Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Hm. Az én nagy eszem... Panaszkodtam, hogy nem megy rendesen az automount.
Ha beteszek egy dévédét, a KDE úgy csatolja, hogy nem tudok userként belépni.
Nos, kiderült, egyetlen egy DVD-vel csinálja ezt - azzal, amivel próbáltam, mert éppen kéznél volt.
Mással megy szépen, ahogy kell. A /media könyvtárai a usernév jogaival jönnek létre, más nem érheti el, de én igen.
Kivéve ezt az egyet, ami ráadásul egy eredeti, gyári játék-DVD. Valami kavar van az UDF-struktúrájával. Bár nem értem, miért kell emiatt root:root-ként csatolni... Ezzel, vagy tetszőleges más cd/dvd-vel próbálva, a mount opciói ugyanazok a csatolt filerendszernél. Annyira, hogy mindkettőre azt írja ki, user:users jogokkal tette fel. De a gyárinál mégsem ez lesz érvényben.
Magyarul: a /media/hdd a gyári esetén root:root, 0750 jogokkal. A mount azonban azt írja ki a /media/hdd csatolásra, hogy uid=1000, gid=100. Ami én, a user vagyok...
Az egyedüli különbség az, hogy a működő dévédék iso9660, a nem működő pedig udf filerendszerű. Csak az udf-nél van umask a mount opciói között. (Bár ez mindegy lenne, ha rendesen, az én nevemben csatolná fel, mindenképpen menne.)
Ez a fura, hogy a mount parancs szerint az én nevemben van, az ls -la /media pedig root:root-nak írja ki.
Mi a fene van az udf filerendszerrel?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A kamera nem lesz karcsú a Honor Magic8 Pro Air esetében
- iPad topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Metal topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest