-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Íróasztal hátsó részéhez szükséges rögzítem egy router-t. Sajnos fúrni, faragni, visszafordíthatatlan átalakításokat az asztalban nem lehet végrehajtani. Továbbá okos döntés lenne, ha a visszajelző ledek felfelé világítanának. Hogyan tudnám mégis megfelelően rögzíteni az eszközt?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz Tothgera30 #53153 üzenetére
Én a szivacsos 2 oldalú ragasztót ajánlanám. Erősen tart, Alkohollal, egyéb oldószerekkel könnyen letakarítható. Annyira nem is drága
"Habalátétes kétoldalú ragasztószalag sima és durva felületû
anyagok (csempe, mûanyag, fém, fa) tartós rögzítéséhez.
Öregedés-ellenálló. 1 mm vastag fehér PEhab, akril bázisú
ragasztóval. 90°C fokig hõálló. Öntapadó horgok, kábelvezetékek,
plexi-üveg tükrök, táblák, voblerek ragasztásához. Beltéri
tükörragasztó! Alacsony ár - jó minõség!"Szerk.: Konkrétan ezt a fajtát ajánlanám, 19mm széles a legideálisabb az ilyesmihez
[ Szerkesztve ]
vapebook.hu - őszinte ecigi tesztek, vaperektől vapereknek
-
imibogyo
veterán
válasz Tothgera30 #53153 üzenetére
Én is csatlakozom a kétoldalas szalaggal történő rögzítéshez, ha ennyire meg van kötve a kezed.
Talán csak annyival egészíteném ki, hogy vigyázz a kétoldalas ragasztó ne kerüljön a matrica fölé, mert azt egy jövőbeli akár még alkoholos ragasztó eltávolítás mellett is lehet, hogy megsérted. Nekem 4 eszközömön is így volt megoldva a felfogatás, de én 3 csíkot használtam. Na most a középső csík természetesen a matricák felett ment el. 3 eszköznél semmi gond nem volt eltávolításkor sem, de a 4. eszközön a matrica is felvált a ragasztóval együtt (ugye nem mindegy, hogy műanyag, vagy papír matrica, ezen sajnos papír(os) volt). Nagy baja nem lett, de azért látszik a visszaragasztás (ezt csak egy esetleges eladás miatt írom).
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Bekapcsoló gombomat ki kell helyeznem a gépből, kb. 4 méterre az alaplaptól. Van több ilyen kis vezetékem, ha ezeket összeforrasztom lesz-e negatív hatása, hogy 4 méteres a kábel nem csak 0,5?
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz Krogoth #53156 üzenetére
Mivel itt csak arról van szó hogy két pont között rövidzárat okozol így ezzel csak akkor lesz gond, ha a kábel ellenállása, vagyis csillapítása eléri azt a pontot ami semlegesíti azt a minimális áramot ami a két pont különbsége. Ami szvsz ilyen kábel esetén több 10 méter. Ha egy tanácsot adhatok én ezt úgy oldanám meg, hogy egy megfelelő hosszúságú utp kábel egyik érpárját kötném be. Ad 1: nem kell forrasztgatni, ad 2: ezeknek a vezetékeknek rendkívül kicsi az ellenállása Remélem segítettem
Szerk.: igény esetén tudok biztosítani ilyen kábelt, esetleg a forrasztásban is tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Tara9714, imibogyo: Végül úgy döntöttem rendelek pár ilyen fém asztalterítő rögzítőt, ennek a két végét átfúrom, a a router lyukacsos végébe kis kampókat akasztok, másikat a fúrt lyukakba, és azt ráhúzom az asztal szélére. Ennek talán kevesebb az esélye hogy elengedje mint a ragasztó az eszközt, és valamilyen fizikai biztonságot is ad számára. A router (NETGEAR WNR2000) épsége nem lenne probléma, mert már moddingolva van, tehát heatsinkkel tele van aggatva, mert forrósodott, de az asztalt nem furkálhatom szét.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz Tothgera30 #53160 üzenetére
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Eltört a forgószékem karfája ami tartja a háttámlát és iszonyatosan nehéz találni hozzá furatokban passzoló karfát. Konkrétan eddig nem találtam sehol, máshogy meg nem tudom, hogy lehetne.
Így inkább azon agyalok, hogy ledobom róla az ülőrészt és a vázra rárakok egy nem túl nagy kocsiülést (Multipla, Corsa, G Astra ilyesmit, ami nincs agyonnyomva mechanikával meg légzsákkal stb), hogy azért elbírja.
Fém lábai vannak, jó masszív szék lenne amúgy, ha nem ilyen béna módon lenne a háttámla ráapplikálva.
Eddig a legegyszerűbbnek az tűnik, hogy egy falapot vág az ember az ülés alá és arra fúrja rá a szék alját.Valaki művelt már hasonlót? Jól jönne egy-két tapasztalat, vagy megoldási javaslat, vagy érdemes e nekifogni egyáltalán.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Szvsz ilyesminek mindig érdemes nekiállni, mert a kocsiülések marhára kényelmesek tudnak lenni Én a helyedben keresnék valami cimborát aki acélsodronyból vagy zártszelvényből tud hegeszteni egy amolyan "átalakítót" ami rámegy az ülésre és a szék lábának eredeti felfogatópontjainál lehet rögzíteni. Így lenne a legstabilabb és legbiztonságosabb megoldás. A fa az azért elfárad, törik, reped stb. Ha esetleg a hegesztés mellett döntenél abban esetleg segíteni is tudok, ha megtervezed és hozod az anyagot
-
tixem
addikt
Ez a zártszelvényes megoldás gondolom valami ilyesmi lehet, úgy összehegesztve - szerintem -, hogy a két külső rúd megy valahova a kocsiülés mozgató sínjének környékére és a belsőkre megy az irodaszék felfogatója.
A falemezes megoldást innen szedtem. Itt csak simán belefúrja abba a vékony fémbe ami az ülés alján van, nem tűnik túl tartósnak így. Valaki kommentben írt a préselt lemezt, innen vettem az ötletet.
Hegesztést passzolom, nem tudom van e olyan aki ilyet tudna csinálni. Hegesztés nélkül, csavarral meg lehet ezt esetleg oldani préselt lemez helyett kazánlemezből? Mondjuk ilyen bordáslemezből
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy Lenovo IdeaPad 100-15 laptopja,mely beázott a csatlakozók felőli oldalon,amiken égési nyomok láthatók és már az oxidréteg is elkezdett jelentkezni.
Ez még valamikor decemberben történt és természetesen a garancia ilyen esetre nem vonatkozik.
A gép látszólag "működik" a töltést veszi és a bekapcsoló gomb megnyomására a "Power led" világít,de képet és semmi hangjelzést nem ad az eszköz.Számomra ez egyértelműen alaplap cserét jelentene,de hogyan tudnám tesztelni a kijelzőt,hogy esetleg a beázás során nem-e kapott az is valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
-
aktív tag
válasz jacint78 #53169 üzenetére
Köszönöm,ha az enyém lett volna így tettem volna
Tehát,ha jól értem,akkor a kijelző is kuka.
Arra a hdmi kimenetre meg inkább nem dugnék semmit,mert igencsak oxidos és mintha égésnyom is lenne rajta.Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
őstag
-
huliganboy
addikt
Valaki fűrészelt már ki PCI-E 1x-es portot? Hogyan álljak neki?
-
imibogyo
veterán
válasz huliganboy #53174 üzenetére
Fűrész? Nem inkább kiforrasztás? Vagy én nem értem mit szeretnél. Ha csak annyi a lényeg, hogy ne legyen ott az aljzat, akkor akár ki is törheted (ahogy néha a dVGA-k is szokták)... De bármilyen utat is választasz az alaplapnak van egy jó adag esélye a halálra...
-
MBazsee
tag
Én már csináltam egy régi alaplapon. Igaz nem fűrésszel, hanem pákával megolvasztottam a csatlakozó végét, és óvatosan kivágtam szikével a felesleget. Mai napig működik a lap.
-
huliganboy
addikt
válasz MBazsee #53176 üzenetére
(#53175) imibogyo: nem ki akarom venni a portot, hanem az 1x-es portba akarok 16x-os kártyát rakni!
(#53176) MBazsee: hmm jó ötletnek tűnik, nem hűl vissza hamar a műanyag? Azt elmondanád hogy milyen vga-t használtál ebben az esetben és mi indokkal?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MBazsee
tag
válasz huliganboy #53177 üzenetére
Épp azért használtam a szikét, mert visszahűlt, a nagy részét így kiolvasztottam, a maradékot pedig kivágtam.
Talán egy x1050-es videokártya volt, amit bele kellett raknom egy Optiplex GX620-ba (nem volt benn pci-ex 16 slot, csak 1x-es), ettől a "moddingtól" vártam, hogy a youtube videók kicsit jobban menjenek. -
imibogyo
veterán
válasz huliganboy #53177 üzenetére
Így már értem. Akkor is forrasztás + Dremel (vagy az említett szike), de mivel nekem nincs, így nem azzal oldanám meg...
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #52941 üzenetére
Napi kókány vga hűtés 3.0
Egy 4cm-es venti sarkáról levágtam a csavarok helyét, hogy kerek legyen, így pont belepasszol a borda közepébe. Szerintem annyira jól néz ki, hogy már-már a kókány kategóriából át lehetne tenni a modding kategóriába...[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #53180 üzenetére
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
imibogyo
veterán
válasz elfelejtette #53181 üzenetére
Simán jó és színvonalas. Már-már Off-topik.
-
elfelejtette
veterán
válasz imibogyo #53182 üzenetére
Köszönöm.
Az egyetlen bajom az, hogy egyelőre egy mobile rack-ból bontott ventit találtam, aminek a vezetéke nem ért el a csatlakozóig, ezért kellett így összekókányolni..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Pete55555
addikt
-
creation
senior tag
Hello,
Én mindkét eddig fellelt formában "fűrészeltem már ki" PCI-E foglalatot.
Előbb teljesen, azért mert a moddolt HD3650-em a TT DuOrb hűtővel nem fért el a PCI porttól egy MEDION alaplapon... (Forrasztópáka+csípőfogó)
Majd később azért, hogy ugyanez a kártya elférjen egy server lapon amin nem volt csak X4 és az sem gyárilag "vágott" fajta. Forró lapos csavarhúzó, gázlángon előkészítve, maradék szikével rendberakva.
Annyira kell odafigyelni, hogy amikor olvasztod ki a műanyagot, akkor a "nyomás / tolás" iránya bentről ---> kifelé mutasson, mert akkor nem a foglalatban keletkezik a felesleg nagy része, hanem azon kívül. Utólag már másképp csinálnám. Jobb szolgálat erre egy megfelelő keresztmetszetű (értsd jól, olyan széles mint a nyák, vagy kicsivel nagyobb) réz huzal darab, jól felmelegítve és bentről kifelé a foglalatból kihúzva.[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Satyricon
addikt
válasz Satyricon #53119 üzenetére
Sziasztok
A gépben az alaplapomat szeretném részben eltakarni méhsejt perforált lemezzel. Az lenne a kérdésem, hogy az alaplapon lévő kondikhoz hozzáragaszthatom fbs-sel a lemezt? Mert kb akkora távolságra lenne az alaplaptól.
Ha nem okoz zárlatot, hogy a kondikhoz ragasztom, akkor oda rögzíteném. A slotok helyét s a ramnak a procinak, vganak kivágnám.
Szerintetek ez így működőképes lehet?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Satyricon #53186 üzenetére
Egyszer egy tápban véletlenül hozzáértem a hűtőbordához és a kondi tetejéhez. (púpos kondikat kutattam + takarítottam)
Meglepődtem.
Pedig ki volt húzva.De én sem javasolt hozzá ragasztani: mert a kondiknak is kell a hőleadó felület, továbbá légáramlás se árt.
Amit én javasolok: valami vékony plexi arra rá lehet ragasztani vígan a rácsot.
Továbbá ha jól láttam az alaplap felfogatási pontjainál szokták megoldani a rögzítést.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz elfelejtette #53181 üzenetére
Munkahelyet váltott Abit hűtő.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Gyíkac
aktív tag
ha már erre járok, tanácsot kérnék tőletek
vettem egy 750W-os tápot. (2500-ért)
Egész komoly cucc, 4 ága van a 12v-ra ( 18-18-18-16A)
viszont sajnos nem volt rajta a szabványnak megfelelő 4-8 pines 12v betáp az alaplapnak.
A vezetékeket már megméregettem, tudom melyik melyik
A kérdésem: melyik járhat kevesebb melóval:
1. Kiforrasztani a táp paneljéből és az új csatlakozókat beforrasztani (van otthon bőven alapanyag, van miből bontani)
2. Vagdossam el?, és forrasszgassam össze szálanként+ zsugorcsövezés? (ilyet már csináltam egy 700W-os hipro táppal azóta is azt használom)
Talán az 1. változat talán normálisabban fog kinézni.
(még azon gondolkodok, hogy van egy halott 600W -os moduláris zalmanom, azt mekkora munka lehet átműteni róla?)
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz Gyíkac #53193 üzenetére
A nyák forrasztásához nem árt valami bivaly páka, vagy kettő darab, mert a sok kábel elég rendesen hűt és nehezen melegszik fel, nagyobb szivítás a kábel csere, mint elsőre tűnik. Elvágni és összezsugorcsöveni, akár a tápon belül viszont könnyen megoldható és ez sem látszik, ha belül csinálod ugye.
type your text here..
-
Kernel
nagyúr
Szlovák pillanatpáka jó hozzá, csak ne legyen hosszabb / vékonyabb a hegye a gyári előírtnál (40 mm / 1,5 mm2). Inkább kicsit rövidebb. A rövidebb hegy növeli a teljesítményt, trafó elbírja.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Poiro7
senior tag
Sziasztok!
Ilyen M4-es prespán alátéteket merre lehet kapni? A csavarboltból az elektronikai boltba küldtek, onnsn meg vissza -
Kernel
nagyúr
válasz Poiro7 #53197 üzenetére
Red Fibre Flat Sealing Washers M4
Vagy:
50 pcs M4 Screw Washer Insulating Fiber Thickness 1mm
Vagy ha így keresem, egyéb találatok jönnek:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest