- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
-
Ákos97
aktív tag
Ajj, nekem is kéne már valami jó erősítő, de félek, hogy nem lenne még egy GS1-gyel sem érdemi változás, amit nyilván nem is vennék meg.
Nem rossz, de nem az én világom így, ebben a formában a DT880-as, sokkal jobbnak kéne lennie a tesztek, és a vélemények alapján.
Bár hozzá kell tenni, ahogy múlik az idő, annál jobban a minél kevesebb mélyet preferálom. 2-3 éve emlékszem, mindig bömböltettem apámmal a subwoofer-t a kocsiban.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #9798 üzenetére
Én meg holnaptól sztrímelni fogom a fejem (állítólag)
Ákos97
A DT880 soha nem lesz olyan mint egy sub a kocsiban...szerencsére.
Az ára... 45-50 max.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ákos97
aktív tag
Ha 70 az új ára, mennyiért passzolhatnám el, ha 18-án vettem, és kb. 50 órát volt használva(bejáratva ), majdnem 2 év gari, doboz, tartozékok.
contaxg: Látom, nem sikerült értelmezned a hsz-emet.
Pont az a bajom, hogy így is rettentő sok a mély a mostani ízlésemnek a dt880-ban.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Figyelj, ha ennyire nem jön be, vedd meg a HD600-somat, vagy akár el is cserélhetjük 1:1-be. Foglald már össze, hogy mi nem tetszik Neked abban a 880-asban, nem tudom, hogy milyen fejes lenne Neked való.
Aham, sok a mély, akkor lehet Akg vonal lesz a Neked való, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Összefoglalom az eddigi hozzászólásaid időrendben:
"Húbadekirály."
"Hűdeszar."
"kell neki a bejáratás, most kvajó."
"Járattam még, szar."
"Felraktam a wasapit, jó lett."
"Szar."
"Neked sokkal jobb lesz, mert neked van erősítőd."
"Nem hiszem, hogy egy erősítő megváltja a világot."Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
Felőlem visszaküldheted a DT880-at ha bontatlan marad...
Egyébként is van erre lehetőséged a törvény szerint.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ákos97
aktív tag
Amibe nincs midbass, ami befedi fátyolként az egész közép- és magastartományt.
Csillogó magas, természetes közép, amiből legyen bőven mennyiségileg, nagy tér, mélyre menjen le.
Pont ilyen volt az AD900-as, nem is tufom, miért voltam olyan hülye, és nem vettem meg egyből a Hifi-show-n.
A k701 is majdnem olyan szimpatikus volt, mint az AD900-as.
Csak drágának találtam a 90000-es árcédulájukat.[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz Deadzone41 #9801 üzenetére
Ha veszek egy DACport LX-et és egy DACPort-ot (az egyik erősítő, a másik DAC), akkor egy átlag laptop esetén a fejhallgató lényegesen jobban fog szólni a fentiekről?
-
SOAD19
addikt
válasz contaxg #9809 üzenetére
Nem küldöm nyugi, csak poénból írtam, azt az ajánlatot Ákosnak. Meg, csak jó áron sikerült még szerezned nekem egyet, úgyhogy tessék, csak megnyugodni, nem küldök én vissza semmit se. Max. lett volna két 880-asom.
Ákos: Itt van a kutya elásva, kezdetektől az AD900-ast akartad Te a szíved mélyén, de mivel sokalltad az árát, vettél egy 880-ast, de nem hagyott nyugodni a dolog és egyre jobban kezded magadat meggyőzni, hogy Neked a AD900-as lesz a tuti.
guppy: Esélytelen. Neki, csak a AD900-as lesz jó, akármilyen jó fejest mutathatsz neki. Mostg meg van győződve, hogy ők ketten egy egységet alkotnának, hogy ők egyek. Na, befejezem, nem akarok cinikus lenni.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz contaxg #9804 üzenetére
Remélem jó lesz a HeadStreamer.
Jövő csütörtök vinném a cuccokat, ha Neked jó.
Ákos: Nem biztos, hogy teljesen normális vagy...
eaglesas: Sokkal jobb lesz.[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bigmasterg
addikt
válasz dudika10 #9808 üzenetére
Ilyet írni, pedig ő hozzáértő.
9820:
" fogadd meg a hozzáértők tanácsát, mielőtt fűt-fát írogatsz nekünk"De annak a hsz.-nek nem ez a rész a legsarkalatosabb pontja...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz eaglesas #9813 üzenetére
(#9816) baluka26
Most csütire kellene mert jön egyvevő. szóval valamit ki kellene találni.
Pl. összefutni a Hotel Gellért előtt a lakótársammal.(#9820) Ákos97
Szerinted mennyiért vette SOAD19 a DT880-at, és Te mennyit gondolsz a sajátodért?
Csak szólok, hogy at AD900-hoz is illik erősítőt és tiszteséges forrást használni.[ Szerkesztve ]
-
Ákos97
aktív tag
válasz bigmasterg #9818 üzenetére
Nem magamat neveztem hozzáértőnek, hanem Titeket, és a fórumozókat, de látom, ha ezt nem sikerült értelmezned, akkor, nem csak bennem van a hiba...
Ráadásul elég idegesítő, hogy ha valaki elhatározta már, hogy ő a kínai hamisítvány szemetet megveszi, de az hagyján, még az eredeti is egy sem jó.
Ne kérdezgessen már egy hónapig, vegye meg Hong-Kong-ból, és jónapot, ne kérdezzen rá 15-ször, hogy ez, meg az jó-e, amikor(magában ő azt már rég eldöntötte, hogy szart vesz.) mindenki tudja, hogy ebayről, Hong-Kongból csak hamisítványt lehet venni.
Ha valaki ragaszkodik a szeméthez, minek kér tanácsot, úgy is tudja, hogy mi nem vagyunk mazochisták, és nem ajánlunk neki hulladékot.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
csak mondom h a hd600 drágább újonnan...[link] [link] de nem erőlködöm, amúgy se az én karakterem a beyer....
contaxg - az valóban jobb választás lehet, olcsóbb, és nem hiszem h a jövőbeli felhasználó hallaná a különbséget a kettő között.
shufny - csak jól hangzott, gondoltam megvillantom
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #9822 üzenetére
Hááát.
A kolléga pénzzel rohangál a városban és MSII-re vadászik. Az ilyet meg kell becsülni!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Deadzone41
őstag
válasz eaglesas #9813 üzenetére
nézd meg a headstreamert szerintem marha jól néz ki, és kicsi is, és ki is tudod próbálni gondolom contaxg-nél.
ákos: ahogy látom neked a k601 tetszene, és jóval olcsóbb mint az ad900 (állítólag olyan mint a 701, csak technikailag valamivel gyengébb), cseréld be arra a fejesed.
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #9830 üzenetére
Ötre itt vagy?? OK!
(#9831) guppy
Nekünk nincsenek titkaink, de igazad van![ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nekem valami 1,5W rémlik ami a gyártó oldalán eléggé érdekes és félreérthető módon volt feltüntetve (mintha az erősítő tudna ennyit kipréselni magából A osztály ide vagy oda, de valójában a teljesítményfelvételt akarta érteni rajta a gyártó (ez pont 300mA)).
Rosszul emlékeznék?
Egyébként azt a 8-10%-os hatásfokot még az A osztály is gond nélkül túl tudja lépni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
guppy
őstag
válasz dudika10 #9840 üzenetére
Ezek szerint a A oszt hatásfokára is rosszúl emlékeztem, (nem vagyok ma formában...) de legalább ezek szerint a 300mA nem teljesen légből kapott, bár alátámasztani még nem sikerült.
MEGVAN !!! 350mA - [link] - s ha megnézed akkor nem csak egy jött ment head-fi felhasználó
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Gyártó honlapja:
"Output Power 1.5W (total), drives 600 Ohm headphones"
Én ezt még mindig úgy tudom értelmezni, hogy ez a teljesítményfelvétele, ami az USB 5V-jával számolva pont 300mA, bár azt nem tudom, hogy hogy kerül mögé az, hogy 600Ohmos fejhallgatókat is meghajt.
Az USB 2,5W-jából A osztályban nem lehet 1,5W a kimenő teljesítménye az erősítőnek, mert akkor varázsolni is tudna a Centrance...
És a Te linked is az én elképzelésem támasztja alá, de akkor is idiótán van a gyártó honlapján a szöveg.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
50% az elméleti max, igen (a maradék 50% a működési elvből következő veszteség), de gyakorlatban azért alacsonyabb.
Meg nem mondom, hogy átlagban mennyi, de 30%-ot egészen biztosan gond nélkül el lehet érni.Persze, lényegtelen mit írnak oda, nem is hiszem ,hogy hazugságnak szánták, csak félreérthetően fogalmaztak.
-
bkercso
nagyúr
I kimenőáramnál min. I/2 nyugalmi árammal kell nyitni egy tranzisztort, akkor már A-osztálynak hívjuk.
Van együtemű A-osztály is, ekkor a nyugalmi áramot ellenállással vagy áramgenerátorral állítjuk be. Utóbbinak max. 25% a hatásfoka (szinuszos jellel), előbbinek fele ekkora. De csak akkor, ha a tápfesz. pontosan a terhelőimpedanciához van illesztve. A legtöbb A-osztályú erősítő ilyen, de pl. a Lehmann Black Cube kétütemű, 40mA nyugalmi árammal.
És létezik olyan is, hogy az AB-osztályú erősítőt elbillentik egy kis árammal, és akkor nem a nullátmenet környékén jelenik meg a keresztezési torzítás, hanem nagyobb hangerőn, ahol már szinte nem is zavaró. Ezt is A-osztálynak szokták hívni, jól tud szólni, és keveset fogyaszt, azaz jóval nagyobb a hatásfoka.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
senior tag
Szerintem is úgy van, ahogy dudika mondja. 1,5 W a teljesítményfelvétele, de valószínűleg csak az erősítő résznek. (Persze ettől még nem szép dolog megtévesztő dolgokat írni a specifikációba.) Ehhez hozzájönnek a digit részek, úgy megvan a linkeden írt 350 mA, bár szerintem az meg egy kicsit lefelé kerekítés.
Viszont, ha ez így van, illetve figyelembe véve a lehetséges hatásfokokat, ellentmond még valami annak, hogy tényleg A osztályú legyen? 1,5 W-ból már 20-30 % hatásfokkal is normális kimenő teljesítmény lehet.
És miért offoltok, amikor DAC-ról van szó?[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
1,5W-ból még 10% mellett is meg van a csatornánként 75mW kimenő. És az, hogy melegedik mint a veszedelem pont a rossz hatásfokra volna bizonyíték.
Semmi nem cáfolja az A osztályt, csak azért, mert A osztály nem fog jól szólni. Gondolom Shufny is erre akart utalni. Írhatnának rá D osztályt is, amíg jól szól (vagy amíg rosszul szól) tök mindegy.
Régen a D (és T) osztály semmire nem volt jó (egyesekben ma is megvan ez a sztereotípia). Mára már a jobbak megkockáztatom, hogy tudják hozni egy azonos kategóriájú A osztályú erősítő szintjét (nem csináltam konkrét összehasonlításokat, szóval ebbe nyugodtan beleköthet aki akar). Ez egyszerűen annak tudható be, hogy a gyártástechnológiák fejlődnek mint a fene, az A osztály meg már nagyjából egy helyben toporog.
-
Shufny
őstag
válasz dudika10 #9848 üzenetére
Na ne csináljátok már, hogy "véletlenül" nem tudják mit jelent az "output".
Számomra eddigi legelképzelhetőbb magyarázat, hogy ezek nem mért értékek, hanem számolt elméleti maximum 10 ohm -ba, "kerekítve" felfelé.
Viszonylag normális egy erősítőnél, hogy mondjuk 86% -ban tudja megközelíteni a rail -t. Ez a DACPort +-9V -jánál 5.47V rms, ami 10 -ohmos kimenetivel 10 ohm -os terhelésbe 2.735 V (10.95 dBu, jó lesz 12 -nek is) és ez kb ~0.75mW egy csatornára, avagy összesen 1.5W. Aztán az így "kapott" 12dBu -hoz viszonyították az (A súlyozott) 7uV -ot, és lett a "113dB Dynamic Range".
Leginkább mondjuk az bizonytalanít ebben el, hogy miért ezt adnák meg max fesznek? Nagyobb terhelésbe jóval többet kéne bírjon. Főleg, ha azt akarják hangsúlyozni, hogy 600 ohm -ot is rendesen meghajt.
Továbbá megjegyezném, hogy a vázolt esetben 387mA -es csúcsáramot kéne kibírnia csatornánként, ami kizárt. (nem mintha alapból lenne bármi 10 ohm -os, ami kibír 750mW -ot.)
Teljesen értelmetlen egy ilyen USB -s eszközbe A osztályt zsúfolni, és szerintem ezt ők is így gondolják. Csak ugye ez az "Audiofil" termékük, így reklámozni is úgy kell. Egyébként a linken azt írja "at moderate listening levels", ami egyrészt nem maximum, és már a 350mA sem 300, másrészt ilyet az igazi A osztály nem tud. De nem is tudom hogy gondolhatjátok, hogy egy ilyen cégnél megeshet, hogy nem tudják mit írnak a specifikációba. Vagy, hogy hónapokon keresztül nem veszik észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs