Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
Aktív témák
-
Den
veterán
''hogy minden, a mérnökképzésen leadott tudásra szükség van''
Nem lesz minden mérnöknek minden tudásra szüksége, de egyik sem tudhatja előre, hogy 30-40 éves szakmai pályafutása alatt mire lesz.
Az a tudás egy eszközkészlet, amihez majd nyúlni lehet. Erről kijelenteni, hogy, na nekem erre mewgerre az elkövetkezendő évtizedekben nem lesz szükség, kb olyan mintha a tűzoltók egy közúti balaesethez kiszállás előtt otthonhagynák a hidtaulikus vágót, mondván, a bejelentő azt mondta minden ajtó nyitható...
Emiatt a mentalitás miatt van a sok üresfejű ''diplomás'', akik a munkatársaik (beosztottaik) életét megkeserítik a tudatlanságukkal. Ne mond hogy nem ismersz legalább egy ilyen embert. -
KERO_SAN
aktív tag
Akkor valoszinuleg a szuleim is csalnak, lopnak es hazudnak, mert nekem nagyon ugy tunik, hogy normalisan megelunk.
Inkabb azt kene merlegelni, hogy a sok kiskapu miatt van ott az orszag, ahol.
Osszeharacsol minden kiskapus ember maganak egy vagyont,a tobbinek meg jut lof*sz. Pedig o csak a megelhetesert kuzdott...:D
Lehet, hogy aki kukas, vagy apolono, vagy tudom is en micsoda, annak nem kene 30k hufos cipot vennie a gyereknek, csak mert a tobbinek olyan van. Valszeg azert van neki olyan, mert megdolgoztak erte a szulei.
Meg lehet, hogy nem kene egy egyedulallo nonek elvallalnia 5 gyereket.
Alapvetoen azzal van a baj, hogy akik anyagilag az alsobb reteget kepviselik, azok sajnos intellektualisan is oda tartoznak, ugyanis nem latjak at a sajat helyzetuket, felelotlenul viselkednek. -
Tibisz
aktív tag
ELtaláltad, azért járok fősulira, hogy ne kutató legyek, mert nincs 5 évem, és nem is érdekelnek az elméleti dolgok! ;)
Nem rendszergazda akarok lenni, teljesen más, de ez maradjon az én titkom! :)
Mellesleg egy nagyobb rendszert felügyelni és tökéletesen ellátni a feladatot, nehogy azt gondold, hogy gyerekjáték! Ráadásul iszonyat nagy pénzek vannak benne. ;) Egy jobb rendszergazdának pedig ma már, alapkövetelmény a diploma!
A barátod pedig nem a matek miatt megy, hanem a programozás miatt, és feltehetőleg papír miatt, hogy komolyan vegyék. -
KERO_SAN
aktív tag
Te nem kutatonak keszulsz?
Rendszergazda akarsz lenni foiskolai diplomaval?
Akkor bocsanat, valoban, rendszergazdanak, webdesingernek, meg mittudomen milyen informatikai alja-munkara tenyleg erdemes 5 evet elpazarolni az eletedbol.
Azthiszem, hogy egy komoly mernok, vagy egy programozo nem elhet meg matektudas nelkul.Erre konkret peldam is van. Van egy 21 eves baratom, programozokent dolgozik (php rendszeru adatbazisokat epit korhazak szamara, es mostmar vmit c-ben is programoz hozza). Nagyon jol keres, de azt mondta, ha tovabb akar lepni, akkor muszaj elmennie egyetemre, mert lassan mar nem latja at amit sajat maga csinal, erzi h masfajta tudasra is szuksege lesz. Szeptembertol ELTE progmatra fog jarni ( ugy tudom, ott nem 1+1et tanitanak matek neven :F ) -
Tibisz
aktív tag
Te jó ég, mennyire le vagy maradva! :(
Tudod mennyi Magyarországon a minimálbér?
Tudod mennyi külföldön?
Várom, hogy Szerinted mennyi, aztán segítek, ha nem megy! ;)
Magyarországon, ha becsületesen dolgozol, az még nem elég ahhoz, hogy megélj! Megint olyanról Írsz amiről nincs tapasztalatod!
Ajánlom szíves figyelmedbe, hogy egy ma Magyarországon működő vállalkozásnak, mennyi adóterhe van, és mennyi?!
Tudom mire mész kiskapuk nélkül? Csődbe! :) -
KovacsUr
addikt
No de Den, nézd már meg még egyszer. Én is azt mondtam, hogy van különbség, nem velem vitatkozol. Egyébként nagyrészt egyetértünk, abban az egyben nem, hogy minden, a mérnökképzésen leadott tudásra szükség van. Egy dolog a problémamegoldás, a rutin, az önképzés elsajátítása, és egy másik a hasznosíthatatlan lexikális tudás felhalmozása. Éppen elég _hasznos_ tudásanyag van, ha valaki agytornára vágyik, szerintem olyasmit tanuljon, amire a munkája során szüksége is lesz. Vagy érdekes. Vagy szép. Vagy mulatságos. :U
-
Tibisz
aktív tag
A matek 4 az utolsó matek, de ebben már tényleg nem akarok kötekedni, mert ezt sem tudhatod még! :)
Ha nem adsz még annyi esélyt sem magadnak, hogy elgondolkozol egy kicsit, akkor kár is beszélgetnünk! ;)
Sajnos még mindig nem látod át az egészet! :(
Tényleg érdemes lenne már kicsit elgondolkodnod, hogy ha többen is az ellenkezőjét állítják mint ahogy Te gondolod, abba már lehet valami!
Szerinted itt mindenki rosszul gondolkodik?
Mivel mi a valóságból hoztunk példákat, ezért légyszi írd le, hogy miért is fontos az életben a matematikai tudás, ha tudsz számolni, és nem tanárnak, vagy kutatónak készülsz? -
KERO_SAN
aktív tag
Alaptoke?
Ha annyira keresik ott az apolokat, akkor tegyuk fel, 2 honap alatt _tuti_ lehet allast talalni. 2 honapot meg diakszallason, vagy epp meg hajlektalankent is ki lehet birni :) ( foleg igy nyaron..:D )
Mindenki ezzel jon h ott 400k hufot keres mindenki..persze, kulfoldon a paradicsom van,csak Magyarorszag ilyen szar... Remelem ezt nem hiszik el olyan sokan..
Egyszerubben megelni egy dolog, de megelni magyaroszagon sem lehetetlen, csak becsuletesen kell dolgozni, tanulni etc. Aki nem igy latja az nagyon nagy pesszimista. -
Den
veterán
De van különbség. Az egyik mérnök, önnáló problémamegoldó képességgel, a másik szakmunkás. Az egyiknek az a feladata hogy hogy a semmiből, néhány ''kívánalom'' alapján megteremtsen valamit, a másiké meg hogy végrehajtsa amit mondanak neki.
Mindkettőre szükség van, mindkettő munkja értékes. De a mérnöknek szüksége van sokkal szélesebb körű ismeretekre, különben nem mérnök lenne csak egy jólképzett szakmunkás. Aki meg mérnök hallgatóként ki meri jelenteni, hogy erre meg erre neki nem lesz szüksége az hagyja abba az iskolát és menjen el szakmunkásnak, mert a lényeget nem érti. -
KERO_SAN
aktív tag
Aha.
Most a matek4, jovore a masik, utana a 3. :)
Latod arra enis kivancsi vagyok :)
Asszem pont valakinek az alairasa a forumon, hogy elj ugy felnottkent, hogy a gyerekkori onmagad ne szegyeljen teged. En szegyelnek egy olyan embert aki helyett mas csinalta meg a vizsgait :) -
Tibisz
aktív tag
Segítek átlátni a dolgokat! ;)
Azért nem megy még így se relatív sok ápoló külföldre, mert ahhoz már kell egy alaptőke! Tudod valahol lakni is kell, és nem utolsó sorban az egész családodat itthagyni, estleg magaddal vinni, ami még többe kerül.
Megélhetés: szerintem azt Nézd, hogy nálunk keresnek nettó 50-70e forintit, ezért dolgoznak mint az állatok, és rengeteget túlóráznak. Külföldön fix munkaidő van, ha túlórázik keményen fizetik, és keres minimum 350-400e-re!
Na ezért aki megteheti, és esetleg nem a nulláról kezdi, kimegy, mert egyszerűbben megél, mint itt! -
KERO_SAN
aktív tag
Aham, ezt a sok apolo megy kulfoldre szoveget nem nagyon hiszem, mert ennyi erovel az osszes odamenne, minek maradjon itt?..
Van egy sved apolono ismerosunk, o azt mondja h nem el rosszul, de az a kulonbseg ott is megvan egy apolo, es egy mernok kozott, mint ami itt.(ANYAGILAG) -
KovacsUr
addikt
akkor miert nem mentek el annak, most is apolo/no hiany van
Talán mert nem akarnak éhen halni? Külföldre magánápolónak sokan mennek. Aki Magyarországon megy el ápolónőnek, annak valószínűleg tényleg nagy elhivatottságérzése van. Ezért talán még jobban meg kellene becsülnöd őket. :( -
KERO_SAN
aktív tag
Nem kell semmit se bizonyitanom, foleg nem neked, mivel nem is ismerlek :)
Aki meg igazan ismer, az tudja, h nem a levegobe beszelek. 11-be megyek egyebkent.Nem hoskodok egyedul, vedem az allaspontom, es amig eszervekkel nem gyoznek meg masrol, addig nem is adom fel. Az pedig nem eszerv h mennyek vissza olvasni, mert 16 eves vagyok..nevetseges
Nagyon orulok, hogy mindenki ennyire szeretne apolono lenni, csak azt nem ertem, akkor miert nem mentek el annak, most is apolo/no hiany van :)
''Amugy tarsadalomban mindenkinek megvan a maga '' Ezt a sort mintha mar enis leirtam volna ma...:) -
KERO_SAN
aktív tag
-
Tibisz
aktív tag
Na figyelj, most elárulok egy nagy titkot!
A diploma megléte nem = a tudás meglétével, és végképp nem = az intelligencia meglétével!
Ergo tanulhatsz Te bármit, attól még nem fogsz más ember lenni, csak segítséget kapsz ahhoz, hogy megtanulj egy teljesen más gondolkodásmódot!
Tudod, hány olyan egyetemi, vagy főiskolai hallgató van, akit nem is érdekel az egész, csak a papír miatt jár suliba?
Rengeteg!
Tudod mi fog különbséget tenni a sok diploma között?
A valódi tudás, amit a hétköznapokban hasznosítani lehet, és van piaci értéke! -
Godspeed
tag
Erdekes... 16 eves vagy, heh es mutatnal nemi tortenelemet a matek tudasodbol?!? Hanyadikos vagy? Volt mar Arany Dani I. helyezesed vagy OKTV? Esetleg Nemzetkozi Diak Olimpiaval hogy allsz? Ha mind megnyerted, akko grat., nyugodtan irj barmit. Azzal, hogy egyedul hoskodsz, majd felnott korodben visszakoszon ... es akko sajnalhatod, hogy nem baratkoztal.
Amugy tarsadalomban mindenkinek megvan a maga helye, ha mernok es apolono kozott kell valasztanom, inkabb az apolonot valasztanam, mert anelkul nem szuletik meg a mernok, es meg lehet sorolni. Kapcsold ki a geped, olvassal szociologiat, es majd utana dumaljal itt nagyokat! :Y -
KERO_SAN
aktív tag
Nem kell a vegletekbe merulni ..:)
Nyilvan, mindenkinek meg van a maga helye, megvan ra az eselye h barmit elerjen, de ha nem megy neki, akkor ne probaljon meg csalassal eljutni addig a celig amit kituzott maganak, mert akkor csak az adott cel presztizset csokkenti, a tobbi becsuletesen kuzdo ember munkajat veszi semmibe. -
Tibisz
aktív tag
Nagyon megköszönném, ha olvassnád a sorokat, és nem csak néznéd! ;)
Amire mi alapozunk az tudod mi???
Nem fogod kitalálni: A TAPASZTALAT!
Mi oda járunk, minden nap átéljük, és tudjuk, hogy mi miért fontos!
Ellenbe Te, megpróbálod a saját véleményedet mindenhatónak tekinteni, pedig kivétel nélkül mindenki az ellenkezőjét állítja!
Lehet, hogy számodra ez egy jó partizánakció, de jelenleg, csak Te nem tudtál értelmes magyarázatot adni irományaidra! :(
Tehát akkor kinek is kellene átértékelni??? :U -
KovacsUr
addikt
Lassan itt be kellene fejeznünk, mert nagyon félrevisszük a témát, de képzelj el egy világot, ahol mindenki villanyszerelő. Reggel a villanyszerelő felkel, látja, kiégett a villany a fürdőszobában. Sebaj, gondolja, lemegy a boltba, vesz egy új izzót. Kinyitná az ajtót, de nem tudja, mert nincsenek szemetesek, és annyi szemét van az utcán, hogy az ajtó nem mozdul. Közben rájön, hogy nincs is hová mennie, mert bolt sincs, boltosok sincsenek, mindenki okos és villanyt szerel. Igaz, hogy nem is lenne értelme boltot nyitni, gyárak sincsenek, munkások nélkül nem tudnak izzót gyártani... :U
-
Tibisz
aktív tag
A többieknek tényleg igazuk van, hogy semmire sem fogod használni a matekot, és ez tapasztalat! A matek az egyetemeken és a fősulikon két dolog miatt van:
-gondolkodásmódra tanítson;
-legyen miből megvágni a fél társulatot.
Természetesen itt nem azokra a sulikra gondolok, ahol konkrétan matematikusokat képeznek! :) -
KERO_SAN
aktív tag
Azert azok eleg durva peldak, amiket te felhoztal, nem tudom, hogy valojaban ugy van-e ahogy en gondolom, de a matek nem tartozik az elavulo tudomanyok koze.
Valoszinuleg vannak benne olyan dolgok, amiket idovel nem alkalmaznak, de nem azert mert feleslegesek, hanem mivel kitalaltak egy ujabb elmeletet ami talan konyebben ertheto, vagy egyeb elonye van a masikkal szemben.
A mai vilagban pedig szerintem igy kell lennie - aki kevesbe ertelmes, az nem viszi olyan sokra, mint az, aki nala ertelmesebb . Nem lenne szerintem igazsagos, ha egy kukas is annyi penzt kapna, mint egy 2 diplomas fizikus-informatikus. Persze, erkolcsi megbecsules neki is jarna, csak azzal, hogy neki olyan a vegzettsege ( gyk. semmilyen ) az is egyutt jar hogy mind gondolkozasaban mind modoraban is egy alsob szinvonalon megrekedt. -
KovacsUr
addikt
Azt mondod, hogy ezeket az elmeleteket csak azert talaltak ki, hogy majd egyszer valaki oktathassa foiskolan?
Nem feltétlenül. Például lehet, hogy valamikor szükséges volt a margarétafejes nyomtató működésének beható ismerete, mert minden irodában ilyenekkel dolgoztak, most viszont nem valószínű, hogy múzeumon kívül találkozol ilyesmivel.
Lehet, hogy egy informatikai vetélkedőn villoghatsz majd azzal, hogy fejből vágod, ki és mikor találta fel az elektroncsöves hiperbirizgátort, de egyébre nem mész vele. Stb, stb.
Tehat nincs kulonbseg
Mintha azt írtam volna, hogy
Természetesen van különbség, nem? :F
Hiszen akkor azok is ugyanugy megbecsult szakmak ( mind anyagilag, mint erkolcsileg )
Sajnos nem, és te megeszed ezt a társadalmi hozzáálást, és tovább erősíted. -
KERO_SAN
aktív tag
Csak azt nem ertem, hogy szamodra mitol ilyen biztos ez?
Azt mondod, hogy ezeket az elmeleteket csak azert talaltak ki, hogy majd egyszer valaki oktathassa foiskolan? Ha igen, akkor mar ertem ... :F
Tehat nincs kulonbseg.Akkor miert nem lesz mindenki apolono, vagy eppen kukas? Hiszen akkor azok is ugyanugy megbecsult szakmak ( mind anyagilag, mint erkolcsileg ) Btw, talan nem a szakmak kozott kellene relaciojelet rakni, hanem azok gyakoroloi kozott, de ha ezt tennem, talan meg tobben nekemtamadnanak :) -
KovacsUr
addikt
Dinap, tőled viszont annyit kérnék, hogy olyan embert ne keress a fórumon, aki helyetted megy el vizsgázni, mert ez tudtommal bűncselekménynek minősül (okirattal való visszaélés), és az alapelveink szerint tilos.
-
KovacsUr
addikt
No jó, KERO, légy szíves, fejezd be a személyeskedést (->buta liba). Mellesleg nincs igazad. Biztosan lehet tudni, hogy a megtanult anyag bizonyos részeire sohasem lesz szükséged, ehhez nincs szükség nostradamusi képességekre, elég, ha azzal tisztában vagy, hogy soha nem akarsz egyetemi/főiskolai informatika-oktató lenni. Másutt ugyanis erre a tudásra egyszerűen nincs szükség.
Szakmak ocsarlasarol annyit, h egyszer sem tettem, felreerttetetek amit irtam, mar javitottam, de ha ezutan sem fogod fel, akkor igazan sajnalom, te iq betyar.
Ez már a javított változat? De azert remelem ti is erzitek h van kulonbseg egy apolono, meg egy villamosmernoki szakma kozott... Mert nekem ez sem tetszik igazán. Természetesen van különbség, de a szavak mögött érezhető, hogy te arra gondolsz, a villamosmérnöki szakma valamiképp felsőbbrendű az ápolónőihez képest. Nem az. -
KERO_SAN
aktív tag
Huha, hat ez egy nagyon durva valasz lett.
A erdemi dolgokra egy sor valaszt nem irtal ( vajon miert? a korom miatt, vagy mert igazam van, vagy mert nem tudsz valaszolni ?:) ) .
Szakmak ocsarlasarol annyit, h egyszer sem tettem, felreerttetetek amit irtam, mar javitottam, de ha ezutan sem fogod fel, akkor igazan sajnalom, te iq betyar.
''Valószínű, hogy minden interjún majd a matek 4-et fogják kérdezni, te már csak tudod'' ---> Aham, erre irtam a nostredamusi kepessegeket, meg gondolom a matek4 nem azert tanitjak hogy matematikus legyel, hanem, hogy mashol is hasznat vehesd ( nem tudom konkretan hol, de gondolom programozasnal jol jon ha nem vagy suta a matekhoz ) , de TE ELORE TUDOD, hogy sem a konkret matektudast, sem azt a programozast nem kell majd alkalmaznod sehol, aminel erre a tudasra szukseg van.
Egyebkent azert irtam a hozzaszolas vegere a korom, hogy elobb arra reagalj amit kifejtettem, es ne arra hany eves vagyok, te buta liba. ( sajnalom de egyszeruen felhuz, ha vki ilyen ostoba :( ) -
KERO_SAN
aktív tag
A matek4 pelda volt, belekerdezhetnek masba is, kepzeld el, ha egyszer sikerul neki vizsgan csalnia, majd a kovetkezonel is igy fog tenni - hiszen ha mar egyszer sikerult... - es akkor mar nem csak a matek4rol nem lesz fogalma.
Olvastad az utana levo sort?
Orulok h neked is nostredamusi kepessegeid vannak, tudod elore, mire lesz szukseged, es mire nem :)
Persze senki sem emlekezhet szorol szora arra amit megtanult, de muszaki tantargyaknal, amik egymasra alapozva epulnek fel ( tudom, ehez sem ertek, nevetseges vagyok stb, de azert ezzel kapcsolatba mar nekem is vannak tapasztalataim ) ha kimarad az egyik epitoelem, bizony leomlik a haz...
Pofaja a lonak van, nem kell idegeskedni, ez csak egy forum:) -
Dinap
csendes tag
Ez valami vicc??????
16 évesen árasztod itt az okosságaidat a hatlamas nagy tapasztalatoddal a főiskolák + egyetemek terén???? Azért ez elég durva! Lehet véleményed, de hogy nem tapasztalat sugárzik belőled az is kiderült most!!!!!
A különböző szakmák ócsárlását meg befejezhetnéd már, nem egy embernek ez kimondhatatlanul sértő lehet!
Valószínű, hogy minden interjún majd a matek 4-et fogják kérdezni, te már csak tudod:))
Na, lécci hintsd az észt máshol, ahol talán el is hiszik neked :DD -
B.Kox
tag
Na pont erről beszéltem! 16 éves vagy és itt osztod az észt, a felsőoktatással kapcsolatban.:(:(( Graulálok!
''Kepzeld el, az ilyen emberek miatt van rosz hire az iskoladnak... Talalkozol egy szakmabelivel (tegyuk fel, rogton a diplomaosztod utan) , az belekerdez a ''matek4''-be te meg csak ulsz ott tatott szajjal.Kepzelheted hogy ezek utan mit gondolnak '' --- ennek aztán télleg qurva nagy a valószinűsége. Ha ennyire szakértő vagy a felsőoktatással kapcsolatban akkor tudhatnád hogy a főiskola , egyetem inkább gondolkodásmódra nevel nem pedig a statikus tudás megszerzése a lényeg, azt úgyis elfelejted a vizsga után, vagy legalábbis csak egy nagyon kis részét használod. Éppen ezért nem valószínű hogy valaki mondjuk konfidencia intervallum számítását korrigált empírikus szórás esetén:DDD, ---kérné tőled számon.
Ne mondd már nekem hogy te szórul-szóra mindenre emlékszel amit PL: tavaj tanultál a középsuliban.
Ugyhogy télleg jobban tennéd ha befognád azt a nyagy pof... khm szádat, és gondolkodnál mielött a légbőlkapott hülyeségeiddel árasztod el a topicot!!!
[Szerkesztve] -
Tibisz
aktív tag
Számomra nagyon érdekes, hogy Te miért is nem fejezted be? Ha annyira könnyű akkor miért nem fejezted be, és utána mentél a második diplomádért?
DonLeo:''Ja és ez nem ilyen fizetős suli, hanem normál nappali. (BGF-KVIFK)''
Remélem azt tudod, hogy a GDF-en nem csak fizetős szak van! ;)
Elhangzott egy kérdés, és nem kaptunk választ Dinap írásából:''Ez a szöveg meg már annyira unalmas, hogy ezt meg ezt hallottam, meg itt írták, hogy gdf-es diplomával nem vesznek fel sehova... Olvasta már valaki személyesen a két szemével ezt a hirdetést???? ''
Amíg erre nem válaszol a kedvens ellenzék, addig mi az alapja a mondanivalójának?! :U
KERO_SAN: Sajnálom, hogy Te is azok az emberek közé tartozól, akik úgy mondanak véleményt, hogy fogalmuk sincs az adott témáról! Főleg ekkora élettapsztalattal! :( -
DonLeo
senior tag
Kösz. Én még időben észbekaptam, úgy 2,5 év után. Haverjaim akik folytatták, már belátták, hogy igazam volt, Egyikőjüknek sincs még meg a diplomája, de még csak az összes vizsgája sem. Pedig azóta kb 4 év telt el legalább. Halasztgatnak össze-vissza :D 3 haverból 2-nek cége van, melóznak a harmadik meg soha nem is végezte volna el, az csak alibiből járt/jár oda, hogy nem vigyék el katonának. Bár most már ez aktualitását vesztette :P
-
DonLeo
senior tag
Nem. Nem sok értelmét láttam. De nem is bántam meg, februárban fogok diplomázni idegenforgalmi és szálloda szakon (közgazdász alapú). Már minden vizsgám megvan, már csak 5 hónap gyakorlat van. Ja és meglett a 2. középfokú szakmaival bővített nyelvvizsgám is. :)
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
OFF
A moderálást köszi :C
On
Azért vagyok kiakadva mert ez nem iskola hanem egy cirkusz semmit nem lehet megtudni 1 ráadásul pl: a programozást ugy tanítják hogy 2 hét alatt olyan könyvet kell tudni amit a szerző 2 éves tanulásra szánt. :F
Ez az alapitványi dolog meg nagyon büdös nekem itt valakik a fazék körül rendesen jóllaknak pénzmaggal.
Én programozásból ott járok hogy 2 hónapja járok tanárhoz minden nap és most jutottam el arra a szintre hogy komolyabb vizsgafeladatokat magamtól írok meg.
szvsz. menj el különtanárhoz. -
csabicu
újonc
egeszen jo eredmennyel vegzett a kandon, es sajat maga csinalta meg a vizsgait :)
a peldak nehezsegi szintjevel csak azt akartam szemleltetni, hogy mas ugymond 'elismertebb' iskolakban sem nehezebb megcsinalni a vizsgat mint itt. az viszont tenyleg egyeni szoc probl, hogy pont az egyetemen is tanito matektanart kaptuk ki, aki itt is az egyetemi szintet koveteli. -
KERO_SAN
aktív tag
Nem tudom min haborodtal fel ennyire, nem tudom mivel bantottalak meg, de biztos igazad van.Kit erdekel h a tanarnak milyen feladatai voltak? Kit erdekel h magasak az elvarasok? Ha masnak sikerul, akkor neked is menni fog, ha nem, benned van a hiba.
Nem tudom mit akartal szolnokkal, vagy honnan szedted, meg azt se tudom milyen peldakrol beszelsz, talan probalj meg egy kicsit erthetobben fogalmazni.
''Egyebkent elektrotechnikabol voltak olyan vizsgapeldaink hogy a Kandon vegzett gyakorlo villamosmernok is haromszor futott neki mire sikerult megoldania.''
Lehet hogy egy Dinaphoz hasonlo ''mernokbe'' futottatok bele :) -
KERO_SAN
aktív tag
Megakadni valamibol, az egy dolog, CSALASSAL, a tudas megszerzese nelkul diplomat kapni, egy masik :)
Kepzeld el, az ilyen emberek miatt van rosz hire az iskoladnak... Talalkozol egy szakmabelivel (tegyuk fel, rogton a diplomaosztod utan) , az belekerdez a ''matek4''-be te meg csak ulsz ott tatott szajjal.Kepzelheted hogy ezek utan mit gondolnak :)
Ja, hogy erre senki sem fog soha rakerdezni, meg nem lesz ra szukseged?:)
Jo neked, hogy ilyen nostredamusi kepesegekkel vagy megaldva :)
Az onerzetes szovegedre meg nem vagyok kivancsi, a diakok nagy resze nem apuka penzen jar iskolaba, es nem ugy kap diplomat, hogy minden nehezebb vizsgajat massal iratja meg.
''Mindenhol lehet alibiből diplomázni!Főleg akinek sok pénze van rá!'' Ez meg kb akkora urban legend, mint az, hogy nem vesznek fel embereket munkahelyre GDF-es diplomaval.
Ha nem megy a matek, javaslom menj at ujsagiroi szakra, aztan utana go vmi bulvarlaphoz hirszerkesztonek, mert azokbol a szovegekbol sut ennyire a naivitas,es a butasag, mint a te irasodbol...
Btw 16 eves vagyok
[Szerkesztve] -
KERO_SAN
aktív tag
Termeszetesen, irhattam volna favagot, mosonot, vagy eppen csatornatisztitot is, mindent lehet hivatastudatbol csinalni, ezzel nem lebecsulni akartam az apolonoi szakmat.De azert remelem ti is erzitek h van kulonbseg egy apolono, meg egy villamosmernoki szakma kozott...
Azt azert remelem ti se gondoljatok komolyan h minden egyes apolononek az volt szive vagya h o beteg embereket apolhasson, szar fizetesert, szar korulmenyek kozott.Ha meg igen, akkor valoszinuleg nem voltatok meg korhazban, bar kivanom h ne is legyetek. -
csabicu
újonc
gyere le szolnokra, es ha az ottani peldakat megoldod akkor azt mondom kiraly csavo vagy, de addig foloslegesen nem kene beugatnod. arra azert keszulj hogy mar tobb foiskolai matektanar is azt mondta, hogy nekik anno a suliban NEM voltak ilyen szintu peldaik. Egyebkent azt kivanom hogy kerulj olyan szituba hogy az altalad annyira lebecsult apolonokon muljon, hogy kicserelik-e alattad az agytalat. Remelem nem fogjak...., es akkor talan elgondolkozol a vilag dolgain.
Egyebkent elektrotechnikabol voltak olyan vizsgapeldaink hogy a Kandon vegzett gyakorlo villamosmernok is haromszor futott neki mire sikerult megoldania.
De te a nagy eszeddel valoszinu elsore megcsinaltad volna.
Az eredeti kerdesre visszaterve a matektanar segitsegenek igenybevetele nekem is segitett, igaz nem vizsga alatt :) -
Dinap
csendes tag
Persze, majd mikor állást keresünk akkor dől majd el minden!
Nem tom mér lehetsz így kiakadva, de a tanulmányin tényleg soha semmit sem tudnak, ez valami abszurd! Jó lenne, ha dolgoznának valamit a pénzükért! Eddig vagy nem tudtak semmire válaszolni, vagy mindenre mást mondtak mint a tanárok! -
sziszegő
senior tag
-
Dinap
csendes tag
Hát ez az, minden félévben dupla annyi tantárgyunk van, mint máshol! Szóval így látatlanban nem kellene véleményt mondani!
Mellesleg 3 éve még kb 300-an kezdtük az évfolyamot, mára már csak durván 90-100-an járunk be aktívan, és ebből sem fogja mindenki időben megcsinálni a diplomáját! Szóval, akik nem gondolták komolyan, azok kihullottak!
Na, ez már tök jónak tűnik, amit mondasz!
Megtennéd, hogy a mailomra (ott van az adataimnál) elküldöd a tanár nevét és címét + hogy mennyit kér kb! Köszi! Rendes vagy nagyon:)) -
B.Kox
tag
Sztem inkább menj el magántanárhoz, eddíg én is igy csináltam meg a ''matekokat''.
Ha kell tudok telefonszámot adni. Elmész hozzá kb. 4x és utána 99% hogy sikerül a vizsga, kifejezetten GDF vizsgapédákat oldotok meg, volt már olyan hogy azt adták vizsgán amit nála megcsináltam.:DDD
Ugyhogy sztem korai még ügyeskedni, sztem mindenképpen probáld meg, nem olyan enhéz ez a mat-4!(a mat-2-höz képest:DDD) -
B.Kox
tag
Nem tudom mit fikázzák itt egyesek a GDF-et??!!:((
Csak azért mert azt hallottátok hogy sz@r??:(
Honnan a faxból tudjátok hogy olyan Ratyi ha nem is oda jártok?:(
Sztem semmivel sem rosszab mint bármelyik másik fősuli. Az előző félévben pl:14 tantárgyunk volt, más fősulin kb fele ennyi van egy félévben, következésképp sokrétűbb tudást ad. Aki meg totál hülye az itt se fog lediplomázni, az hogy mást befizetünk, hogy vizsgázzon helyettünk már rég nem működik, fényképes igazolvány nélkül nem is lehet vizsgázni. Tudom hogy sok olyan arc jár a GDF-re aki azt hiszi hogy itt majd tanulás nélkűl kap diplomát, de meg lehet figyelni hogy ezek fokozatosan kihullanak, a végére csak azok maradnak akik télleg megérdemlik hogy diplomázhassanak, és tényleges tudás rejlik a diplomájuk mögött.
Szóval jobb ha a nagyokosok csöndben maradnak, inkább ne írjanak ebbe a topicba.:( -
Dinap
csendes tag
Nem tudom kinek képzeled magad, hogy primitívnek nevezel! Na és ahhoz végképp nem értem hogy jössz, hogy lenézd az ápolónőket, a favágókat stb. Remélem nem egy 10-12 éves gyerek sokatmondó hozzászólásai örvendeztetnek meg!
De úgy látom itt mindenki olyan okos, és soha nem akadt még el semmiből! Gratulálok!
Minden vizsgámat megcsináltam, és nem is anyuka meg apuka pénzéből járok iskolába félévente 120 000 ft-ért, mint egyesek...
Ezzel a matekkal küszködök sajnos!
Ez a szöveg meg már annyira unalmas, hogy ezt meg ezt hallottam, meg itt írták, hogy gdf-es diplomával nem vesznek fel sehova... Olvasta már valaki személyesen a két szemével ezt a hirdetést???? Mert én még ilyennel nem találkoztam!!!! Mindenki csak valakinek a valakijétől hallotta!
Mindenhol lehet alibiből diplomázni!Főleg akinek sok pénze van rá! Nekem is vannak ismerőseim a műszakin meg a kandón, és ők sem vetik meg a segédeszközöket társaikkal együtt! Szóval nem kell a gdf-et általánosítani, a többi hely sem szent!
Egyébként meg tökre nem számít milyen és hány diplomád van a legtöbb esetben (persze vannak kivételek), hiszen manapság az tud érvényesülni, akinek jó kapcsolatai és ismerősei vannak!
Továbbra is várom, hátha van valaki aki segíteni tudna, nem csak ítélkezni felettem, mikor nem is ismer! Köszi
[Szerkesztve] -
DonLeo
senior tag
Sajnos. Nem tudom ennek miért kell örülni??? :F
Talán irígy vagy?
Nekem sincs még diplomám, de nem sokára lesz és mégsem örülök annak, ha egy nem diplomásnak nincs munkája! Elég szomorú ez a nagy arányú munkanélküliség (kivéve akik nem akarnak dolgozni és azért munkanélküliek). -
BRAAJEN
tag
de hálistennek most már legalább van sok munkanélküli diplomás is.
így már más képp szól a mondás: ''tanultál oszt mire jutottál!'' -
KERO_SAN
aktív tag
AND1 es Bazsesz:
Termeszetesen, irhattam volna favagot, mosonot, vagy eppen csatornatisztitot is, mindent lehet hivatastudatbol csinalni, ezzel nem lebecsulni akartam az apolonoi szakmat.De azert remelem ti is erzitek h van kulonbseg egy apolono, meg egy villamosmernoki szakma kozott... -
Bazsesz
őstag
Te aztán nagyon IQ-májer gyerek lehetsz.... Tudod Te egyáltalán, hogy mi az, hogy ápolónő? Vagy sejtelmed sincs róla? :(((
Az ápolónő hivatás nem feltétlenül primitív emberekre jellemző. Bár ezt Te is tudhatnád, ha valamelyik hozzátartozód az lenne. Ápolónők között vannak olyanok, akik tök nornálisak, és nem az érdekli őket, hogy a kis kávéjukat minden 15 percben meg tudják inni, mint egyes egyének...
Én látom anyámat nap mint nap, hogy hogy jön haza a kórházból, és bizony van olyan nap, amikor úgy jön haza, hogy a betegápolás mellett nem jutott ideje nemhogy félórás pihenőkre, de még enni sem... Meg azért ha belegondolsz nem kis felelősség ápolónőnek lenni.
Nem csak olyan oldala van az ápolónőknek, hogy lesz*rom a beteget, és csak a kávém a fontos... Bár aki nem lát ebbe bele valamilyen szinten, az ezt nem is tudja...
Üdv: Balu -
DonLeo
senior tag
Hívd ahogy akarod, de sokkal előbb fognak felvenni egy adott állásra egy másik iskolában végzettet, persze a tudás is számít azért.
Attól, hogy vki gdf-re jár / gdf-en végzett érthet rendesen a szakmájához, de ha annyira jó akkor miért nem a műegyetemre jár (az egy kicsit nehezebb ahogy hallottam...), ha felveszik egyáltalán...
Arányában a gdf-ben elég sok a töltelék...
Ott ''alibiből'' is le lehet diplomázni, és ezt mások is tudják...
[Szerkesztve] -
DonLeo
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
igen én is vmi hasonlót hallottam, hogy újabban már őket is beviszik, csak ''karanténban'' :DDD
az urban legend (mármint a film) végülis igaz legenda volt a filmben
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
mondjuk ez se rosszabb, mint a hozd be a barátodat story.. :)
-
Dilikutya
félisten
állitólag most az ősszel is volt, jópár embert megint kiraktak onnan :D még rendőrségi ügy is volt belőle. nemtom híradóban volt-e, de újság írta
miféle suli ez? mer csak annyit tudok róla hogy nincs túl jó híre, meg újsághirdetésben is ott van néha hogy itt végzettek kiméljenek :) -
DonLeo
senior tag
hát igen...
nem véletlen hagytam abba, és nem bántam meg :)
most fogok diplomázni februárban, már kicsit más szakon (idegenforgalom, közgazdász alapú)
meg aztán voltak ott 1-2 éve nagy lebukások a gdf-en, volt a hiradóban is, egy csomó végzőst úgy kirúgtak, hogy soha nem lesz ott diplomájuk :DDD
na hát az az eset sem növelte a hírnevét... pedig már előtte is voltak olyan állláshirdetések, hogy kivéve gdf-en végzetteket keresünk... :D
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Figy ha most nem megy a Matek-4 akkor ezt a vizsgát kihagyod ,majd legközelebbire jobban tanulsz és kipengeted az 1000Ft UV-t :U ,vagy ha nem vagy benne a 4 napban akkor jelentkezz le a vizsgáról és akkor UV csekket se kell majd legközelebb fizetni. :D
-
Dinap
csendes tag
Köszi:)
Ezen oldalt már ismerem, meg a társait is:)
Olyan személyt nem ismertek esetleg, aki vállalja a matek vizsgák megírását, vagy valami nagyon okos lányt matekból?
lécci, lécci! -
bigfranyo
csendes tag
Nézd meg itt hátha van 'segítség'... :)
[L]http://gdf.pganet.com[/L]
[Szerkesztve] -
DragonR+
aktív tag
-
Dinap
csendes tag
Sziasztok!!!!!
GDF-re járok! Sürgős segítségre lenne szükségem a matek 4-vel kapcsolatban!!!! Légyszi, aki tud valami okosságot vagy segítséget nyújtani üzenjen!!!!
Nem tudom jó helyen indítom-e a topicot! Ha nem légyszi tegyétek át az illetékes helyre!!!
Kösziii
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Subaru topik
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- További aktív témák...
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Nintendo Switch 2 Mario Kart edition Gyári tok Gyárli fólia
- Apple watch Ultra 2 aktiválatlan új 1 év Apple jótállás
- HP Omen
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest