- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen monitort vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
Akkor megnyugodtam, hogy nem lesz semmi gubanc azzal, ha az 1 giga mellé a 2-őt beteszem. Azért gondoltam a 3 GB-ra, mert sem a 64 bites XP-vel sem a Vistával nem akarok még foglalkozni. Az a 8K tényleg baráti ár, akkor az lesz a befutó, felesleges is lenne annál sokkal jobb RAM-ot vennem a mostani mellé (amit nem akarok cserélni).
Köszi! -
ígyvanferi
addikt
Hú, milyen jó, hogy benéztem ide, mielőtt vettem volna még két giga memóriát a jelenlegi 1 mellé. A frissített első HSZ-ben olvasom, hogy nem sikerült volna belepaszíroznom őket. Pedig szerettem volna, ha 3 giga van a gépben. Van vajon értelme az egy gigás mellé betenni egy két gigás modult? Vagy elégedjek meg a két gigával? Zavar WoW közben a winchester kerregése.
Kingmaxokat ajánljátok még mindig első sorban? -
ígyvanferi
addikt
Az, hogy az én E2140-em BIOS-ból sehogy sem akar 350-es FSB-n vagy annál többen elindulni, viszont a lap lemezén lévő tuningprogrammal ment már 354-en is, minek a hibája? Vagy van rá valami magyarázat? Mondjuk, amikor a progival próbáltam, nem teszteltem, és 355-nél így is kifagyott. Feszt emeltem 1,4125-ig, a többi opciót úgy állítottam be, ahogy itt mátr többen mondtátok. Szóval ez inkább proci bibi, ugye?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
HUNNIA1920 #787 üzenetére
Használd légyszi a Válasz gombot. Ez gondolom Norbinak ment, mivel ezeket leírtam, hogy megcsináltam...
-
ígyvanferi
addikt
A feszültséghez egy kis érdekesség: [link]. Esetleg az előtte lévő pár HSZ is érdekes lehet.
Más: nekem is hasonló a helyzetem, mint Norbi kollégának, bár az enyém 341-es FSB-vel is stabilan megy. 345-ös FSB-vel próbáltam még többször is, ekkor már nem indult a gép, a BIOS visszaállt (majdnem) eredeti állapotába. Most 340-es FSB-vel, BIOS-ban 1,3V feszültséget adva fut szépen. C1E és EIST kikapcsolva.
Miket kéne még állítanom? PCI-E manuálisan 100MHz, memória sebességre mindig figyelek. (bár 345-nél vagy 690MHz-en vagy 828MHz-en működnek, amit mondjuk még ez a kis egyszerű A-DATA modulnak is bírnia kéne) C1E és EIST disabled. Performance Enhance alapra (amit ajánl a BIOS, amikor a frekvenciát emelem) van állítva. Azt hiszem ennyi, amit állítottam az alap beállításhoz képest.
A C.I.A. engem is érdekelne, hogy mi a csuda, és van-e köze a gyenge (?) teljesítményhez pl. nálam és Norbinál is. -
ígyvanferi
addikt
Nem tud valaki megoldást arra, hogy az infrás egér ne világítson, miután kikapcsoltam a gépet? Eddig nem volt ilyen gondom, még jól ki is röhögtem egy cimborámat, hogy az ugyanolyan egere világít kikapcsolás után is. De most már nekem is, és ez zavar...
Más: én is egy 2140-es procit hajtok benne, most kipróbáltam egy kis tuningot vele. Egyelőre csak 320-as FSB-t mertem beállítani, így a RAM is a normális 800-as frekvencián jár. Viszont nekem elég melegnek tűnik a proci miközben fut az orthos. 61-61 fok az egyes magok hőmérséklete, a CPU-é pedig 46-47. Everest is és a coretemp is ezeket az értékeket mutatja. Más alkalmazás közben még nem néztem meg a hőmérsékletet, lehet, hogy csak az orthos komoly terhelése miatt ilyen meleg? Vagy ez még nem is számít olyan melegnek?
-
ígyvanferi
addikt
Üdv mindenki!
No, én is egy ilyen lappal rendelkezem. Egyelőre csak örülök, hogy össze tudtam rakni a gépet,
még nem nagyon próbálgattam a határait. De talán nem is kell.
A problémám, hogy az infrás egerem akkor is "világít", ha ki van a gép kapcsolva. Az előző alaplapommal nem csinálta ezt, de most igen. Mi lehet erre a megoldás? Nem szeretném, hogy egész éjszakákat, sőt napokat égjen fölöslegesen.
-
ígyvanferi
addikt
Üdv az alaplap tulajoknak. Mától én is magaménak tudhatok egyet. Az érdekelne most, hogy mekkora a dobozának a mérete. Ha megtenné valaki, hogy leméri és megírja, megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest