Új hozzászólás Aktív témák
-
craine12
tag
Nem tudom, melyik, mert egyenként nem nézegettem őket, de automatikusra téve őket, a HKP fut, a Smart meg nem. Lehet, csak elindít valamit, és leáll, nem tudom. Mindenesetre ha mindkettőt letiltom, és újraindítom a gépet, akkor nem megy a DXVA. Én is csak drivert teszek fel, sem CCC, sem AVIVO nem került fel (esetleg utóbbi, de akkor az nem szándékosan). Én ATT-t sem tettem fel, mert nem volt rá szükség.
Ha volnál olyan kedves, és megnéznéd hétvégén, persze csak ha lesz időd, azt nagyon megköszönném. Én is csak akkor tudok vele foglalkozni, mert nem enyém a gép.
Ha a hw-es megoldás nem jön össze, akkor meglesem a CrystalCPUID-t, mert még az is jobb, mint a semmi. Köszönöm a tippeket. -
craine12
tag
Megnéztem, tényleg működik, DE: ha leállítottuk a két szolgáltatást, megborult a videolejátszás. Pontosabban elsőre le tudta játszani azokat a videokat, amiket HW-esen képes gyorsítani a HD3200-as, de a MPC-HC bezárása után már csak azok mentek, amik nem DXVA kompatibilisek. A gép újraindítása után a lejátszó első indításáig újra mentek, aztán megint nem. Ennek esetleg utána tudnál nézni, nálad is így van-e? Mert most választhatok, C'n'Q és nincs DXVA, vagy fordítva (persze tehetnék fel valami progit, ami lökdösi az órajelet, és akkor lenne DXVA is, de ha már megy neki hardverből, akkor nem akarnék emiatt plusz szoftvert feltenni).
Amúgy XP SP3, Catalyst 8.10, MPC-HC svn 849, meg minden felfissítve a legújabbra (BIOS, driverek stb.)
-
craine12
tag
Köszönöm szépen az infót. Sajna már leadtam a gépet, de holnap elmagyarázom, mit csináljanak, remélem pozitív visszajelzést kapok.
ocsesz: daa-raa jól mondja, a videokártya HW-es támogatását lehet igénybe venni, pl. MPC-HC-vel, ezért az alacsony órajel és terheltség. A dolog hátulütője, hogy videoja válogatja,használható-e a HW-es gyorsítás, ha nem, marad a proci ereje. Elvileg megoldható, hogyha megy a DXVA, akkor HD3200. ha nem, akkor pl. CPU CoreAVC-vel karöltve. Logout-on volt egy nagyon jó kis cikk, én is az alapján indultam neki.
-
craine12
tag
Sziasztok!
Adott a lap, benne egy 4850e (@F5, minden fesz, órajel alapon), C'n'Q driver, minimális energiagazdálkodás. HTPC lesz belőle, fontos a csend, kis fogyasztás. 1080p-s videókat gond nélkül dekódolja a lap, 1GHz-es prociórajel, max. 15%-os kihasználtság mellett. A problémám annyi, hogyha valamit elindítok közben, amitől visszaugrik az órajel 2.5GHz-re, akkor a terhelés megszűnése után nem dobja vissza az órajelet 1GHz-re. Ellenben ha bemegyek az Energiagazdálkodás-ba a Vezérlőpultban, akkor helyreáll a rend (anélkül, hogy bármit is csinálnék, csak megnyitom a panelt). Találkozott már valaki ilyen problémával, esetleg tudja a megoldást? A gép frissen telepített, mindenből az elérhető legújabb driver van fent, XP SP3 WU-ről teljesen lefrissítve. Gépben semmi más alkatrész nincs, csak ami a működéséhez feltétlenül szükséges.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest