Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• escie

őstag

válasz Sipi #63 üzenetére

nemtom, jó kérdés. azt sem tudom már mi merre hány kiló. totál belekavarodtam már... :U
    (szerk.: rájöttem. az aszatlon unmountolom a pendrive-ot, de az fstabban még benne marad, mivel az eszköz jelen van. most mountolom mount /media/usbdisk, és voila, olvashatom írhatom...)
    downgradeltem, most a stabil dbus hal ivman megy.

szépen mountolja a cdromot, és a pendriveom is. a pendrive-ot ugyanúgy, ahogy eddig, nem tudok vele semmit kezdeni júzerként, kivéve az umountot.
    így néz ki a /media:
    dr-xr-xr-x 3 root root 2048 May 30 11:14 cdrecorder
    drwxrwx--- 12 root users 16384 Jan 1 1970 usbdisk

a cdrecorder kvt-ba be tudok lépni, az usbdiskbe nem. fel kell frissítenem az ismereteimet, mert nem értem, miért nem tudok belépni a /media/usbdisk-be, holott a users csoport tagja vagyok.

amúgy amikor feltettem a kde-t, akkor nem települt dbus hal ivman, most tettem fel tegnap először. de nem is kde szinten van a gond, mert végüls az végzi a dolgát, kiteszi az ikont, ha valami mountolódik... eleve rosszul montol az ivman... asszem...

az vajon természetes, hogy ha umountolom/kihúzom, és újra bedugom a pendrive-ot, akkor új nevet kap: sda sdb sdc és így tovább, tehát mindig a következőt...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák