- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
Kapnak egy rakás reklámot a Roblox játékosai
it Videohirdetésekre készülhetnek ezentúl a virtuális világokban a Roblox játékosai.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
őstag
válasz ladybug #6903 üzenetére
Igen. Lényegében ez. Liba, vagy kacsamájat szoktam szuvidálni rendszeresen. Az a nagy előnye, hogy a máj mérete szuvidáláskor nem csökken. Korábban folpack-ba tekertem a fűszerezett májat, így egy rudat készítettem, ami utána ment a szuvidáló zacsiba. Mikor kész volt, akkor a rudat csak berakja az ember a hűtőbe és lehet szeletelni pirítósra fügelekvárral. Király kaja.
Mostanában viszont elkezdtem bűvészkedni, mert a máj aszalt fügével, vagy barackkal és pisztáciával vagy dióval van töltve. Ehhez jobb az ilyen tál, mert beleszorítom a cuccot és úgy megy a vákuum tasakba, a tálban készül el. Egyszer láttam erről egy videót, ott mutatták. Mondjuk az olyan tál volt, amin nincs kilógó fogantyú sehol, a tető sem lóg ki. Egyelőre fémből találtam [link] de azt nem fogja szeretni a fólia (kiszakad). Hát ennyi a történet. Amíg nem találok, addig szenvedek a töltöttnél is a rúdba tekeréssel, mert megéri. Van egy kezdeti próbálkozásról képem: -
modflow
veterán
A bolti linzerekben milyen ragasztóanyag van lekvár néven?
Egyszerűen sehol nem találok olyan kemény lekvárt. :) -
Top cat
őstag
válasz modflow #6914 üzenetére
Biztos van belőle keményebb verzió is.
Vagy megpróbálkozhatsz házilag is csinálni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz modflow #6906 üzenetére
Sűrűre kell főzni a lekvárt, hogy minél alacsonyabb legyen benne a víztartalom, így amikor sütöd kissé "karamellizálódik" benne lekvár, amitől nyúlósabb és keményebb lesz. Tudom már nincs gyümölcs szezon, de fagyasztott gyümölcsből is lehet lekvárt csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6918 üzenetére
Én utólag szoktam megkenni, sütés után.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #6919 üzenetére
Jogos, én is. 😌 Sok volt mostanában a crostata nekem, úgy tűnik megártott. De örülök, hogy valaki figyel.
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #6920 üzenetére
Ilyenről se hallottam még. Ez ugrott be hirtelen róla.
-
krizmo_
Topikgazda
Nagyon régen készítettem már kókuszkockát, pedig egy nagyon egyszerű, de nagyszerű sütemény. Sokat gondolkodtam, hogy is szoktam készíteni a kakaós masszát, aztán találomra csináltam, de nagyon jó lett. Ti hogy készítetek?
Ebben a hidegebb időben az ilyen "desszert menüket" preferálom. Csak egy leves kell mellé és kitűnő ebédnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #6928 üzenetére
Hát egy kicsit sótlan lett és talán egy picit szárazabb, mint kéne, szóval legközelebb szaftosabbra csinálom. A recept ilyen mindent is elolvastam, aztán majd lesz valahogy típusú.
Szóval a libamellett lesóztam, borsoztam és ment rá egy kevés majoranna is. Hagytam állni egy órát a pulton.
A kacsacombot egy nagy fazékba felraktam főni egy nagy adat egész feketeborssal és 1 darab babérlevéllel és 4 gerezd fokhagymával. Kb. 1,5 órát rogyogott forrás után. Ekkor ment bele fehérrépa, sárgarépa, karalábé és zellergumó. Só nem. Hiba.
Tk. főztem egy kacsahúslevest...aztán amikor minden puha volt, kiszedtem hűlni. Menet közben a habot leszedtem és a végén egy tonna zsírt is, egy olyan 3 deci biztos lejött a tetejéről.
A libamellett alaposan körbepirítottam egy száraz forró serpenyőben, a bőrös részt jó sokáig, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Aztán bedobtam egy tepsibe, ment rá alufólia és 30 percig sütőttem így 200 fokon. Majd levettem a fóliát, mellédobtam 4 darab csirkemájat és egy 10 percig pirítottam. Amikor készen volt kiszedtem hűlni.
Amikor már semmi nem égette le az ujjamról a bőrt, minden kockákra vágtam, külön a húst és külön a zöldséget. A húst mégegyszer megsóztam.
Egy magasfalú serpenyőben egy fej finomravágott hagymát megdinszteltem a levesről leszedett zsíron, rádobtam vagy 5 darab szeletelt gombát, 25 dkg előgőzölt barnarízs és köles keveréket és fél pohár fehér rizst. Sóztam, borsoztam és ment rá egy fél tasak szárított petrezselyem. Majd elkezdtem főzni, mint egy rizottot, egy merőkanál leves, közepes lágon rotyogtatás, amikor kezdett fogyni még 1x és így tovább. Kb. a 3. körnél beleszortam vagy 2 marék fagyasztott zöldborsót és belekevertem a húst. A legvégén meg a főtt kockázott zöldséget. Meg még egy fél zacsi petrezselymet. Utána lefedtem egy fél órára.
A libamellnek csak a felét raktam bele, a másik felét vacsira fogyasztottam vékonyra szeletelve, hidegen. A kacsacomb bőrét meg a kutya folyasztotta el lelkesen.
Nem tudom, finom lett, de talán valami erősebb fűszer még elférne benne, lestyán, majoranna, valami.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ladybug
őstag
válasz krizmo_ #6929 üzenetére
Én két hete készítettem, pont ilyen apropóból, hogy már olyan régen volt.
Receptet holnap írok, mert a recept most épp nincs kéznél. 🙈@bugizozi: Tényleg nagyon egyszerű.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
sutszi
veterán
válasz bugizozi #6931 üzenetére
Ha paníroztál már rántotthúst...akkor sima ügy lesz.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
FerNandor
őstag
Van valakinek cheddar sajtos csirke receptje? Olyan, ami cheddar szószos és valami rántott csirkemell?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ladybug
őstag
Itt a kókuszkocka receptje.
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g cukor
- 50 g margarin vagy vaj
- 1 tojás
- 2 ek méz
- 300 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 200 ml tejA cukrot a tojással, a mézzel és a margarinnal habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel hígítjuk.
Máz:
- 200 g margarin vagy vaj
- 6 ek cukor
- 3 ek kakaó
- kb. 8 ek tej
- 150 g étcsokoládéA tejen kívül minden hozzávalót egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet. Ha nagyon sűrű, tehetünk még hozzá tejet.
A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, a mázba mártjuk és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Ezt a receptet még a nagymamámtól kaptam.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Tegnap pogácsa készült a krumpligulyás mellé. Ez is a nagymama receptje.
Itt a recept és a kép.Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 250 g lágy margarin vagy vaj
- 1 kocka élesztő
- 100 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 tojás
- 1 p tejföl
- 1 kk sóTetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajtAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2 órát letakarva pihentetjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd megkenjük tojàssal és megszórjuk a sajttal.
Kb. 20 percet sütjük 180 fokos sütőben.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz krizmo_ #6940 üzenetére
Egyetértek.
Az összes magyar receptemben, amit összegyűjtöttem vagy örököltem, margarin áll.
Amióta Németországban élünk szinte csak vajjal készítem a süteményeket. Érezhető a különbség.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
krizmo_
Topikgazda
Bemutatom a "mit csináljuk a megmaradt marcipánból" nevű tortám.
Több torta készült egy összejövetelre, így maradt némi marcipán, amiből elkészítettem az alábbi tortát.Csokitorta marcipán bevonattal
A tészta saját kikisérletezés, ami pár nap múlva is puha és könnyed marad, valamint nagyon sokrétűen felhasználható.
Tészta (22-24 cm-es tortaformához):
- 5 tojás
- 250 g cukor
- 250 g liszt
- 1,25 dl olaj
- 1,25 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek holland kakaópor(20-22%)
- 1 csipet só
Szétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, a kakaóport, csipet sót és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában megsütöd 160 fokon. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).
Krém:
- 300 g étcsoki
- 300 ml habtejszín
- Csipet só
- Porcukor, rum és vanília aroma ízlés szerint.A tejszínbe beletöröd a csokit, hozzáadod a cukrot, sót és az aromákat, majd gőz felett kevergeted, amíg meg nem olvad.
Majd hagyod hűlni, ha kihűlt hűtőbe teszed, amikor az állaga már krémszerű, akkor habverővel felhabosítod, de ha fényesebb krémet szeretnél maradhat így is. Arra figyelni kell, hogy ne verd túl sokáig, mert grízes lesz a krém.
Ha túl sokáig áll a krém nagyon kemény lesz, és nem tudod felvinni a tortára, de bármikor újra fel lehet olvasztani.Díszítés és bukrolat:
Kinyújtod a marcipánt(egy ekkora tortához ~ 50 dkg marcipánra van szükség), majd ráteszed a vékonyan lekent tortára. A virágokat süteményszaggatóval készítettem, bármilyen minta és szín mehet a tetejére.Megvágva csak egy gyors fotót tudtam készíteni, mert ráraboltak :
-
FerNandor
őstag
F@sza... A lidl "A" minőségű rizs teljesen megváltozott és a f@sza kis receptem nem jó már hozzá. Már rég le kellett volna zárnom és még mindig tiszta nyálkás.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #6947 üzenetére
Az lesz, mert ez így nem jó...
Múltkor, azt hiszem vettem is basmatit, amikor ezt vettem. Azt hogyan kell megfőzni, hogy szépen különváljanak a rizsszemek, gurulós legyen?
Mindenesetre utálom az ilyet, amikor valami bevált dolgon változtatnak.Amúgy ez volt a tökéletes receptem: mondjuk 250ml rizs átmosva + 1.75x-ös mennyiségű víz, só, olivaolaj. Felraktam egy vaslapra a legkisebb gázégőre a legnagyobb fokozaton, ahogy elkezdett gyöngyözni a víz, legkisebbre tekertem és fedő, 17 perc időzítő, lejárt félrehúztam és hagytam egy negyed órát fedővel. Utána átkevertem, tökéletes volt.
Cheddar szószos csirkemell, nyálkás rizzsel
A csirkemell szeleteket megforgattam olivaolajban, só, bors, kevés őrölt kömény, majd a rajta lévő olajjal kisütöttem, nem adtam hozzá többet.
Rizs a fenti módon.[link] cheddar szósz a link alapján. Vaj, liszt 3.5ek ment most. Tej 1 cup, 200ml lidl laktózmentes habtejszin, mert egy olyan receptet néztem korábban, amibe kellett tejszín, de mégsem azt csináltam és így inkább ebbe raktam, ezért a több vaj és liszt. Sajtból talán 1.5cup. Finom lett, de a vajat lehet, hogy kicsit túlkaramellizáltam. A sajttal együtt ment bele még só, frissen őrölt bors, szárított chili és kozverves karikázott jalapeno paprika összevágva.
Cheddar sajt a lidlből 1kg tömb. Ehhez a folyadékmennyiséghez, legközelebb több sajtot fogok rakni és hamarabb megy majd a vajra a liszt. Nem tudom amúgy, hogy ilyennek kellene-e lennie a cheddar szósznak, amilyen ez ízre lett..
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
#76500480
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami online boltot ahol sutoipari kiegészítőket lehet vásárolni. Ajándéknak lenne + saját részre is vennék egy-két dolgot. Amiket főleg keresek: sajtosrud kinyomo(rácsos tepsi méretű, hogy ne kelljen a maradékot ossznyomorgatni), kürtőskalács Sütő henger (ideje megprobalkozni vele, amit vettem eddig az nyers volt).[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Nagyon szép Delonghi Dinamica ECAM 353.15.B automata kávéfőző
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt
- Új Bestway medence vizforgatóval akciós áron