- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
-
A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
ph A vállalat többek között egy slim profilos léghűtővel, egy helytakarékos táppal és egy ITX-es házzal adott magáról életjelet.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
it Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló eszköz.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6600 üzenetére
A kávé nem káros, nem értem miért került bele a szórásba.
-
veterán
válasz #49155328 #6602 üzenetére
Ez nem hiszem, hogy hit kérdése lenne, Magyar Hypertonia Társaságnál is írnak a témáról.
Persze mindenki egyéni döntése, hogy mit hogy fogyaszt, mint írtam, én is szeretem, ha sós valami, átlagnál biztosan sósabban eszem.#6600 Donki Hóte:
persze, ilyet nem is mondtam, az állításom mindössze ennyi volt:
"Egy csomó dolgot fogyasztunk, ami nem tesz jót az egészségnek, pl a só se. Nyilván a kulcs a mennyiség."[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6605 üzenetére
mert a koffeint lebontja a szervezet.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6605 üzenetére
Ha hozzászokott a szervezet, akkor nem emeli meg a vérnyomást. Én már többször mértem, de nekem pl. sosem emelte meg(normál vérnyomásom van). De nyilván, akinek eleve magas vérnyomás van, az ne fogyassza, ha azt tanácsolja neki az orvosa.
[ Szerkesztve ]
-
#73959936
törölt tag
válasz krizmo_ #6607 üzenetére
Infarktus után a főorvos megkérdezte vagy 3 héttel, hogy fogyasztok-e kávét. Mondtam igen, napi 1-2-őt (ezt most sem sokszor lépem át) azt mondta: annyit nyugodtan...(term.vérnyomás szabályozó gyógyszer van)
sózni meg nagyon nem nem szoktam, de íztelenül sem eszem
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Na, hát én ma vettem nátrium glutamátot. Több, mint 99% tisztaságú, mint valami heroin made in france under japán licence.
Az van a hátulján, hogy eat well, live wellHa ezzel is szar lesz a csípős savanyú leves, akkor feladom.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #6612 üzenetére
Én most kíváncsi vagyok. Sokszor amúgy sem eszek "kínai" kaját, de nátrium glutamát szinte már mindenben van, ha elolvasom akárminek az összetevőit.. úgyhogy nagyjából mindegy is
Nem fogom ezentúl sem kanállal enni, de a következő levesbe rakok egy kicsit. Ha ugyanúgy szar lesz, akkor a következő 50 évben nem csinálok Ha meg nem kell, kidobom és 400Ft-ot bukok vele. Vagy eladom valamelyik kínai büfének[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #6611 üzenetére
Szia! Hol vetted? Rápróbálnék én is, csak úgy kíváncsiságból.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #6616 üzenetére
Pécsen van a Choy nevű bolt, ott. Ha esetleg itt vagy valahol, akkor szívesen adok belőle
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Par napja volt emlegetve a konyhai sarkany/kezi porzsolo. Bp-n kerhetek ra tuti beszerzesi helyet?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #6617 üzenetére
Köszi, de elég messze vagyunk egymástól. Steel City.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Cha-b
senior tag
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6618 üzenetére
Kínaikban is szokott lenni, vagy Aliról veszel fejet, palackot meg itthon.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
szakácsfáklya! így már megvan.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
-
veterán
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
Szép kis csapat!
Bambusz kapcsán érdemes szeirntem figyelni Aldi-t, Lidl-t, rendszeresen szokott lenni 300/üveg áron, amikor ázsiai kalandozásokban vannak éppen.solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
Egy része jó, a másik részét meg inkább hagyjuk...
#6625 solfilo
Ilyenkor én is mindig betárazok, mungóbabcsírát is ekkor veszek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz krizmo_ #6626 üzenetére
Milyen a konzerves/üveges babcsíra? Még nem próbáltam, eddig csak a frissel bohóckodtam, de az meg elég húzós tud lenni, meg sok is általában egyszerre.
Ha már betárazás, ugyanígy szoktam tenni a konzerves kókusztejjel is (Aldiban kb állandó, de Lidlben is elég sokat van).
Viszont feltűnt, hogy az ázsiai boltokban finomabb (és valamivel drágább) konzerves kókusztejeket kapni, ezt most csak azért írom, hátha másnak is újdonság, mint nekem volt. Már az állaguk is más, nincs úgy leülepedve az aljára a sűrűje, mint a diszkontokban kaphatóknál.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #6627 üzenetére
Én szeretem. Mindig a főzési idő végén adom az ételekhez, de magában is szoktam fogyasztani, van hogy csöppentek rá egy kis szójaszószt és úgy eszem hús mellé körettel, kínai leveshez nem keverem hozzá, hanem utólag teszem bele, mint a tésztát. Egyébként, üvegtésztát is szoktam venni az ázsiai heteken.
-
FerNandor
őstag
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
[kép]
Jó lett a csípős-savanyú leves, eddig ez lett a legjobb, és ami el is fogyott, úgyhogy csinálok majd még . Nem tudom, mitől lett ez most jobb, de pl gyömbért por formában raktam bele. Kb 1.1literhez 4g nátrium glutamátot raktam. A zacskón 250ml-hez 2g az ajánlás, ha jól rémlik."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
-
FerNandor
őstag
válasz #49155328 #6630 üzenetére
Igaziból úgy "gyúrtam" össze.
A szárított shiitake- és fafülgombát beáztattam langyos vízbe kb 2 órára, kb 3-4 deci víz volt.
Múltkor vettem, ha jól rémlik, vegeta tyúkhúsleves kockát, ami ilyen-olyan mentes. Ebből fél literhez írnak 1 kockát, úgyhogy kettőt raktam forró vízbe és felolvasztottam. A folyadék így asszem 1.1 liter lett.Világos- és sötét szójaszósz, kínai fekete ecet (ezek elfelezve a magyar bácsi receptje alapján) és egy löttyintés sima magyar 20-as ecet ment bele, chili bean szósz 2 teáskanál, kb fél teáskanál chili pehely magokkal, fél mokkás feketebors, fél evőkanál cukor, fél teáskanál só, mokkás gyömbérpor, fél mokkás fokhagymapor. Ezt osszekevertem alaposan.
Fél újhagymát, negyed répát osszevagtam meg egy fél lidlis tofut, kemény fajta. Felforraltam a levet és ezeket beleraktam 3-4 percre, aztán az osszekevert fűszereket, újabb 2-3 perc, aztán a keményítő, ahogy a bácsi mondja, 1 evőkanál fél liter folyadékhoz, szóval én két evőkanállal raktam bele, nem emlékszem, mennyi vízzel elkeverve. Összeforraltam, majd legkisebbre vettem a lángot és belement 1 felvert tojás körkörösen, 10-15 másodperc múlva megkevertem és kész.
Bocs, ha kusza kicsit, utálok telefonon sokat írni.Ezeket a videókat használtam alapul:
[link] magyar bácsi, nagyon szimpatikus, most láttam először.
[link] ezt egyszer megcsináltam precízen a videó alapján, és nem lett jó
[link]A végén szórtam én is rá friss újhagymát és szezámolajat.
Legközelebb újra megpróbálkozom a gőzgombócokkal, hátha sikerrel járok ott is. (ott a töltelék volt olyan semmilyen/fura)
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
DonThomasino
veterán
Megtudja valaki mondani a profi séfek és jól menő éttermek,
milyen tipusu edényekkel, serpenyőkkel dolgoznak ?
Van esetleg ajánlott kategória, ami otthonra való ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
veterán
válasz DonThomasino #6636 üzenetére
Az éttermek konyhájában az esetek 99,9 %-ában gáz tűzhelyek és főzőlapok vannak, otthon meg 75 %-ban valamilyen rendszerű elektromos.
Neked milyen főzőlapod van?
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz DonThomasino #6636 üzenetére
A réz edényeket sokan előnyben részesítik a profi séfek közül, de az ilyen edények ~100k körül kezdőnek.
Onyx (Mintha Tefal lenne):
[link], [link]Araz(Krómozott edények, a serpenyő, mintha Tefal lenne):
[link]La Perle Noire Restaurant and Lounge(Krómozott edények):
[link]Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Amúgy, egyszerű edényekkel is lehet nagyszerű ételt készíteni.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz Donki Hóte #6637 üzenetére
Elektromos és indukciós.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
veterán
válasz DonThomasino #6644 üzenetére
Ha indukciós, akkor a profi, de főleg a réz edényeket elfelejtheted
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
sutszi
veterán
válasz Donki Hóte #6645 üzenetére
Azt te sem gondolod, hogy natúr 100% réz....
A talp rész már nagyon régóta többféle rétegezéssel készül...ettől függetlenül maga a felépítménye az réz tud lenni... mert baromi jó a hővezetése.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
Ha már a főző felület és az edény a téma, wok jellegű vagy valamilyen magas falú serpenyőből van bevált kerámia tűzhelyre?
Az új albérletnek ez a legnagyobb hátránya, hogy nem gáz a tűzhely, így nem tudom használni a wokom és a bográcsom.solfilo
-
őstag
válasz DonThomasino #6644 üzenetére
Az indukció miatt szűkülnek a lehetőségek, de ha most bevásárolnál, akkor a Tefal Ingenio Titanium Fusion készletet ajánlanám, mert nagyon jó minőségűek. [link]
A másik, ami minőségi és nagyobb mennyiségek főzésére ajánlott az a Tefal Trattoria, ha idegenkedsz a lecsatolható fogótól. [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...