Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
én a westelt ismerem a pannont nem, ahogy legelőször is írtam
Nyugodtan kötekedhetsz ez nem változtat a lényegen.
az hogy a készülék csomag továbbértékesítése tilos, nem azt jelenti hogy a simkártyát kell megtartanod, ezt nem tudom honnan találtad ki.
A Westel boltokban tavaly ki volt függesztve a megfelelő szerződéspont ill. törvény és még külön is aláirattak velem egy lapot ezzel kapcsolatban.
A többi szolgáltatónál meg menj be és tedd azt amit mondtam, szerintem nem csak csúnyán fognak nézni rád, hanem le is tiltanak.
Ne érts félre itt nem azzal van a gond hogy segíteni akarsz másoknak.
De amiben nem vagy 100%-ig biztos ne állítsd be legálisnak, az hogy te félreértelmezel valamit még nem jelenti azt hogy a szolgáltató is azt teszi.
bye -
Flashcash
Közösségépítő
-
Flashcash
Közösségépítő
Az rendben van hogy az üzletszabályzatra hivatkozol és másokat bíztatsz hogy olvassák el, az viszont nem hogy te magad ezt nem tetted meg.
'' A Szolgáltató jogosult meghatározni, hogy egy Előfizető évente legfeljebb 2 Domino készülék csomagot vásárolhat. Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az egy évben belüli második vásárlásra csak a Szolgáltató egyedi elbírása alapján van mód. Az Előfizető az Előfizetői Szerződés aláírásával egyidejűleg tudomásul veszi, hogy a Domino készülék csomag továbbértékesítése tilos.''
És te ezt aláírod amikor megveszed a csomagot amikor pedig eladod akkor megszeged a szerződést.
Abban pedig biztos lehetsz hogy ha sok telefont veszel egy névre, igen hamar le fognak tiltani a Pannon-nál és a Westel-nél is. -
dzsoni
senior tag
Na jó, akkor egy újabb példa.
Tegyük fel, h vki vesz egy színeskijelzős mobilt. Kér rá egy MMS szolgáltatást. Küld a telóra vmilyen MMS-t. Mi történik? Megkapja. Mi van ha átrakja az MMS-es kártyát egy nem színeskijelzős mobilba? Megmondom: egy sms-t fog kapni, amiben azt írják, h mms üzenete érkezett, és megnézheti...
Ha egyszer a teló nem képes mms-t fogadni, akkor nem fogja megkapni hiába támogatja a kártya az mms-t. Azt viszont a küldő nem tudhatja, h a kártya milyen telefonba van, csak a tulaj, és a szolgáltató (IMEI alapján). Az meg kicsit morbid lenne ha a szolgáltató felhívná az ügyfelet és megkérdezné, h tud e a telefon mms-t fogadni, mert vki küldött egyet, csak most azon vacilálunk, h megpróbáljuk ráküldeni a telóra, vagy sem :).
Természetessen a számlázást a sim-en lefolytatott forgalom után kapja, függetlenül attól, h milyen készülékben van használva. -
dzsoni
senior tag
Na jó. Úgy érzem itt az okos enged efektus eljövetelének ideje.
Ha úgy gondolod, h egy ember attól lesz fraudos, h az általa vásárolt prepaid-es kártyát nem rakja be legalább egy napra vmilyen telcsibe, akkor legyen igazad. Bár ez szerintem így leírva a legeslegnagyobb balf*szság amit eddig láttam/hallottam.
Részemről a vita lezárva! -
dzsoni
senior tag
Vazzek megőrülök !!!
Ne akard már megmagyarázni, h bemész egy boltba, veszel egy telefont, a kártyát meg elrakod a fiók aljára, az új telót használod a régi kártyáddal és fraudos ügyfél leszel! Az eszem megáll! Szerinted a szolgáltató nem fogja nézni az eladott telefont. Ennyi erővel mindenki bemenne a boltba bevásárolna telefonbol, kikódolná, eladná, a hozzá kapott kártyát meg egy napig belerakná a saját telefonjába h hálozaton legyen. Tiszta nonszensz!!!
Napi 4-5 telót adunk el. A fél évvel ezelött vásárolt csomagok tulajai mostanába jönnek be a boltba, h szeretnék elindítani az új kártyát, amit a telóhoz kapott, mert a régi kártyán nincs már pénze.
Szerinted melyik változat kifizetődőbb a szolgáltatónak:
1. A megvett teló egy másodpercig nem volt a saját hálózatán használva, viszont a kártyán lévő összeget lebeszélték, amit már úgyis kifizetett az ügyfél, és onnantól kezdve a történetnek itt vége van
2. A csomagban lévő kártyát nem használják, mert egyenlőre nem kell, viszont az új telóval napi 3-4 órát beszélnek mondjuk egy előfizus kártyával, és ezzel több tizezer forintos bevételt hozva a szolgáltatónak
Számomra teljessen egyértelmü, h melyik a helyes válasz.
A másik dolog, h a rendszer pontossan tudja, h melyik teló milyen kártyával van használva, mennyit használják, és megközelítőleg 5-10 km-en belül hol van a készülék. Példa erre mondjuk pont a pannon cellainfója. Elég, h a készülék be legyen kapcsolva, nem kell használni. -
dzsoni
senior tag
Egyértelmű, h senki sem szeretne kommandósokra ébredni :). Józan paraszti ésszel kell felhasználni a ''felesleges'' kártyát.
A jogi és etikai dolgokkal teljessen egyetértek veled. Éppen ezért, ha a telefont, és a hozzá tartozó szolgáltatást rendeltetésszerüen használod, nem lehet bajod. Remélem legalább ebben egyezik a véleményünk. -
dzsoni
senior tag
Hidd el a telót figyelik egy bizonyos ideig. Van aki a megvásárolt kártyacsomagot fél évig ki sem bontja, mégsem lesz tiltólistán az ügyfél, mert a vásárolt telót rendeltetésszerüen használja.
Ha belegondolsz nincs sok értelme a kártyát figyelni, hiszen egy kártya előállítási költsége jóval kisebb mint amennyiért a szolgáltató a telót megveszi. A szolgáltatónak az a lényeg, h a megvásárolt teló az ő hálózatában működjön vmilyen kártyával, ami lehet postpaid, vagy prepaid kártya. A teló árának kell megtérülnie, az pedig csak úgy megy, ha használják, és fizetnek a szolgáltatásért.
Pontossan tudom, h mennyi ideig, és milyen gyakran figyelik a telókat, de mivel ezek belső infók, nem adhatom ki. Nem áll szándékomban veszélyeztetni a főnököm/munkatársam/barátom üzletét.
Azon is érdemes elgondolkozni, h mo. lakossága már eléggé le van fedve telefonokkal. Zsír új szűz előfizető mindhárom szolgáltatónál nagyon ritka, az új készülék vásárlói, nem a kártya miatt veszik meg a komplett csomagot, hanem a telefon miatt. A legtöbbje nem fogja azonnal felhasználni az új kártyát, maximum csak akkor ha lefogy az addig használt kártyán a pénzösszeg, vagy vki ismerősének kell egy új szám. -
dzsoni
senior tag
Kártya a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezi.
1. Attól még azt csinálsz vele amit akarsz. Nem hiába vásárolják meg anyunak, apunak, tesónak, nagyszülőnek, szomszédnak, munkatársnak, a sógor kutyájának a prepaidos telefonokat. 60-70%-ban azért veszik, mert nincs vele semmi kötöttség, belerakják a saját kártyájukat, az új simet meg eladják, lebeszélik, félrerakják, elégetik, feldarabolják, etc...
2. Ha lejár a kártya, és már nem lehet feltölteni sem, akkor szvsz nem fogod bevinni egy ügyfélszolgálati irodába, h leadd. Egyrészt azért mert magasról le fogod sz*rni, másrészt meg kiröhögnek, h mit rohangálsz egy lejárt simmel. -
hogyishívnak?
aktív tag
''Viszont ma, amikor sok távközlési cég (köztük a Pannon is) gyakran elég szemét ügyfélpolitikát folytat, egyoldalúan módosíthatja a szerződéseket, akkor megérdemlik, hogy kicsit lehúzza őket a ''kisember'' is... ''
Ő tolja eléd a szerződést amit te aláírsz és elfogadod a szerződésváltoztatás lehetőségét részéről! Ha nemtetszik kérd meg változtassanak rajta,(nem valószinü,hogy megteszik) vagy ne írd alá. Ha nemmegy csinálj konkurenciát, akkor neked leszenk előfizetőid és nekünk se kell ''átvágni'' téged az eladott készülékekkel. Mindenki jóljárna. :)Tibi
-
dzsoni
senior tag
megérdemlik, hogy kicsit lehúzza őket a ''kisember'' is...
Nos. Bármelyik mobil szolgáltató elég nagy rizikót vállal azzal, h egy telót komoly engedményekkel ad el az ügyfeleinek. A szolgáltatók a beszéd/sms/mms/wap forgalommal próbálják megtéríteni a készülék valós árát. Azzal, h a telót vki eladja pl. külföldre, csak és kizárólag a boltban ülő üzletkötővel b@szik ki, mert nem fogja megkapni az eladás után a jutalékát. -
Den
veterán
Ööö, azt tudod te is hogy az a teló nem annyit ér amennyiért a pannon adja, azért annyi mert a pannon azt reméli hogy maíjd beszélgetésben megtérül a dolog neki.
Szóval ha ezt figyelembe vesszük, akkor a felhívásod hogy keress legálisan 5000 forintot, azt jelenti, hogy nyúld le a pannont 5 ronggyal.
Nem vagyok jogász nem tudom ez mennyire legális, épp ezért nem töröltem, csak lezártam, ha egy ''feljebbvalóm'' látja és szerinte mehet a téma, akkor újra megnyitja. Aki akarja az pedig el tudja olvasni még ha le is van zárva.www.simson4t.hu
Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest