottam rola roman marka, NEI neven fut. Van esetleg ezzel a markaval valami tapasztalata, vagy esetleg ajanlasa gepre, ami beferne egy 56 cm szeles, 58/71 cm magas 50 cm mely helyre?
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
pjen
félisten
válasz szotyika77 #61519 üzenetére
Ezeket a videókat fenntartással kell kezelni.Sokszor teremtenek a megrendelőnek kedvező feltételeket.
-
ribarszki
őstag
Ezt remélem te sem gondolod komolyan.. ott kezdődik hogy nincs szőnyegfeje. Kemény felületen lehet hozza a Dyson szintjét, de semmi másban nem. Még a Dyson V8-nak sem igazán ellenfél..
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Egy másik videóban pedig a Dyson verte fölényesen a Xiaomi Dreame V11-et. Ugye tudod hogy ezeknek a termékelemzős videóknak nem sok értelmük van
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
szotyika77
aktív tag
válasz OPiiPO #61523 üzenetére
+ ribarszki
+ pjenKöszönöm mindenkinek, átértékeltem a látottakat!
És így módosítanám is a kérdésemet:
Milyen vezeték nélküli porszívót ajánlanátok az alábbi kritériumokra?
-Kb 140m2-re, ahol a padló 70% csempe, a maradék laminált padló.
-3 hosszú szálú szőnyegünk is van, fontos lenne, hogy azt is fel tudja porszívózni.
-Szeretném ha egy nagy egybefüggő felületet egyszerre fel tudjak porszívózni, ez kb 70m2, ennyit bírjon az akksija legalább.
-a keret max 140-150 ezer forint.Előre is köszönöm a segítséget!
-
pjen
félisten
válasz szotyika77 #61524 üzenetére
Nekem van egy Dyson V8 de az nem bír ennyit.A Philips power duó aksi szempontból jobb.
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok! Kombinált gáztűzhelyet keresek! Felül gáz, villany sütő! Melyik márka/típus az ajánlott? 80 körül szánnék rá. Tartósság elsődleges, az előző no name 7 évig bírta. Ez jó lenne? [link]
There is a star
-
Gabesz87
veterán
Szaisztok. Kipurcant a vasalónk, folyt a víz ki belőle, aztán már nem is melegedett fel többet.
Egy electrolux volt, úgy 7-8 évet bírt talán. Mit érdemes venni, milyen márkát? Egyszerű, viszonylag könnyű vasaló kell, gőzöljön, semmi extra. És valami tapadásmentes talpa legyen. Euronicsban venném (Corvin), mert az van közel, és még ma. -
Gravity1234
tag
válasz Dluinet #61518 üzenetére
Szia!
Koszonom a valaszt/valaszokat.
Nekem itthon a Vulkanus Classic Vg2 van (ez nekem a profi kategoria, 18 ezer FT...magamnak megvettem, mert van egy jobb fajta shef kesem 10 eve)Most a szuleimnek vennek "valamit" nyilvan nem akarnak kiadni erte 18 ezret. Hagyomanyos keseik vannak, es most az Intersparos Vivo kesekbol a sefkest veszik meg, kiprobalni.
Arra jutottunk, hogy mondtam nekik igazabol tok mindegy hogy 200 ezres kes vagy 3 ezres kes, idovel az a kerdes mivel es hogyan tudod elezni. (nyilvan a jo minosegu profibb kesek lassabban kopnak es ritkabban elezed), szoval all in all, abba maradtunk vegyek nekik valami egyszerubb, olcsobb elezot.
Ezert kerdezem. a sima Vulkanus 10k ert is sok lesz mar szerintem nekik, szoval akkor inkabb ugy fogalmaznam at a kerdesem, hogy ezek a Pl Emagon talalhato (Vulkanushoz hasonlo) vagy az egynyeles elezok, 3-5 ezres kategoriaban mit tudnak a fentiek tukreben?
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Gravity1234 #61531 üzenetére
Illetve akkor maris visszakerdeznek, mert ahogy irtam nekem a 18 ezres Vulkanus Vg2 van, talan 2 eve vettem, max 3 es mondjuk hasznaltam 20x. Most mintha azt tapasztalnam hogy nem elez...huzom a kest es hang nelkul mintha valami sima felulet lenne mozog a ket elezo kozott.
miert 18 ezer ez az elezo, es miert mondta az elado hogy orok eletre jo, ha esetleg cserelni kell benne elezot?
Akkor miben mas a 18 es a 3 ezres?
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
nagyúr
válasz Gravity1234 #61531 üzenetére
Évente kell egy ilyet venni vagy amikor érzed, hogy már nem élez rendesen.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
PainKiller13
őstag
Jelentem megjavult a Miele vadonatúj mosogatógép, amit közel 2 éve vettem és most lett beüzemelve, azt mondta a szerelő hogy ilyen beállt szivattyút még nem látott. Nem kért semmit a szerelő pedig a mosógépet is "beüzemelte", vagyis aláírta a garipapírt mindkét eszközön, így innentől él a 2 év gari. Nagyon korrektek, segítőkészek, adtam is neki egy 5öst hálám jeléül, egyébként úgy volt a mosógép beüzemelését ki kell fizetni, de azt sem kellett.
-
nagyúr
válasz Viiktor1989 #61538 üzenetére
Igen, csak kb fél-egy év és már nem éleznek.
Puha, olcsó pengéjű késekhez jó. Ha 4-5 húzásból megélezi a kést, akkor ahhoz a pengéhez jó.
30000Ft-os kés, tönkreteszi az élezőt, mert erősebb a pengéje, mint az élező."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dorian
félisten
válasz Viiktor1989 #61538 üzenetére
Remélem, mert itthon már az összes késünk olyan, hogy izomerővel kell pótolni az élességet
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #61540 üzenetére
Pár éve vettem egy ilyet: [link], akkor még csak 8000 forintba került. Azért mertem megvenni, mert egyrészt rengeteg Tupperware eszközünk, edényünk van és mindet kiválónak tartjuk, másrészt a német Stiftung Warentest a legjobbak közé sorolta. Egyszerűbb késekhez, mint a 25 éve használatban lévő Fiskars készlet darabjai, megfelel, ám a solingeni Berndes-eket fenőkővel utána kell húzni.
Bicskámat Spyderco Triangle élezővel [link] fenem borotvákat megszégyenítőre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Edorn
senior tag
Porszívók, takarítógépek terén mi számít jó márkának?
Ilyen összetettebb készülékre lenne szükség: (száraz)porszívózás, szőnyeg mosás (nedves porszívózás?), kárpittisztítás ha lehet, ilyesmi... Nagy előny, ha a porzsákkal nem kell mókolni, azaz porzsák nélküli, hogy ne kelljen betárazni belőle, vagy aggódni, hogy kapható lesz-e x év múlva...
(Legyen szívóerő, de lehessen csökkenteni, ha kis, le nem rögzített anyagokat tisztítanék vele)
50-100 ezer körül gondolkodom...
(eddig csak pár ezer forintos gagyi porszívóink voltak, meg régebben az ősrégi, ütheted-vághatod, akkor is bírja csodák, szóval nincs igazán tapasztalatom ezekkel a vizes őrületekkel)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
BB9000
senior tag
Vizes takarításra, kárpittisztításra ez jó lehet: PHILIPS FC6844 Takarítógép. Nekem ennek elődje van. Bevált.
Napi/heti porszívózásra ezt egyáltalán nem ajánlom, mert nagy, nehéz és "nemarravaló".
Sima porszívónak inkább egy Miele C1, C2, vagy ha van rá keret akkor C3. Tuti lesz hozzá porzsák 10-20 év múlva is.
Szóval két eszközt javaslok venni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ketté kell választani. Kell egy takarítógép (nem vizes-porszívó, hanem ami nagynyomáson vegyszeres vizet is képes bespriccelni) időnkénti használatra, és kell egy normál porszívó.
Előbbiből én itteni javaslatra Thomas Boxert vettem, olcsó volt (50), és jól működik. Porszívó már pár éves, Philips Performer 2000 W-os, 425W szívóerővel. Lehet, hogy ma már ilyen erőset nem kapni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Edorn
senior tag
válasz Dorian #61546 üzenetére
Ó...
Közben kiszemeltem egy ilyet: https://edigital.hu/takaritogep/bosch-bwd41700-takaritogep-kekfekete-1700w-p808988
Akkor ez önmagában nem lenne jó mindenre?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Nagya21
addikt
Hali!
Thomas Twin Aquawash - Dyson V11 combó használom.
A Thomas lehet vizszürős porszívó-porzsákos porszívó-takarítógép.
Nagyon jól működik, jól szív, 1600W-os motor, de nehéz, mindennapi használatra nem ajánlom.
Az aldiban most volt-van multiciklon porszívó, azt nézd meg napi használatra, vagy egy Dyson V8-tól felfelé.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik