- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Csatába küldte Magyarországon idei csúcs hangprojektoros szettjét a Samsung
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
-
Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
it Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a cégektől.
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
Szia,
ezt a receptet picit ki tudnád egészíteni légyszi? Mennyi ideig keleszted, pontosan hogyan? Milyen hőmérsékleten, stb?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz jansky1 #5656 üzenetére
Köszi, akkor begyúrod, majd kiporciózod és úgy kel a hűtőben 2 napig?
Tehát először nem egyben kel valameddig valamilyen hőmérsékleten, aztán kiporciózva meg megint valameddig. Ha jól értem ebből."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #5657 üzenetére
Köszi, akkor begyúrod, majd kiporciózod és úgy kel a hűtőben 2 napig?
Szerintem nem sőt elég sok törődést igényel
"autolízis 1h letakarva
élesztő, só
30' pihi
Coil hajtás 30' 60' 90'
30' pihi
Gombócolás"vagy valami ilyesmi
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Cha-b
senior tag
válasz FerNandor #5659 üzenetére
Esetemben nem kovászról beszélünk. Pizzaliszt + víz az autolízis, ez az idő segíti a sikérháló kialakulását. Otthoni körülmények között annyi különbség nem lesz, mert nem tudjuk 450 fokon sütni, szóval megfelelő arány, kellő hidratáció (liszttől függően), megfelelő fermentáció jó 'otthoni' pizzát eredményezhet. Jobb mint a nagyja rendelős, mert az nem is pizza, de azért mégsem az igazi a körülmények miattt. Én is most horgászok, és be vok bas.va megennék egy fortet, de az melegszendvics., párom ezeket a 'pizzákat' mert csúfolás annak hívni, meg sem eszi.
CSAKAKISPEST!!!!
-
FerNandor
őstag
Én tudom, hogy ez nem kovászos tészta, azt viszont még mindig nem tudom, hogy pontosan mit kell csinálni a tésztával...
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
őstag
Üdv! Tanácsot kérnék. Rászántam magam egy tésztakészítőre. Két lehetőségem van. Vagy a Bosch gépemhez veszek egy feltétet, ami drágább, de még tekernem sem kell , vagy veszek egy manuális gépet. Ezek közül a Marcato márkát nézegettem, ami tetszik.
Szóval tapasztalatot szeretnék, hogy van-e különbség a két megoldás között valamelyik előnyére, a másik, hogy ha nem a Bosch, akkor a Marcato jó-e, vagy van olyan márka ezek között is, mint másban a Kitchen Aid. Köszi. -
-
kmarci25
veterán
-
őstag
válasz inf3rno #5672 üzenetére
Biztosan lehet. Itt pl. egyre vékonyabbra állítja szerintem: [link]
Közben észrevettem, hogy oda is an írva, 8 féle vastagságot tud.
Utána már csak be kell lisztezni, finoman egymásra hajtani és lehet vágni olyan vastagra, amilyet szeretnél.Kmarci25: viszont nem kér enni. Egyszer megveszed, onnantól van és nem kell a bolti tészta nagyon drágán (ennek az árához képest). Főleg mi már a Metro-s friss tésztákat vesszük, ami brutál árba kerül.
Érdekességként. A nagy keresés közben találtam egy összehasonlító videót, miben tud többet egy KitchenAid robot a Lidl Silvercrest-het képest. Van ahol nincs különbség, de ahol van, ott nagy. [link]
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ha már tészta, kipróbáltam most az Aldis Aranykalász liszt helyett a Sparos Celldömölki lisztet gépi kenyérhez. Ég és föld a kettő. Gondolom árban is, de azt nem néztem. Az előbbi inkább édes tésztához lehet jó, mert olyan laza kalácsos a tészta, az utóbbi jobban tartja a nedvességet, és jobb a textúrája, rugalmasabb is, egész használható vele a kenyér. Igazán jó lisztet mondjuk még nem használtam, az 500Ft/kg-os lisztekkel tuti nem gépi kenyeret sütnék, arra meg időm nincsen. Esetleg úgy belefér, hogy havi egyszer tényleg nekiállok gyúrni kovász porral, élőt viszont biztosan nem nevelek már.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
Gesztenyés bejglihez valami jó töltelék receptetek van? A tészta megvan, a töltelék a kérdés...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sutszi
veterán
Denver steak édeskrumpli püré:
Nagyon nincs értelme receptet mellé tenni, mert ízlés kérdése ki, hogy készíti.
A marhát kivettem kb 1 órával előtte, hogy szoba hőmérsékleten menjen a serpenyőbe. Só + bors és kész... Innentől mindenki addig süti amilyenre szereti.
A püré pedig hasonló a sima krumplihoz. Olívaolaj, vaj, tej, só, bors, metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, szerecsendió került bele.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz bugizozi #5679 üzenetére
Ezt most nem fix időre sütöttem hanem szemre... kb 3 perc oldalanként.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
pohár
félisten
Metroban brazil és argentin steaket vannak akcióban (hátszín, rostélyos, farktő), 3x20 dekás brazil érlelt hátszínt be is húztam 1300-1400ft környékén, holnapra és az ünnepekre jó lesz
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
jansky1
senior tag
Őzre van jó receptje valakinek? Kaptam egy jókora darabot.
-
sutszi
veterán
Színben passzoló leves a második fogás mellé.
Sütőtök krémleves, reszelt cheddar és tökmag feltéttel.A távolban megvillanó desszert palacsinta(túrós, eperlekváros, kakaós...)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
pohár
félisten
sziasztok!
ezt a típusú edényt olajozva kell tárolni, vagy mi ennek a helyes módja?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kmarci25
veterán
Én nemrég "kiégettem" az öntöttvas edényemet. Csak kenyérsütésre használom. A folyamat úgy nézett ki, hogy először is lesikáltam a rozsdafoltokat, és 50-100 fokos sütőben szárítottam. Aztán alaposan átkentem étolajjal, a felesleget felitattam papírtörlővel, majd betettem a sütőbe, a lábassal eygütt melegítettem 200 fok fölé. Ott tartottam 30 percig, majd kivettem hagytam kihűlni. Újra melegítettem, újyra hagytam hűlni. Összesen 4 melegítés volt. Egyre "ragadósabb" lett az olaj, a harmadik után már keményre égett, a negyedik után már nem is füstölt. Előtte borzalmasan füstöl, és rettentő büdös, úgyhogy szellőztetés, huzat kell. MOst van egy bevonat az edényen, ami vízhatlan, így nem rozsdásodik.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5692 üzenetére
Hát, nem is inhaláltam. Amilyen gyorsan tudtam huzatot teremteni, úgy ment. Még ősszel volt, úgyhogy nem volt ilyen hideg, plusz ment a légtisztító is, kb. mint egy repülő, úgy zúgott. ~10 perc alatt kiment.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5694 üzenetére
Ja, értem. Ezért írtam, hogy én csak kenyérsütésre használom. Sütőpapírra teszem a tésztát, úgy megy az edénybe. A gőz miatt elkezdett rozsdásodni, erre kerestem megoldást. Ha főznénk is benne, akkor lehet, hogy egyszerűbb és jobb megoldás kezeletlenül hagyni. Az viszont biztos, hogy nem hullik le róla semmilyen darabka, egy teljesen egységes, fényes réteg van az edényen.
krizmo_: tényleg írják, és most olvastam, hogy nagyjából ugyanaz, mint amit írtam.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Számháborút nyerne az Ulefone Armor 26 Ultra
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Huawei P20 Lite - friss forma, régi vas
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- ELADÓ GÉREX gyártányú akkus fúró, csavarozó
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W