- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
norbykov
csendes tag
Kövezzetek meg, hogy egy 2004. decemberi témát felélesztek, de azóta azért már voltak fejlődések monitorok terén. A kérdés viszont marad......
Ha TFT-t, akkor milyet grafikai (de elsősorban webdesign) munkára? -
Grafiqs
őstag
Igen van rajta DVI. Én pl MAC-rôl használom azon meg csak az van. Mármint lehet rosszul
tudom mi a DVI de ezen van sima vga és egy annál sokkal szélesebb fehér színě soklábal
csatlakozó. Én 1280-ban használom 60Hz-en. A képe těéles még a betüszélek is. Geometriai
hibáról ugye TFT esetében nem nagyon kell beszélni. Én teljes mértékben meg vagyok vele
elégedve. Szerintem a képe van olyan képe mint az otthoni MAG-omnak. Én nyugodtan merem
ajánlani tördelésre de grafikai melóra semmiképp sem.
G
Szerk.: Itt találsz róla bövebb infót: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Használt moncsi is játszik, vagy csak új?
[Szerkesztve] -
Sacc
csendes tag
Üdv érdekelne a véleményed az F-419-ről, fontolóra veszem... van azon dvi?
szabadúszóként aligha tudod belőni a monitort egy adott gépre amikor legtöbbször azt sem tudod hova viszed az anyagot. Az RGB > CMYK problémát sztem nincs az a crt és tft monitor ami 100% -osan kezelné. Nyomdai környezetben lehet, hogy be lehet kalibrálni a monitort közel színhelyesre de így semmi esetre sem....az a baj, hogy rengeteg a külső tényező amíg a dolog ténylegesen manifesztálódik -
Grafiqs
őstag
Egy TFT semmiképp sem alkalmas profi grafikai munkára. Én is azon dolgozom, igaz ''csak''
tördelek de a szkenneresnek crt-je van nem véletlenül. Nekem egy F-419-es Agneovom van 19''-
ban, szóval nem olcsó fajta. De még ez sem alkalmas rá. Nem színhelyes. Még megközelíteni
sem lehet vele a crt. Bár a színhelyesség mint tudjuk elég relatív fogalom. RGB---?CMYK. De
egy jó crt kalibrálva egy adott nyomdagépre az a legjobb eredményt tudja.
G
Ezzel az álláspontal lehet vitatkozni, bár szerintem nem érdemes ezt sok éves szakmai
tapasztalat mondatja velem. -
Sacc
csendes tag
Pfuu ezek k..va drágák
-
Plum
csendes tag
Végül is az Eizo L685 -nél maradtam és meg is vettem a hétvégén. Igazábol nagyon nem kell tesztelgetnem már, mert eddig megnéztem rajta egy dvd filmett megnéztem az NFSU2-t meg egy pár grafikai progit és elég szép képe van. nincs pixel hiba sem ;) Szoval szerintem jo vétel volt.
-
puffneki
tag
ok, kösz.
azért hittem azt, hogy az nec panel szar, mert itt Bővebben: link azt kérdezted, hogy ennek olyan panelja van.
én mondjuk a toms monitortesztjeit is fenntartással olvasom, amióta a 19''-os monitorok közül a Vision Master Pro 454 lett a nyertes. volt szerencsém nekem is kipróbálnom... -
neduddki
nagyúr
HI!
Na akkor tenyleg meg vagy keveredve:- ))))
Nem az nec s-isp vot szar hanme az lg, de Lacix29 aszt alicsa hogy ma az sem.:- )))
Ha minden igaz a 2108ux az eredeti csak nekme nem gyun be az angol nec-lc oldal, meg a prad.de-s szerkeszto szeitn a 1980sxi+ is az lesz....
A 2180-ra mar leglabb tudok 4 jeletkezor, de az ara..... ajajajjaja;- ((((((
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Az eizo supportja meg aszt irta: Bővebben: link csak hogy idezzek mar inne is:- )))
Itt a nevezetes tomshardver teszt: Bővebben: link
es nem tanalom aszt az angelus izet amiben emlegtnek vmit a 885-rol:- ((((
udv
neduddki -
puffneki
tag
de itt: Bővebben: link azt írják, hogy az l885-nél nem ezt a panelt használja az eizo.
n> yes, I think that this was the reason for Eizo, not to choose this
n> panel for their L885. And I think, that this decision was right. -
neduddki
nagyúr
HI!
Na eszt irta a 2.5 eves 1810x-re Bővebben: link
udv
neduddki
p.s. a nev kotelez:- ))))) -
neduddki
nagyúr
-
puffneki
tag
de, arról van szó.
és most már majdnem biztos vagyok benne, hogy ennek a kistesója:
Bővebben: link
de hogy ez nec panel vagy sem, azt nemtom.
mindenesetre a nagytesótól MLaca el volt ájulva.
mod:lemaradtam...
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Hogy ezek nek hogy ossze csengenek az adataik:- )))))
udv
neduddki -
puffneki
tag
asszem ez ennek: Bővebben: link a kistestvére, szal biztos ez sem rossz, sőt.
de úgy általában eizo név biztosíték a jó minőségre.
ezt is egy eizo t766 crt monitor előtt gubbasztva írom. -
neduddki
nagyúr
HI!
Grafikai munkara egyellore 2 db joszag letezik mejj tejjeziti a szin miatti doloat /felteve hogy azota mas meg nem kapta pl. az uj nec-ek/
Geometriaval valobannincs gond, de valoszinyuleg a szinhuseg steren sem akarnal sokat engedni igy asztan ismerve agafikusok haklissagat inkabb lebeszelnelek.
De ha megnezed es Nked megfelel akkor soxep evett egyuitt:- )))
Mlelsleg koborilit t egy 19-es monitor totyik ami elemnet az igenyes crt fele 19-tol folfele....
J ameg meg akad egy 21-21-es is, de abban kevesebb a gyakorlati tapasztalat...
udv
neduddki
p.s. tessek mopndani a 685-os eizo az veleltlenul nem egy lassu s-ips-es joszag kibaltazott kepminoseggel, nec-es panelella????
mod: hol az francba van az az orosz link????? grrrrrrrrrrr hujjet kapok hogy ujabban dsemmit nem talalok:- ((((((
ja es az igert tft, mi mas is lehetne: Bővebben: link namost akkor ezek kozul mind mekkeapta?????
[Szerkesztve] -
puffneki
tag
ha webre készítesz grafikát, akkor végülis bármelyik tft jó lesz neked, ott nem számít a színhűség -a legtöbb megrendelő jó ha a fényerőt be tudja állítani a monitorán-, de ha nyomdai melókat is csinálsz, akkor inkább errefelé keresgélj:
de készülj fel, hogy elég mélyre kell nyúlnod a zsebedbe. -
Plum
csendes tag
Ahm... oké. Most kaptam egy infot, hogy van egy ilyen EIZO moncsi, kb 2 éves jo állapotban. De viszont nekem Semmilyen tapasztalatom sincs és abszolut nem értek még a tft monitorokhoz, ezért kérdeznélek meg titeket hogy szerintetek ez milyen minőségű monitor.
Akkor már 3 monitor közül kell választani!
http://www.eizo.com/support/discontinued/lcd/l685.asp -
Plum
csendes tag
Sziasztok!
Nekem most egy Belinea 19-es moncsim van, és eléggé bántja már a szemem.
A lényeg hogy én átlagban napi akár 15 órát is ülök a monitor előtt és tényleg nagyon fontos lenne számomra hogy a következő monitor amit megveszek, minél kiméletesebb legyen és emellett a grafikai munkára is alkalmass legyen.
Grafikai munka alatt értem, a következőket: Photoshop, 3D Max, stb.
Eddig két monitort néztem ki, mivel a samsungot ajánlották nekem a legtöbben.
1. Samsung 1100 DF:
http://www.samsung.com/hu/products/monitors/cdt/syncmaster/1100df.asp?page=Specifications
2. Samsung 1200 NF
http://www.samsung.com/hu/products/monitors/oldmodels/1200nf.asp?page=Specifications
Ja igen és ezek mellé van egy Geforce 4 Titanium 4200-es vga kártyám, és a kérdés az hogy ez tudja e kezelni ezeknek a monitoroknak ezt az elég magas képrissitéseit vagy nem, és azt is le kéne cserélnem!?
Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest