Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Devas

    őstag

    válasz concret_hp #17515 üzenetére

    Konkrétabban (immár billentyűzetről):

    -Benézel a mosógép háta mögé, és látod hogy felül rácsatlakozik egy tömlő (itt kapja a vizet). A mosógép burkolatát nem kell eltávolítani a művelethez. Mivel itt ez víznyomás alatt van és ha kitekered eláztatod a lakást/házat, ezért előtte el kell zárnod a csapot. Ha el van zárva, akkor vízpumpafogóval szépen letekered (egy kevés víz ki fog folyni belőle), és a mágnesszelepben (amire rácsatlakozott) belül ott figyel a szűrő, a kis fülecskéje viszont kilóg, amire rácsípsz egy kombifogóval és szépen ki bírod húzni belőle. A szűrőt csap alatt egy kis kefével kitakarítod, majd mehet vissza minden. Ez arra jó, hogy a gépbe beáramló víz akadálytalanul a mosószertartályba jusson, és a megfelelő rekeszbe spriccelje a vizet.

    -Ha szemben állsz a mosógéppel, akkor jobbra alul van valahol a szivattyú a burkolat alatt, és felette a másik szűrő. Általában kivülről egy kis billenő ablakon keresztül hozzá lehet férni a mosógép szétszerelése nélkül. Kinyitod az ajtót és kitekered a szűrőt (menetes). Ez fogja meg a ganét, nehogy bekerüljön a szivattyúba. Ha mégis átjut a szűrőn, akkor a szivattyúlapáthoz beszorulhat és ilyenkor nem szivattyúzza ki a gép a szennyvizet. A mosógépben általában mindig maradni szokott egy kis víz, az most ki fog ott folyni, miközben kitekered a szűrőt, ezért egy tálcát célszerű alárakni és abba kiereszteni a vizet. Kitakarítod a szűrőt és mehet vissza minden. Gondolom mondanom sem kell, hogy ne mosás közben láss hozzá, amikor a mosógép tele van vízzel. :)

    -Mosószertartály tisztítása. Kihúzód a fiókot, amiben egymástól el vannak szeparálva a rekeszek a különböző tisztítószerek részére. Ezt általában függőlegesen döntögetve ki lehet egészben emelni a gépből szerelés nélkül. Érdemes kikefélni, megszabadítani az iszaptól, stb. Az öblítő rekeszénél is általában szét lehet szedni még apróbb darabokra és így azt is ki lehet tisztítani.

    -Ha nagyon nyekereg/hegedül/csikorog a mosógép, akkor valami idegen tárgy kerülhetett a dob és az üst közé. ÁRAMTALANÍTOD, kinyitod az ajtaját és csavarhúzó segítségével kiszereled a dob egyik műanyag bordáját (ugyebár ez lökdösi körbe a ruhát mosáskor). A borda alatti kis nyíláson keresztül zseblámpa segítségével megpróbálod megkeresni mi kerülhetett oda ahova nem kellett volna (melltartó pántja a ludas általában és a fűtőbetétek környékén szokott beszorulni).

    Az összefoglalóban le van írva a trisós tisztítás menete. Asszonnyal most végeztettem el és nemhogy jobb illata van a ruháknak, de az egész lakásban jobb azóta a levegő (ezért külön köszönet illeti a cikk íróját). ;)

    [ Szerkesztve ]

    Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

Új hozzászólás Aktív témák