Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #11 üzenetére
Távedésből azt hittem, ez az a videó, amit láttam, de most nem megtalálható. Nem tartozom azok közé, akik úgy kommentelnek, hogy meg ne nézik/el sem olvassák a cikket. Tévedtem, ennyi.
-
King Unique
titán
Mármint meg sem nézted ezt a mostani témaindító rövid videót és hogy pontosan miről van benne szó, majd úgy kommenteltél?
Az előzőnél létrejött topiknak annyi, azt hiába is keresed, az elveszett a leállás és adatvesztés miatt, mint már említve lett."Erre felbuzdulva a cikken, gondoltam az összeset átrakom Ext4-re"
Ehhez még annyit, hogy az összeset azért nyilván nem feltétlen kellene, meg pláne ha olyan célra kell használni, ahol nem támogatott az Ext fájlrendszer, mint pl. az említett BIOS-frissítés esete is.
+ A pendrive-ok és memóriakártyák gyárilag is rendszerint FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre vannak formázva, aminek oka egyrészt a kompatibilitás, másrészt a kisebb írásterhelés nem naplózó fájlrendszerek lévén. Bár ha naplózó NTFS-sel nem degradálódtak idő előtt, akkor elvileg a szintén naplózó Ext4-gyel sem fognak, sőt utóbbinál akár ki is kapcsolható, vagy ott a nem naplózó Ext2, stb. -
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #9 üzenetére
Valóban, de most vettem észre, hogy ezt a videót még nem láttam, az előző filerendszeres videóhoz akartam írni, de azt most nem is találom.
-
King Unique
titán
Nincs ebben semmi meglepő, BIOS-frissítéshez, operációs rendszerek telepítőinek bootolásához, okostévék, médialejátszók és társaik eszközökkel történő kompatibilitásnál a FAT16/32 és NTFS a standard, valamint az exFAT ha támogatja az adott készülék, az azon futó operációs rendszer.
Ellenben a mostani bejegyzésben felsorolt Linux és macOS specifikus fájlrendszerek eleve nem ilyen célra valók, hanem pl. NAS és szerveres használatra, valamint rendszermeghajtónak, amit el is mondanak a videóban.#1. Eleve úgy kezdődik a videó, hogy BIOS-frissítéshez FAT32 fájlrendszerű pendrive, meg ha (ehhez hasonlóan) támogatja akkor NTFS és / vagy exFAT, Ext4-ról szó sem volt.
#2. Egyébként volt ennek egy előzmény bejegyzése, videója "NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?" címmel, csak az a téma és topik ugye a nagy szakértésben nemrég elveszett...
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Nagyon régóta NTFS filerendszerű pendrive-okat használok, sosem volt problémám velük. Erre felbuzdulva a cikken, gondoltam az összeset átrakom Ext4-re. Közben az alaplapomhoz kiadtak egy BIOS-t, fel is másoltam egy immáron Ext4 filerendszerű pendrive-ra. Azonban sajnos a BIOS nem látta, így vissza kellett tennem NTFS-re és úgy már rögtön mehetett a frissítés.
-
Thocy a ZAGY
tag
Arról nem is beszélve, hogy az igényelt tárhelyhez viszonyított hasznos információmennyiség arányát tekintve azért nem kis előnye van az írott szövegnek (nem állítom, hogy nem hasznos olykor egy videós bemutató, de fájlrendszerek összehasonlításánál pont nem ezt választanám).
Tudom, a tárhely igény ma már sokadlagos szempont, de nekem a régi becsípődések miatt ez is számít. -
-
westlake
félisten
válasz
Driftmester #1 üzenetére
Messze van az még. És egyelőre szó nincs arról, hogy boot-olhatóvá tenné az MS. Szerintem egy ideig még marad az NTFS.
-
envagyok
veterán
Nem lesz belőle leírt cikk?
Rühellem a yt videókat. -
Driftmester
tag
ReFS-ről is volt szó korábban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest