- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6449 üzenetére
Üdv,
Gondolom előfőzött lehetett. Használtan már Aldisat. Én úgy szoktam készíteni, hogy kevés fűszerolajon megpirítom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel/alaplével, de ha nem puhult meg, akkor teszek hozzá még.
-
-
krizmo_
Topikgazda
Pesztós és kolozsvári szalonnás - sülthagymás - sajtos babka
Tészta recept:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 220 g kovász (100% hidros)
- 500 g liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk sóTöltelék:
- 1 üveg pesto
- Sült hagyma (most Aldisat használtam)
- 150 - 200 g kolozsvári szalonna (kicsit megpirítva)
- Sajtok (többfélét használtam: cheddar, ementáli, kéksajt...)Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, a só kivételével minden ment bele. 1 óra fermentálás után adtam hozzá a sót, ezt követően 3-szor hajtogattam 45 percenként, majd ketté osztottam. Vékonyra kinyújtottam, az egyiket pirított hagymával, sült kolozsvári szalonnával, és sajtokkal szórtam meg, a másikat pedig megkentem pesztóval és reszeltem rá sajtot(kemény sajtot érdemes használni, pl. Parmezánt).
Ezt követően feltekerem a tésztát, majd hosszában kettévágom a tekercset, és a két darabot vágott felével felfelé összetekerem. Egy kenyérsütő forma aljára tettem sütőpapírt, beleraktam a megformázott babkát, és kb. 90 percig a duplájára keleszttettem.
180 fokra előmelegítem a sütőt és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Szórtam rá még egy kis reszelt sajtot a tetejére kb. félidőnél.Csak akkor szabad szeletelni, ha kihűlt!
[ Szerkesztve ]
-
Zsombor99
csendes tag
válasz krizmo_ #6455 üzenetére
Mi már legalább kétszer csináltunk valami hasonlót:
Szalonnás szendvics kifliből
► Szükséges:
‒ óriás kifli
‒ majonéz
‒ szalámi
‒ mozzarella (az is jó, amit zacskóban lében árusítanak)
‒ ketchup
‒ lapkasajt
‒ bacon (szalonna)
[A mennyiségek függnek attól, hogy mekkora kiflit sikerül venni, valamint hány darab készül.]
► Elkészítés:
0. Opcionális: a mozzarellát le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, vagy beszórás helyett felszeletelve réteget is lehet képezni.
1. Hosszában bevágjuk a kiflit (de ne vágjuk ketté!).
2. A bevágást kinyitjuk és az alját kikenjük majonézzel.
3. "Megágyazzuk" szalámival.
4. Beszórjuk mozzarellával.
5. Újabb réteg szalámival befedjük.
6. A szalámit bekenjük ketchuppal.
7. Egy réteg lapkasajtot fektetünk a megkent szalámira.
8. Újra bekenjük ketchuppal.
9. Egy vékony réteg majonézet is rákenünk.
10. Újabb réteg szalámi behelyezése.
11. Ezt is bekenjük ketchuppal.
12. Ismét beszórjuk mozzarellával.
13. Oldalról óvatosan összenyomkodjuk, de semmi se szóródjon ki.
14. Szalonna (bacon) csíkokra helyezzük, majd azokat két oldalról ráhajtogatjuk.
► Sütés:
20 percig előmelegített sütőben átsütjük, figyelve, hogy csak addig, míg a szalonna jól át nem sül. Sütőből frissen kiemelve: (egy tepsiben 2 db)
Tálalás nagy lapostányéron, nálunk két kifli 4 fő részére bőven elég volt úgy, hogy középen kettévágtuk és egy személy fél kiflit kapott, mivel kicsit laktató hatású.Vélemény?
Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Top cat #6464 üzenetére
Te ma nagyon kötekedsz velem.
Itt érdemes nézelődni, és keresni olyan helyet, ami közel van, a szedés remek családi program, és jó kis testmozgás, de venni is lehet: Szedd magad, Gyümölcsvadász.
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz MrSealRD #6472 üzenetére
Azt most kimaradt, annál éhesebbek voltunk Majd legközelebb csinálok!
Sajttal van töltve a széle, a tészta pedig kenyersütőben lett dagasztva. A képen látható tálca egy hőlégkeveréses Sharp mikróé. Pont alkalmas pizzasütésre, szerintem lesz még bőven próbálkozás...
Megéri venni ezekhez a tésztákhoz külön 00-ás lisztet? Most sima BL55-öt és BL80-as kenyérlisztet használtam hozzá, illetve egy kanál sikér és tejföl van benne, hogy nyúlósabb legyen a tésztája.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Sárgabaracklekváros, és eperlekváros crostata, teljes kiőrlésű lisztekből
Tavaly nyáron találkoztam ezzel a süteménnyel Olaszországban, és nagyon megtetszett főleg az, hogy a tésztája teljes kiőrlésű lisztekből készült, így gondoltam kikísérletezek egy ahhoz hasonló verziót. Könnyen és kevés hozzávalóból elkészíthető sütemény.
Tészta:
- 375 g liszt (KBL200, és TBL300)
- 150 g vaj
- 75 g tej
- 112 g porcukor
- Vanília aroma vagy vanilás cukor, fél citrom reszelt héj, csipet só
- 10 g sütőporTöltelék:
- Eper és baracklekvárA szobahőmérsékletű vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tésztát csak addig szabad gyúrni, amíg összeáll, nem szabad "túlgyúrni". A hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a vaj ismét megdermedjen és dolgozni tudjunk vele, (egyébként, ez a tészta napokig eláll hűtőben, ha marad belőle érdemes eltenni).
A tésztát kinyújtom és a formába illesztem, majd meghintem egy kis kekszmorzsával amire rákanalazom a lekvárt, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg színt nem kap a teteje.
Ha kivesszük a sütőből folyósnak kissé tűnik az állaga, de ha lehűl megdermed, ezt a süteményt csak hidegen szabad megvágni, különben szétfolyik, másnaposan a legjobb (nem úgy ha te vagy másnapos, hanem ha a süti az. )[ Szerkesztve ]
-
Zsombor99
csendes tag
válasz #49155328 #6461 üzenetére
Az egyéni ízlés dolga, mi egyszerű Spar "S BUDGET" lapkasajtot használtunk.
→ #6462 Majd oszd meg, ha csinálsz olyat.
→ #6471 A mi pizzáink téglalap alakíúak szoktak lenni, mert olyan egyszerű tepsiben készítjük, de a finomságán nem változtat a formája.
[ Szerkesztve ]
Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
Sumptuous
senior tag
válasz krizmo_ #6476 üzenetére
Átolvasgattam, köszönöm. :D
El is készítettem a második pizzám. Sajnos az ajánlott lisztekből nem kaptam a közeli boltokban. :( Viszont volt gyermelyi pizzaliszt 00. Így abból dolgoztam. (Liszt, víz só, pakmaya. Semmi más.)
Kenyérsütőben dagasztottam/kelesztetettem. 17 percet sült a már említett sharp sütőben 230°C-on. A szélét visszahajtogatva, sajttal töltve készítettem. Feltétnek sűrített paradicsomot, trappistasajtot, kukoricát, csülöksonkát használtam. Fűszernek pedig egy kis frissen őrölt színesbors, oregánó és majoranna került rá.
-
Cha-b
senior tag
válasz bugizozi #6487 üzenetére
Hambiszósz az 3 rész majonéz 1 rész ketchup 1/3 rész mustár, worcestershire szósz, fokhagyma.
Bacon chips igen 2 tepsi és sütőpapír között kb 170-180 fok 30 perc.
Jalapenos hagymalekvár: lilahagyma, jalapeno, méz, worcestershire szósz, vörösbor, só, rozmaring, kakukkfű és 2-3 óra főzés.
A buci most bolti volt, mert asszony elutazott és egymagamnak nem volt kedvem fancyzni házi bucival.CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #6490 üzenetére
Nem szoktam méregetni, de kb.
6 nagyobb fej lilahagyma
Kisebb marék jalapeno (ez nálam most üveges, ecetes volt) (izlés szerint)
1-1,5 kanál méz (izlés szerint)
Kb. 1 dl vörösbor
2-3 cl worcestershire szósz (izlés szerint)
Só, kakukkfű, rozmaring (izlés szerint)A félfőre vágott lilahagymát fele vaj, fele olivaolajon megfuttatod. Sózod, levet ereszt, visszasütöd "zsírjára".
Mehet bele a méz, és a hagymával együtt karamellizálod. Hozzáadod a kockára vágott jalapenot és a felaprított zöldfűszereket. Mehet bele a worcestershire szósz, és a vörösbor. Fedő alatt párolod kb. 2 órát. Közben kevergeted és kóstolod, ha hiányzik valami (só, zöldfűszer, worcestershire szósz) pótlod, ha kevésnek találod a folyadékot mehet bele ismét vörösbor. Leveszed a fedőt és sziruposra redukálod.Ugye az eredeti hagymalekvár balzsamecettel készül, de mivel bele szerettem volna építeni a jalapenot a burgerbe, így lett ez a változat worcestershire szósszal.
Sokáig eláll, vörös húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez nagyon finom. Bár ez nem az a mennyiség aminél lényeges, hogy elálljon.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
ladybug
őstag
Jól hangzik.
Hambiszószt én is szoktam készíteni. Csemege, ecetes uborkát ledarálom és majonézt keverek hozzá.
Hú, de régen ettünk! Köszi az ötletet.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6485 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
krizmo_
Topikgazda
Vasárnapi egyszerű, de nagyszerű ebéd:
Rántott karaj szezámmagos bundában krumplipürével és balzsamecetes hagymasalátával
Hús:
A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal, metélőhagymával, fokhagymával fűszerem, majd megforgatom lisztben, aztán felvert tojásban(kis tejet és fűszereket szoktam hozzá adni), és végül szezámmagos kenyérmorzsában. Forró olajban kisütöm.Krumplipüré:
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, egy kicsit hagyok rajta a főzőlevéből, a többi leöntőm róla, adok hozzák sót, vajtat és tejet, majd összetöröm/pürésítem.Balzsamecetes hagyma:
A lilahagymát megpucolom, felszeletelem majd megszórom porcukorral, és megsózom, kicsit hagyom így állni, aztán öntök rá balzsamecetet, kb. félig lepje el, ha hagyma kiengedi a levét pont ellepi majd a leve. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
félperces tipp: mirelit paníros dolgok - sütőzacskó + légkeveréses sütő, érezhetően jobb, mint simán berakva, igaz nem ropogós a panír, de nem is szárad ki.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Sziasztok!
Még nem jártam erre, de mindjárt megakadt a szemem a lecsó recepten.
Hááát, felénk tök máshogy csinálják (fordított a paprika / paradicsom arány), ezért gondoltam leírom- 1 kg tv papri
- 2-3 db nagyobb para
- 2 nagyobb fej hagyma - a lecsó alapja / lényege a hagyma)
- só, bors
- zsiradékennyi az alap lecsó, de tuningnak ezek is kerülhetnek bele:
fűszer
- kömény
- őrölt piros papri
- majoranna
- fokhagymabetét
- roppanós virsli
- kolbász (lecsó, száraz, bármilyen)
- rizs
- tojás
- és ezek bármilyen kombinációjaElkészítés:
Zsiradékot felhevítjük (természetesen egy darab házi szalonna az igazi), mehet rá a hosszában (nem túl vékonyra, min. 1 cm) vágott paprika. Meg kell sütni a paprikát óvatosan (kicsit megbarnul), jöhet bele a hagyma. Dinszteljük még pár percig (a hagyma üveges legyen). Mehet bele a kockázott paradicsom (isten ments, h meghámozza valaki ) majd só, bors és ennyi az alaplecsosz nálunk.Ha valaki tuningolná akkor azt ilyenkor megteheti: 1-2 teáskanál piros parika, csipet majoranna, csapott teáskanál kömény, 1-2 zúzott foghagyma. Ha betétet is szeretne bele azt is ilyenkor kell beletenni, pl.: fél bögre rizs + 1 bögre víz, 5 szál roppanós (frankfurti, borjú, ilyesmi) virsli, fél szál kolbász (ha száraz kolbász kerül bele azt még a legelején a zsiradékba le kell sütni majd kivenni és ilyenkor visszatenni), 5 tojás...
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
veterán
válasz body007 #6497 üzenetére
Köszi a receptet! Nálunk is több a paprika, mint a paradicsom, hagymával se spórolok.
Nemrég olvastam egy jó kis írást a telexen lecsó témában, ki is próbáltam a benne írt Váncsa féle 4 paprika 2 paradicsom 1 vhagyma súlyarányt, magamtól valamivel több hagyma menne bele, de not bad.
Nagy újdonság volt a cikkben nekem a doubanjiang (fermentált csilis bab paszta, tobanjan vagy hogy írják a cikkben), beleraktam az írt mennyiséget, de nem nagyon tűnt fel, legközelebb többel próbálkozom.Én imádom benne még a cukkinit is, úgyhogy az esetek 90%-ban megy bele, mint a fokhagyma is. Nemrég kóstoltam nokedlivel, azóta ha lehet, csinálok mellé.
A paradicsomot viszont hámozom, anyámmal ellentétben.Köménnyel ki fogom próbálni, még sosem tettem bele és nem is ettem olyat, amiben van (shakshuka most nem játszik).
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
veterán
válasz body007 #6499 üzenetére
Ennek a bab-chili cuccnak nem nagyon van bab íze szerintem , gondolom a fermentálás miatt, ettől függetlenül lehet én is megpróbálom babbal a lecsót, hátha.
Pont tegnap néztem egy receptet (YT), amibe volt némi paprika, paradicsom, meg bab is, teljesen más arányokkal, de működhet a kombó.[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest