Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• escie
    őstag

valami csak nem stimmel... :(
    rc-update add dbus default
    rc-update add hald default
    ivmant nem indítok, de így nem is montolódik, nem is jelenik meg az asztalon az eszköz ikonja.

van olyan parancsom, hogy kioslave, de ez azt mondja, hogy
    Usage: kioslave <slave-lib> <protocol> <klauncher-socket> <app-socket>

This program is part of KDE.

ez nekem nagyon magas, gondolom van valami frontend ehhez. a kde szolgáltatások közt van olyan, hogy KDED médiakezelő, fut is, de az van, amit írtam, semmi automount, meg eyecandy az asztalra...

emerge -p kdebase-kioslaves meg ezt adja:
    [blocks B ] =kde-base/kdebase-3.4* (is blocking kde-base/kdialog-3.4.1)
    [blocks B ] =kde-base/kdebase-3.4* (is blocking kde-base/kdebase-kioslaves-3.4.1-r1)
    [ebuild N ] dev-util/xdelta-1.1.3
    [ebuild N ] kde-base/kdialog-3.4.1
    [ebuild N ] kde-base/kdebase-kioslaves-3.4.1-r1

nem valami useflag és egy kde újrafordítás(keresztet vet) kellene?

az fstabbel mi a helyzet? mert most ki van töltve, de mielőtt hozzáfogtam ehhez az automunt dologhoz, kitöröltem a statikus bejegyzéseket leszámítva(hda partíciók, procfs, stbstbstb).

most, az fstab-sync által kitöltött van. ennek nem dinamikusan kellene változnia, attól függően, hogy mi van ''bedugva'' a gépbe? vagy én értek félre valamit?

úgy döntöttem, marad az ivman, ezzel kikerül az ikon, mountolódik, leválasztani is tudom a cuccokat, de a pendrive csak nem jó. hiába mountolja, nem tudom olvasni.
    asszondja, nem sikerült belépni a /media/usbdisk könyvtárba...
    viszont ha kézzel mountolom, illetve rákattintok a kde-ből, akkor szépen felmountolja, olvashatom, meg minden, na erre varjon valaki gombot... :U az ivman mi alapján mountol(rosszul)? mert a kde(kattintáskor) az fstab alapján...

ha kézzel mountolom: mount /dev/sdc1 /vala/hova, akkor minden fasza. az ivman vajh miért mountolja rosszul?
    kapcsolódó fstab sor:
    /dev/sdc1 /media/usbdisk vfat users,exec,noauto,utf8,noatime,sync,managed 0 0

jelen esetben a kde annyit csinál, hogy ha van valami mountolva, azt kiteszi a desktopra, ez nekem asszem elég lesz, sőt, így más wm sem marad automount nélkül.
    ezt az pendrive problémát kéne még megoldani... :(

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák