- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Hidd el, szivárog felfelé a víz, épp a nedvesítő hatása miatt (folyadékok felületi feszültsége és nedvesítő hatása)
De ez már tényleg nagyon off. Általános iskolában is tanultuk mindannyian. Mivel én falun jártam, talán ezért szemléletes példaként hozta fel a tanárnőm, hogy egy kapálás felér tíz locsolással. Ugyanis a porózus szerkezet, és a hajszálrepedések miatt felfelé kipárolog a talaj víztartalma. A kapálás pedig megtöri ezeket a hajszálrepedéseket, ergo megszünteti az elpárolgás útját. Mondok még egy példát. Használt szivacsot helyezz egy tányér vízbe. A szivacs az eredeti víz szintje felett is megtelik vízzel
Ugyan nem felfelé folyik, de nedvesítő tulajdonsága miatt, igenis felfelé kapaszkodik olyan esetekben, mikor a folyadékedény (esetünkben a porózus vagy szivacsos anyag belső üregecskéi) kellően szűk ahhoz, hogy a folyadék felületi feszültsége érvényesülni tudjon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest