- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Tápos kibeszélő offtopik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tavaszi zsongásban érkező hardverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
de kijelölést nem tudsz menteni, maximum azt tudod csinálni, amit írtam, hogy a rajzvászon csökkentésével vágod le a kép egy részét, ami így néz ki a GIMP-ben:
A sárga-fekete vonalkázás jelöli a képet tartalmazó réteg méretét.
Ez eredetileg egy 2000*2000-es kép, aminél a rajzvászont lecsökkentettem 750*750-re, de az azon levő képréteg értelemszerűen maradt 2000*2000, amiből kifolyólag lelóg.A kérdés továbbra is az: így oldottad meg a levágást, vagy nem?
Egyébként ha több képből szeretnél azonos felbontású részeket kivágni, akkor meg tudod csinálni azt, hogy minden képet, amiből szeretnél kivágni, azt rétegenként beleilleszted egy képbe, majd mindegyiket úgy igazítod, hogy az a része legyen a rajzvásznon, ami neked kell, majd az egészet elmented a GIMP saját fájljába (XCF), így megmarad minden réteg külön-külön a képben, illetve nem csak a rajzvásznon levő részük mentődik, hanem a teljes réteg.
Ezt követően meg minden rétegnek kiveszed a láthatóságát, kivéve mindig annak az egynek, amit szeretnél exportálni, majd azt neked szimpatikus formátumba exportálod.
Amennyire én értettem az írásod, ennek kellene lennie a jó megoldásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Tápos kibeszélő offtopik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest