- Elkészült a Cerebras gigantikus lapkájának második verziója
- Extrém teljesítmény fölé viszi új csúcs-Radeonját a Sapphire
- Nem működik az Intel processzoros Macekkel a Touch ID-s Magic Keyboard
- Drágulást vár a memóriapiacon a TrendForce
- Egy 10 gigabites LAN port is helyet kapott a TerraMaster új nyolclemezesén
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Hozzászólok Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #19800 üzenetére
"ezek még a sütőt is hűteni akarják."
bearanyoztad a napom indulását. szép volt.
kis gány is gány, megbecsülünk mindent....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Pero
senior tag
hi,
Érdeklődnék, h tudnátok e ajánlani nekem valami műgyantafélét esetleg más megoldást arra a gondra, hogy el kéne tüntetnem 1-2 mélyedést egy noti fedlapjáról utána összecsiszolnám az eredeti felülettel és újra lenne fújva.
ehhez kéne nekem valami jó megoldás ill hely ahol be lehet szerezni BP-en.
Előre is köszönöm a tippeket -
ZetorGumi
addikt
válasz
[CS]Blade2 #19800 üzenetére
Hát ez igaz, énis félve irtam ide először.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Sandrew
őstag
CM 690-et a jobb szellőzés és hang érdekében picit megvagdostam. Felülről azokat a semmirevaló műanyag rácsokat kicsipkedtem illetve elölről is a porszűrővel együtt.
A felső ventik közül csak a hátsót fogom meghagyni. Azon jön meleg is kifelé. Az "elsőn" szinte csak hideg. 800Rpm-re vannak szabályozva.
-
NEMO1968
őstag
HI!
Mekkorák a mélyedések?
Mélysége,hossza,területe kb.?
Műgyanta a teljes száradása után törik,kipattog,repedezik,rideggé válik.
Egy fedlap egy picit megfeszül,(ami bármikor előfordulhat)és kiesik az egész.
Inkább rugalmasabb anyagokban gondolkodj(pl. technokollal kinyomod).
Teljes száradás után csiszolhatod.CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!
-
Pero
senior tag
-
viperabácsi
őstag
-
Beretvás
addikt
válasz
viperabácsi #19809 üzenetére
Az üvegszálas éppen nem oda valo, mert azt nem lehet szépen csiszolni tul durva, Ám fényezö is vagyok másodállásban szoval tudom hogyan kell csinálni..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Sandrew #19805 üzenetére
én le is fényképeztem annno kitördelés után, annyira pipa lettem a hülye tervezőre, amikor rájöttem, mit csinált.
elég látványos kirakva, mekkora felületet lezárt a idiótabaromja. kb a felét....én elég sokat eljátszottam ott a ventikkel. egy jótanács:
ha venitit akarsz csökkenteni, optimalizálni, akkor mindkét felső házventit likvidáld. ha van helyed és tudsz cpu hűtőt forgatni, akkor a procihűtő aljára és tetejére tegyél ventit. így az kap egy elég intenzív hűtést, és a meleg pedig magától ki fog menni felül. ha nincs hátul venti, ami bekavarna. nem is tud másfelé menni a meleg, pláne, ha kivágtad az útját felül.próbáld ki, és nézz hőfokokat. nekem anno nagyon bevált. a vga-n alul volt 2 venti fölfelé, és a mugen 2 tetjén 1 db.
asszem 3.4ghz-en ment a q9550, és jó volt neki.próbáld ki ezt a verziót. tehát: hátul, felül egy sem, hanem a cpu hűtő tetejére egyet.
(és persze, ha kell, az aljára is...) - csak arra akrok kilyukadni, ha tetején van, akkor fölösleges a felső házventi: 2 in 1....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
raus
aktív tag
Gondoltam teszek be pár képet a vinyó rezonancia irtására tett próbálkozásaimról. 5. vinyónak betettem az említett Samu HD154UI 1.5 TB-os 5400-est.
Először is kipárnáztam az említett memóriahabbal minden egyes vinyót a maga sínjében.Majd magát a vinyókeretet kiszedtem és alul-fölül csillapítva szereltem vissza ugyanezzel az anyaggal és csak lazán csavaroztam vissza.
Aztán a kábelezést kicsit átnéztem és lazábban rögzítettem.
Majd a hangkártya 5.25-ös előlapját közvetlenül a vinyókeret feletti helyre rögzítettem, ezzel is merevebb lett ez a rész.
Aztán minden ventilátort a házban csillapítva szereltem be tehát lágy és rugalmas anyagot tettem a csavarhelyek alá és lazán rögzítettem csak oda őket hogy ne lötyögjenek.
Majd a VGÁ-t "felkötöttem" a ház tetejéhez kötegelőkkel, a legszélső hőcső mentén, hogy ne lógjon olyan csúnyán. Biztos ti is észrevettétek hogy a mai kártya-szörnyek olyan csúnyán "lógnak", túl sok terhelés jut a PCI_E foglalatra. Így merevebb lett, hallani is a hangján hogy nem rezonál és jobb ránézni
Azért vigyáztam hogy ne feszítsem, csak szép egyenesre a nyáklapot és a hátlapot mert nagyon görbe volt előtte.(A vezeték ami a kártya hátlapjához megy azzal mérem a VRM hőmérsékletét manuálisan)
Most így néz ki a motyó.
Valamint ahogy visszaszereltem a ház oldallapjait, a jobb oldali teli oldallap alá az alaplap és a vinyókeret mögé tettem gumiszivacsokat-(narancssárga habosított természetes gumi szivacsok amivel a csempéket lehet mosni burkolás után, több méretben kaphatók a barkácsárúházakban, kiváló anyag!)-amik rugalmasan lefojtják a testhangokat. Mert leginkább a teli oldallap felől hallottam a rezonanciákat hisz az egy teljes lemezfelület ami főleg a közepén nem valami merev.
Végül konklúzióként elmondhatom hogy határozott a javulás, az idegesítő monoton rezgés elmúlt. Nem lett halkabb a gép mert az 5db vinyónak van üzemi zaja. A ventik szélzaja is megmaradt de határozottan kellemes tónusú a gép összhangja. Lehet létezni mellette egész nap.
-
NEMO1968
őstag
válasz
kukinyo #19810 üzenetére
Nem.
Akkor még nem találkoztál teljesen kiszáradt technokollal.
Pl.mikor kicsi kifolyik,mielőtt rácsavarod a kupakot.
Kemény lesz,de mégis rugalmas kicsit.
Persze nem órák alatt lesz olyan.
Ehhez kell talán 3-4 nap is.CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!
-
INMOTEP
őstag
Üdv ,látom megy a háztuning mindenkinél
Valaki nem tud véletlenül egy olyan weboldalt ahol állóházak átvannak alakítva házilag ? már ahol van választék és lehet ötleteket meríteni, mert belevágnék én is egy ilyen a műveletbe
-
szab.tam
nagyúr
válasz
INMOTEP #19816 üzenetére
ebben csak kb. 50 db. de vadászok majd ilyen oldalakat és tolom, ha lelek....
szerk:
szembe jutott egy hihetetlenül innovatív 5let. a gugliba beütöttem: pc modding. a találatok közül van a képtalálatok
(Nagyjából 4 800 000 találat...) - egy időre elég lesz. igaz, itt nincs körbefényképezve, mint egy szakirányú bemutatós oldalon. de 5let merítőnek jó lesz...[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
addikt
Ha minden jol megy szert tettem egy ijenre,,Holnap megyek érte, mindig is egy ijet szerettem volna de kell rajta pár dolgot csinositani.. pl: be kell fessem a belsejét ujra, de nem baj mert lényeg hogy megvan..Majd jönnek holnap a képek ha minden jol megy..
-
-
NEMO1968
őstag
válasz
kukinyo #19821 üzenetére
Ez ravasz kérdés volt
.
Sosem próbáltam.
Lehet hogy bizonyos fajta higítók(nitro pl.)oldják kicsit.
Mindenképp javaslok próbafestést valami nem látható helyen,vagy egy védőréteget rávinni biztos ami biztos alapon.CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!
-
dewil666
őstag
-
Beretvás
addikt
válasz
dewil666 #19833 üzenetére
Már eléggé kezd idegesiteni hogy csak engem szol meg mindenki..
Ám meg van a TT Armor-om végre..Meg is szenvedtem vele rendesen mert be volt festve pirosra a belseje és le volt nagyon pattogva.. De megküzdöttem vele és szép lett holnap dobok fel képet ha tudok szerezni digi gépet.
-
szab.tam
nagyúr
(2 helyre: gépmutogatós, barkács)
még volt egy fél napos utómunkálat. ki kellett alakítani a monstrum helyét. de ahhoz kellett némi bútortologatás, egy vagon elosztó áthelyezése, egy polc, amire a htpc felkerült, hogy az útban lévő elosztók bekerülhessenek alá, és egy gurulólap a szörnynek.
a polcra 4 db. ikea konyhaláb lett rakva. már használtam ilyet, a nagy képen látható is. 2 fajta méretben van. jól illeszkedik.
a gép alá 6 db. fix görgő. ez csak elég a kb. 40(?) kilónak. direkt fix, hogy egyenesen tudjon kijönni, és nehogy bebicsaklódjon...htpc alatti polc közelről. ilyen rend is régen volt elosztó fetályon: elöl a sorban a túlfeszvédő. külön körön a monitork, router + modem, (amik ráadásul egymás mellett, - hihetetlen...)
és a nagy gép. végre nem centinként kell kicibálnom a dögöt, hanem kigurítom. itt még este lett némi módosítás: sok hely nem maradt, de pár mm-es távtartó a szekrénytől, a jobb szellőzésért. (habár a hőfokokat direkt megnéztem, és totál nem érdekli a hűtőt, hogy kint vana szoba közepén, vagy bent eldugva. akkora, hogy mire rendesen átmelegedne, már meg is untam a játékot....
és a kijelzőket kicsit helyreraktam, hogy ne lógjanak egymásba....és egy összkép. végre rend lett. legalábbis a fronton. (egy halszem optika még mutatna pár érdekességet a perifériáról: néhány karton bontott hűtő, stb....)
[ Szerkesztve ]
-
-
imibogyo
veterán
Üdv mindenkinek!
Mivel már régen jártam erre, gondoltam berakom, hogyan is állok a saját készítésű házzal.
Összesítés régebbi projektjeimről.
Sajnos sok van, amiről nem készültek képek.És a jelenlegivel és nagyon sok munka lenne, csak az idő kevés.
[ Szerkesztve ]
Artillery Sidewinder X1 3d nyomtató eladó (pótalkatrészek, 3dTouch, 3 tekercs bontatlan filamenttel + 1 tekercs a gépen) együtt a teljes csomag ---> 130.000 Ft
-
imibogyo
veterán
A tápot...
Mivel csak gumi lábakon áll, tehát jóformán csak bele van állítva a házba. Ezt spékeltem meg egy kis "vas-építőből ismert lyukas laposvassal", melynek egyik oldala a táp mellett van rögzítve csavarral, a másik feléhez pedig a rugó kapcsolódik, így rögzítve a tápot, meglehetős hatékonysággal. És csendben.
De persze nem ott lesz a végleges helye a tápnak, csak egyelőre nem érne fel alulról a a 24-tűs dugasz. Így addig fenn lakik az emeleten.
[ Szerkesztve ]
Artillery Sidewinder X1 3d nyomtató eladó (pótalkatrészek, 3dTouch, 3 tekercs bontatlan filamenttel + 1 tekercs a gépen) együtt a teljes csomag ---> 130.000 Ft
-
-
reset
senior tag
-
imibogyo
veterán
De hát már írta is, hogy mindegy, hogy a szoba közepén van a cucc, vagy betolva a helyére.
Akkora a hűtő tömege, hogy "jóformán mindegy" neki, hogy mekkora a körülötte lévő légmozgás. Na jó ez így sarkított, de nagyjából így van.
-
-
imibogyo
veterán
No problem
Vagyunk ezzel így egy páran.reset: akkor hálát adok az égnek, hogy nem rezeg.
Én tegnap moddoltam rá egy CM 212 Plus rögzítő keresztjét és a hozzá való hátlapot egy Freezer 13-ra (AMD konfighoz) - majdem jó lett
Olyan 3-4 mm-t kellene nyerni, hogy a csavarokat is be tudjam hajtani a deszkába normálisan.
Ez nekem jött?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #19837 üzenetére
(#19837) macko20
(#19838) Danex
ha idejön 3 japcsi, és sűrű meghajlások közt elviszi 10k dodóé', nem mondom majd, hogy ne tegyék...(#19839) Sethdobaloah
mindegyik gépnek megvan a funkciója:
- 24/7 + htpc
- játék + bohóckodás + teszt...
- tartalék, ami maradék alkatrészekből van. minden eleme kompatibilis. (775, ddr2, nvidia.) így bárhová át tudom tenni hibakresésre az alkatrészeket. van olyan os is, amit bárhová bedokkolhatok így. a hely is adott. és le van húzva róla minden kábel, így totál vírus és villlámvédett tartalákgép, ami 2 perc alatt üzembe helyezhető. ráadásul az sem az a hangerőbajnok, össz 1 db. 400rpm-en pörgő venti van az egész gépben. (a 3 gépben pedig össz 2 db. ilyen...)volt már olyan, hogy a 3 gép ment, 3 monitoron. de alapesetben a htpc-re van kötve kiterjeztett asztal módbana 3 kijelző. aki 1x kipróbálta ennek a kényelmét, az nem mond le róla többet.
minden elfér rajtuk egyszerre. nincs tálcára le, föl..(#19843) Runo
a szép, nagy, színes képek közt ott van elrejtve a válasz a szövegben....
(néztem. a gyakorlatban nincs mérhető különbség.)
a nagyobb bajom az, hogy a szép rácsozott oldalak így nem láthatóak. az egyik el van dugva, a másik le van szerelve a vga miatt....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
válasz
szab.tam #19848 üzenetére
ez már teljesen off, de nem tudok elképzelni munkán kívül olyan szituációt, hogy 1 nél több monitorra lenne szükségem
Amit éppen csinálok, annak úgyis az ergonómiailag megfelelően elhelyezett monitoron kell lennie, minden máson csak kiegészítő dolgok lehetnek, amire rá-rápillant az ember.
Játéknál, mozinál, böngészésnél meg nem nagyon van ilyen....csak én vagyok helikopter?
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- Apple notebookok
- [Re:] Xiaomi Redmi Note 8T
- [Re:] Razer Phone 2 8GB/64GB single SIM gamer mobiltelefon
- [Re:] Fatális balesetet szenvedett egy állítólag Autopilotot használó Tesla
- Politika
- [Re:] Redmagic 5G 12/256 + kiegészítők
- Milyen TV-t vegyek?
- [Re:] Xiaomi Redmi Note 7 4/128Gb Fekete (Global)Eladó!
- További aktív témák...
- Gamer PC - 1660ti/Ryzen 7 2700x/B450M Plus/16GB RAM/3TB HDD/250GB SSD - Alkatrészenként is eladó!
- Tyű-ha Bontatlan Zsír Új Lenovo Érintős Thinkpad T14 14” -40% i5-10210U 16GB 256GB SSD FHD 3Év Gari!
- Új HP EliteBook 1030 G4 Érintős Hajtogatós Ultrabook Tab 13,3” -50% i7-8565U 16GB 1TB SSD FHD +Toll
- Latitude E7270 - i7 - 8GB - 256GB - FHD
- Astro A50 Gen 4 ( 2019) + bőr mod kit
Állásajánlatok
Cég: Chameleon Smart Home Zrt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest