Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• escie

őstag

válasz escie #56 üzenetére

az fstabbel mi a helyzet? mert most ki van töltve, de mielőtt hozzáfogtam ehhez az automunt dologhoz, kitöröltem a statikus bejegyzéseket leszámítva(hda partíciók, procfs, stbstbstb).

most, az fstab-sync által kitöltött van. ennek nem dinamikusan kellene változnia, attól függően, hogy mi van ''bedugva'' a gépbe? vagy én értek félre valamit?

úgy döntöttem, marad az ivman, ezzel kikerül az ikon, mountolódik, leválasztani is tudom a cuccokat, de a pendrive csak nem jó. hiába mountolja, nem tudom olvasni.
    asszondja, nem sikerült belépni a /media/usbdisk könyvtárba...
    viszont ha kézzel mountolom, illetve rákattintok a kde-ből, akkor szépen felmountolja, olvashatom, meg minden, na erre varjon valaki gombot... :U az ivman mi alapján mountol(rosszul)? mert a kde(kattintáskor) az fstab alapján...

ha kézzel mountolom: mount /dev/sdc1 /vala/hova, akkor minden fasza. az ivman vajh miért mountolja rosszul?
    kapcsolódó fstab sor:
    /dev/sdc1 /media/usbdisk vfat users,exec,noauto,utf8,noatime,sync,managed 0 0

jelen esetben a kde annyit csinál, hogy ha van valami mountolva, azt kiteszi a desktopra, ez nekem asszem elég lesz, sőt, így más wm sem marad automount nélkül.
    ezt az pendrive problémát kéne még megoldani... :(

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák