Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért tűntek el a buta tévék?
- Androidos tablet topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Ez nekem is volt. Ez azzal van kapcsolatban, hogy a legújabb dbus, hal más verziójú 'so' file-okat tesz fel, mint az előző. Nálam pl. a gnome-volume-manager, miatt csinálta ezt, mert annak a xxx-so.0 kellett és xxx-so.1 mellett nem is akart lefordulni. Tehát emerge -pvuD-re egyrészt szeretné frissíteni a legújabbra, meg is csinálja. A következő emerge -pvuD-re észreveszi, hogy pl. a gnome-volume-manager stabil és annak a xxx-so.0 kell, ezért downgradeli. Én úgy oldottam meg, hogy frissítettem a legújabb dbus, hal párosra. Ezután revdep-rebuild. Kiírta, hogy miket kell reemergelni. pl.: gnome-volume-manager. Persze ez az emerge elszállt error-ral, mertt xxx-so.0 kellene neki. Megoldás: át kellett állni ~x86-os gnome-volume-managerrre. Ekkor viszont ennek voltak további ~x86-os függőségei, annak megint függőségei... Persze előbb utóbb a végére értem. kb. 1-1.5 órába tellett az egész.
Szerk.: A másik problémádnál úgy tűnik, hogy nem találja a hangkártyádat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest