Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Olvasgattam már múltkorjában, VMWare alá el is kezdtem telepíteni a leírás alapján, csak aztán abbamaradt a dolog, mert más foglalt le.
Nagyon tetszik benne, hogy ilyen jól van dokumentálva, meg olvastam valahol, hogy mire az ember feltelepíti és működő rendszert kovácsol belőle, addigra "kiismeri" a Linux lelkivilágát.Ezt valahogy én is így éreztem a telepítés közben, tök frankón meg lehet tanulni hogyan épül fel a rendszer.Most egy kicsit összezavartál. Amikor forrásból telepítetek valamit mondjuk Debian alatt és a "./configure" résznél hiányol valamit akkor mindig az adott csomag development verzióját kell telepítenem.A fejlesztői csomag nem egyenlő a forrással?
S ha mondjuk valami nincs meg az ebuild-ekben és leszedem a progi forrását, akkor azt itt is "kézzel" kell lefordítanom vagy az emerge megcsinálja és telepíti?
Kb. úgy gondolom mint amikor repoban nincs meg valami, de mondjuk a progi oldalán van .deb csomag és azt a "dpkg -i"-vel pakolom fel.Tehát akkor ezek az ebuild-eket úgy kell elképzelni mint egy szöveges fájlt ami a progi nevet, verziót és az elérhető mirrorokat tartalmazza, mondjuk naponta csekkolja, hogy van-e új ebuild, ha igen jelzi és amennyiben kell, a fejlesztők honlapjáról szedi le a forrást és így "kerüli meg" a repokat?
Még egy buta kérdésem lenne, mi a helyzet a stabilitással és a biztonsággal?
Anno én Debian-t tanultam előszőr és mindig azt hajtogatták, hogy az egy atom stabil rendszer, méghozzá azért, mert nem a legújabb csomagokat használja, hanem a régebbi már befoltozott, kijavított stabil verziókat.
Vagy ezt a valamit valamiért elvén képzeljem el?Különben közben éjjel lejött live cd, majd azt elkezdtem nézegetni vagy felrakom egy külön vinyóra és tesztelgetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest