- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- OLED TV topic
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
Hirdetés
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
it Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a cégektől.
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
#5292 bugizozi
Köszönöm szépen!#5294 kovacsen222
Küldenék szívesen.#5295 lord_m
Köszönöm, csakis ajándékba.#5296 Soul Gem
Aranyos vagy. Biztos nem lett olyan rossz.#5298 Tibicsucsu
Köszönöm szépen!Recept:
333 g manitoba liszt
333 g Garat BL80
~ 200 g kovász
500 ml víz
12 g sóÖsszekevertem a liszteket a vízzel és a kovásszal, majd 1 órát így hagytam. Amikor letelt az 1 óra hozzádagasztottam a sót is, majd 40 percenként hajtogattam 3-szor. Aztán formáztam majd ment a hűtőbe, és olyan 19-20 óra múlva 230 fokos előmelegített sütőben vaslapon először 10 percig, majd 230 fokon további 40 percig sütöttem. (Kis tálkba víz volt bekészítve mellé, hogy párologjon).
Ebből a mennyiségből ~ 1 kg-os kenyér lesz.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5301 üzenetére
Hehe, gondoltam meglepem a családot egy nagyobb kenyérrel, és most nagyobb mennyiségben csináltam, de olyan lett a tészta, mintha túlkelesztettem volna, pedig nem. Mintha a súlya miatt szétfolyt volna.
Mondták, hogy szép meg minden meg jó az íze is, de ez nem nézett ki úgy, mint azok, amiket a képeken küldtem nekik.
Egyébként elfogyott, ízre jó volt, csak sajnos kicsit laposabb, mint vártam. Előzőleg hugiék mondták, hogy ők elvinnék azt amit sütöttem, mert annyira tetszett nekik.
Úgyhogy megették az én kenyeremet az én eltett lecsómmal.Gyönyörű az a kenyér, elképzeltem legalább 4-5 szendvicset benne.
Sima lisztet használsz vagy búzakenyérlisztet?
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A házi pizza készítés mesterségét szeretném kitanulni, sajnos mivel egyelőre még lakásban élünk, a kemence nem játszik
A topicban keresgetve azt láttam, hogy nem is pizza követ, hanem pizza vasat kellene venni. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire fog jól működni egy maximum 250 fokra képes sütővel (légkeverés van, gőz nincs)? Múltkor gránit lappal próbálkozunk egy barátomnál grillel, a pizza egész jó lett volna benne, de mire megsült a teteje, szénné égett az alja
Aztán majd továbbviszem kertes házba, gondolom grillel, kemencével is jó..Érdemes egy ilyenre beruházni vagy ilyen alacsony hőfokon nem lesz kiemelkedő? [link]
A sütőnek ugye nem lesz baja ettől, pont most krepált be teljesen random egy hete a felső fűtőszálam, 30 ezer volt a cseréje -
Ispy
veterán
válasz tepenzed #5306 üzenetére
Hát én semmi extrát nem szoktam csinálni. Van egy teflon pizzalap, ami kb. 32 centi és lyukacsos az alja, azon szoktam sütni. 250 fok, légkeverés (pizza mód a sütőn), kb. 10 perc alatt szokott megsülni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
kmarci25
veterán
válasz tepenzed #5306 üzenetére
Nem lesz egyszerű, arra készülj föl. A pizzavasról csak jókat hallottam (nekem pizzakövem van, de ritkán használom). Az előnye a vasnak és a kőnek is az, hogy a felvett hőt egyenletesen és lassan adja le. A gond az lesz, hogy a pizzát 250 fok fölött kellene sütni pár percig, és erre egy háztartási sütő nem képes.
Ken Forkish könyvében azt javasolja, hogy az otthoni sütőt kővel vagy vassal melegítsd fel amennyire csak tudod (persze meg kell várni míg a kő/vas is átmelegszik, ez min plusz fél óra), tedd a követ/vasat a sütő felső grillező részéhez közel (ne túl közel, mert akkor megég), és amikor sütöd, akkor kb. 3 percig menjen max légkeverésen és még kb annyit mac grillen. Így kb az a hatás, mintha pizzasütő kemencét használnál. Persze nem az, de talán ez áll hozzá a legközelebb.
Én próbáltam így, de az időket meg kellett emelnem, mert nem sült meg rendesen. Az tény, hogy a grill a sütés végén jót tesz neki.Gőz nem kell a pizzának, az kenyérhez kell.
@krizmo_: gyönyörű az a kenyér, gratula!
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz tepenzed #5306 üzenetére
Üdv,
A pizzasütéshez nincs szükség gőzősítésre.
Fontos, hogy jóféle liszttel dolgozz (a legjobb a 00-ás manitoba). Nekem van sütőkövem és vasam is, mostanában az utóbbi részesítem előnyben. Legalább 1 órán át szoktam melegíteni a sütőt úgy, hogy benne van a vaslap/sütőkő, ha átmelegedett 10-15 perc alatt készre sül a pizza, úgy hogy nem ég meg. A sütő legalsó fokára szoktam tenni a vasat, és 250 fokra melegítem elő.Legutóbbi sütés ezzel a módszerrel:
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Mai szerény ebéd:
A korábban említett Sütőtökkrémleves :Padlizsánkrém pirítóssal (ma csak erre jutott idő ):
Padlizsánkrém recept:
Egy 720 grammos padlizsánból 450 gramm maradt sütés után, ennek a mennyiségnek receptjét írom le.
~ 720 g padlizsán
- 2 gerezd (sült)fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- Kiskanál bors, és citromlé
- 2 evőkanál majonéz
- só ízlés szerintA padlizsánt megmosom, félbevágom és 2 gerezd fokhagymával addig sütöm, amíg a padlizsán héja egy kicsit megég (a fokhagymát nem pucolom meg).
Ha megsültek egy tálba kikanalazom a padlizsán húsát, kinyomom a fokhagyma belsejét, és ráreszelem a hagymát (amit besózok kicsit), aztán a többi hozzávalót is beleteszem, majd egy botmixerrel összedolgozom.
Fél literes üvegbe kanalazom és hűtőben tárolom.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Nálunk pont most fogyott el egy nagyobb mennyiségű padlizsánkrém, úgyhogy nem kívánja senki. DE a tél folyamán ezt a sült fokhagymás témát beleveszem a receptbe. Köszi!
Megbolondítás gyanánt füstölt pirospaprikával szórtuk meg a kész kenyereket. Hát többre számítottunk, de volt némi hozzáadott értéke. -
krizmo_
Topikgazda
Nagyon szívesen!
Most próbáltam ki először így sült fokhagymával, de szerintem nagyon jó, elveszi a fokhagyma vadságát, és ad hozzá plusz ízt, legközelebb a hagymát is beteszem megsülni.
Egy kis friss petrezselyemmel megszórva nagyon finom, füstölt paprikával még nem is próbáltam, de megkóstolom.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Nálunk meg pont most fogyott el a tökleves. Én mondjuk mindig tudnám enni, a család már kevésbé. Én egy zöldéskockát szoktam belerakni, meg sok szerecsendiót. Aztán a tányérba még egy kis chilliport, hozzá meg tökmagolajat (és levesgyöngyöt tudom, tudom, de én szeretem). Ja és ha eszembe jut, akkor egy közepes sárgarépát is beledobok, cukor ízlés szerint, részemről minél édesebb, annál jobb.
Szóval most zellerkrém volt.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
kevésbé kajás téma: feldolgozáshoz kellene valami, ami nagyobb méretű, de nem vágódeszka, hanem valami lemez, ami nem veri szét a kés élét, de tudok rajta darabolni, kellően kemény, és nem túl drága. mi az ami ilyen lehet? poliakril lemez? gumi? a konyhapulton nem tudok dolgozni, mert az ikeás gyászburkolat, karcolódik.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
#49155328
törölt tag
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5322 üzenetére
Brokkoli is jó, én karfióllal szoktam vegyesen. Na meg a kukorica krémleves is megy nálunk. Raguból, a tárkonyos ragu szokott menni, de abból nem tudok keveset csinálni, a 4. napon már nem szokott őszinte lenni a mosolyom, amikor kiszedem a levest a tányérba.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Elnézve a képeket amiket az ételkölteményeidről teszel fel, irigylem a kandúrod.
Tuti így néz ki.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5323 üzenetére
Higiéniai szempontból a fa a legjobb minden közül a műanyag meg a legrosszabb. Jó eséllyel a mikroműanyag is megy a kajába az ilyen deszkáknál. Én maradnék a fánál, főleg ha nem zöldséget akarsz darabolni, hanem húst.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A currywurst-ot próbálta már valaki: [link] Én valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a kolbász és a curry meg egy jó adag ketchup illjenek egymáshoz, de azért kíváncsi vagyok, hogy milyen. Nem is tudom, hogy itthoni kínálatból milyen kolbásszal vagy virslivel lenne érdemes megpróbálni.
Buliban hasznos! =]
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5329 üzenetére
Akkor avasd be a gyuródeszkát, azon csak elférsz.
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5336 üzenetére
Ahogy FPSTunker is írja, Ausztriában óriási sláger, ahogy a Käsekrainer is. Utóbbit próbáltam egy sjatos kolbász, alkalomadtán itthon is lehet kapni, legalábbis az Aldiban már vettünk ilyet (vagy az eredeti, avyg egyszerűen sajtos kolbász néven) az finom. Currywurst-ot is láttam asszem, de nem vettünk, lehet, hogy nem rossz.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #5340 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Az első árán eszembe jutott a Precious Plastic kezdeményezés Ugyanaz a csávó találta ki, mint aki a blockphone-t (projekt ara).
Más: Valakinek valami jó családi vagy kikísérletezett receptje savanyított lilahagymára van? Egyelőre a fele víz, fele 5%-os (alma)ecet kis só forralásos receptnél tartok. De jöhet valami extrább is. Plusz fűszer, stb-
[ Szerkesztve ]