- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
Hirdetés
-
Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
it Küszködik az EV-kölcsönzés miatt a Hertz Global, még több EV-t adnak el.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Érkezőben a Poco M6 4G
ma 5G-s és 4G-s Pro modell már van, hamarosan lesz Poco M6 4G-s alapváltozat is.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Első 2 alkalom után ezek voltak amik eszembe jutottak hogy mennének hozzá, talán még a limelé. Csak hátha valakinek van valami jó csavarja, + arányokra bevált kombója, azt átvenném
A sült fokhagyma a padlizsánkrémbe pld nagyon is tetszett. Mondjuk ha megy is hozzá a levendula pld, akkor milyen módon érdemes hozzáadni az érdekelne. Szárítva, főzetként az ecetes vízben átszűrve vagy sem. Vagy valamit kell mellé még tenni hogy kiadja az ízét. Itt mindig olyan jókat tanul az ember, na -
Mr.Csizmás
Topikgazda
minap ilyet szereztem be, lightos, zsenge ételekhez remek, 1-2 szemet összetörni a mozsárban:
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
Mai desszert a leves mellé:
Csokoládé soufflé (recept):
- 100 g vaj + a formák kivajazásához
- 100 g étcsokoládé
- 2 csapott evőkanál holland kakaópor
- 3 tojás
- 120 g cukor
- 100 g liszt
- csipet só210 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kivajazunk és lisztezünk soufflé formát, és egy tepsire készítjük.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjéből és a csipet sóból kemény habot verünk, a sárgáját hozzáöntjük az olvasztott vajas csokihoz, majd hozzákeverjük a lisztet, cukrot, kakaóport, és végül a fehérjéből vert habot is hozzáforgatjuk.
A tésztát a kikent formákban merjük, majdnem színültig, csak egy kis peremet hagyunk, majd 10 percig sütjük. Fejjel lefelé egy tányérra fordítjuk a formákat, kicsit állni hagyjuk, majd egy határozott ütéssel a tányérra borítjuk a soufflét. Tejszínhabbal/vanília fagylalttal, bármilyen gyümölcsszósszal/lekvárral tálalhatjuk.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
A soufflé az egyik kedvenc sütim.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5361 üzenetére
Lehetsz terhes is, menopauza, ilyesmik.
Egyébként igen, ahogy a test érzi, hogy hűl az idő készítené fel magát a télre zsírral.
Én folyton édességet zabálok, nekem egy éve folyton van pár tábla csoki a hűtőben, mert minden nap kívánok pár kockát.
Nálam az az önuralom, amikor a napi édes gyümölcs mellé nem eszem meg a csokit. -
krizmo_
Topikgazda
#5361 kmarci25
Ilyenkor mindig jobban kívánja az ember az édességet, meg esős napokon is, azt mondják legalábbis.#5362 Ispy
Akkor te ilyen mindekor evő vagy.#5363 Soul Gem
A havonta előforduló eseményt kihagytad, attól is lehet.
Én általában szoktam sütni valamit, nem nagyon szoktunk csokit venni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #5356 üzenetére
még jobb, ha picit felhevíted mozsárba tevés előtt egy serpenyőben (yt videók szerint mehet füstölésig, én is addig szoktam, míg megjelenik egy icipici füst, akkor kiszedem gyors), én szecsuáni csirkéhez szoktam, de akkor mindjárt egy kiskanállal, hadd birizgálja a nyelvet
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
SOS segedelem kéne. Bújom a netet napok óta, de nagyon elvesztem. Pénteken még talán idén utoljára normális kirándulós idő lesz, úgyhogy romi piknikezés lesz ezerrel. Viszont a kisjánynál van gluténérzékenység meg inzulinrezisztencia, szóval glutén és cukor off. Ja meg a magvas dolgok is. Azonban mindenképp szeretném házi finomsággal meglepni.
Tudnátok adni recept tippeket, amik megfelelnek a három kitételnek? Rengeteg tök jó receptet találtam, csak nem épp piknikre való. Olyan cucc kéne ami nem szottyad szét, mint pl egy saláta. Valami sós cucc kéne leginkább, mert glutén és cukor mentes édes nasikkal bespájzoltam. (kakaós meg kókuszos keksz)
Ha bárkinek van bármi jó ölete, az ne tartsa magában. Köszi szépen srácok! -
#75501312
törölt tag
válasz kemotox #5368 üzenetére
Ha hülyeséget írok, majd szóljatok, de hátha ezekből lehet valami jó ötlet.
De azért ez így elég tág, mert nem tudjuk mit szeret a kislány és van több opció is, de ha jöhet gluténmentes pékáru vagy kétszersült, akkor lehet akár szendvics is helyben összerakva.Valami sonkás / baconos / sajtos / friss zöldségekkel (szokásos paprika, paradicsom, hagyma, uborka szépen előkészítve ilyesmik), fűszerekkel.
Esetleg valami jó házi szendvicskrém / kenőmájas / körözött / tojáskrém / padlizsánkrém / csicseriborsókrém és hasonlók.
Ha jöhet sajt, akkor nem tudom a gyümölcscukorra mennyire érzékeny, de a sajt szőlővel és almával nagyon jó, bár a szőlőben sok a cukor.
MInimális előkészülettel szintén lehet valami tésztasaláta is, de ott is nagyon kell figyelni a gluténre, de tésztára rengeteg variáció van.Egyébként nem tudom árban mennyi fér bele, én néznék valami gluténmentes pékárut, vinnék sajtválogatást és sonkaválogatást. Esetleg külön néznék valami jó sajtot és valami jó olasz / spanyol sonkát vagy kolbit, kis friss zöldség és esetleg pár szem gyümölcs, esetleg alma vagy narancs, vagy valami jó házi krémet, amibe lehet mártogatni vagy akár a szendvicsbe is mehet. Ezek elférnek kis dobozokban, nem mállnak és folynak szét.
Meg egy üveg bort.
Nem tudom ebből bármi hasznos-e.
-
kemotox
addikt
válasz #75501312 #5370 üzenetére
Adtál jó ötleteket köszi. Én is gondoltam hasonlóra, hogy felvágottak zöldséggel, de a sajt nem is jutott eszembe. Egyre inkább hajlom arra, hogy összerakok egy hidegtálat, valami mártogatóssal.
Bort viszont rohadt jó, hogy mondtad! Gondoltam valami koccintani valóra, de a borra nem gondoltam. Soha nem gondolok borra, mert nem szeretem A kis tündérke viszont imádja, szóval nagyon jó, hogy eszembe juttattad, köszi -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz kemotox #5371 üzenetére
nme tudom mennyire pálya, de most kaptam háztáji kecskesajtból görögszénás, diós, és füstölt variánst, nagyon finomak esti nassolásra, hogy 2-3 mm vastag szeleteket vágok belőle, és lassan elnassolom. esetleg szega, stb. gourmet boltokban menj egy kört a sonka, és sajtkínálatban.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #5372 üzenetére
A kukoricaliszt alapból gluténmentes, nem? Legalábbis mintha az derengene.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #5374 üzenetére
Igen, de ha mondjuk pl. búzával együtt dolgozzák fel, akkor tartalmazhat glutént. Így olyat kell keresni, amin fel van tüntetve, hogy gluténmentes.
-
arcsin
senior tag
Na kérem, Rózsabors + habaneroval (párom rábeszélt legyen csípős is) az ecetes lilahagyma nem mondható kifejezetten rossznak
-
dinersgala
tag
Helo,
10-20 ezer forint körül milyen rozsdamentes acél serpenyőt érdemes venni?
-
őstag
válasz dinersgala #5377 üzenetére
Akkor bevonat nélkülire gondolsz? Mérete mi legyen? Én első körben a Metro-t ajánlom, ha bevonat nélküli acél serpenyő kell. Ott vannak a professzionális darabok, sok méretben, jó áron a tudásukhoz képest.
Ha bevonatos kell, akkor más a helyzet.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz dinersgala #5377 üzenetére
Üdv,
Ikeában van ilyen különböző méretekben: [link]
-
123xyz
tag
Sziasztok.
Sütőforma / tepsi kellene nekem (nagy és mély), ezzel kapcsolatban kérdezném: van valami általános "igazság", hogy az üveg vagy a kerámia jobb-e?Láttam az IKEA oldalán egy kerámiát, mégpedig ezt: IKEA 365+ Sütőforma (link) , 5000 ft-ba kerül, pontosabban nem is kerámia, hanem porcelán. Ezzel szemben pl egy hőálló üveg hasonló méretben a Praktikerben 2600 ft, durván csak a fele: PYREX OPT-IRRES SÜTŐTÁL (link). Kérdésem az lenne, megéri-e a felárat a porcelán? Mert tudtommal a hőálló üveg alapvetően jó anyag. A legfontosabb szempont egyébként az lenne, hogy mennyire könnyen lehet tisztítani az edényeket, akár beleégett maradéktól. (Az olcsó, tapadásmentes bevonatos tepsiket emiatt kizárom a körből, volt már aminél kb 3 használat után elkezdett leválni a papírvékony bevonat, inkább valami tartósabb megoldást szeretnék, ezért gondoltam üvegre vagy kerámiára.)
-
kmarci25
veterán
Attól függően, hogy milyen hőfokon tervezel sütni, még azt érdemes megnézni. Mikor kenyérsütéshez kerestem tálakat, akkor vettem észre, hogy több tálhoz is 200 fokot írtak, annak ellenére, hogy hőállóként hirdetik. Kellemetlen meglepetés, ha mondjuk a teli üvegtál elpattan 240 fokon. A bevonatos tepsik tényleg egyre vacakabbak, én sem próbálkozom már velük: egyrészt gyakran beleragad a cucc, másrészt gyönyörűen rozsdásodik ott, ahol nincs bevonat, pedig igyekszünk mindig kiszárítani.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Ispy
veterán
Nagy a csend, mostanában nem esztek?
Rántottam karajt, mellé egy kis sült kanadai tök (házi tenyésztés), só, bors, kakukkfű és méz, jó cucc.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5386 üzenetére
Hát ezt most olaszosabbra csináltam, mint szoktam. Kis olajon 3 nagy fej hagymát pirítottam, 2x 0.5L passzírozott paradicsomot öntöttem rá (Carloni féle, de lehet sűrítményből is), plusz adtam hozzá egy kis cukrot, aztán leforraltam róla a vizet, hogy ne áztassa el a tésztát. Utána elzártam, és ment bele még melegen majoranna, bazsalikom, tárkony, meg egy konzerv kukorica is belement. Ez olyan 4 db 30 centis pizzához elég szósz. Szétterítettem a tésztán, ment még rá paradicsom karika, nagy magozott görög olajbogyó, kolbász karika, pepperóni csíkok, és egy kis extra hagyma karika. Reszeltem rá egy jó adag trappistát, némi parenyicát, aztán megszórtam még egy kis majorannával a sajtot is. Maximum fokozaton sütöttem ki, de ezzel a sütővel még az is elég gyenge, kellett neki 20 perc előmelegítve is.
Buliban hasznos! =]
-
oszy
veterán
Feleségem néz egy olasz filmsorozatot. Morsaletto vagy valami hasonló nevű sütit/kekszet említettek benne. Szent Irén ünnepére sütik a szinkron szerint. Valaki tudja mi lehet ez? Nem igazán találok semmit róla.
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
diningcity elég jó ajánlatokat tol menüs étterem témában, (eddig 2x voltam, aug: [kép] a héten: [link] illusztrációnak)
kb. minden héten van olyan hely (vagy több) akcióban, ami leosztva az árát egy mekis vacsorára jön ki, összehasonlíthatatlanul jobb minőségbe.n3900-9900 változó az ár, most pl. az étteremhét győzteseinél lehet foglalni újra akciós áron.
(ha megtalálom, akkor rakok galériát is a kajákról)[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #5391 üzenetére
Étterem Hétre rendszeresen járunk, most ősszel a Cyrano étteremben voltunk, nagyon jó választás volt. A nyertes helyek közül is elmegyünk valamelyikbe. Korábban már többször ajánlottam néhány topikban(itt is), nagyon megéri.
-
freaghill
őstag
Mely szupermarketben lehet jobb minőségű fagyasztott gyümölcsöt/zöldséget kapni, és milyen márkát keressek?
-
freaghill
őstag
Szuper, köszi.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5396 üzenetére
Köszi! Talán annyi új info lehetett benne, hogy a kukoricát a szószba forgatom, így nem szárad ki és ég meg akkor sem, ha nem fedi a sajt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
Ecetes lilahagyma kísérletezés folytatódik.
Vettem fokhagymás ecetet, sikerült szereznem koriander leveleket is éés Most várok....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Energiaital topic
- Könyvajánló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...