- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
Néhány oldalon írják, hogy az Asics Gel-Venture új, 9-es sorozata 1-2 hónap múlva meg fog jelenni. Szerintetek hol lehetne ezt megtudni, hogy igaz-e, vagy kamu? Nem találok hivatalosat semmit róla egyelőre.
https://runrepeat.com/asics-gel-venture-9
https://bestwalkingshoes4men.com/asics-gel-venture/ -
sherlock82
senior tag
bandus és mindenki más természetesen.
Tegnapi terepfutón 77 indulóban a 24 helyet szereztem meg.
3.2 km pályát 16 ' 20 " alatt sikerült teljesíteni. Az elején lévő nagy domb ( 90 m szint ) megszórta a mezőnyt ott még az első 15 ben voltam, csak lefele volt nehéz menni az avarban a meredek emelkedőn. ott este kicsit vissza, az utolsó 1 km en ahol egy mezőn át kellett futni már nem történt változás a helyezésben. Kifutottam magam rendesen, csodálatosan szép ez a Bükk.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #61952 üzenetére
gratula Peterhappy-nek is
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Na Ub egyéni elindult. Bódis Tomira kíváncsi vagyok, úgy láttam mostanában mindenből kiszáll, amiben elindul. Akik indulnak innen azoknak nagy Hajrá!!! Azért megdobogtatja a szívem, s kicsit irigykedem, még akkor is, ha egyre inkább a terep felé tendálok
-
Never79
tag
Az domb? Dupla annyi egy kiliben az már izgalmasabb .
Viccet félretéve gratula.
-
norby_42
aktív tag
Az szép tempó, gratula!
90m szint az nem sok errefelé, Bükk az jó
Eat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz norby_42 #61949 üzenetére
Nem tudom ismered-e ezt az előadást (és általában az előadót, illetve a könyvét), odatekertem neked
@inf3rno: Ez óriási, nem tudtam És mennyivel olcsóbb is, mint ha szednék vagy szívnék valamit
@Borsókirály: Köszönöm szépen
-
LanyUs
senior tag
válasz sherlock82 #61958 üzenetére
Persze, hogy gyilkos! Főleg 1 km-en. Sőt ha tempó futás van, akkor már 10m szintemelkedés is annyit emel a pulzuson, hogy nem áll vissza egyhamar.
Egy 30-as domb már belassít rendesen. Egy 50-es meg feltolja maxra is ha adja neki a futó. Valójában a folyamatosan fel menetet én nem is futásnak, hanem egyszerűen lépcsőzésnek hívom Szép volt ez! Többiek is csak viccelnek. Én is megérzem rendesenírok egy példát is: PB fm alatt 174-es pulzuson robogtam és jött egy enyhe emelkedő ( nyújtott 20-30 méter szinttel ). Szépen lassan elkezdte emelni a pulzust egészen 180-ig, mert tartottam a tempót. Utána már nehezen állt vissza, mert lassítani nem akartam. Ha az nincs, egyszerűbb lett volna. De ha végén beírom, hogy fm alatt volt 100 szint kevés, de ahhoz, hogy tönkretegye a stratégiám és extra terhet rakjon ( pl. egy rekortánhoz képest ) kiváló.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61947 üzenetére
Az excel táblázatod nagyon frappáns Az örömfutással jó az irányod. Az a baj, hogy én a résztávozásra nem tudok örömfutásként tekinteni. Még egy megpörgetett 10k városban is látványosabb, mint a pályán letett 10 kör. Az erdő a legjobb! Nálam csak szántó melletti földút van, de megvagyunk egymással
A térd bemelegítése szoba bringával a leghatékonyabb, a comb felső része/ágyék érdekesebb melegítés szempontból. Óvatosan terhelném tempóval, hogy teljesen elmúljon. -
sherlock82
senior tag
válasz norby_42 #61959 üzenetére
norby_42
Elhiszem, hogy nem sok, de nekem aki nagyrészt salakon és vagy vízszinten fut az sokkot kap már a látványtól is!
Köszönöm az elismerő szavakat.LanyUs
Értem mire gondolsz, az az emelkedő annyi energiát kivett hogy csak na, utána már az életben maradásért küzdöttem, és lefele a lejtőn ne bukfencezzek el.
A síkon már nem volt gond megint.
Ez a magas pulzus megtudja " viccelni " az embert.
Köszönöm!Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61960 üzenetére
Jol ertem,azt mondja 27eves korod utan lassulsz vissza a 19eves formadra Lehet valami ultra tavon igen,de rovidebb tavokon ez igy nem igaz
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Felenk ugy lement a ket lanynak a maratoni valto. Ok a martelyi korozore mar felkeszultek a teli alapozassal arra a 20-25km/fo terhelesre darabolva nyelgazon. Szepen ki lett epitve.
Viszont a szegedi maraton 4-6km darabokra volt osztva,tehat a ket verseny kozott erre fektettuk a hangsulyt. Laza km gyujtes,egy rovid valtogato (ez neha rovid emelkedozes volt) es egy darab eros hosszabb edzes. 8x2km-rol indultunk,majd minden heten egyre nagyobb falat -> 4x3km, 3x5km es 3x5km. A sebesseg megvolt mar,szoval semmit nem gyorsitottunk,csak fogtuk az FM sebesseget es egyre nagyobb darabokban kifutottak.
A nehezites az volt h 2perc piheno (laza kocogas,nem kellett merni) volt a tempok kozott.
A hosszu futasukat hasznaltak erre,ergo volt bemelegites es kifutas is aznap.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #61966 üzenetére
Most Viktor kollegamra figyelunk jobban,neki van 104km (vagy 108?!) terepverseny combos szinttel a Fuska Gora ultra majus 6-an. Dobogos helyezest celzott meg szoval nem csak teljesiteni akarja.
A hetvegi kozos edzesen mar nem szabad hosszut menni,kozel van a verseny nagyon.Viszont kis porges es emelkedo kombo az kell ide.Egy impulzus belole.
5db rovid emelkedo + 400m eros tempo + 5db rovid emelkedo lesz egy szett,es ebbol csinalunk 3-4szettet. (400m laza futas lesz mindegyik utan). Mindezt a toltes tetejen dongolt fold + fuves.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61960 üzenetére
Annyira írtátok itt a 10k-t, hogy kedvet kaptam, de már túl közel a jövő szombat, hogy szétzúzzam magam egy max. HR-es felmérővel. Május közepén csinálok egy új tesztet az elbukott szilveszteri után. Szerintem nem kérek fel nyulat, mert az eddigieket is egyedül futottam.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #61964 üzenetére
Én nem így értelmeztem, amit mondott
De annyiban én sem értek egyet, hogy 27 évesen vagy a csúcson - igaz Ő profikról beszél, akik régóta és versenyszerűen futnak, nem amatőr én félékről, akiknél kvázi normális, ha 40-hez közel PB-ket facsarnak ki a csoffadt apuka testükből.Az Ő példájában arra utal, hogy kb 60-65 évesen még futhatsz olyan időket, mint amilyet pl. 19 évesen futottál (amikor még nem voltál futás tekintetében a csúcson).
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #61969 üzenetére
Tomcica már ezerszer leírta, hogy táv függő, és az erőből megy el, az állóképesség meg javul.
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz LanyUs #61962 üzenetére
Köszi
Feltettem IDE, töltsd, töltsétek le bátran, használjátok egészséggel.
Van még benne egy-két plusz sor, amit nem vezetek, de hátha Nektek jól jöhet, úgyhogy nem nyúltam a tartalmához, majd törlitek-módosítjátok kedvetek szerint.Én egy ideig csináltam a Garmin Coach-ot, abban több résztávozás (heti 1-2) volt, nekem igazából tetszett, mert számomra új, szokatlan edzés volt.
És szerintem nagyon hasznos volt, sokat fejlődtem miatta, így igazából lehet, hogy érdemes is lenne újrakezdeni.
De ha folyamatosan résztávoznék, biztos hogy utálnám. Ahogy így is görcsbe rándult a gyomrom minden alkalommal, mikor megláttam, milyen célidőket vár el tőlem az "edzőm" -
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #61971 üzenetére
Igen, csak a bácsi nem ezt mondta, illetve nem erről mesélt - avagy még pontosabban az Utah-i egyetem kutatása nem erre irányult.
Bár szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett és mindkét félnek igaza van (lehet), nem zárja ki egyik a másikat, mert nem teljesen ugyanarról volt szó.
Avagy én értelmezem rosszul McDougall és/vagy Tom szavait. -
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #61973 üzenetére
Ja lehet, nekem most nincs türelmem visszaolvasni. :-)
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Aki az útvonalat tervezte annak nyakát tekernem olyan kacifantosra Balatonvilágosi iskola/ovinál magaspartról kiviszik a futókat a főútra mikor széles kerékpársáv van a parton. Azért 15% os emelkedőn felviszik őket(csaló út hosszabban megnyújtott emelkedővel Club Aligán keresztül is van. WCket útvonalon kívülre odaraktak ki +100m ajándék). 15%on nyomtam régen egy felkészítőt fél táv alatt(10-20m alatt 3napos izomlaz…es meg hatra volt a hirtelen meredek vége. Fonyód az semmi, többi szintet meg az északi parton kell keresni [link]
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #61942 üzenetére
"bár az undok Strava beleszámítja a pisiszünetem is" - gondolod ha Kipchonge megállna vizelni azt levonnák az idejéből?
Hatalmas Grat amúgy! Persze nagy az arcom, de az én 1:49:48-amat azért nem ismeri a Strava, mert 21.08 lett a táv, 20m hiányzott...
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Tech kérdéssel jönnék hozzátok. Van egy Amazfit Stratos 3-am. A t@köm tele azzal, hogy ha csatlakoztatom a mellkaspántot, akkor lemerül 2,5 óra alatt. A csuklós HR mérés meg sokszor kihagy vele. Befektetnék. Akkor legyen Garmin. Mit érdemes? Azok kibírnak hosszabb távot/időt mellkaspánttal?
-
HKorn
veterán
Elvileg mellkaspánttal még kicsit többet is mert akkor nem egy az optikai mérés.
Mit érdemesre nehéz válaszolni, mivel sokat futsz így valamelyik Forerunner, vagy Fenix ha felvet a pénz
FR-ek viszont kicsikék, jellemzően 42mm körül vannak (kivéve a 945-öt, az 47mm-es), nem tudom ez gond-e. Esetleg Instinct 2, az is elég sok futással kapcsolatos funkciót tud és 45mm.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61972 üzenetére
Köszönöm a táblázatot! Az edzés legdurvább része, amikor az első 3-4 db ismétlés jóleső futás, aztán a 7-8-9. sorozat már az első 100m után küzdőssé válik ( nincs levegő ) Hasonló, mint ha egy fm versenyen a felénél elsavasodik a láb -> utána jön az öröm faktor, de az mégsem ugyanaz, mert ott van levegő, de nincs hozzá "test".
A telefonom gps-e viszont sokszor megbolondul ha pl. a csuklón van és rángatom előre-hátra, mintha övben szépen nyugszik a derekamon.[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #61983 üzenetére
20 méter mindig ráhagyok.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Studi
veterán
válasz sherlock82 #61984 üzenetére
Egyszerűen az volt a fejemben, hogy a 4 Margitsziget kör az épp félmaraton. Nem is figyeltem, hogy ennyire "épp", hogy ha van egy kis elmérés valahol a kanyarban már hiányzik is az utolsó pár lépés.
-
LanyUs
senior tag
Az órán látjátok a folyamatos km adatokat nem? Nekem van időm közben nézegetni a telefont: km, pulzus, előző km és aszerint lövöm be a tempót. A végén kivárom, amikor ugrik az adott értékre és end.
Egyszerre futtatok strava és sport tracker + Bluetooth fejhallgató plusz Bluetooth mellkaspant plusz mellkas lámpa. Most is kell, mert 05:20 felé még nincs teljesen világos. -
jimpo
senior tag
Garmin sportórák összehasonlító táblázat
Fenix 6 készülékek összehasonlításaGarmin Forerunner 945 vs Garmin Forerunner 245 vs Garmin Fénix 6 PRO
Forerunner 245 minimum , esetleg régebbi Fenix 5 vagy attól újabbat.
A Forerunnerek között képátlóban nincsenek különbségek, így ha kell a nagyobb kijelző akkor mindenképp Fenix szerintem.
De te tudod mennyit akarsz és tudsz rászánni, mert az lemaradt.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
bandus
veterán
UB egyenit kovetitek? Bodis vezet, azt hittem Eros kicsit jobban meg tudja szorongatni, de azert meg 100 kili hatravan.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
norby_42
aktív tag
Most láttam a zújságban a versenyedet. Onnan tényleg csak felfelé lehet elindulni (ha a tárkányi tónál voltál)
Eat pasta, run fasta
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Most van valami kuponos akció első genes Amazfit GTS-re, valami 17-20e HUF kintről. Vérszemet kaptam, hogy hát ennyiért GPS-es óra, jajjdejó, kell.
Aztán utánaolvasva ez az "ennyitisér" kategória, tehát tök jó meg minden, de az sw-vel, méréssel szoktak lenni gondok.
És elkezdtem böngészni, hogy milyen órák vannak kb. olcsón GPS-el (monokróm Kiprun már nincs a Decathlonnál ). És az olvasgatások közben leltem pár olyan órát, ami monokróm, alap dolgokat tud, azaz pulzus + GPS, nincs benne csillámf.szpóni, és felmerült bennem, hogy ez tök pozitív.
Tudja mérni a megtett távot, egy hozzávetőleges pulzust, netán Starva szinkron és ébresztés. És mivel monokróm, talán az üzemidő is jó. Nekem úgysem kell email meg mittudomén, időjárás egy órára. Minek? Van telefonom, és ott mindent megtalálok, ami kell.
Ti ilyen tudással mit ajánlanátok?
Két készüléket néztem: Tomtom Runner 3 cardio + music olyan 30k magasságában újonnan.
Illetve van egy Polar M200 aprón, amazonos garis, új.
Ismeritek valamelyiket ezek közül? Ha igen, mi a véleményetek? -
Never79
tag
Erős Tibi a 2. is megdöntötte a régi pályacsúcsot. A női győztes is. Szerintem idén tökéletes idő volt. Nem volt túl meleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest