Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ST06

csendes tag

válasz Cadal #4047 üzenetére

Üdv! Ezeket mint ha nekem irtad volna, ma raktam össze az "uj" alaplapom 790x-ud4p,
    vettem 1600 as kingmax ramot, ez az uj nano herkules dolog ( a dobd ki a kukába a hütöbordád szöveg és rajzocskán behaltam :D ) alapbol 1333-on ment-megy, nem is irom tovább mindenre válaszoltál, annélkül h kérdeztem volna :D inkább megosztanék 1 érdekességet, probálom röviden :
    gigabyite oldalát nézem mit töltsek le hozzá, easy energy save, na mondom kell, oda vagyok a zöld dolgokért, piros betükkel ott áll, hogy frissitsem a biost hozzá, na azt nem akarnám, de gondoltam annyit csak nem számit h régi a bios egyébként 4-es, ok kövi állapot biosig nem jut el a gép, azthittem megadta magát a másfél orás ram, de elem ki, meg minden jumper lábat zártam amit találtam, áramtalanitás, összes ram slot kiprobálás, még kersztbe is beleraktam, nagynehezen magához tért valahogy, és kiirta, hogy EES ( gondolom easy energy save) ki van kapcsolva, és h kapcsoljam be ha azt akarom h menjen,( emiatt gondoltam hogy ez a ludas... következö az volt hogy azonnal le-telepitettem az ees-t.
    Nyugtassatok meg, hogy csak ez az ees kavart be !
    vagy már az olvasottak után az is felmerült bennem, hogy adjak picit több feszt a ramnak, meg a visszább emlitett 1 tizedet is adjam rá?!
    (kingmax dobozán ez áll: 1,5-1,7)
    és ha használni szeretném, akkor mindenképp uj bios-al kellene?
    van egyéb okom ezen kivül bios frissitésre?
    köszi elöre is, jó a topic) :R azthiszem jópár napig fogok még ismerkedni a lappal

• Nyick

tag

válasz Cadal #4047 üzenetére

Húú, kösz az eddig segítséget.
    Ahogy mondtad sikerült, alapfeszen megy most 1600Mhz-n 9-9-9-24 időzítésen.
    Lenne értelme tovább tuningolni ha játékra használom csak a gépet, vagy maradhat így?

Új hozzászólás Aktív témák