- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Ja állítólag a többi szalag megerősödik, és átveszi a szerepét teljes szakadásnál is. Csak idő kérdése. Nekem egyelőre fáj terhelésre. Két hétig stagnált, most pár napja viszont rohamosan javul, úgyhogy akár még lehet is belőle valami. Agyalok még ezen a maratonon, hogy ha két héten belül újra tudnék futni vele, akkor megpróbálom a felkészülést az átruházás helyett. Talán van erre 10% esély. Jövő hétvégén kiderül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sipi700
tag
Nem tudom volt e (nincs időm fórumozni): Nike-nál 165 euro-ért van Vaporfly next% és még egész jól van méretben
-
törölt tag
válasz inf3rno #61351 üzenetére
Rugalmas pólyát tényleg vegyél egy gyógyászati szakboltban(kórházaknál mindig találni egyet)Fel lehet próbálni ugyanúgy, mint a Decathlonban és pár ezer forintba kerül, támogatás nélkül. Utóbbi boltban vettem bokarögzítőt, de nagyon nyomta a talpam stb Valami stabilizáló eszköz hiányában én nem futnék. Magas pulzus, idővel lankadó koncentráció…nem figyelsz és kész a baj. Régen amikor elkezdtem evezni az első 100km/10 órában rengetegszer fájt a térdem, elfáradtam- nagyon kitoltam magam(teljesen nyújtott láb), fajt a seggem a sámlin és mozgolódtam jobbra balra , amit nem szeretnek a térdszalagok miközben lábfejem rögzítve van
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását izotonia ügyben
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #61360 üzenetére
+1
kb esélyed csak arra lesz, hogy tovább ronts a szitun. Max bringázz ha hajt a mozgáskényszer
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Agony
aktív tag
Nem tudom mi ez a teljesítmény hullámvasút mostanában... talán az időjárással van összefüggésben vagy én nem tudom, de amilyen értékelhetetlen volt a keddi 6x1000/R1000, ma úgy pörgött a 10x200/200 + 5x100 emelkedő sprint.
Már a bemelegítésen érződött, hogy jó lesz 7K@4:15 158 BPM átlag pulzust adott, de aztán a 200-ak is szépen betaláltak 3:15-3:25 közé maguktól erőlködés, meg kapálózás nélkül (nem úgy mint kedden ).
A vége fele az 5x100 meg 3:02-es átlagot adott 5% emelkedőre, pedig azt hittem jó lesz ha fel tudom húzni a s*ggem ötször a felüljáróra.
Aztán még maradt energia hazafutni ~2 km@3:46-on... így 15K@4:01 163 BPM-et adott összességében.
Örülnék ha így 37 magasságában végre megérteném a testem....
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
Az izomsejtekben levo mitokondirumok a mozgatas motorjai,ezeknek van egy elettartamuk,ami utan a test csereli oket.Nem tudom mennyire urban legend,de olvastam olyat,hogy van amikor egyszerre annyit cserel a test,hogy a teljesitmeny egy periodusra ez miatt leeshet.
Mivel ezt nem tudom merni,vizsgalni,nem is ertek hozza. Azokhoz az enzimekhez se,amelyek az eros aerob/anaerob hataran valo mennyisegi munkahoz szuksegesek.
Es ez meg csak a fizikai resz volt.
Melle jon meg a mentalis resz,napi stressz,alvas. 45ev alatt se ismertem ki ezeket annyira,hogy tudjam precizen mi is zajlik.
Azt viszont tudom,vannak napok,idoszakok,amikor nem kell eroltetni a megszokott tempot,picit lazabbra kell venni (az a lazabb konnyen lehet,hogy akkor hasonloan nehez,mint jobb napon a nyelgaz!).Ezt mar erzi az ember ennyi ev utanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Aze' az a 400W+ emelkedokre az jot mutat azt akarni kell nagyon,nem adjak csak ugy oda
Nekem ma 15 x 200m/200m volt a penzum 34-36mp koze a gyorsak,a lassu az 4:30-as iram...iparos munka,persze attol meg nem konnyu,de semmi komoly cibalas.
Picit felcsaptam a heti km-t az utobbi 10napban,igy oda kell figyelnem mikor mit taposom meg,mert konnyen befuthatok nyitott szajjal a faxerdobe
Hetfo-szerda-pentek-vasarnap = 28km,tobbi nap 15-18km = 157-166km/het. Ebbol a minosegi resz az erdekes(40-45km),mert attol nehez ,nem a 160km a sok.
Megnezem mit szol hozza a test,ha benne tartom nehany honapigThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #61368 üzenetére
Az nem penz erte ez a szin nem zavar
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #61367 üzenetére
Én is valami izomtémára gondolok, mert amúgy a testem pihent(nek tűnik).
De viszonyításként kedden 19 C°-ban 14K@3:56 175 BPM-en (max: 186 BPM) ment, most meg 15 C°-ban a 15K@4:01 164 BPM és a max is csak 183 BPM-ig ment fel... szóval tuti volt valami, mert két nap alatt ez elég meredek változás és az idő nem hűlt annyit.
Na mindegy majd hengerezek meg figyelem a csülköket, de nekem továbbra is a combok a gyanúsak.
Szeged Maratonra végül nem jöttök? UB-t kicsit sajnálom, jó lett volna valami tempós csapattal leveretni... Csak úgy egy befutó éremért nem utaznék 300-400 km-t, hogy valami random csapattal lecsorogjam, akkor már jó lett volna ha van tétje is.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #61369 üzenetére
Na igen. Most látom közben, hogy az akciós Vaporfly az az első Next%, nem a 2-es. Így már nem is kell. Cipőrajongás ide, cipőrajongás oda, 60 ezer Ft akkor is rengeteg, mégha tudom, hogy ennél olcsóbb sosem lesz. Inkább a 60 eurós női pega 38-assal szemezek, pont van még 44,5-es méretben és nem is fura színű: [link].
Minap keresett valaki olcsóbb Nike cipőt, hát most még van egy-két színből 72 euróért a Pegasus, aminél mostanában elég nehéz olcsóbban kifogni, már nem tolják az extra kuponozást kéthavonta a Nike-nál sem. Ja megvan, a biciklis topicból a kolléga. Amúgy a 38-as kevésbé kilépős (igaz csak a 37-es ismerem, de kb. ugyanaz), mint a 36-os, vagy max. runnersknottal megoldható, hogy ne is érezd úgy. Vagy fél mérettel kisebb kell. De nem győzködlek, hogy Pegasust vegyél, de ha már épp akciós...
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz #76500480 #61366 üzenetére
Nem kell erősen nyomni a pedált. Magas fordulatszámon pörgetve semmit nem fog ártani a térdednek, és eleve úgy is illene használni. Ha a terepviszonyok miatt nem megoldható (azért ez Mo-n nemigen jellemző, max ilyen helyeken, mint Veszprém, vagy Pécs egyes részei), akkor lehet görgőzni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
danielsz
tag
válasz ígyvanferi #61372 üzenetére
Én a Zoom Fly 4-et nézegetem, most "csak"' 96 euro (35 ezer Ft), bár amit olvastam róla, az alapján nem a legmeggyőzőbb karbonos cipő, de ennyiért megérheti. Eléggé lutrinak érzem látatlanban, főleg hogy a Pegasus 38-cal befürödtem, kihozta a talpproblémámat, ami más cipőben nem igazán jelentkezik.
-
6030D
Ármester
válasz ígyvanferi #61372 üzenetére
Az a baj, hogy nem volt Dunakeszin annyi eszem, hogy belelépjek egy 38-ba is (ha volt egyáltalán), csak a 20-22e Ft-os 36-ot próbáltam fel. Nem sürgős, max megyek addig a Sense Rideban, csak azt sajnálom aszfaltra koptatni. Bár most, hogy tovább van világos, tudok menni terepre, meg jön megint többet a bringa is. Nézelődök, de köszönöm az infókat, ha valaki lát még valamit, nyugodtan mondhatja!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #61362 üzenetére
Azt mondta a doki, hogy comberősítő gépet javasol. Nem tudom pontosan mire gondolt, talán arra, amikor két lábbal fel kell lökni a súlyt. Azzal lehet negatív edzést is csinálni. Az izomvesztésre nincs magyarázatom. Mármint ennyire azért nem jártam féloldalasan, és eddig nem néztem, de tényleg ránézésre is látni a különbséget a két comb között. Szerintem ez már lehet, hogy megvolt előtte is, mert futásnál is észrevettem, hogy inkább a balt terhelem, és amikor megpróbáltam terhelni a jobbat is, abból két hét kényszerpihenő lett.
Az elliptikus valahogy nem az én világom, a bringát jobban szeretem. Hmmm most hogy így mondod a gépeket, a helyi edzőteremben van futópad. Lehet, hogy azt kéne a kinti futás helyett, az sík, egyenletes tempót lehet csinálni vele, nincs kátyú és kanyar és meg lehet úgy csinálni, hogy fokozatosan lassítok vagy gyorsítok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Zozo0525
őstag
inf3rno Spinning esetleg? nem lenne jó neked?
Minden csoporttagnak:
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz ígyvanferi #61382 üzenetére
Azért az ára sem mindegy
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #61360 üzenetére
Fenét, abba csak bele kell csapni, felkészülés nélkül!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #61388 üzenetére
Figyelj letolsz napi 60perc vagy 30perc + 60perc laza aerobot barmin (futas kint,futogep,elliptikus,bringa,bakn bringa,trainer,spinning stb.) es par honap mulva jelentkezel,hogy kered a tempos/resztavos/kopkodos munkat,mert odaert a kondid
Kozben,ha helyreall a szived az se baj legyen az a hozadekaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Láttam valamit.
Tegnap még nem ennyi volt az ára... New Balance FuelCell Rebel v2 - MFCXCP2 28689 Ft A női is ennyibe kerül.
Rendeltem is egyet. Még 36 ezerért vettem itt, azóta felszaladt 40-re.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #61395 üzenetére
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #61365 üzenetére
Pörög tovább a "mitokondriális hullámvasút"!
A tegnapi 200-ak után, ma egész nap azon meditáltam, hogy rámenjek-e este a 10x400-ra vagy inkább pihenjek, de jónak éreztem a lábakat, úgyhogy muszáj volt megtaposni.
Már a bemelegítés is ígéretesnek tűnt a 6K@4:14 154 BPM-es átlag pulzust adott, aztán a 10x400-at is sikerült gond nélkül berakni pontosan 3:30-ra, pedig kedden majd meg akartam halni a 3:35-ös 1000-rekben.
Végül a teljes edzés 14K@3:59-et adott 162 BPM-en, a max pedig "csak" 180 BPM volt.
(Kedden ugye 14K@3:56 175 BPM-es átlaggal és 186 BPM-es maxxal ment.)Most már kíváncsian várom a vasárnapot, ami múlt héten szintén indokolatlanul nehéznek érződött, jó lesz összehasonlítani egy az egyben, aztán megnézni mi változott.
Amit most extrának csinálok, hogy futás előtt masszázspisztollyal átmegyek a teljes lábon és farizmon, ami szépen fellazítja... utána meg megy a szokásos henger.
Ma nálatok is 400-ak voltak?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Nalam ma 28km volt,benne 10 x 1000m/1000m (3:35/4:15).Melegitesbe tettem 3db repulo gyorsitot,meg a vegen 5km mezitlab a fuvon oda is nehany lenduletes felkapast. Vittem 0.7l hipotoniasat.
Piszkosul eros szel van felenk mar ket napja,tegnap kihasznaltam es a 200m/200m-nel hatszellel porgettem a gyorsakat,szembeszeles volt a piheno.Ma viszont direkt ugy valasztottam,hogy a 2.5kor (1000m) soran 3db szembeszel legyen (a ceg ajandeka )
munka vo't vele
Pega Turbo a veget jarja,vasarnapi kozosekre meg kiviszem (az egyes Novablasttal egyutt,az is meg 4:30-4:00-ra jo,de ezekre a 3:XX iramokra mar nem csillapit eleget ).
Marad az Adios 6,Boston 9,Rebel 2,meg az uj Novablast 2. Gyanus,hogy vadasznom kell valamit megint (lehet Boston 10 vagy/es SL 20.3-ra raprobalok...ilyen iparos sok db 1000m-re ugyis elfogy)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Ez a fellazitas nem hulyeseg...nekem ugye azok a repulo gyorsitok a fellazitok
meg az elso 1000m a lassu,azt is felhasznalom bemelegedesre,es csak a masodik a gyors.
Meg igy is 3:44-es gyors volt az elso gyors es munka volt vele,masodik gyors 3:38,utana szepen magatol elkezdett beallni utazosra 3:35-3:33,az utolso 3db pedig 3:30-3:27-3:26.
Hetfon mar mentem egy ilyen 30km benne 10x1000m/1000m-t,szerdan 10km tempo (+km gyujtes 28km),es ma a harmadik ilyen eros aerob munka.Becsukom a szemem es meg mindig a palyan korozok
Vasarnap majd pihenek a bandavalThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok