Új hozzászólás Aktív témák
-
Kulbi
aktív tag
válasz
FlasH-BacK #4174 üzenetére
Köszönöm.
A memóriát át is állítottam.Megmondom őszintén az egész dolog kezd az őrületbe kergetni...
Tegnap ment a gép, többszöri újraindítás a korábban bemutatott beállításokkal, ma reggel indítom és nem megy. Többször egymás után és mindig visszatér az alap értékekhez a harmadik próbálkozásra.
Annyit csináltam, hogy a High speed DRAM DLL settings-nél az option 2-t választottam ki és akkor elindult.
Nem értem, ha vmi tegnap tesztelve működik az ma reggel miért nem indul el?
Üdv
Kulbi -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
tlac: bocsi, nem volt teljes a poszt, mert nem volt időm összerakni...
Ilyet még nem pipáltam, újraraktam a Windowst és most a korábbi beállításokkal úgy látszik stabilan megy. Egy órát már futtattam a prime95-öt, bár nem ismerem mit lehet állítani benne, ilyen Lucas-Lehmer iterációk mentek, a proci maximum 62 fokos volt, e többnyire maradt 60 alatt.
Beállítások:
Most még ütöm, verem, hogy bírja-e. A memória időzítésekhez nem értek ill. hogy lehetne-e nagyobb szorzóval tovább emelni vagy nem. Vkinek még van esetleg jobbítási ötlete??
Köszi.
-
Kulbi
aktív tag
Szia!
Tehát a Bios így néz ki:
Amit állítottam:
- ugye nálam a szorzó fixen: 7
- CPU Host Clock Control : Enabled
- CPU Host Freq.: 400
- PCI Express Freq.: 100
- System Memory Multiplier: 2, így a freki 800 (nem tudom lehet-e nagyobb szorzó)
- a feszültségek első körben semmit nem állítottam csak manualra tettem, hogy fix legyen.
- próbáltam a CPU Voltage controlt 1.4 V
- próbáltam, itteni javaslat alapján, hogy adtam a MCH-nak +0.1VÜdv.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
dvdbackuper #4161 üzenetére
próbáltam, de nem ment....
-
Kulbi
aktív tag
-
Kulbi
aktív tag
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de a memóriát is szeretném bővíteni, nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Gondolom a húzás során előbb utóbb a memóriákat is kell, nem?
jelenleg a G.Skill van benne 2*1 Gb F2-6400CL5D-2GBNQ, ezek mellé mit lehet, javalott berakni? Ill. ha inkább cserélek 2*2Gb, akkor lehet belerakni a Gigabyte GA-965P-DS4 alaplapba DDR2 1066 MHz memóriákat és akkor azok húzása nem lenne gond, vagy rosszul gondolom?
Köszi. -
Kulbi
aktív tag
Köszi.
Nem az igazi. Csak 300-on ment el így. Most kipróbáltam, hogy a PCI-E-t felraktam 100-ra és minden mást fixen hagytam gyári értéken. A memória 2-es szorzóval. Így a 350 FSB megy, bár a proci hőmérséklet aggaszt. Elméletileg ennek nem kéne melegednie nagyon (gyári hűtővel, a prohardveres teszt szerint az 50-et se éri el soha), de a sisoft sandra szerint 50 fokos, a core temp szerint 60 terheletlenül?? -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nem sikerül húzni a procimat.
Röviden a konfig a következő:
alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4 F12
proci: C2D E6300
memória: G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ CL5-5-5-15
videókari: Gigabyte GV-R467D3-512I HD4670Mindenhol azt olvasom, hogy különösebb feszültség állítgatás nélkül mennie kellene 2.8 GHz-en (7*400), de a legkisebb húzásra is (7*300) fagy ill. nem indul el.
Milyen beállításokat kellene használnom?
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Formula-1 humoros
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- 3D nyomtatás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest