Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foley101
tag
válasz
Foley101 #307 üzenetére
Bios update kellett
Köszönöm az eddigi segítséget, innentől kezdve már csak offolnám a fórumot, amit jöttem azt a témát kellően kiveséztük. A tanulság, hogy csinyán kell bánni az mbr2gpt konvertáló programmal, mert olykor akkor is hibásan fut le, ha azt írja ki, hogy minden sikerült.
-
Foley101
tag
válasz
Foley101 #306 üzenetére
UPDATE: Betettem egy másik Win10 lemezt, annál már lehetett UEFI-s módot választani a Boot-ban... de ennél is megáll a telepítő...
A gépekkel csak a baj van. Lehet a biost kéne frissíteni, mert nem 100% támogatja ezt az egész UEFI-s hóbelebancot. Azt tudjuk, hogy - a konvertálás, bár kiírta, hogy sikeres volt - nem futott le jól, lehet okozott más galibát is....
Na mindegy, azt hiszem másik gépet kap a kolléga.
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #305 üzenetére
Én is arra jutottam, hogy újratelepítem, mert a kollégának hétfőn kell a gép. Így is szívni fog mire mindent visszaállít, telepít...
Mivel a partíciós tábla GPT-re lett konvertálva a korábbi USB-re kiírt, MBR partíciós sémával rendelkező win10 telepítőm nem használható, ezért Rufussal készítettem egy UEFI-s Win10 telepítőt egy másik pendrive-ra. Amikor bedugom a gépbe, és bekapcsolom, akkor el is indul a telepítő, de mindjárt az elején "befagy", a nyelv választásig sem jut el.
Ha berakok az optikai meghajtóba egy gyári Win10 telepítőlemezt, akkor ki kellene tudni választani a Boot menüben, hogy "sima" vagy UEFI-s a lemez. Ezt eddig egyszer ajánlotta fel, akkor még nem a telepítés irányába mentem, sajnos.... azóta ott a boot menüben nem ajánlja már fel az UEFI-s módot, csak a sima (MBR mód) választható, így indul el a telepítő, úgy meg ismét csak nem lehet telepíteni, hiszen a lemez már GPT.
Én ezt egyszerűen nem értem.
Azt hiszem lassan inkább új gépet kap ezt meg lezúzom 0-ra és mindent újrakezdek rajta. De szívem szerint inkább kalapáccsal verném ripityára
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #302 üzenetére
A boot sorrendet mindig ellenőriztem, az rendben volt, sőt, pendrive és az optikai meghajtót is kivettem, csak az ssd maradt.
Megnéztem Gparted-ban látszik-e a boot flag az ESP-n, és igen:
"Külső particionáló programok viszont az ESP-nél aktív státuszt írnak, valamint a C-n boot flaget."
Gpartedben az nem látszik, hogy az ESP aktív vagy inaktív lenne. Tudsz javasolni másik programot ami ezt megmutatja?Utána lefuttattam a Marcium boot helyreállító lehetőségét, de a helyzet továbbra is változatlan, a Windows nem tölt be, és a hibaüzenet is ugyanaz.
Sakk Matt?
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #299 üzenetére
Szia!
Közben azt is megcsináltam.
Először a gparted-ben kitöröltem a 450-es és a 100-as partíciókat, majd a Win10 telepítős cmd-ben minden lépést végrehajtottam, visszaellenőriztem, minden lépésnél kiírta, hogy sikerült (oké, az mkdirnél nem
). A guid azonosítóra is figyeltem, hogy ne írjam el.
Sajnos, továbbra sem bootol be a Windows, bár most már legalább nem csak a kurzor villog, hanem kiírja, hogy tegyek be egy lemezt:
Szerinte merre tovább?
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
"A BIOS-ban minden OK, a telepítővel a rendszerindítás javítása nem használt?"
Ja igen, ezt elfelejtettem leírni.
A BIOS-ban UEFI-re állítottam a bootolást.
A Windows 10 telepítője nem tudta elvégezni a helyreállítást.Akkor hajrá, csinálom amit kell..
-
Foley101
tag
válasz
King Unique #294 üzenetére
Szia!
Először is nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszodat!
Elolvastam amiket írtál, és lenne 3 kérdésem:
1) A dirtywindows-os cikkben említenek egy 16 MB-os partíciót is, ami csak a diskpartban látszódik, ezt hívja Reservednek, a 450-es pedig a Recovery.
- Egyrészt nálam nincs is ilyen 16 MB-os terület,
- másrészt nálam a diskpartban a 450-esnél nem Recovery van írva, hanem Reservedet, ami ellentmondásosnak tűnik. Esetleg ez csak egy elírás lehet, vagy azért van így, mert nincs 16 MB-os területem?2) A "WinRE"-nek nevezett partíció, ha jól sejtem a 450-es partíciót jelenti, ugye (RE = Recovery Environment = Recovery)?
3) Az egyszerűbb módszeres, és a + infónál leírásnál ezt írjátok:
"végignézed, hogy melyik partíciód a WinRE partíciód és a rendszered betűjele (Előbbi tipikusan c:"
Tehát ha minden igen, ez nálam is a C:Utána:
"- UEFInél: Format c: /fsAT32 /q /v
oot /y paranccsal leformázod a hibás bootpartíciót"
"A WinRE partíció eleve NTFS fájlrendszerű UEFI-s telepítésnél is, tehát nem FAT32-re kell formázni..."Azt nem értem, hogy a 450-es Recovery partíciót miért FAT32-re formázni, ha NTFS-nek kell lennie (nálam most is így van).
Illetve miért a 450-es terület nevezi itt boot partíciónak, nem a 100 MB-os EFI terület a boot partíció?Ha ezeket megértem, akkor szerintem bátran neki tudok állni a rendbe rakásnak.
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Egy ASUS laptop-on át lett konvertálva a disk az mbr2gpt paranccsal az alábbiak szerint:
mbr2gpt /validate /allowFullOS
mbr2gpt /convert /allowFullOSEzt követően a rajta lévő Windows 10 nem indul el, csak villog a kurzor. A BIOS-ban az UEFI mód nincs engedélyezve, eddig sem volt. Ha bekapcsolom az sem segít, akkor is csak villog a kurzor..
Számtalan fórumot végigolvastam a témában, de egyszerűen bármit próbálok vagy nem hoz eredményt, vagy a DISKPART-ban kiadott művelet néha hibára fut, így amit javasolnak azt nem tudom beállítani.
Ha jól sejtem, egyszerűen csak nem találja a disken lévő windowst a boot-olási folyamat. Merre menjek tovább? Bármilyen ötletet szívesen veszek.
Kicsit gyanús, hogy az UEFI partíció hidden, próbáltam readonly-ra tenni, de hibát dob rá... de lehet,hogy ez jó így, nem tudom.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Sandisk 1TB SD kártya
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest