- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tmscsaba
tag
válasz
tmscsaba #539 üzenetére
- Itt az előbbi kép nagyban -
A gyári antenna a képen nincs benne, csak a csatlakozó rugós érintkezői látszanak de ha vissza teszem, az se rontott vagy javított a gps vételen.Aztán vettem egy aktív antennát a ChipCad szaküzletben, amit el kell látni fojtón keresztül egyenfeszültséggel és galvanikus leválasztás után lehet beküldeni a mobilba (kicsi néhány pikoFarádos kapacitáson keresztül) az erősített jelet. Azt még nem tettem rá eddig.
Anélkül a lakásban ilyen volt a darab dróttal a GPS vétel:
Az ablakhoz közel:és az ablaktól távol a szoba mélyén:
Viszont nem sikerült sehonnan szereznem olyan csatlakozót, amivel össze tudom hozni a mobil külső antenna aljzatával. Megpróbáltam fém toll betétből készíteni ilyent, mert az éppen még ráhúzható a mobilban lévő külső csatlakozó aljzatára, de az közben megszorult az aljzaton miközben próbálgattam bővebbre reszelgetni, és lekapta az aljzatot onnan. nem okozott komolyabb kárt, mert az egyik szélénél a forrasztás vált el, a másiknál lekapta a lyukgalván "via-"-knak a tetejéről a felső fóliát.
Most egy kicsit félre tettem, aztán ha meg jön a kedvem megint, akkor majd folytatom és össze hozom a hibás részt is normálisan.Ez a számlája a GPS aktív antennának, de sajnos a csatlakozója egy klasszikus nagy méretű csatlakozóra megy csak rá, ami feszültséget is ki küld rá. Ez az amit külön meg kell építeni néhány alkatrészből, különben nem működik.
[- Ez az az antenna, csak majd össze kel hozni a telefonnal. -]
-
tmscsaba
tag
Az teljesen mindegy milyen, egyébként működőképes antennát szerelsz bele a mobilba, a hatékonysága mindegyiknek eltérő lehet ugyan, de legnagyobb mértékben attól függ az összesnek a hatékonysága, mennyire távol helyezed el a paneltől (bizonyos távolságon belül), ami az elektronika egyéb fémes részeit tartalmazza.
Az is sokat jelent, ha nem az a pár mm-es kis hurok van benne amit gyárilag oda tettek, hanem annál valamivel nagyobb. A másik ami még számít, ha az új vezeték hurok antenna legalább a hátsó fedél magasságában van (távol a térerőt elszívó belső fémes részektől), vagy annak a külső oldalán, akkor már jelentősen megjavul a vétel.
Az antenna egyéb fémes árnyékoló, energiát elszívó részektől ha távolabb van az a leginkább kedvező pozíció a jó vételhez.
Ezt próbáltam k és javított a vételen:
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Navon N490 Plus navi ami sajnos a betöltő képnél megáll.. Még ki sem tudom kapcsolni. Kikapcsol ha lemerül. De ha ráteszem akár töltőre vagy pc-re egyből elindul és u.a. a jelenség. A reset gomb már megvolt, semmi hatással. Lehet vele mit kezdeni, vagy tégla? Köszönöm a válaszokat, amennyiben lesz!!
-
ksanc
őstag
Mind a kettő pont az a kategória, amit írtam. Nem a 30-, 40-, 50 ezres
Plusz a full HD kijelzők miatt nyilván kell. Én nem ebben a kategóriában játszom, nekem a telefon még mindig telefon, ha okos is. HD cuccot HD tévén nézek
De oké, ne legyen általános az 1ALámaZ: igen az én jó öreg Mapilot M6000 PNA-m is másfél amperrel megy.
-
tmscsaba
tag
Egy Samsung Galaxy S4-hez ilyen 2 A-es töltő tartozik:
Ha nem jelnik meg olvasható méretben, akkor itt a közvetlen linkje:
Töltő adatai
Úgy látszik, ezt a vietkongok gyátják. -
-
ksanc
őstag
Az okostelók ennyire nem válogatósak, bár azoknak meg általában minimum 2 A-es töltő kell.
Ezt honnan veszed? Általában az okostelók max. 1 A áramot vesznek fel, de megnézheted a töltőket is, nemigen több 1A-nél a töltő sem... Lehet ráakasztani 100A-t is, de akkor is csak annyit vesz fel, amennyit a töltőelektronika enged.
Persze a 100k kategóriánál lehet, hogy divat a nagy árammal való töltés, azzal is hamarabb megy gallyra az akksi
-
LámaZ
addikt
válasz
Matyesz1 #531 üzenetére
Szerintem, kapcsold ki az automata időt, és állítsd be kézileg mindkét készüléken.
A töltéssel kapcsolatban: én azt tapasztaltam, hogy főleg a kínai PNA-k nem szeretik az ilyen-olyan USB-elosztókat, csakis a gyári töltőjükkel működnek jól (amely általában 1,5 A-es). Az okostelók ennyire nem válogatósak, bár azoknak meg általában minimum 2 A-es töltő kell.
Bszúrok ide még egy beszélgetésfoszlányt külső GPS-antennával kapcsolatban. Érdemes elolvasni előtte-utána még 2-3 hozzászólást.
-
Matyesz1
csendes tag
Sziasztok!
segítségeteket, ötleteteket kérném
(a teló jiayu g4s)1. hogy lehet a GPS óráját szinkronba hozni a telefonnal, mivel -1 órát mutat a gps fix amikor talál jelet.
2. nagyon nehezen talál jelet a telefon ha nem indítom az MTK tools ban a ygps fül alatt a HOT FULL A-GPS restart-al űjra. (ez után viszont viszonylag gyorsan talál jelet (van esetleg valami app ami ezt gps bekapcsoláskor megcsinálja??)
3. A SNR jelek nem a leg fényesebbek may sárgába hajlóak a GPS test programban kb 30-35 max értékkel, van esetleg mód a vétel jobbá tételére ezen a telón?Ha bármi ötletetek van szívesen veszem.
GPS locker alkalmazással van valami tapasztalatotok?
Üdvözlettel.
-
Ezerarcu
újonc
Sziasztok kérdésem a következő lenn Xgody autós navigáció elejti a jelet pár másodpercre majd ujra vissza jön ez csinálja de csak az igo,8 kamionos program a többi navi kifogástalan pl az igo-7 vagy az igo -primó
-
tmscsaba
tag
Ha esetleg az angol nyelv nem akadály, akkor itt biztos benne van minden lehetetőség ami elérhető: mediapad-t1-7-en.htm
-
lacca80
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végig olvasni a topikot.
Van egy Huawei mediapad t1 7.0 tab- Igo primo 9.6.29.597461. Nem talál GPS jelet. Több verzióval próbálkoztam mindnél ugyanez a helyzet. Waze megy wifi nélkül, tahát gps működik. Igo wifivel kb pontos.
Elérhető műholdak száma:0 Pontosság: NINCS GPS-idő: Nem elérhető.
sys.txt és system.ini átírásokkal is próbálkoztam (több verzióban), eredmény nem változott.
Google nem adott a tab-hoz való beállításokat
Ha valaki tud infót, ötleteket, vagy esetleg honlapot ahol pontos beállítások le vannak írva, azt nagyon meg köszönném! -
ksanc
őstag
A pontosság kizárólag a készüléked hardverétől és meghajtóprogramjától függ, az ezek által adott adatokat maximum hasraütéssel kiegészíteni lehet, vagy hazudni valamit, illetve ezekkel trükközni.
Felhasználói alkalmazással semmilyen módon nem fogsz nagyobb pontosságot kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest