- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz tomcica #61847 üzenetére
Igen az kemény lehet. Van egy ismerős futó csaj, párban 10 km-enként váltottak és tolták neki. Nem tudom hányadikok lettek abban az éven, de tudom, hogy Szilvi (nem Lubics ) utána még UB-t is nyert. Aztán más irányt vett az élete. Most futotta le a bostoni maratont, így meglett neki a Word series marahonból mindegyik, megkapta a "nagy érmet" is. Szép nagyon, posztolta fbn.
inf3rno: nem teljesen értelek. A Maratonman Triatlon Kft szervezi az UB-t, és köztük sok más versenyt is. A versenyzői profilomat most meg is néztem van adatvédelmi szabályzatuk, ami 3. félre is kiterjed. Le van írva milyen esetekben adnak ki adatot. A reklámot nem látom. Melyik az a másik cég, amire gondolsz?
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #61852 üzenetére
Nem is baj ha megismerem az ittenieket ( eddig soha nem találkoztam Velük ). Pár fős helyi eseményen ha meglátom Őket egy nevezésnél, akkor Velük ellentétesen nevezek majd Célunk is eltér. Nálam még a testsúly csökkentés a fő prioritás, a gyorsulás másodlagos vagy fordítva? Már én sem tudom 101 vagyok már csak, tehát fogy az időm, hogy emberi súllyal meg tudjam csinálni a 10K felmérőt
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #61849 üzenetére
Lehet ma már más. Ennél úgy emlékszem egy szervező volt a csippantónál, és az sem szólt, hogy csippantani kéne, aztán elfutottam mellette. 15k volt a táv rendesen megtoltam, aztán már én is offon voltam eléggé. Na mindegy, ez legyen a legrosszabb, ami velem történt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Never79 #61851 üzenetére
Az ultrabalaton.hu alján az van ott, hogy Balatonman Triatlon Kft-hez tartozik, szóval hiába nézed a másik céget, ha nem ezt írják. Az ÁSZF helyett minden egybe versenyszabályzat van: [link] Abban ennyi az adatvédelem, már ha ez nevezhető annak:
"52.) GDPR
Minden jelentkező a nevezésével hozzájárul személyes adatai kezeléséhez, sokszorosításához, továbbításához:
A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (általános adatvédelmi rendelet) 6. cikk (1) bekezdés a.) pontja alapján a nevező hozzájárul a személyes adatai kezeléséhez – A Balatonman Triatlon Kft. által szervezett NN Ultrabalaton versenyre történő jelentkezéssel önkéntes hozzájárulását adja a Balatonman Triatlon Kft. adatkezelőnek a rendezvényszervezés során a rendezvény lebonyolítása céljából. A nevező hozzájárul a szervezési feladatokon kívül: – a személyt ábrázoló fényképfelvételeknek a Balatonman Triatlon Kft. marketing-, reklám- és egyéb tájékoztató kiadványaiban történő felhasználásához, – a benyújtott nevezési információk sokszorosításához, – harmadik személynek történő továbbításához vagy azzal való közléséhez."Nincs lista, hogy milyen adatokat kezelnek, milyen célból, mennyi ideig. Nem opcionális a reklámtevékenységhez a hozzájárulás. A "harmadik személynek történő továbbításához vagy azzal való közléséhez" rész meg jogszabály ellenes az én értelmezésemben, mert nincs megnevezve, hogy kinek és mi célból. Nem írnak semmit arról, hogy hogyan lehet gyakorolni az érintetti jogokat. Elég lenne írnom nekik, hogy adják már ki, hogy annak idején kihez jutottak el a nevezési adataim, vagy mi lett velük, aztán cumi lenne elég durván...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
margithid
veterán
Van most valami jó cipő aszfaltra 20k alatt?
Jól látom, hogy a cipő árak is emelkedtek? -
inf3rno
nagyúr
válasz Never79 #61857 üzenetére
Ez egy másik weboldalnak az adatkezelési tájékoztatója, ami Infotörvényre hivatkozik, ami 2018 májusa óta nem alkalmazandó ezekre a dolgokra, mert felváltotta a GDPR. Nem tudom hogyan került a képbe. Egyébként ha egy adatkezelési tájékoztatót keresni kell, akkor az már régen rossz. Most tartok 1 évnél egy 1.5 éves posztgraduális képzésből ami adatvédelmi jogról szól, szóval szerintem jobb, ha elengeded. :-)
Buliban hasznos! =]
-
Never79
tag
válasz inf3rno #61858 üzenetére
Ez a Balatonman Triatlon Kft regisztációs oldaláról bemásolt link. Mit engedjek el . Segíteni szerettem volna, mert úgy értettem ezt kerested. Ezek szerint nem tudtam. Ennyi.
Remélem mihamarabb felépülsz teljesen, és a futásaidról fogok olvasni (hozzáteszem örömmel), s nem a futás szempontjából irreleváns dolgokról fogunk offolgatni. Hajrá! -
Zozo0525
őstag
válasz tomcica #61852 üzenetére
Az milyen "nyul" aki minden második körben lehagyja?
még két nap és egy hónap akkora van időpontom kardiológiára úgy döntöttem addig elkezdek egy alapozást "tomcicaul kiépíteni az első fázist
heti 70-90 km a terv (múlt héten 2 napot ki kellett hagyni eső miatt így csak 50km lett)
lényeg hogy tünetmentes vagyok teljesen..... -
inf3rno
nagyúr
válasz Never79 #61859 üzenetére
Ja értem. Nekem úgy tűnt, hogy valami jogi vitába keveredtünk. A lényeg, hogy nem mi nem találjuk, hanem nincs normális adatkezelési tájékoztatójuk. De ezt már írtam az első hozzászólásomban is.
Ja szerintem is jobb a futásra koncentrálni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
Május 8-án EU futás, lehet regisztrálni
Eat pasta, run fasta
-
ígyvanferi
addikt
válasz sutirablo #61807 üzenetére
Tényleg izgalmas, hogy ennyire részletekbe menően láthatjuk a felkészülésüket. (Lindennél mondjuk a distance grafikonon nem igazán stimmelnek az oszlopdiagrammok a százalékos eloszlással.)
Van egyébként értelme az egész napos, illetve éjszakai viselésnek a Corosnál? Én még nem fedeztem fel, hogy bármihez is felhasználná az alvási adatokat pl. Fatigue-et vagy a regenerálódási időt úgy tűnik nem befolyásolja... Garminnál ott van ugye a body battery, és a jelzett regenerálódási idő is redukálható egy jó alvással. Igazából csak érdekességnek voltak jók ezek eddig is, úgyhogy ha itt nincs jelentősége, akkor éjjelre biztos leveszem ezután.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #61860 üzenetére
Elolrol "huzza"...korozesnel hatulrol "tolja"
Jo otlet az alapozas...annyit tegyel bele,hogy minden heten 2-3x erintsd a sebesseget.Nem kell semmi komolyra gondolni,csak edzes tulso felen,vagy vegen nehany darab 50-100m fokozo gyorsito. Mozgasbol inditsd feltavig temposra gyorsulsz,a tulso felet felporgeted 90%-ig (ergo majdnem maxra,de csak az utolso 5-10meter olyan gyors! nem az egesz 50m).
Visszasetalsz es ujra csinalod. Ha van szel,akkor ezeknel TOLJON,tehat porogjon a lab.
Ha van enyhe lejtod ilyen hosszu,akkor lefele is lehet ezeket neha,az is rasegit lehet porogni.Masik dolog heti egyszer nehany darab rovid emelkedozes. Itt is 70-120meter eleg,itt nem kell tul gyors,olyan eros temposan.Lefele seta.
Ezek azert kellenek,hogy a sok alapozos laza(bb) futastol ne kopjon el teljesen a sebesseged.Erre ugyelni kell,meg a legovatosabb alapozasnal isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Zozo0525 #61860 üzenetére
Fürge nyúl Jobb is ha ennyivel gyorsabb, mert stabilabban tudja nyújtani a cél tempót, közben süt sajtos pogácsát és készít egy tejszínhabos kávét a végére, miközben kiköpöm a belem
Tegnap beszélgettem Vele a pályán 04:45 ön 2 km-ert viszonylag jó pulzussal, miközben ugyanezt terepen egyedül szélben 04:50re tudtam csak hozni közel nyelgazzal. Nagyon nem mindegy a futó társ/terepviszonyok.Borvidéki után EU futás másnap
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #61866 üzenetére
A NB az jo cipo ez a modell enyhen pronalo labra van,ha jol tudom.Nekem volt,nem zavart az a pici stabilitasa.
Adidas regi Supernova csucs cipo volt,manapsag mar nem csak a neve ismeros,lesullyedt a belepo kategoriaba.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #61870 üzenetére
Supernova a regi az tank volt,jo sok csillapitassal,de azert fel tudtad benne kapni az iramot temposra. A mostani sajnos nem ismerem,latszik a kepen,h a sarkanal van boost,szoval az ott parnazottabb es rugalmasabb lehet,de elol eleg vekonyka. Attol meg lehet jo cipo,majd akinek van tapasztalata vele megmondja.
Ez a ketto kozul NB-t azonnal vennem szemrebbenes nelkul.Nekem Propel 2 volt,de nem hinnem h sokat valtoztattak rajta.Konnyu,csillapit,porog hosszu futasra is jo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #61871 üzenetére
Az a baj az Adidas-nal,hogy meg a mai napig is hasznalja ilyen olcsobb cipoinel a regi adiprene habot,ami van akinek betonkemeny (regi Adios,Takumi Sen,Boston).Ha elol adiprene,akkor az a koponyadig fog utni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #61874 üzenetére
Propelem nem volt, de a Rebelt szeretem. Közepes tempójú futásokhoz szerintem tökéletes, de amikor már taposni kell akkor szerintem sok energiát visz el a puhasága.
Ott van viszont a New Balance Prism, ami kb. a Rebel stabil változata. Ugyanúgy FuelCell csak kicsit stabilabb, keményebb. Nyilván nem olyan könnyű, de pörgős kis cipő.
Ami viszont érdekes lesz, az a Saucony Endorphin Speed 3 ami lassan megjelenik... tesztekbe azt írják, hogy érezhetően stabilabb mint az előző modellek, de emellett megtartotta az elődök pozitív tulajdonságait, szóval akinek kell egy kis stabilitás és jó tempó cipőt keres, az egy érdekes választás lehet.
https://www.roadtrailrun.com/2022/04/saucony-endorphin-speed-3-review-ride.html
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
Levadasztam egy Brooks Hyperion Tempo-t 55euroert. Viktor hasznalta a 6orason es nagyon jol mukodott neki a Pega Turbo melle
Fel is probaltam akkor,es megjegyeztem,hogy mennyire hasonlo cipo,mint a Turbo. Mivel az megszunt,igy jol johet egy ilyen a rotacioban. Erosebb tempokra,hosszabb resztavokra.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #61884 üzenetére
Alkalmi vetel volt nem boltbol,hanem latszik hogy visszakuldott felporbalt(szonyegen),de zsiruj cipo.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Zozo0525
őstag
tomcica
Jól emlékszem te naponta 2x futsz?
azon agyalok reggel korán maradok a 10 km lassú kocogásnál, este pedig rövidebb tempós? mondjuk 5 km? járható út vagy ez butaság? -
Chuck Norris
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #61888 üzenetére
Jarhato,de fel kell ra kesziteni a testet,mert kulonben nem fogja elbirni
Eloszor heti 1-2 alkalommal berakod a napi duplat,es figyeled hogy mit szol hozza.@Studi: szolok-szolok
-
LanyUs
senior tag
válasz norby_42 #61889 üzenetére
Mi az a Tortúra? Nálunk tavaly úgy volt családi program, hogy egyedül lefutottam aztán taggoltam aki megkért rá a nyereményjáték miatt
Ma is szabadság volt, délelőtt megint kimentünk a pályára a párommal és a Kicsivel. Végülis szokhato ez a pálya dolog is. Nekem unalmasabb, de nincs forgalom, ami többszörös előnye. -
norby_42
aktív tag
válasz LanyUs #61892 üzenetére
Pedig írtam: https://tortura.bukk900.hu/
Ja, futni csak én futok, a többiek koncerteznek, meg játszanak, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
Tom, mondj nekem célidőt jövő hétre. Ugye 18 km, de Pesten, (nekem nagy) tömegben, iramfutókkal.
Vasárnap megnéztem mennyire tudok egyenletesen futni, 17,5km, minden km 5:40 körül 155-ös pulzussal. Ez jött ki az egészre is. Ez kb a kényelmes tempó +10%
Ma tempózni akartam, de 5k@24:40 lett. Ott elfogytam, volt két 5:20-5:30-as km, aztán észre sem vettem, de a vége 10km@50:35 (Ez erősen PB, a nagy cél 50 alatt volt, de már én sem vagyok ott, szóval ez pipa )Eat pasta, run fasta
-
sherlock82
senior tag
Jó reggelt,
olvasva a toppikot, örülök hogy ennyire tetszik a balatoni futás, én itt lakom a közelben. : )
A déli part valóban elég monoton az északi elemben dimbes dombos.
Délről viszont szép látvány az északi part.
Nekem holnap terepfutó céges ob, remélem jól teljesítek.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #61895 üzenetére
A most kifutott 10K PB lesz neked a kulcs ehhez a kerdeshez Bajdovej gratula
Onnan h elfogytal,ergo a masodik 5K-d tempoja (25:55-os 5K = 5:07) na az es +5mp.Ezt kell megcelozni 5:07-5:12,ha kerekit az orad akkor 5:10-5:15-os iram.
Arra ugyelje,hogy 5:00 alatti kilometerek ne menjenek az elejen,akkor se ha huz a tomeg,kulonben csunya lesz a tulso fele es az ossz atlag is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz sherlock82 #61897 üzenetére
hajra, varjuk az eredmenyt
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest