- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! Nem tom jó helyen kérdezem-e, de a TX3-as cpu hűtőmre érdekelne egy 92 milis halkabb de jó légszállítású PWM-es venti, szerintetek mit lenne érdemes vennem? Árban azért barátságos legyen, ne 3-4eFt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez engem is érdekel, zaj és légszállítás!
-
törölt tag
válasz
kircipeti #3915 üzenetére
Coolink- halkabb és jobb a levegő szállítása, viszont AC-k olcsóbbak, 1500 körül van még a PWM-es is az Aqua-nál, Coolink-ek 2k körül vannak, abból is van PWM-es, mindkettőt PWM csatis elosztóvaé adják, így ráköthető akár az első és a hátsó házventi is a cpu csatira így 3 ventit vezérel egyszerre az alaplap.
AC-ből egyébként van olyan is, ami rácsos és kívülre szerelhető.
Az AC-nek külön van egy sárga sensor vezetéke is, amir rá lehetz dugni egy másik alaplapi csatira (pl. sys fan1 és sysfan2) így lehet látni bios-ban windowsban is a házhűtők aktuális rpm-jét is. Nekem most így van összerakva egy TX3 cpu ventivel. 1500/400/400, 1900/600/600, max 2800/1400/1400 rpm-ek vannak, utóbbi csak prime alatt
Giga lap esetén Easy Tune-el lehet menet közben is állítgatni az rpm-et, ha túl sok alkalmazás fut, tx3 felpörörög 2300-ra kb, ilyenkor vissza szoktam vezérelni 1700 ra
Infókat köszi Henk-nek!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként van azért ezeknek az AC-knak is légszállítása, most 800-on mennek és a könyökömön érzem a levegőt
Pedig nem felém fúj, hanem ellenkező irányba majdnem a sarokba
-
törölt tag
Henk: Köszi a segítséget! Végül is vettem még 1 ilyen AC 12cm PWM-eset, ismét akcióban 1600Ft-ért
Rákötöttem ahogy az első is párhuzamosan a cpu dan vezérlőre, most ott van minda2 meg a tx3 cm ventije is. Az AC-k mindkét sensor csatiját is bekötöttem, így most már látom a sysfan1 és sysfan2-ön az AC-k fordulatszámát is.
Ilyen értékek vannak: tx3/ac: 1900/600, 1500/300, prime-al 2800/1500Indulásnál mondjuk az AC-k 0 rpm-en vannak, a tx3 meg kb. 1100-on. Az baj hogy nem forognak esetleg valamikor az AC-k? Remélem nem ég le vagy ilyesmi. Ha ez gond, akkor esetleg Easy Tune-el feljebb húzom az alap rpm%-ot, 45%- körül már nem áll le ha jól nézegettem. És akkor indulásnál is forogna, most 43 foktól lőttem be a 45%-ot. (Cpu 47 általában)
Egyébként halkak ezek az AC-k. Bár csak egy ASUS Silent Square Pro-hoz van viszonyítási alapom, régebben az volt a Core2-es cpu-mon, annál nem hangosabb összességében a házzaj, így alap használat mellett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 4 pines SYS FAN csatin nekem sem működött az AC, Henk azt mondta azért, mert azon a kimeneten nincs is soxor vezérlés. (a sys fan a környezet hőmérséklete alapján szabályozza a ventit, ha nem melegszik a gép akkor akár el sem indítja)
Henk: De jelen esetben az AC csatiját lefoglalja a CPU-n forgó TX3-as venti, ezért mindnképp kellene még egy elosztó. Mennyivel gyengébb ez az AC, mint egy Coolink, érdemes akkor nekem most mégis inkább egy második AC-t venni az első mellé?
Vagy vehetek Coolinket is, csak akkor az esetleg más fordulaton fog forogni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
JHONNY 79 #3890 üzenetére
Nekem is pont ilyen ventim van és én is ezen agyaltam. Henk most segített. Szóval nekem akkor már csak annyit kell tennem, hogy a kilógó megmaradt sárga színű vezetéket, ami ha jól láttam sensor ér és 3 tűs csati van a végén, rádugom egy 3-as csatira, pl. sys fan 1-re és akkor a bios-ban ott láthatom a fordulatszámét, meg vmi szoftverben is. Ugyanígy rádughatnék még1 továbbit stb.
Jhonny: az AC cooler-t rádugtam az alaplapi cpu 4-es csatira, arra meg rádugtam a cpu ventimet, így mindkettőt szabályozza, amit adtak hozzá leírást, azt nézd meg, úgy kell bekötni.
Henk: vehetek az AC mellé egy Coolink 12 cm PWM-et is, azt is rá tudom kötni, vagy mivel van már egy AC-m, így jobb ha ugyanolyan AC-t veszek mellé?
Ha jól tudom a Coolink-hez is adnak 4 tűs elosztót.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még olyan kérdésem lenne, hogy az AC-t úgy kötöttem be, hogy rádugtam a cpu alaplapi 4 tűs csatijára, arra meg a TX3-asom csatiját, így most mindkét ventit vezérli az alaplap. A bios-ban autón van. 1700-től akár 2800-ig pörög, ha orthos-t elindítom. (Általában 2200-ön megy) Csak az AC-ből kilóg külön egy sárga kábel, aminek a végén egy 3 tűs csati van. Ezt nem értem, kell azt valahova dugnom, vagy mi annak a szerepe? A leírásban látok vmit, de egyértelműen nem derül ki számomra. Köszi.
-
törölt tag
Üdv! Arctic Cooling 12 centis PWM-es jónak számít? Meg a Coolink sárga színű 12 cdentis PWM-st is nézegettem. MIt ajánlotok? Kellene még egyet vennem előre. Most egy AC van hátul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Akciófigyelő: Bálint-napi ötletek a Foreotól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csataálca
- Sweet.tv - internetes TV
- Elemlámpa, zseblámpa
- bohlnorbi károsultjai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...