- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Atyus
tag
Az ATI Radeon utolsó driverével biztosan működik az alábbi. Én is most állítottam be !
A Tálcán megjelenő ATI feliratra nyomsz egy jobb click-et, majd Beállítások Periféria beállítások (a Vezérlőpulton a megjelenítés, majd a speciális).
Fontos, hogy engedélyezd a második monitort is, vagyis bal click a 2-esre, s a csatlakozva-ra.
Ezek után az 1-esre jobb click, majd a tulajdonságok.
Itt a megjelenítő eszközök fület válasszad ki, s a négy megjelenítő közül a bal felső ''Megjelenítő'' feliratra kattints rá.
Itt be tudod állítani a frekvenciát a felbontást, s hogy engedélyezzük-e, hogy más program felül írhassa eme felbontás frekijét.
Alkalmaz
Ok
Alkalmaz
..s működni kéne.Ha nem működik, akkor a 2. monitort ismét engedélyezzük, s láss csodát, már a kiválasztott freki működik!! -
Atyus
tag
Az ATI Radeon utolsó driverével biztosan működik az alábbi. Én is most állítottam be !
A Tálcán megjelenő ATI feliratra nyomsz egy jobb click-et, majd Beállítások Periféria beállítások (a Vezérlőpulton a megjelenítés, majd a speciális).
Fontos, hogy engedélyezd a második monitort is, vagyis bal click a 2-esre, s a csatlakozva-ra.
Ezek után az 1-esre jobb click, majd a tulajdonságok.
Itt a megjelenítő eszközök fület válasszad ki, s a négy megjelenítő közül a bal felső ''Megjelenítő'' feliratra kattints rá.
Itt be tudod állítani a frekvenciát a felbontást, s hogy engedélyezzük-e, hogy más program felül írhassa eme felbontás frekijét.
Alkalmaz
Ok
Alkalmaz
..s működni kéne.Ha nem működik, akkor a 2. monitort ismét engedélyezzük, s láss csodát, már a kiválasztott freki működik!! -
zotyesz01
tag
GraniteBay chipset bugja miatt valszeg nem fog menni AGP 8x-on, de nem sokat vesztesz a 4x-el sem. A control panelen menj a megjelenítő eszközökhöz és manuálisan állítsd be a monitor max felbontását és frekvenciáját.
-
Rawulf
őstag
Talán érdemes lenne egy nvidia mentes :) bocs... értsd friss windows telepitessel probalkoznod... a frissítési probléma áll, sajnos utána kell nézned egy ati refresh rate fix progginak. Az nvidia kártyákhoz pl. a sheep-design csoport egész jó refresh fix-et csinált! :)
-
Versus
senior tag
Na ,köszi a segítséget úgy tűnik egyelőre az Intel alaplapi chipset driver újratelepítése megoldotta a problémát. Most pár nap használat következik. :)
-
rol33
aktív tag
jaja probáld biosban az agp-t 4x-re tenni és a fast write-t is kapcsold ki.
-
Pipó
őstag
Halihó! Próbáld meg 4*agp-vel.
-
Bende
csendes tag
Annyira nem vészes a 60 Hz szerintem, nekem legalábbis eddig több ATI kártyánál jelentkezett... Mindössze kapcsold ki a képernyő tulajdonságainál a DCC információ használatát, és rendesen be tudod állítani a képfrissítést...
a fagyást nem tom magyarázni, olyan még nem volt -
Versus
senior tag
Nem ,nem A7V8X. P4G8X. Amúgy sajnos a fesz emelés sem segített,viszont azt megszakértettük hogy a csíkozás nem a 60HZ miatt van hanem valamelyik venti szemetel bele a képbe ... azért ez meglep.... árnyékolási gond ? Ilyennel még nem találkoztam! Sajnos a fagyási jelenség is maradt. Haverom alaplapja 845E MAX 2 és ugyanez a probléma. Rossz lenne a VGA ?!
-
WaterLo
aktív tag
Csak nem ASUS A7V8X lapod van? Ebben ugyanis fagynak a kártyák, és a leírt feszemelés módszer segíthet.
Frissítés: a driverben a Displays fülön a monitornál (rá kell kattintani a gombjára, (ahol van a monitor, TV, stb.)) lehet állítani a monitor max. felbontását és frissítését. Ezenkívül a Reforce nevezetű kis segédprogram a monitor ismeretében (ehhez fel kell tenni a monitor driverét) automatikusan beállítja a megfelelő felbontás-frissítés variációkat. -
Juliuska
senior tag
Nekem - sajna - nincsen ilyen bivaj VGA-m, ezért én nem tapasztalatból nyomnám. Csupán egy feltételezés: mi volna ha a directx 8.2-t tennéd fel először, majd ezzel tesztelgetni a kártyádat... ha minden flottul megy, töltsd rá a D.9-t. A NET-en már +van a 9.0a-nak a javítása is a Microsoft honlapján, szedd azt is le...!
Még valami én spec. erről a kártyáról még rosszat nem hallottam... ne add tovább..! -
Tchoepi
tag
''ez a hobbim hogy nem hiszek senkinek hanem self-tesztelek'' - és milyen jól teszed. Jó neked, hogy megteheted. Nálam ez úgy szokott kinézni, hogy némi tépelődés után nekidurálom magam, megveszem a cuccot. Szívok vele, de próbálkozom... aztán vagy sikerrel járok, vagy nem. Ha nem, akkor megpróbálom gariba visszavetetni.
-
Versus
senior tag
A táp egy 430W-os Codegen,kb 3 hónapos eddig nem volt vele gond.Leszedem ezt a Radetonatort megpróbálom ,meg ráteszek kis agp feszt ...habár ez a fesz emelés nem az esetem de egy próbát megér(talán nem lesz belőle sütés).Ja a monitor drivert ,illetve a monitort simán felismeri. A VGA tesztre van nálam ,ez a hobbim hogy nem hiszek senkinek hanem self-tesztelek :) . Azért választottam a Gigabyte-ot mert jól csengő név a piacon ,arra számítottam minőségi cucc.Még ma beszámolok a fejleményekről,addig is ha van ötlet szívesen látom!
-
Tchoepi
tag
-
Gaius
tag
Hát ajánlom figyelmedbe a következő fórumtopicot: keress rá arra, hogy Radeon 9700, majd ott válaszd ki a problémák pontot. Ott kimerítő válaszokat találhatsz erről.
De egy pár tanács:
1. Nekem úgy ment rendesen (igaz, nem Gigabyte kártyám van), hogy az AGP feszültséget 1,5 V-ról 1,7-re állítottam.
2. Nekem nem XP-m van, nem szeretem, így ezzel a problémával nem találkoztam, de amit olvastam erről, az alapján le kell töltened a Radeonatort, ez orvosolja a frekvencia problémát.
3. Mekkora a tápod? Nekem az is gond volt, hogy csak 300 W-os volt. Vettem egy 400W-osat, ezzel az ilyesmi is elmúlt.
4. Megveszem a kártyádat 60000-ért...:))))))))))))))))
Üdv -
Versus
senior tag
Van pár problémám ezzel a kártyával ,kérem aki tudja a megoldást segítsen.
Na szóval a VGA egy Ati Radeon 9700 Pro Gigabyte Maya II.
Az op rendszer Windóz Xp Home SP1
Directx 9a
A VGA beépítése előtt a Detonator Destroyer-el eltávolítottam az előző meghajtó driver maradékait.
Leszedtem a legfrissebb Catalist-ot és az Ati vezérlő panelt.
1.probléma: Miután mindent feltelepítettem a képernyő frissítést felraktam 100Hz-re,a control panel szerint 100Hz-en is megy,de valójában a szemem kifolyik olyan vibrálást művel ,én simán 60Hz-re tippelem.Drivert leszedtem,felraktam azt ami a telepítő lemezen van a jelenség ugyanaz ,megpróbáltam az xp driverével is ,szintén ez a helyzet.Érdekes módon 3d-ben szerintem valóban 100Hz-en megy.
2.probléma: 3D alkalmazások futtatásakor a számítógép csonttá fagy,értsd a kép kimerevedik és csak resettel lehet ujraindítani.Elég idegesítő még a 3Dmark sem fut le ,egyedül az UTbench bírt egyszer lefutni.Amúgy a játék futtatásakor kb 1 percen belül beáll a hullamerevség.Egy barátomnak ugyanilyen kártyával más gépen ugyanez a problémája.Mit rontunk el?
Kérem a szakértőket,vagy aki kb sejti hogy mi a probléma segítsen,ígérem minden tanácsot megfogadok!
Előre is köszönöm !
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest