- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Eleglide C1 - a középérték
ma Szintet lépett az Eleglide, az egyébként egész korrekt M2 után a C1 sokkal komfortosabb közlekedésre alkalmas.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
Vagy tekerjétek baconbe
-
Digitalpimp
senior tag
Tehetsz rá különböző csípős szószokat, cajun fűszerkeveréket, vagy ezt is:
Kb. 40-50dkg húshoz 1tk. só, 1/2tk. oregánó, 1/4tk. őrölt kömény, 1/4tk. bors. Ezeket egy kis tálkában összekevered és elkészítés előtt-közben megszórod vele a húst."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
iceQ!
addikt
Köszönöm mindenkinek
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
inf3rno
nagyúr
Szia!
Ezt a mangós csirkét tudom javasolni: [link] Igazából csak ötletnek dobtam fel, mert túl van bonyolítva a recept szerintem. Én ennek egy változatát szoktam csinálni, nagyjából annyi a lényege, hogy olajon gyömbért, vöröshagymát fonnyasztasz, aztán hozzáadod a csirkemell csíkokat, utána ha már kifehéredett, akkor mehet hozzá a mangó, szójaszósz, kurkuma, fahéj. Utána ha adtál annak is egy kis hőkezelést, akkor be lehet sűríteni vízben elkevert keményítővel (erre a részére rá kell érezni, hogy mikor elég, különben egy tömbbe áll össze a hűtőben). Forralsz rajta egyet, és kész. Tésztához elég jó, de rizshez is megy. Barackkal is szoktam csinálni néha, vagy akár barack befőttel is. Fél óra alatt megvan.
A másik, amit szoktam az sima currys kókusztejes csirke. Az zsírosabb, nem tudom mennyire fér bele a diétába nálatok. Viszont a kókusztej kihagyható belőle, ha ez szempont. Arra találsz ezer receptet a neten.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz jansky1 #5556 üzenetére
Persze, mindent amit lehet friss élesztővel, azt szárítottal is lehet. A váltószám: *3, azaz 3g friss élesztőnek 1g szárított felel meg. Felfuttatni nem feltétlenül kell, de lehet, úgy gyorsabban indul meg. Azt viszont javaslom, ha nem futtatod fel, hogy egy kis langyos vízben oldd fel, úgy könnyebb eloszlatni a tésztában.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a pizzavasam, végül a professional, vastagabbat vettem meg.
Ez alapján a recept alapján mehet vagy esetleg találtatok jobbat a tésztához? [link]Lisztből ezt néztem ki hozzá: [link] vagy esetleg: [link]
Élesztő viszont kérdéses. Úgy látom a receptek alapján nagyon kevés kell bele, ezért friss élesztő szerintem pazarlás lenne, mert csak kidobnám. Ez a szárított jó lehet vagy ezekkel nem lesz az igazi? [link] -
Cha-b
senior tag
válasz tepenzed #5558 üzenetére
Szia!
A 5stagioni Pizza Napoletana liszthez mivel én is azt használok itt megtalálod az általam használt receptet. [link]
Caputo élesztő biztos jó lesz, én nem oliváznám a gombócokat hűtőzésnél, mert 'nyújtásnál' nem jó, és felesleges is. Liszt, fólia légmentesen lezár.
CSAKAKISPEST!!!!
-
FerNandor
őstag
Stiasztok,
a tenger gyümölcsei pizzához a herkentyűket el kell előtte valahogy gyorsan készíteni, nem? Nem csak nyersen rádobálni, gondolom.. De nem igazán találok a neten semmi használhatót. Friss, a lidlből."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Ispy
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
Nem mindenki tud szerezni "olcsóbban". Nekem megéri ezekért fizetni, mert még így is bőven visszahozzák, amennyibe kerültek, de jobb ha hallgatok, mert még mindig nincs flexem se, és tudjuk ez mit jelent...
Ma sikerült beszerezni a szaloncukrot karácsonyra. Ha valakit érdekel a maklári Stühmerbe 6200 ft/kg áron van, (tavaly 6700 volt kilója).
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5568 üzenetére
Pedig a sarokcsiszoló, elengedhetetlen konyhai tartozék.
Vattacukrot sem tudsz csinálni nélküle.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Top cat #5571 üzenetére
Te atya úr isten!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5568 üzenetére
Mondjuk engem nem zavar, főleg ha nézhetem.
Ez már akciós gyári ár? Szép! Anno `79-ben a Duna csokigyár boltjában 100 Ft / kg áron kaptuk az akkor újdonság Zselés mártott szaloncukrot.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#49155328
törölt tag
válasz bugizozi #5578 üzenetére
A bőrét levágtam, mert pikkelyes és nekiálltam pikkelyezni de még a hajamba is pattogott meg gyakorlatilag mindenhová. Kiszálkáztam, majd sóztam, borsoztam és rácsavartam egy lime-nak a levét.
Fél órát pihent, majd 3-3dkg vaj és olívaolaj keverékben sütöttem 4 percig majd fordítás után 3 percig.
Lehet majd lejjebb kell venni a hőt, mert kicsit megkapta.Most ez lesz a sláger, mert idáig az afrikai harcsát vettük, de ég és föld a két hal fajta.
A gyermek rántva szerette volna.
Mikor megkóstolta megnyugodott, hogy ez így is finom. -
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5579 üzenetére
Én dolgoztam csokigyárban, sőt az első eredeti szakmám, még '79-ben végeztem, bejártam a hazai csokigyárakat míg tanuló voltam, szóval nagyon megválogatom amit megeszek, és nem esek hasra egy névtől, pl Stühmer. Mázsaszám gyártottam, desszert lapokat kézzel, normában hűtött asztalon. Azt mondták a szakma csúcsa, hát én attól még nem szerettem csinálni. Egyébként néztem a kínálatukat, érdekes, a Konyakmeggy főleg a kézi gyártású az a Csemege gyáré volt és Kiskunmajsán készült, most Lellei néven fut. A Százszorszép desszert az meg a Duna csokigyár terméke volt, az eredeti doboz szebb volt bár a mostani is hasonlít rá, sok lapot kentem anno hozzá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Digitalpimp
senior tag
Én se vagyok hasra esve a Stühmertől, elég túlárazott az összes terméke, de igazán azt a hűha! filinget nem hozza. Ugyanez elmondható a szaloncukráról is. Kicsit olyan "sznob" márkának érzem, azért is pörög.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
Igyekszem minőségi termékeket venni, egy szóval sem írtam, hogy a név számít, a Stühmernél van jobb is, pl. a Lindt, de még lehetne sorolni... Szeretek a maklári Stühmerbe menni, mert gyönyörű a bolt, a sütemények, és minden finom, minőségi termék. Ajándékot is szívesen veszek onnan, mert annyira igényes a csomagolás, azt tükrözi számomra, hogy szeretettel készült, és szívesen adom...
Egyébként, nem értem, hogy mit számít az, hogy te valamikor dolgoztál egy csokigyárba, számomra ez nem jelent semmit, sokat változott a minőség az évek alatt... Mi a minőségi szaloncukor számodra, amit minden évben veszel -
kmarci25
veterán
A konyakmeggy volt pár éve a Borbás műsorában. Arra nem emlékszem, hogy pontosan hol, de Balaton mellett voltak, ezek szerint Lellén. Ott a műsorban úgy tűnt, hogy tényleg szép, igényes terméket készítenek.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sutszi
veterán
Én komolyan kíváncsi lennék, hogy a 1979(!!!) utáni pár évben tartott túrád mennyiben releváns egy 30 évvel később gyártott márka termékéhez?!
Továbbá a szakma csúcsa állítás <-> nem szereted csinálni mennyiben minősíti a Shümert?Szóval én csak azt szeretném kérdezni, hogy mit is akartál mondani ezzel a hozzászólással?
#5586Digitalpimp : Random példa ami eszembe jutott. Jelen hozzászólás írásakor a Tescoban a Milka drágább... /kg áron mint a Sthümer. Aztán a fasorban sincs a lilatehén... Akkor most mi itt a sznobizmus?
Felmerül a kérdés, hogy te ettél-e már belőle? Illetve szerinted mit érdemes választani helyette?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
őstag
válasz kmarci25 #5588 üzenetére
Sajnos idénre megvette a Stühmer a Lellei Konyakmeggyet. Ment is fel az ára kicsit. Mi ott nyaralunk, rendszeres vásárlók vagyunk, voltunk. Állítólag nem akarnak beleszólni a gyártásba, marad minden ahogy volt, ami szerintem a legfinomabb itthon. Régen le volt írva, hogy készül, miért fontos a megfelelő csoki, mert anélkül nem lesz folyékony a belseje stb. Nem tudom, hogy a gyárlátogatás marad-e, ha igen érdemes megnézni.
A korábbi saját honlapjukon csak októbertől márciusig lehetett rendelni online, így én továbbra is azt ajánlom, mert ők biztos tudják. [link] -
inf3rno
nagyúr
Állítólag most ez az év szaloncukra: [link] Majd tesztelem, mert valahogy az ilyen kommersz Milka és társai már határeset. Egy darabig vettem Callebaut pasztillát, de nincsenek meg az eszközeim, hogy saját bonbont vagy pralinét csináljak, és sose lett az igazi, amit házilag próbáltam összetákolni.
Buliban hasznos! =]
-
Digitalpimp
senior tag
A Milka árában a töménytelen reklámot fizeted meg, nem a minőséget. A Stühmerrel szerzett tapasztalatomat már többször leírtam, keress rá. Annyit megsúgok, nem pozitív. Voltam a boltjukban is, az tényleg csilli-villi, na azt kell megfizetni.
Mivel már "öreg fiú" vagyok, nálam a klasszikus zselés normális csokival, a vajkaramellás, a marcipános a nyerő. Az újak közül az After Eightes. Ilyenkor többfelől szoktam venni, aztán amelyik a legjobban ízlik, abból veszek többet. Nem vagyok márka fan, az íz számít. Az Afterest egy kis édesség bolt árulja mindig, kétezerpárszáz kilója, talán lengyel. Ebben a kis boltban legalább 20 féle szokott lenni, ha nem több. Mindig veszek 1-2 számomra új ízt is, de maradnak a megszokottak."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5591 üzenetére
10.450 Ft /kg, és még csak az összetevők listáját sem tették közzé az oldalukon.
#5592 Digitalpimp
Neked nem ízlik, de az ízlés hát tudjuk milyen dolog... Többfélét kell megkóstolni, mert nem egyformák, most több mint 2 kilót vettünk, de mi szeretjük nagyon az ízét. Milyen jó még tavasszal is elővenni egy-egy darabot a kávé mellé, mert egyébként nem faljuk be egyszerre. -
Toobee
veterán
Sulyán nekem bejött szaloncukor vonalon.
https://barbieripnk.hu/
-
őstag
válasz krizmo_ #5593 üzenetére
Nekem már múlt évben is a Vadász szaloncukrok jöttek be legjobban. A Stühmert is szerettem, de kizárólag a cukorral készülteket, az édesítőszeresek nem voltak jók. Idén viszont kicsit drágábban adnak kevesebbet, így kimarad, mert már nem éri meg.
Marad a Vadász eredeti és az új sós-karamellás változatuk, mert az is nagyon jó.
A Sühmer csokikrémes helyett pedig a Tibi csokoládékrémes lett, mert az is finom, kellően nem édes.
[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
Akkor itt valami zavar lehet az erőben, mert több pontos is alma van körtével hasonlítva. Én nem a Stühmert védem, csak ellentmondásos az érvelés.
1. A milkát példaként hoztam, hogy egy konzumer szaloncukor árán lehet most jó minőséget venni... innentől nem tűnik sznobizmusnak a dolog.
2. Olvasnám én, de ebbe a topikba a nevedet szerzőként megadva 69 hozzászólásból egyedül a legutóbbi esetén volt szaloncukor téma és Stühmer is benne. Szóval segíts, hogy hol keressek rá...
3. Zselést én is szeretem, és a vajkaramellást is. Pont ma reggel sikerült kihúzni a kalapból vajkaramellást és nagyon jó volt... de annyira, hogy meglepődtem mert évek óta nem ettem ilyen jót.
Tehát ha jól értem te alapvetően nem vagy elégedett mert nincs olyan ízesítés ami kedvedre való lenne...ezért mondjuk nem a Stühmer a hibás.
Ha azonos ízesítést hasonlítunk össze akkor pedig szubjektív a történet mert neked A ízlik nekem B. Ettől még B -től nem estél hasra ezt értem...de ami igaz az igaz...ez jó minőséget képvisel. Max neked nem jön be.A fenti kinyilatkoztatás meg arra irányult, hogy a Stühmer saját boltjában relatíve jó áron lehet jó minőséget kapni... Mivel több évre visszamenőleg ilyet szoktunk venni, ezért van róla tényadat, hogy milyen /kg árak szoktak lenni. És hidd el, hogy az idei 6270Ft/kg elég jó. Mert volt már 7 és 8 ezer fölött is... Ez azoknak érdekes akik ezt keresik. Ez egy objektíve is jó minőségű termék... Nem lett magasztalva, csak meg lett említve...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz inf3rno #5598 üzenetére
Hát Stühmert... Minden ízből vettünk 6-8db-ot.
1-1 db-ot kóstolóba...a többi fára, meg a fa alá megy...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robot fűnyírók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- nVidia tulajok OFF topikja
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- További aktív témák...