Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
jambiyya #59583 üzenetére
Szerintem ez egyértelműen Kodi hiba, hisz Plex-el azt a hang formátumot írja ki az AVR amire épp állítom a filmen belül.
Kodi-val lejátszva a filmet pedig nem akar az AVR Autómatán átváltani erről a DD+ +Sur-ről, hiába váltok DTS-re.
Azt hiszem át kell állnom a TV-re feltett Plex-re. Bár fel lehet tenni a Plex-et a Fire Tv 4k-ra is. -
libus
őstag
válasz
gab1ka #59574 üzenetére
De nem az AVR távirányítójának a zöld gombjával szoktam váltani hangformátumot, hogy miben akarom hallani, hanem kodi-val ha film kezdetekor mondjuk DTS-re váltottam (ha volt az adott filmben DTS formátum), akkor az AVR DTS-re váltott. Most miért nem ezt teszi?
ERPY: Nem tudom mi fút a Fire TV 4K-n
-
libus
őstag
válasz
gab1ka #59439 üzenetére
Tegnap délután volt időm tesztelni. Hát valami még mindig nagyon nem oké.
Kiválasztottam a Pure-val az "Auto"-t.
Fire Tv-n (ami közvetlen az AVR-be van csatlakoztatva) lévő Kodi-val ha váltok a hangok között, akkor is mindig ugyan azt mutatja az AVR. Ezt mutatja:Szóval teljesen mindegy, hogy mit választok ki ezek közül:
Ahogy a képen is látszik, a hang továbbítás engedélyezve van.
Mi kényszeríti az "Auto" ellenére az AVR-t, hogy csak az első képen lévő hang formátumba játsszon le? -
libus
őstag
Sziasztok!
Van egy Denon AVR-X3500H erősítőm.
Múltkorában csináltam rajta kalibrálást mert odébb kerültek a hangszórók, és azóta nem vált át ha a filmnézés közben váltok pl.: DD-ről DTS-re vagy másra.
A lejátszó egy Amazon Fire TV Stick, és Kodi van rajta lejátszónak.
Miért nem vált át az erősítő arra a hang formátumra, amire váltok a Kodi-n. -
libus
őstag
Megvan a hiba!
Tegnap este ugrott be, hogy én múltkorábban változtattam Wifi jelszót, de az X3500H erősítőbe nem írtam át..
Persze, hogy nem találta a Denon 2016 AVR Remote app a hálózatomon.
Hiba kijavítva, sőt kábelesre tettem, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő.
Bocsi mindenkitől, és köszönöm a segítségeket! -
libus
őstag
"Wifi-n keresztül tudod vezérelni a 3500-t."
Ezt hogyan lehet? (amúgy wifin csatlakozik a 3500h a hálózatomhoz)
Távirányitójával vezérlem, csak ki akartam próbálni telefonnal is.
Nem az 500-as szériához való app-al próbálkozom, hanem a Denon 2016 AVR Remote app-al, amit a 3500h-hoz van. -
libus
őstag
Sziasztok!
Denon AVR-X3500H-hoz letöltöttem a Denon 2016 AVR Remote app-ot, de nem látja.
A Denon oldalán volt írva az app. Párosítva van a telefon az erősítővel.
Mi lehet a baj? -
libus
őstag
válasz
I'am Dony #42343 üzenetére
Az a bajom, hogy a közelembe nincs ilyen lehetőség, és nem tudom meghallgatni őket.
Max. Youtube-n, de az nem adja vissza azt a hangzást. Szerintem.
Ezért is próbálok érdeklődni, hogy melyik lehet jó, és ki mit szól a kiválasztott szetthez.
Jelenleg egy JBL ESC rendszerem van, aminek tetszik a hangja, csak a 10W-os szateletik gyenge teljesítményüek a Denon AVR-X550BT erősítőhöz, meg az 50W-os passzív subwoofer nem is jó hozzá.
Mivel a JBL tetszett hangzásilag, meg dicsérik a Yamahákat is, ezek jó választások lehetnek 200-250k kategóriában? Vagy vannak náluk jobbak ebben az árban?
Pl.:
[link]
[link]
[link]
Persze a használt is szóba jöhet... -
libus
őstag
válasz
szivacs1987 #42334 üzenetére
Látom több sebből vérzik a Taga hangszórók..magas vágási frekvencia rossz hangminőség..
A Dali hangrendszer 400k lenne. Az sok.
Max. 200-250k mennék el subwooferrel együtt.
Mik lennének az ajánlataitok? -
libus
őstag
válasz
Dorian #42318 üzenetére
Gondolom akkor az az adat mutatja a hang minőséget, hogy hány Hz től hány Hz ig dolgozik az adott hangszóró.
Sajnálom, hogy a kinézett Taga 5.0-ás polc hangszóró szettnek a keresztváltója 5000Hz-nél vált, mert a teljesítménye jó lett volna a Denon AVR-X550BT mellé.
Ennek már jó lenne a teljesítménye, de max. Vizszintesen tudnám elhelyezni őket a Center vonalában. De gondolom így nem jó.
Pedig ez biztos szebben szólna mint egy polc hangszóró...nem?
Egy ilyen mellé is kellene subwoofer? -
libus
őstag
Akkor nekem sem lesz jó a kiszemelt 5.0-ás szett, mert 87dB az érzékenysége?
[link]
A keresztváltó frekvencia az jó, vagy mi a jó? Mert ennél 5000Hz-nél van.#42295) zsoika Várok.. figyelem ezerrel a hirdetéseket.
Újonnan a legolcsóbb helyen a Taga Harmony TSW-200 subwoofer 89.900... De jó lenne ha találnék használtba.. vagy 120-ast.. -
libus
őstag
Köszönöm a válaszod..akkor ez kiesett..
Még ezt a Taga-t néztem...zsoika Körülnézek...
-
libus
őstag
-
libus
őstag
válasz
univerzita #42057 üzenetére
Ti melyiket választanátok a Denon erősítő mellé?
Yamaha NS-SW100
Magnat Monitor Supreme Sub 302A
Jamo SUB210
Esetleg más?
A szoba 23nm. -
libus
őstag
válasz
Daywalker #42080 üzenetére
Gondolom AB van a Yamahába, az meg Bass reflex-es..
Legalábbis azt olvastam, hogy a zárt mélyláda meghajtásához 500W+-os erősitő kell és ezek többnyire D osztályúak.
Ez a Yamaha vagy Magnat 100-200W-os csak.
Amúgy bass reflex-esben gondolkodom..univerzita Én meg Lenti környéki vagyok. Úgyhogy messze...
-
libus
őstag
válasz
univerzita #42074 üzenetére
De mélynyomóba mekkora teljesítményüt érdemes nézegetni?
Jelenlegi JBL 50W-os.. A szoba 23nm.. -
libus
őstag
Ezt írták...illetve ezt mérték felhasználók..
Te is inkább a linkelt Yamahára szavazol?
Vagy van más javaslat? -
libus
őstag
válasz
univerzita #42057 üzenetére
Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni a két mélyládát.
Max. a véleményekre tudok támaszkodni. A Yamaháról találtam tesztet. Ez csak 5 ohm-os. 50W-os és valósan csak 31,5 herctől kezd dolgozni. A Magnat-ba 30cm a hagszóró, és 100W-os és 16,5 herctől dolgozik..Akkor a JBL rendszerem hangszórói kevesek lesznek a Denon erősítőhöz és nem mutatnák meg a Denon tudását?
zsoika Már megrendeltem azt a Denon-t, meg amúgy is akartam bluetooth-os legyen...
-
libus
őstag
Üdv!
Van egy 30 éve vásárolt JBL házimozim.
Ez még csak a Pro Logic-ot tudja. Optikai bemenet sincs rajta, csak 6 csatornás RCA bemenet. A mélyláda pedig passzív.
Kb. 5 éve rendeltem hozzá kínából egy Dolby Digital és DTS-t tudó dekódert, amin van optikai bemenet és 6 csatornás RCA kimenet.
A médialejátszó (Mede8er MED600X3D) ezzel van összekötve optikai kábellel, és ennek a dekódernek a 6 csatornás kimenete csatlakoztatva van a JBL 6 csatornás bemenetével.
A medialejátszó pedig HDMI-vel van összekötve a TV-vel.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne lecserélni a JBL ESC 230 erősítőt egy újabb erősitőre? Érezhetően jobb hangzást kapnék házimozizáskor? A JBL hangszórókat megtartanám..Egy másik fórumba azt írták, hogy minden tekintetben jobb lenne a csere.
Ezt a Denon erősítőt választottam.Mélyládát milyent ajánlatok hozzá? Mert ugye a jelenlegi passzív. Vagy használhatom úgy, hogy a Denon erősítőnek a Subwoofer kimenetét összekötöm a JBL 6 csatornás bemenetével (persze Sub bemenetre), akkor így a JBL erősítő végezné a passzív Sub erősítését.
Vagy inkább ezek
Yamaha
Magnat
Esetleg más ajánlat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest