Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz sisi22 #79053 üzenetére

    Egy Ni-Mh, Ni-Cd akku névleges feszültsége 1,2 V, de teljesen feltöltve 1,44-1,45 V körül van.
    A baj az, hogy gyorsan csökken 1,2 V környékére - ahol a kapacitásának nagy részét adja le - és erre sok eszköz érzékeny.
    Erre találták ki a Ni-Zn akkukat 1,6 V cellafeszültséggel, de ezek teljesen feltöltve 1,9 V környékén mozognak, ami azért már bő 20% az 1,5 V-on üzemelő készülékekeben, amit nem mind visel jól. Ehhez az akkuhoz külön töltő is kell.
    Vannak Li-Ion 3,6 V cellák is, amikben van DC-DC step down konverter, így folyamatosan 1,5 V-ot adnak le, illetve egy töltőelektronika, amivel 5 V USB-ről tölthetők.

    Annyira olcsó és ugyanakkor annyira jó minőségű az Ikea Ladda, és annyira drága töltőt használok hozzá, hogy nekem személy szerint nem éri meg másra váltani. 4 db egér, 2 db billentyűzet, 3 fejlámpa az, amiben mindig van akku és mellette pár Technik legó, vagy más elemes kacat. Karácsonyi szezonban elemes karácsonyfa égőkészlet (15 db gyertya forma és egy táviránytó, vezeték nélküli az egész), amihez a fejlámpákból is összeszedem az elemeket Mikulás környékén és feltöltöm őket...

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák