- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kmarci25 #5200 üzenetére
Hmm, akkor lehet még a sütőedényem a ludas, mert nincs most jénaim, és 2 sütőedényt borítok egymásra, de az alsó az egy jó vastag kerámia.
Az alumínium edényben vagy a tepsiben lehet hamarabb megsülne, viszont azt meg nem tudom letakarni úgy, hogy ne akadályozza meg az emelkedést. -
kmarci25
veterán
válasz #75501312 #5201 üzenetére
Tuti, hogy felmelegszik az edény 250 fokra, mikor a sütő jelez? Nekem egy pár éves sütőm van, de az is csal a hőmérséklettel. Vettem sütőhőmérőt, inkább annak hiszek. Plusz egy vastag kerámiaedény lassabban is melegszik, mint a sütő levegője. Lehet, hogy itt van a kutya elásva.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
törölt tag
Aki nézi a Tasty YT csatornát néha, nem tudjátok hol lehet hasonló edényeket venni?
Kellene magasabb serpenyő, mint a szokásos 5 centi. Kellene az a jó kis lábas is tetővel, ami nem öntött vas de mégis beteheted a sütőbe és elég magas is, hogy lehessen benne több adag kaját főni és hasonlók.
Tudom az amcsiknál Walmart, de oda nem jutok el. -
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5208 üzenetére
Majd megvakarjuk egymásét.
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5208 üzenetére
Itthon az Ombarlig(vagymi) van a nagyobb tipusú. Streetkitchen-ös Pulled pork recepttel szoktam csinálni. Protip: Penny-s fagyasztott kovászos kis zsemlécske nem magos, ropogósra sütve, kis lidles koviubival valami szósz, izlés szerint chipotles majonézzel....stb HO-ban szoktam csinálni, napokra elég kettönknek.
-
törölt tag
válasz kmarci25 #5202 üzenetére
És ismét igazad van.
Hőfokot mérni sajnos nem tudok, de most kipróbáltam, hogy az alumíniumban sütöttem és az van alul és az sokkal hamarabb átmelegedett. A kerámia olyan vastag, hogy nem melegszik fel ugyanarra a hőfokra.
Most ez sem emelkedett meg annyira, de 220 fokon 30 perc alatt lefedve majdnem megsült, még pár perc kellett neki fedő nélkül.(#5211) FPSTunker
Hát a múltkori fagolyók után szabadon... Én máshol nem romantikázok.
Annyi mindent vennék én is, de ez az IKEAs edénykészlet most nagyon csábító.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5212 üzenetére
A legszaftosabb
Lemaradt a link az előbb, sry -
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #5217 üzenetére
Ha van lehetőséged, fizesd be magad egyszer a "Zabáljcsak"-hoz egy pulledporkos szendvicsre. Ő szokott járni kiskocsival más városokba street foodoskodni.
De ha Bp-i vagy, akkor a Smokey Monkeysnál is isteni dolgok vannak.
Természetesen a sütőben, lábasban sült pulled pork nem olyan mintha smokerben csinálnád, stb, de néha jól tud esni. -
freaghill
őstag
Hagyományos rétes receptet szeretnék kérni
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5219 üzenetére
Jó, de mi az az "alacsonyabb hőfok" és mennyi az "addig"? Egyáltalán milyen fajta húsból lehet ilyet csinálni? Zsírosabb, vagy szárazabb hús a jó hozz? Olyasminek hangzik, mint a kocsonya, annál is addig kell főzni, amíg megpuhul a bőr, aztán utána még néhány órát, mert ha kihűl, akkor még simán összeugrik ilyenkor és rágós lesz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ispy
veterán
válasz freaghill #5221 üzenetére
Emlékszem mikor gyerek voltam nagyanyám csinálta, ilyen hártya vékonyra nyújtotta a tésztát, a nappali asztalra rakott egy lepedőt és az egész asztalt beborította vele. A receptet nem kértem el sajna, a franc gondolta, hogy 30 év múlva jól jönne.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz freaghill #5224 üzenetére
Meg tudom kérdezni nagyanyámat, én már csináltam párszor vele, de már ő sem szórakozik vele (85 éves), inkább lapot használ. A lapnál ha tejföllel, olajjal be van kenve, akkor szinte ugyanolyan, mint a rendes nyújtott. Megpróbálkoztam vele én is egyedül néhányszor, az a benyomásom, hogy nem is inkább a liszt számít, hanem az, hogy sokáig kell dagasztani. A népi bölcsesség az, hogy 3 ujjal addig kell dagasztani, amíg hólyagos nem lesz, de gondolom ezt meg lehet spórolni úgy, hogy bedobod a gépbe 20 percre vagy tovább. A Borbás Marcsinál volt egyszer műsorban, hogy csináltak, nem tudom vissza tudod e keresni. Ott azt hiszem elég jól elmondták. A recept is csak fél siker amúgy, rá kell érezni a nyújtásra is, különben szakadni fog.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
válasz inf3rno #5225 üzenetére
Pedig van rá topik és az összefoglalóban pár recept is. A pulled porkot szaftos húsból, elsősorban lapockából, esetleg tarja. Alacsony hőfokon hosszúidő alatt. Krock Potban 90°-on 10 óra alatt szoktam. Sütőben olyan 120°-on lefedve is kell neki 4-5-6 óra.
A füszerezést nem szoktam túlbonyolítani. Só, bors, barna cukor, fokhagyma pehely, tarkabors, őrölt kv, cajen bors chili pehely. Nem pirítom körbe, csak körbe szórom a fűszerkeverékkel, felvágok két fej vörös hagymát, és öntok alá 1dl almalevet.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz krizmo_ #5231 üzenetére
Én is ha nem kapok lapockát vagy szép tarját, de a comb lényegesen szárazabb hús.
Szombaton kofitált sertékaraj készült a Krockpotban. Kilecven fokon tizenegy óra alatt 1,3 kg csontozott karaj, 0,8 kg zsír. A fűszerezés szárazon só, tarkabors, mellé dobva a zsírba 5 gerezd fokhagyma.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Madoc
veterán
Vöröshagyma port hol kaphatok? Valamelyik multiban?
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
-
Digitalpimp
senior tag
Ne is mond, a múltkor cajun fűszerkeveréket csináltam és abba is kell. Nem tudom hány boltban voltam, de sehol nem volt. Á, mondom ez nem lehet igaz. Van valami böllérellátó webshop, ott 1kg talán 2000HUF.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Madoc
veterán
válasz Digitalpimp #5244 üzenetére
Webshopot találtam én is, gondoltam fizikálisan valamelyik áruházláncban kapni. Köszi mindenkinek.
Szolnokról Pestre meg nem utazok ezért el
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kupon kunyeráló