Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
felesleges kézzel böngészni, nemnyulkapiszka, az emerge való arra, hogy a portage-ban túrkáljon...

tudod, én eleinte úgy voltam, hogy így kimaszkolgattam, ahogy dr_strange írta, aztán mikor kicsit biztosabb voltam már a gentoo-m kezelésében, átálltam az instabil ágra...
ha valamiből ~-t akarsz, kimaszkolod, vagy úgy, ahogy lentebb volt, vagy akár kézzel is beleírhatod...
aztán emergeled, ha valamit hiányol, azt is kimaszkolod, vagy ha olyan dolgot húzna magával, ami neked nem is kellene, kiveszed a use flagj-ét, vagy az ufed-del, vagy kézzel a /etc/make.conf-ból.
amúgy miből kéne az ~ ? verzióvadászat
, vagy nem fordul, nem jól működik valami?
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Pl.: gnome-ból szeretnél testing-et. echo ''gnome-base/gnome'' >> /etc/portage/packages.keywords Ez persze nem biztos, hogy elég, mert a függőségei is lehetnek testing-ben (ennél biztos), akkor azokat is be kell tenni a packages.keywords-be. Ezt kiírja az emerge gnome-nál, ha szükség van rá. Ja, és nem árt egy revdep-rebuild sem, ha testing-re állsz át, főleg udev, dbus, hal esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- Steam Deck
- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Oppo A14 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest