- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astery
senior tag
válasz allein #62746 üzenetére
Egy kolléga írt a Philips porszívóról véleményt. Nekem is az van. Teljes mértékben elégedetten használom második porszívóként hét közbeni lakás takarításra. Azt gondolom, hogy a 60 hónapos garancia sokat számít. Rengeteg helyen lehet 15-20 %-os Philips kuponhoz jutni - úgy pláne megéri szerintem. Már persze ha ebben a 60-70 Ft-os árkategóriában gondolkozol.
-
PrometheusX
aktív tag
Hasonló dolog fordult elő édesanyám Beko mosógépénél is. Minden fordulatnál nyekergő hangot hallottunk, hasonlót ehhez, csak rosszabbul (olyan mintha fém-műanyag súrlódott volna). Centrizésnél maximális fordulatszámon elhallgatott ez a hang. Szervizes ismerős azt mondta hogy csapágy, de amúgy "bármi" lehet. Jobbnak láttuk bejelenteni mint hibát a Bekonál és szervizessel megnézetni.
Mint kiderült beüzemelésnél alul egy hungarocellap bent maradt a dob alatt (ilyen rögzítő amúgy), és ennek ütődött neki a dob, ezzel okozva a nyekergő, súrlódó hangot. A Beko szerzives nagyon szuper volt, azt mondta hogy emiatt kiszállási díjat kellene felszámolnia, de majd valahogy megoldja hogy ne legyen belőle plusz költség.
Ja, és azt is mondta hogy az újabb típusú mosógépek alá már nem kell ilyen mosogatógép szőnyeg (tudjátok ez a jó vastag gumilap). Elég a lábakat beállítani és készen vagy.
Nem biztos hogy segítettem / megoldás lesz a problémádra, de gondoltam hogy leírom. Ha esetleg nem kapnál választ, én mindenképpen megpróbálnék LG ügyfélszolgálattól segítséget kérni a biztonság kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
simico
tag
válasz agroman #62726 üzenetére
Belefér 160 liter körüli fagyasztó is? Ott már nagyobb a választék mint 100 liter körül.
Mi márciusban vettünk második gépnek 168 literes Beko RFSA-210K30 WN fagyasztót. Mivel max 55 cm széles gép fér be a nagy LG hűtőnk mellé (és máshol még ennyi hely sincs), ezért csak Beko és Gorenje maradt, utóbbi viszont nem volt raktáron. Eddig jól teljesít, legfelső fiókban is tartja a beállított hőmérsékletet. A kompresszort mellette állva is alig hallani.A 60 cm széles gépeknél viszont már sokkal nagyobb a választék, például Liebherr is van. Ha nem ragaszkodsz a 100 literhez és nem kell keskeny gép, akkor jóval több márka közül választhatsz. A 100 liter egyébként is hamar megtelik
-
simico
tag
válasz PrometheusX #62729 üzenetére
Nekünk WTV-6632 B0 van, talán az inverteres motor az egyetlen különbség a 6633-ban. Elégedettek vagyunk vele, korábban írtam már róla tapasztalatot, keress rám.
Az LG inverteres mosógépeket is nézzétek meg, jó tapasztalatokat hallok róluk ismerősi körben. -
varmi2
nagyúr
Üdv.
20k körül keresek valami mikrohullámú sütöt. Mit ajánlanátok.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Veron
addikt
válasz PrometheusX #62755 üzenetére
Köszi.
Fél évig nem volt baja, 1 hete meg nyekereg. Laikusként, amit tudtam megnéztem, de semmi triviálist nem találtam. Lehet be kellene jelenteni, csak COVID miatt nem akarunk beengedni most szerelőt. Vajon lehet így használni?
Electrolux amúgy."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
BBéci
legenda
" COVID miatt nem akarunk beengedni most szerelőt"
Ugyan már!
Mindenkin legyen maszk, nyisd ki az összes ablakot amikor megérkezik a szerelő és amikor elment, az után 15 perccel csukd be.
Nálunk e hónap 8-án voltak ketten kéményt ellenőrizni, a fent leírt protokollt követtük és még élünk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zoli03
őstag
Xiaomi Dreame XR-nél van jobb választás az alábbi szempontok alapján?
- nagyrészt járólapon és parkettán lenne használva
- a maradék részben kisebb, rövid szálú szőnyegeken
- kárpitokat is szeretnék vele porszívózni (portalanítani)
- állat nincs a házban, csak női hajszál
- max 75e FtKöszi
-
Veron
addikt
Oké, senkit nem szeretnék meggyőzni, mindeki úgy áll hozzá a vírushoz, ahogy neki tetszik. Peace.
Viszont a mosógép már kézzel pörgetve is fémes, csikorgó hangot hallat. [felvétel]
Ha jól tudom ezekre 1 év gari van, ami lejárt (egy éve vettük, fél éve van használatban), de ha beregisztrálom, akkor meghosszabbítható a garanciaidő. Regeljem be és egy nap múlva jelentsem be, hogy elromlott?
Hogy megy ez Electroluxéknál?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Laca1212
őstag
-
Gömbike
senior tag
válasz varmi2 #62764 üzenetére
Pl: [link]
A Samut azért szeretem, mert a kerámia belsőt nagyon könnyű tisztán tartani.
S inkább a 800 w-os gépek közül választanék, egyenletesebben, jobban melegít.
A grill meg jó melegszendvicshez, sült cuccokhoz, stb.
Én ezt venném: [link]
Annyival nem kerül többe, nagyobb, a vasárnapi leveses tál is belefér, s sokkal, de inkább nagyságrendekkel jobban melegít.
Ez meg mindent megcsinál: [link] , nekünk egy komoly ilyesmi Samu van.A péksütitől kezdve a sült krumpliig mindent megcsinál. Kivált egy forró levegős katrancot, amit mostanàban divat reklámozni. Csak van hozzá egy plusz normális mikród.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BBéci
legenda
Nagyon komolyan veszem, de nem viszem túlzásba. Amit a hétvégén,
Budapest belvárosában láttam, az elborzasztott és felháborított. Már a második oltást is megkaptam, de így sem mennék maszkos tömegbe, pláne maszk nélkülibe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #62770 üzenetére
jajj, most látom, hogy az ajtó tömítésével lehet gond, mert ott folyik a víz
-
PrometheusX
aktív tag
Igazad van, én is megnéztem pár Electrolux beüzemelési útmutatót, az aljában nincs semmi ami rögzítené a dobot.
Akkor az is egy jó kiindulópont ha az Electrolux ügyfélszolgálatot felhívod megkérdezni, hátha kaptak hasonló bejelentést. Legrosszabb esetben ha működésben is látszik a dolog, akkor lehet hibabejelentést kell tenni.
Nem tudom, én is azt tanácsolom mint BBéci: mindenkin maszk + szellőztetés + fertőtlenítés a szerelő után megelőzheti a bajt (persze nem vagyok szakértő, de én így csinálnám). Talán meglehet így oldani a vizitet "minimális" kockázattal.
simico: még egyenlőre nézelődök, főként az LG-Bosch-Beko gépei közül. Nem tudtam eldönteni, de ha megvan, fogom jelezni.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
A hang alapján nekem úgy tűnik, hogy vagy egy fém cucc beszorult a dob és az üst közé és az adja azt a nyekergő hangot, vagy maga a motor. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, a mosógépet szét kell szerelni és le kell venni az ékszíjat. Ez típusfüggő, de ezen a videón egy hasonló művelet látható. YT video [link] . Ha az ékszíj leszedése után már nem nyikorog a dob forgatására, akkor a motor a ludas, ha továbbra is nyikorog, akkor az üstöt kell szétkapni, -ha egyáltalán szét lehet- és kiemelni az idegen tárgyat.
[ Szerkesztve ]
-
Wohme
tag
Sziasztok!
1, Mekkora a lakás alapterülete amit tisztán szeretnénk tartani? 60nm
2, Milyen a szőnyeg-szilárd burkolat aránya a házban? Két szobában parketta, két közepes méretű szőnyeggel, illetve járólap a konyhában
3, Van-e poratka-allergiás a családban? Nincs
4, Van-e kisgyermek/gyermekek a családban? Nincs
5, Lakik-e háziállat (kutya, macska) a háztartásban? Nem
6, Fontos-e a minél halkabb és gazdaságosabb üzemeltetés? Nem
7, Átlagosan milyen gyakorisággal vesszük használatba a porszívót egy héten? 2-3 alkalommal
Rengeteg hozzászólást olvastam, meglepően látom, hogy porszívókérdésben elég magas az elfogadható árkategória.A Miele termékeknél azt látom, hogy a C2-től kezdődik a legjobb vétel, de 75 ezret nagyon sokallok érte.
30-40 ezer Ft-ot tudnék egy porszívóvásárlással lenyelni jelen állás szerint, itt lenne szükségem egy olyan strapabíróbb gépre, amely képes elvégezni a munkát tisztességgel.
A keresgélés alapján ebben a kategóriában találtam egy Sencor SVC 8YL gépet 30 ezerért, amit sokan ajánlanak, viszont a fórumon olvasva 2 esetben is nagyon hamar megadta magát a technika, ezért kicsit tartózkodom a vételétől.
A másik tényező, hogy ez egy kifutó termék. Ezzel kapcsolatban milyen hátrányok érhetnek?Az utolsó kérdésem a szűrő- és porzsákcserére irányulna. Tudok szabványporzsákot venni majd, miután a termék kifutott teljesen? Hol tudom ezt beszerezni?
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
grilles mikrohullámú sütőt kell vennem otthonra.
Kritériumok: Digitális időzítő legyen rajta, grillfunkció.Mik az ajánlott márkák, típusok, boltok?
40.000 Ft nál többet nem szeretnék kiadni érte.LG MH6565CPS - típust néztem ki, de horror ára van, meg alig kapható pár helyen.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Az újabb, tehát az 1-2 éves mosógépeket szabad e (elsősorban BOSCH) ecettel ki tisztítani olykor? Elég megosztott véleményeket hallok/olvasok róla, régebbi gépeknél bevalik az újaknak állítólag többet árt mint használ?! Igaz ez?
Mosogatógép tablettq ajánlott helyette? Szintén olvasok hasonló pozitív tapasztalatokat vele. -
Bazsee71
őstag
Sziasztok,
Szüleimnek szeretnék akkus álló porszívót, viszont elvesztem a kínálatban. Hidegburkolat van mindenhol, illetve egy macska, utóbbi miatt a kárpittisztítás hatékonysága kedvező lenne.
Dyson-nál most anyák napi árakon fut pár porszívó, ahogy utánanéztem V10 Motorhed (170k) vagy V11 Animal Extra (200k) lenne nyerő. Alzánál a V10 Motorhead 100k, de nem érzem az igazinak, őszintén szólva nem nagyon sikerült kiigazodni a különböző típusok között.
És akkor itt van most a Xiaomi Roidmi NEX X20 120k-ért a MediaMarktnál. Ár alapján ez a legszimpatikusabb, illetve tetszik, hogy a működéshez nem kell folyamatosan nyomva tartani a gombot (ez utóbbit nem is nagyon értem a Dysonnál).
Mi a véleményetek, kinevezhető legjobb a fentiek közül, vagy igazából már egyikkel sem járnának rosszul? -
Nagya21
addikt
válasz Bazsee71 #62780 üzenetére
HAli!
Az Alzánál a v8 motorhead 100k!! Azért jó ajánlat, én azt mondanám vedd.
Nekem V11 van( v6-v7 után), de nehezebb mint a V8, ez a gyerekeknek van parkettára használják+1macs, fluffy fejjel nagyon jó, +a kis kárpittisztító fej kárpitra is O.K.
Az, hogy folyamatosan húzni kell a ravaszt, áramtakarékosság, mert csak addig működik a motor , míg használod.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
MODERÁTOR
válasz Nagya21 #62781 üzenetére
"Az, hogy folyamatosan húzni kell a ravaszt, áramtakarékosság" ha tolod a padlón folyamatosan akkor milyen áramot takarítasz meg? ez borzasztó béna tervezési hiba sztem amit úgy látszik a V15-be is továbbvittek.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ribarszki
őstag
Ha hidegburkolat van mindenhol, akkor felejtsd el a motohead-es Dysonokat. Absolute modellt keress, ahhoz van plüss Fluffy fej.
Ezért: [link] Sokkal-sokkal gyorsabb és alaposabb.
Amúgy pár hét múlva nálunk is lesz Dyson V15, ahhoz olyan fluffy fej lesz amin lézer világítja meg a koszt a fej előtt.
Meg egy 260k-s árcédula..A Xiaomi sem rossz hidegburkolaton, de azért távol van minőségben a Dysontól.
-
törölt tag
" ez borzasztó béna tervezési hiba"
Szerintem ez nem hiba. Ezt szándékosan készítik ilyenre. Nehezen tudnám elképzelni, hogy a Dysonnál ez eddig nem jutott eszükbe.
Az persze más kérdés, hogy hasznos e, vagy haszontalan ez a funkcióhiány, de hogy tervezési hiba lenne, azt nem hiszem. -
Bazsee71
őstag
válasz ribarszki #62783 üzenetére
Köszi a tippet, ez a Soft Roller fej lesz a nyerő. 130-ért találtam V8 Absolute-ot, V10 Absolute-ot pedig 200-ért. Papíron sokkal jobb az utóbbi, de megér vajon 70k többletet?
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #62786 üzenetére
Félreértetted! Nem tételezte fel senki, hogy a mérnököknek nem jutott eszébe a gomb reteszelhetősége. Az a hiba, hogy valami eszement ötlettől vezérelve direkt olyanra tervezték, amilyen lett.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Laca1212
őstag
Ugyanez érdekelne dyson-okkal kapcsolatban, csak nálam van kevés rövid szőrű, normál szőnyeg is. kb 10 m2, a többi laminált parketta, linóleum, fa parketta. A lakás 50 m2, szőrözős állat nincs.
A sokféle dyson közül melyik lenne ajánlott olyan 100 - 150e környékén? Akár használt is játszhat...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Laca1212 #62789 üzenetére
Vagy laminált, vagy parketta! Előbbi préselt fazúzalékra kasírozott műanyag fóliás padlóburkoló, utóbbi színtiszta fából készül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nem mérnöki bénaság, hanem energia hatékonyság.
Ha lerakod a hagyományos porszívót, hogy arrébrakj vmit, akkor azt hagyod menni, a dyson viszont leáll, sporol, csak akkor működik, mikor használod......
Egyébként meg bontható szölö-virágkötöző, oszt go ha idegesít.....Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest