Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Ahogy itt korábban másoknak is, nekem is gondom akadt egy Mustek 1200CP szkennerrel Win7 64bit alatt. Lett erre valami megoldás? Ez a VueScan működne? Sajnos nekem még olyan plusz gondom is van, hogy nincs párhuzamos port az alaplapomon, szóval még egy átalakító is kellene. Létezik olyan, ami USB-vé alakítja a párhuzamos portot?
-
Mayall
tag
Szia! CanoScan Lide 30-cal volt ilyen problémám. A VueScan megoldotta. Itt is írják.
Drivers are OK but you need to set your BIOS to use the EPP+ESC parallerl port cause defaut settings are set to normal. Now my mustek 1200 CP works.
Remélem segít valamit.
-
sirtomi
tag
Sziasztok!
Mustek 1200CP scannert, hogy lehetne működésre bírni Windows 7 64 bit alatt?
Driverek nem indulnak, kompatibilitás módban sem. De egy általános lapolvasóként sem tudom felismertetni a windowssalÜdv
-
Lewzke
őstag
Valahogy sikerült beüzemelni a drivert de az A4-nek felét levágja , szétverem ezt a sz@rt.
-
Kernel
nagyúr
Mustekhez nem érdemes telepítőlemezt használni, az csak teleszemeteli az oprendszert felesleges, gagyi programokkal.
Egyszerűen telepíteni kell a Mustek honlapjáról letöltött drivert, majd egy alkalmas képszerkesztő programot indítani (IrfanView, Office képszerkesztő, PhotoShop stb.) amibe behívjuk a Twain felületet. File / Acquire stb.
Ne keressük a Mustek szkennert Eszközkezelőben, Vezérlőpulton, mert nincs ott!
Nekem egy régi 600CP van, ehhez letölthető 2k és XP driver, ami voltaképpen ugyanaz. Csak épp a 2k drivertelepítő nem futtatható XP-n, mivel először is megnéz a registryben egy kulcsot, amiből észreveszi, hogy ez most egy XP, ezután leállítja magát. Tehát mindössze egy kis módosítás szükséges a registryben, utána a 2k driver futtatható XP-n, majd a registry visszaírható.
Eleinte még nem volt XP driver, ezért ezt kellett tenni:
Megkeressük ezt a bejegyzést:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
''ProductName''=''Microsoft Windows XP''
Módosítjuk:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
''ProductName''=''Microsoft Windows 2000''
Utána a 2k drivertelepítőt futtatjuk, majd végül visszaírjuk a reg. kulcsot XP-re. Erre a célra később két regfájlt is készítettem, ami a registryben a kétféle lehetőséget beállítja, így néhány kattintással elintézhető a telepítés.
Egyébként az XP driver is ugyanígy sunnyog fel az XP-re, registryt oda-vissza írja, de emellett még firkál a Program Files mappába is. Tulajdonképpen lényegtelen, én megszokásból inkább a 2k drivertelepítőt használom, annak ellenére, hogy időközben megcsinálták az XP-s tákolmányt is. Utóbbi valahogy nem szimpatikus, de végeredményben mindegy, ugyanazt a 2k drivert tartalmazza, amint már említettem. -
Speedy2
csendes tag
Üdv!
Nekem is ilyen scannerem van. Próbáltakoztam én is xp-n driver telepítésével, de lefagyott telepítés közben és még a windowsnak is betett rendesen. Még a csökkentett módos driver eltávolítás után se volt hajlandó elindulni. Ezt eljátszotta kétszer... Tehát többször már nem volt kedvem próbálkozni vele, de Ubuntu gyönyörűen kezeli. Ha esetleg valakit érdekel itt található leírás hozzá: [link] -
zotyesz 1
tag
Csa akinek kellenek a meghajtok, nekem vannak a mustek 1200 cp-hez, nemreg eladtam, de valahol megvannak a driverek, muxik xp-vel is.
-
qestion
aktív tag
PS-sel tapasztalat:
1db A4-es lap, 10-sor kézírással, legalább 10percig tartott a scannelése, közben 100% processzorhasználat!
Ez normális?
300-as alapbeállításokkal...
Mivel lehetne gyorsítani a scannelést?
Mivel lehetne a betűket felismertetni?
10perc nem lehet egy oldal, mert
ha 100 oldalt akarok!!!!?
[Szerkesztve] -
qestion
aktív tag
hi,
Van egy Mustek 600 CP -s scannerem,
feltelepítettem a drivert, WinXP SP2,
bedugtam a scannert, világít rajt a zöld led,
csak az nem világos hogyan lehet scannelni?
EGY DARAB GOMB NINCS RAJTA!!!
Switch kábellel van összekötve a PC-vel,
Switch kábel a ''Computer''-be dugva.
Hogy lehet scannelni? -
törölt tag
Pár éve egyszer szétvertem egy Mustek szkennert, és kurva jól éreztem magam tőle...
-
veber2
csendes tag
Hi
Valakinek sikerült már mükődésre bírni mustek 1200cp scannert vista alatt, hogyan???????????????????????? -
Gaskin
aktív tag
El vagy átkozva ezzel a cuccal! Itt talán annyi lehet, hogy sokat állt a gép és elsőre még szarul scannel. Nekem volt már hasonló problem, aztán pár óra múlva rendben volt már ahogy bemelegedett (vagy mi). Amúgy ha tartósan ezt produkálja, akkor attól tartok, hogy a ''kukába vele'' a megoldás.
-
Gaskin
aktív tag
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy eddig is volt élett benne
! Én a 4.15-ös Paint Shop Pro-val használgatom (File menü/Acquire) Bár ha innét hívom fel a scanner felületét, akkor az interpolált 48 bites színmélységet nem tudom neki beállítani, csak a 24 biteset. De dokumentumoknál nem is baj. Fotónak úgy is jobb hardver kell.
-
dany27
őstag
helee
sikerült életet lehelni a kicsikébe!!!
Egyszerű volt a megoldás!! Az ms office nem látta eddig csak az a progi ami volt a gyári cdjén!! Te mivel használod?? -
Gaskin
aktív tag
Lehet, hogy hülyeség amit mondok, de olyan emlékeim vannak, hogy a párhuzamos porton meghajtott eszközök nem olyan aktív kapcsolatok, amelyek feltétlen látszanak mindig az eszközkezelőben. Ha igaz lenne amit írok, és fent van a driver, akkor elvileg már menne is a cuccos... Vagy lehet, hogy a kábellel, vagy a mustekkel van valami fizikai probléma. de az eléggé valószínű, hogy nem a driver a baj.
-
Gaskin
aktív tag
Ok! Ha pénteken a közelébe kerülök, akkor ránézek a másik gépemre, amire rá van nyomatva a mustek-em. Majd lekapom a drivert, hogy akkor nálam hogyan jelenik meg az eszközkezelőben.(?) Lehet, hogy nem segít, de marha kiváncsi vagyok... Mondjuk ha belegondolok, akkor az Imaging eszközök fejléccel talán még nincs is gond. Nekem párhuzamos kábellel van csatlakoztatva a cucc. Neked is? Igaz nem tudom, hogy egyáltalán van-e usb-s cucc ebből a mustekből.
-
dany27
őstag
UP!!
-
Gaskin
aktív tag
Nagyon misztikus...! Nekem ezzel a driver-el gond nélkül megy sp2 alatt. Linux driver-t eddig nem találtam hozzá, bár nem kizárt, hogy van. Nem lehet, hogy valami altipus a Te scaner-ed? Emlékeim szerint nem csak a ''sima'' 1200cp létezik. Talán nem pont ez a driver ami kell. Illetve nyílván nem ez, mert akkor ugye menne neked is...
-
dany27
őstag
hello
nekem is ez a driver van fenn amit írtál de nem megy vele nem látja egy progi sem!!!
És az eszközelőbe is felkijáltójelezve van!!
Linux alá esetleg nincs driver?? -
dany27
őstag
hello!!
Hozzám is most került ide egy ilyen scanner, akkor most belehet valahog yüzemelni win xp sp2 alatt?? ha igen akko melyik driver kell hozzá!!!
Mert már leszedtem egy párat és nem megy egyik sem!!
Előe is köszi -
Gaskin
aktív tag
Elég csak 2 kábel. Egy sima párhuzamos, meg a fekete a táp. A 3. valsz megintcsak egy sima párhuzamos kábel, hogy egyéb eszköznek is továbbithassad. Azt most nem tudom fejből, hogy a tápcsatlakozó egyedi, vagy valami szabványnak megfelelő-e. Minőség? Hát nem a legjobb. Dokumentumok stb scannelésére ok, de fotóarchiválásra nem ajánlanám.
-
RAM
őstag
Ez a 3 kábel kellene?
(árak?)
Melyik mire való?
+XP-s driver
Minősége a masinának?? -
koob
senior tag
Helló!
Kaptam régen egy (ősrégi) Mustek scannert.
600cp, ha jól tudom.,
de semmi sincs hozzá meg.
Tudnátok segíteni, hogy mi kell a beüzemeltetéséhez?
XP van...
Szeretnék scannelni.
Már egy ideje megvan, eddig nem kellett, azóta elavult...
[Szerkesztve] -
Abacs
csendes tag
If You have got a problem with Mastek 1200CP, please contact with me. I can help You.
(Drivers, technikal info) -
Abacs
csendes tag
Ha valakinek gondja lenne még a Mastek 1200CP XP alatti működésével,akkor keressen.
Driverek vannak hozzá(W95,98 - 2000 - XP - Linux)
Telepítési tanácsokkal.
Nálam rendben működik és szépen dolgozik.(Igaz, ráment egy kis időm,mire a sz..-ból várat építettem.) -
SniperPok
csendes tag
Nem az volt a problémám, hogy telepítés után nem működik a scanner. Eleve a driverek telepítése nem sikerült mert errort dobott, pedig több félével is próbáltam. Bocs, nem voltam elég érthető ezek szerint. Amúgy azóta megoldódott a probléma, egy másik topicban leltem meg a megoldást. Most már megy nekem is. Köszi
-
SniperPok
csendes tag
Helló!
Nekem is ilyen csodám van. XP SP1 alatt múködött rendesen. SP2 alatt pedig a letöltött exe nem hajlandó elindulni - ''16 bites Windows alrendszer'' feliratú ablak, (Az NTVDM CPU meg nem engedett utasítást talált.)
Ez mi? Úgyhogy én most nem tudom használni a cuccot. Van valakinek valami ötlete? -
jamye
csendes tag
Hello!
Nekem tökéletesen működik XP+SP2 alatt. Igaz, hogy az eszközök között nincs ott, de Twain interfészen keresztül működik pl. Photoshoppal.
24 biten használom, és normális képet ad. Már amennyire egy ilyen scanner normális képet adhat.
A driver, amit használok: [L]http://www.mustek.com/download/driv_scanr/english/1200cp.html[\L]
Sok sikert mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Jarod1
veterán
Szasztok.
Nem ismeri fel az Xp-m a Scannert parhuzamos porton keresztul, a drivert letoltottem, kiprobaltam 1 masik gepen ott sem ismerte fel.
Van valkinek otlete? -
Ameda
tag
Keresoben probáld meg ezt a fájlt megkeresni:
Mustek-1200CP-XP.EXE
Mivel 5.2 MB így nem igazán birom elküldeni mailban vagy weben. Én ezt használom. Twain-is megy rajta, elég jól dolgozik.Win XP SP2alatt is. Igaz én is megszenvedtem, mire rábírtam.
Ha jól emlékszem a driverguide - ról van leszedve.
ÜDV! -
csibor
addikt
Van valakinek ötlete miért nem tudom használni az e-mail funkciot? Nem csatolja az outlook-hóz.
-
Jarod1
veterán
ja és a Biosban EPP+ECP EPP1.9 van beállítva a biosban(peripherial settings)
-
Jarod1
veterán
Abszolut nem ismeri fel az XP.
Be kellene jönnie 1 uj hardvert észlelt című ablaknak.
Ja és Twain scan proginál LPT2 ír ki, de sem scannelésre sem másra nem reagál. -
csibor
addikt
SP2 alatt már nekem sem müködik.
-
Jarod1
veterán
Sziasztok !
Megmondaná valaki aki ilyen scannert használ milyen beállításai vannak a BIOS-ban a parallel port-nál
előre is köszi!! -
Jarod1
veterán
Tudja valaki hogy kell eltávolítani a service pack 1-et?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Az eszközkezelőben az imaging címszó alatt 5 db image icon van felkiálltó jellel ! hogy tudom eltávolítani.
A jobb klick eltávolítás-al próbálkoztam de az írta ki nem tudja eltávolítani, mert a gép indításához szükséges
Valakinek ötlet? -
pBandi
tag
Nekem megy XP alatt igaz hogy ott virít a sárga felkiáltójel, de simán működik!
-
mindbreaker
csendes tag
Kipróbáltam, ugyanaz
Erősen érik egy winreinstall, az lehet megoldja. Meg van nekem egy tv tunerem is ami twaincapture cuccot használ, ez is okozhatja a gubancot. -
mindbreaker
csendes tag
Koszi, meglesem.
Win ME alatt egy kis ini módosítás után már szkennel teljes A4-es lapot csak épp kétszer olyan szélesben mint kellene -
csibor
addikt
Nekem müködik XP alat.[L]http://mustek.de/cgi-bin/verifyserial.cgi[L]
Ha tudnék linket irni.Mustek.com innen le tudod tőlteni.a lényeg 2 fajta meghajtó van hozzá XP alat mindegyiket telepitsd utánna müködik.
[Szerkesztve] -
mindbreaker
csendes tag
Win ME alatt sikerült beüzemelni, de mégsem az igazi. még egy CD borító méretű felületet sem hajlandó rendesen szkennelni. Levág egy kicsit a széléből és vertikálisan összenyomja a képet. A4-es lapnak kb a fele lemarad és szintén nyomott a végtermék.
-
mindbreaker
csendes tag
Nem nyert
-
simonzé
addikt
Nincs ilyen Scannerem, de van pár linkem az XP driverhez:
1. Bővebben: link Login name: driver2 Password: all
2. Bővebben: link Login name: driver2 Password: all
3. Bővebben: link Login name: driver2 Password: all
4. Bővebben: link Login name: driver2 Password: all
Mindegyik más-más verzió, de úgy láttam a harmadikat ajánlották legtöbben (86%) Remélem, valamelyik műxik. -
mindbreaker
csendes tag
Hozzám került egy ilyen ''drágaság''. Nekem csak annyi a bajom vele, hogy nem tudom feltelepíteni XP alá. A win beszól, hogy az osztálytelepítő visszautasította az eszköztelepítési kérelmet. Fogjam a kalapácsot és egyszerűen vessek véget neki vagy van megoldás?
-
Tas
tag
Hi!
Hivatalos oldal Bővebben: link, majd driverek. Meg kell adni a scanneren talalhato S/N szam elso ket karakteret es maris ott vagy a driver szekcioban. VAN WinXP-s driver. En is azt hasznalom. Valamiert viszont nem jelenik meg a scanner szekcioban, de scannelni lehet vele -
beers
addikt
Hi!
Nekem is volt régen ilyen scannerem,és én sem találtam hozzá XP-s drivert!
A 98-ast használtam,de nem volt az igazi!
Tudomásom szerint nincs is hozzá xp-s driver. -
KRobi
csendes tag
Milyen Driver-t használsz? Mert nekem a Winxp sp1 nem ismeri meg a scanner-t!
-
Gaskin
aktív tag
Nekem a problémám a következő vele: 24bit-ben szarul scannel, ezért 48bit-ben használnám, ekkor viszont nem lehet neki se fényerőt, se kontrasztot, se semmit állítani. Le vannak tiltva slider-ek. Persze ez a retek, meg sötétet scannel. Lehet valahogyan állítgatni scanneléskor 48bit-ben, vagy csak én nem értek valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest