Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

Hm. Az én nagy eszem... Panaszkodtam, hogy nem megy rendesen az automount.
    Ha beteszek egy dévédét, a KDE úgy csatolja, hogy nem tudok userként belépni.

Nos, kiderült, egyetlen egy DVD-vel csinálja ezt - azzal, amivel próbáltam, mert éppen kéznél volt. :D
    Mással megy szépen, ahogy kell. A /media könyvtárai a usernév jogaival jönnek létre, más nem érheti el, de én igen.
    Kivéve ezt az egyet, ami ráadásul egy eredeti, gyári játék-DVD. Valami kavar van az UDF-struktúrájával. Bár nem értem, miért kell emiatt root:root-ként csatolni... Ezzel, vagy tetszőleges más cd/dvd-vel próbálva, a mount opciói ugyanazok a csatolt filerendszernél. Annyira, hogy mindkettőre azt írja ki, user:users jogokkal tette fel. De a gyárinál mégsem ez lesz érvényben.
    Magyarul: a /media/hdd a gyári esetén root:root, 0750 jogokkal. A mount azonban azt írja ki a /media/hdd csatolásra, hogy uid=1000, gid=100. Ami én, a user vagyok...
    Az egyedüli különbség az, hogy a működő dévédék iso9660, a nem működő pedig udf filerendszerű. Csak az udf-nél van umask a mount opciói között. (Bár ez mindegy lenne, ha rendesen, az én nevemben csatolná fel, mindenképpen menne.)
    Ez a fura, hogy a mount parancs szerint az én nevemben van, az ls -la /media pedig root:root-nak írja ki.

Mi a fene van az udf filerendszerrel?

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák