-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soseee
csendes tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz Rics22 #19348 üzenetére
látom, ez kötelező itteni barkács kellék, körbejárom.
ugyanígy nem ismertem a táblára rögzítő gumit, és elég hasznos cucc. arnyélag jó hővezető, rögzíteni si lehet vele, nem folyik el 80 fokon, mint a gyúrma. az is ajánlottátok nemrég. (csak amilyen hülye vagyok, már elfelejtettem, hogy van...)
amikro megszilárdul, vagy megköt, vagy mittomén, mit csinál: miylen az állaga? rugalmasságra godnolok. merev, gumi szerű, vagy van trükk, amivel egy kocsonyás, ballisztikai zselé állagú valammit lehetne belőle varázsolni. nekem még mindig kéen egy tömb, valami rugalmas anyagból.
a a pemü-nél meg max 485*485*10mm-es táblálkat tudnának csinálni, de még az anyagot sem tisztáztuk le. a méret miatt kis megyek...
nekem egy 500*600*200 kéne
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #19354 üzenetére
q** szerkesztés..
tehát a méret miatt ki sem megyek. a pemü-höz...
régebben beszéltem róla. ez egy rugalmas anyag amit keresek. a tapintása nem gumiszerű, hanem inkább bőrhatású. azt hiszem, szilikon alapú. állaga pedig egy enyhén megfeszített izom hatását kelti. tehát rugalmas. erre értettema gumiszerűséget. emberi testrészeket (azaz testréseket), pontosabban azok imitációját is gyártják belőle.
de gőzöm nincs, mi az anyag. mintám van. kivágtam egy műp*-ból....
egy innovációhoz kéne. (miket be nem kell gyűjteni némi újítás miatt....)
jó kamu duma. meguntam a régi asszonyt, és újat akarok csinálni, csak nem olyan drágát, szélesebbet, olcsóbban...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
az zselé. nekem valami szilikon alapú akármi kéne.
anyagminta megnéz, bólogat, ár megbeszél, megcsinál egy tömbben, értemegyek, kifizetem, és elviszem.
az elintézését pont úgy képzelem el, mint a mostani bordamarást. el mondom mi kell, és megcsinálják....
nem vályú alakú kondérban akarok kocsonyát főzni a parkban. vagy iszonyú drágán árulgatnak picike darabokat, vagy picke darabok előállításhoz szükséges alapot. ballasztikai zselét körbejártam, nem kell. több más okból sem.
(#19357) ZetorGumi
az. de valami nagyon speicális fajta. van egy zacsiban direkt mintának egy marék anyagmorzsalék.[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Vigyázat üt: [link]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
BlackPriest
őstag
válasz Speedhs #19365 üzenetére
elsőnek a kábeldzsungelt ritkítanám meg, vagy fognám össze, másodjára az előlapi venti útjából kivenni a takarókat, hogy értelme is legyen, ez már sokat számítana
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19366 üzenetére
Az a gond, hogy nem modulár a táp és így nem sok helyem van miattuk, nem tudom lehet-e látni, de nagyjából oda fogattam ahhoz a tartóhoz őket.
-
BlackPriest
őstag
válasz Speedhs #19368 üzenetére
látom, de ha a túloldalra fogatnád és a kábeleket is összefognád, kevésbé lógna be mindenfelé a képbe (és a levegő útjába)
tudom, idegen tollak, de hirtelen ilyen képet találtam, ha ezt megközelíti a kábelezés, sokkal szabadabban mozog a levegő
[ Szerkesztve ]
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19370 üzenetére
szóval a lényeg, hogy ne ott középen lógjon. Oké,
Az oldallapra csak úgy rakhatom fel, ha kivágom a kört az oldallapból ? -
kukinyo
addikt
válasz TESCO-Zsömle #19379 üzenetére
Az is megteszi
-
TROG AIR
aktív tag
válasz szab.tam #19347 üzenetére
Ha gondolod és kell még "hálószerű - rácsszerű " cucc.....
akkor van ebből
egy olyan15 x 15 cm-s darabom.....picit íves a kuka kényszerített fizikájából adódóan,de szépen simítható....II.kerből napközben viheted bármikor....cím megy majd priviben ha érdekel..430 pozitív , 0 negatív....
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Speedhs #19365 üzenetére
Rendezd el a kábeleket, az elején lévő ventinek vágd ki rendesen a műanyagokat, és a drive-ot tedd alulra, a felső rész elején van rács, oda próbálj dobni egy ventit még, a bekapcsoló gombot költöztesd feljebb, és ott vágj ki egy ventihelyet, és hátul próbáld meg nagyobbá alakítani ventihelyet, és az oldallap hátsó részére is vágj ki 1-2 kört
mp
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19387 üzenetére
Fene egye meg egyébként, mert tegnap vágtam ki 6 db ventit, igaz régiek voltak, de egész korrekt légszállítással.
Akkor neki állok majd csütörtökön. köszi a tippeket !
Egyébként jutott már valakinek eszébe, hogy a hűtőbe építi bele a gépet ?[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz TROG AIR #19386 üzenetére
hányszor mondjam, hogy megértése mindenki: nem, lesz, gáz-ár-e-me-lés.
mű-a-nyag.
azért köszi!
sajnos nem jó. a gép belsejében van, kvázi az alaplapon áll, nem lehet fém.
de ez a táblagumis rögzítés nagyon bejött, így nem variálok vele. hacsak nem kapok gyári műanyag, 92-es rácsot valahol. neten rendelhető linket már kaptam, de 2 db-ot egy vidéki nagykerből nem fogok venni....
(most jutott eszembe. szerintem cm690 ház elejéből valami 12-eset kiműtöttem, valahol megvan...)[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na jó rég jártam itt! Gondoltam tolok valamit, csak a szokásos minimál barkács, de gondoltam megosztom veletek a nagy hőségben:
Egy 12CM-es proci hűtés kivitelezése:
Egy facsavarral fogattam hozzá a bordához a ventit. A lelógó részt meg felkötöttem a házhoz.Uaz a megoldás, de végül egy másik gépbe lett behelyezve a cucc:
Ugyanaz, csak itt furatokat kellett létrehoznom a házon a felkötözésnek.
Illetve ide már került egy vezérlő potméter is. Mert az előző alaplap még képes volt vezérelni a venti fordulatot a 3pin-es alaplapi venti csatiról is, de a technika haladtával a mérnököknek sikerült kifejleszteniük a 4pin-es (PWM-es) venti csatit, ami már nem bír el a múltkor lerobbant megoldásaival, így az úja lap már csak a pwm-es ventiket képes szabályozni, így kellett a ventivezérlő. Röhely... pedig mind kettő egy ASUS lap.Egy wincsi hűtés is sikeredett:
Alaplap távtartó a wincsi alsó csavarfelfogatásába, majd a finom rézbe egy bazi nagy csavart beletolni és kész is a csoda.
Ez egy Seagate wincsi. Ebben még annyi a vicc, hogy 4 darab picike torx-al fel volt fogatva az alsó, elektronikával ellátott részére egy tök felesleges védőburok(szivacs és fém kombináció). Ami megvédte a külső mechanikai hatásoktól. Ami ugye egyáltalán nem jó semmire, csak a hőmérséklet megtartására. A venti 5V-on megy. A végeredmény 61fok helyett 41fok. Nem rossz!Találtam egy kis tesztelésre alkalmas speaker-t is:
Kompakt kis cucc.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Csak most látom, hogy itt megy a milyen paszta című téma.
Nálam a gépekben olivás kézkrém ketyeg. Tökéletesen megfelel, aki nem hiszi járjon utána... nem pedig olyanokat kell írni, hogy "nem véletlen találták ki a hőátadó pasztát", csak mert a mai biznisz világ nem véletlen talál ki faszságokat az emberek lehúzására... erről ennyit!Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz benedekco #19397 üzenetére
én mindent elhiszek, de...
olyan bő 300gr-nyi pasztám van itthon. a nagyja...
az egyik gtx480a-t szétszedtem, mert kellett a tervezéshez. mx2 volt alatta. amikor visszaraktam a hűtőt, akkor gondoltam, jó lesz az olcsó, nagy fecskendős is. furmark, ahol különben nem ment 74 fok fölé, 85-nél lekapcsoltam. mx2 vissza. és minden helyreállt. ahol egy procinyi területen esetleg csak 60-70w-ot kell elvinni, ott még lehet, hogy nem ütközik ki a különbség a kencék között, és még a bohóckodás is belefér. 250w-nál már nem. párszor pasztáztam már, így nem hinném, hgy a rossz felvitel lett volna a gond...
egy olcsó pasztát lehet, hogy lehet hasonlítgani egy pótmegoldással. de egy felsőkategóriásat nem.
olivás kézkrémről és szederlekvárról lehet, hogy "ennyit". erről meg még "ennyibbet..."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok