- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz TheProb #11999 üzenetére
Hát heti több mint húsz órát tölt a receptek készítésével, rögzítésétvel, vágásával stb. Kell a reklám pénz. Már három cég támogatja, hogy a termékeit a videókban bemutatja. Kicsit már túl is tolja, veszteni fog a követőiből.
Nem tudom, hogy a YouTube hogy fizet de a több mint 100 e követő rengeteg videót néz meg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
TheProb
veterán
válasz Essejó #12002 üzenetére
blocker nélkül, a linkelt recept megnézése. laza 5 reklám, popuppal,pinned bannerrel,stb. kb 5mp-en belül.
Ennyi reklám, ilyen kis helyen pont kontraproduktív, mert az is blockert kapcsol, aki egyébként hagyná őket, pont azért, hogy támogassa. Erősen túltolja...Más is dolgozik legalább ennyit, szóval önmagában ezt nem érzem indokoltnak... Főleg, hogy minden héten nem kell 56 új videót kiraknia, receptet írni.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Beni2360
félisten
válasz TheProb #12003 üzenetére
Ő nemetországban mint pék dolgozik napi 10 órát és a szabad idejében most már heti két új receptet tesz nyilvánossá ami ő maga kreál, tesztelt le.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz Beni2360 #12004 üzenetére
Németországban erős a szakszervezet, ott még a pékek is heti 40 órát dolgoznak.
Az a Kenwood robotgép amit gondolom támogatásként kapott, az itthon laza 300.000 Ft.
Az én Kitchenaid-om ami a garacia lejártát követően 6 hónappal romlott el, valaha örök életnek készült, de ma már raknak az áttételbe 1 db műanyag fogaskereket. A magyarázat szerint, hogy a leégés ellen védje a motort. Pedig a motor védelemre elég lenne 1 db üveg csöves Whitman biztosíték is, ami kb 10 Ft. Viszont így a garancián túli javítása 20.000 Ft + alkatrész. Ami nekem így 29.000 Ft volt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TheProb
veterán
válasz Beni2360 #12004 üzenetére
Továbbra sem értem mit szeretnél bizonygatni ezzel. Semmi nem indokol ennyi reklámot, semmi. És azért legyünk reálisak, nem atomfizikus. Nagyon ritkán találkozom ilyen szinten reklámokkal szétcseszett oldallal.
Illetve pont amit mondasz, amiatt sem állja meg a helyét. Ha valami hobby és amúgy is támogatnak gyártók, van saját shop-om, stb. akkor ne hánnya már még tele az oldalát is 70% reklámmal.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Beni2360
félisten
válasz Essejó #12005 üzenetére
A mérleges gépe tavasszal néztem úgy 500 közelében volt, azóta kapott egy kisebb gépet és most már a Bosch turmix gépet is tolja, meg a liszteket. Saját nevén futó süteményliszt keveréket gyárt a malom. Ok, 40 H pékség és huszon H nekünk.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz TheProb #12006 üzenetére
Igazad van sok. Gondolom azért mindenki ahol tud pénzt keres. A Kenwwod 10% kedvezményt olyan boltban kapjuk ahol annyival is drágább mint máshol. Engem is zavar a videókban mutogatott, megnevezett termékek. A honlapról meg lementem a szöveget, a linket és nincs további leskelődés.
A Kálci recepteknél szintén van WEB oldal de nincs tele reklámmal. Van már két képes recept könyve. Gábor szerintem nem akar könyvet, talán így több pénz jöhet be.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vettem a hétvégén egy nyuszit. Már nem volt bundája, nem simogatásra érkezett Szóval, a két hátsó combját külön, és a többi részét megint külön zacsiban elfagyasztottam, de máris ingeranciám támadt elkészíteni. Mondjatok nekem receptet, h mit csinálhatnék belőle. Persze nekem is megvan az ötletem de kíváncsi lennék Ti, h szoktátok elkészíteni
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
pohár
félisten
válasz body007 #12009 üzenetére
anyumék sokszor fehérboros-citromos-tejszínes ragut főznek belőle
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Madoc
veterán
Nyúl Vadasan, vagy füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelni és simán megsütni, vagy nyúlpaprikás, tárkonyos levesbe isteni a csontos rész. Tartottam nyulat sokat. Nálunk ezeket szerette a család
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Keef_Lee
senior tag
Füstölt szalonnás, fokhagymás nálunk azonnal elfogy. (Mivel édeskés a húsa, mi így nyomjuk.) Egyszer raclette partyt is tartottunk és kiosztottam mindenkinek a lapátjára egy kicsit belőle, hogy sütögesse. Barátaink finnyogtak. Aztán amikor elkészült, akkor meg áradoztak róla.
-
Na ezek nagyok jók! Ez a szalonnás, fokhagymás, sütőbe bedobós dolog tetszik. Milyen fűszer illik hozzá?
-
Beni2360
félisten
Csak a sütő ajtaját óvatosan nyitogatni, nehogy kiugorjon szegény nyúzott nyuszi.
-
veterán
Szeretjük a nyúlhúst, évente többször szoktam csinálni, vagy pörköltet, vagy tepsiben sütve (tepsifüles ).
Pörkölthöz apróra vágjuk a húst.
Utána mehet egy szokásos pörköltalapba.
Jó étvágyat.
Sütni sem sokkal macerásabb, itt nagyobb darabokra kell csak vágni a nyuszit.
Annyit szoktam cifrázni, hogy egy kicsit megkapatom serpenyőben a húst a fűszerekkel (friss rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, tárkony, zöldpaprika, paradicsom só, bors, sok fokhagyma, száraz fehérborral nyakonöntve ),
Ez a részlet nem kötelező, mehet egyenest a hús a fűszerekkel a tepsibe, ahol készre sütjük.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Top cat
addikt
válasz Donki Hóte #12017 üzenetére
Ez itt mi a perkelt mellé? Kóla meg pálesz?
-
válasz Donki Hóte #12017 üzenetére
Mostmár nem is tudom mi legyen vele. Az a perkelt nagyon megtetszett Egyébként a két hátsó combját külön fagyasztottam így lehet kétféle kaja lesz a végeredmény (nem egyszerre persze)
-
veterán
válasz Top cat #12018 üzenetére
Nem emlékszem pontosan Az biztos, hogy nem kóla, mert nem habzik. Talán ice tea lehet... Hát ja, szoktam néha ilyet is inni
(Az is biztos, hogy nem vörösboros kóla, én nem keverem össze a vörösbort a kólával, én meg tudom ezeket különböztetni )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Vettem 1 ilyen mini örlőt. Hogyan tudom kinyitni, s újratölteni Mert jobbra tekerve durvát őröl, balra meg finomat. Vagy ez egyszerhasználatos örlő[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz chungee #12021 üzenetére
Igen, 1X használatos, de megpróbálhatod szétszedni. Valószínű, hogy körmös kupakja van, forró víz, hajszárító, hőlégfúvó, megmelegíteni aztán óvatosan lefeszegetni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
rwin5
őstag
sziasztok,
ha az elkészített rizs ilyen kásás állagú, majdnem szinte ilyen tejberizs szerű, akkor túl sok lehetett vélhetőleg a víz amit hozzáadtam?
most próbálkozok a rizsfőzéssel eddig csak gyorsrizst csináltam tasakból, aztán elsőre ez lett az eredményszerk.: főzési időt betartottam
[ Szerkesztve ]
-
Mennyi vízben főzted? Az alap az 2 rész víz 1 rész rizs. A vizet felforralod megsózod, közben a rizsről egy szűrőben leöblíted a rátapadt rizs port. Belerakod a forró vízbe. Kavargatod, amikor látod, hogy a víz kb 2/3-át felszívta, kehúzod a tűzről, fedőt raksz rá és letakarod egy összehajtott konyharuhával. 15-20 percig no piszka, no kukucs, békénhagyod.
Ha Kreol rizst akarsz főzni kb hasonlóan jársz el, de 5x-ös mennyiségű vízben főzöd, amikor már jól megdagadt lehúz, fedő rá békénhagy 10-15 percig. Majd átöntöd egy nagy szűrőbe és alaposan leöblíted hideg vízzel róla a kifőtt keményítőt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
cucka
addikt
Az amit #12026Essejó írt. Pár kiegészítés szerintem:
- A 2 rész víz 1 rész rizs az térfogatra értendő.
- Ha a rizsszemek szétfőttek, elvesztették alakjukat, akkor túl sok volt a víz.
- Ha a rizsszemek nem főttek szét de összeragadtak, akkor nem mostad előtte le. A rizs felületén keményítő van, attól fog összeragadni.
- Én általában rápirítok picit a rizsre (olaj nélkül, csak hogy átmelegedjen az edény + a rizs) és utána hideg vizet rakok rá. Szóval nem muszáj előre felforralni a vizet.
- Kevergetni nem kell sokat, 1x-2x átkevered oszt jóvan
- A legfontosabb az a rész, hogy lehúzod a tűzről és várod, hogy a gőzben + maradék hőben felszívja a maradék vizet. A letakarás azért kell, hogy csökkentsd a hőveszteséged. Jó minőségű edénynél és jól záró fedővel kihagyható.Ja és
- nem mindegy a rizs fajtája. Van, amelyiknél a lényeg, hogy összeragadjon (rizottó, paella rizsek). Ha pergősre akarod, hosszú szemű rizset vegyél
- van olyan rizs, amelyik szar. Én a lidl-ös golden sun rizst akárhogy próbáltam, képtelen voltam rendesen megfőzni, vagy szarrá főtt, vagy kemény maradt, és mindig összeragadt.. Ellenben a spar-os lorenzo rizs mindnig tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Essejó #12026 üzenetére
Valamelyik youtubernél láttam, hogy elvileg a rizset meg tudod úgy főzni bő vízben, mint a tésztát. Nyilván ekkor kóstolással tudod eldönteni, mikor van kész. A víz lemossa róla a keményítőt, szóval nem fog összetapadni, és nem kell pihentetni meg semmi, ha kész van akkor leszűrőd és ennyi.
Sose próbáltam. -
Digitalpimp
senior tag
Én mindig úgy főzöm.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
totron
addikt
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a rizs ajánlásokat, van otthon egy Aldis BON-RI Kerekszemű rizs, tejberizsnek vettem, mert az van ráírva Kipróbálom majd azzal.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Beni2360
félisten
Már megint a kenyerem lesz kint a face csopiban.
25% tk liszttel sütöttem.
-
-
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Iszik itt valaki matchát? Tejmentes recepteket keresek. Amit már próbáltam, és bejött, az a tonik (nagyon finom, és szép is) és a narancslé (közepesen finom és nem túl szép ). Valami más ötlet, hogy milyen ízhez passzolna a matcha? Érdekelnek hideg variációk is, de a tél közeledtével érdekelne valami meleg is, ha tudtok.
A fenti kettőt egyébként úgy készítem, hogy a pohárba először az üdítő kerül, ha az idő engedi, akkor jégkockával. Ezután elkészül a matcha: a port felöntöm pici (kb. fél deci) meleg vízzel (kb. 80 fokos), és alaposan összekeverem tejhabosítóval. A matchát pedig óvatosan rárétegezem az üdítőre. Ez úgy történik, hogy egy kanalat helyezek közvetlenül az üdítő felszíne fölé, majd arra öntöm lassan a matchát. A kanál tovább tompítja a folyadék esését, így elkerülhető a túlzott keveredés. Kis gyakorlással nagyon szép réteget lehet alkotni. A jégkocka még nagyon sokat tud segíteni.
A tonikhoz tényleg nagyon illik a matcha íze, jó kombót alkotnak, nagyon finom. Ezt egy matcha bárban ittam először. A narancslé már az én ötletem volt, de ez nem olyan jó páros. Nem tudom, mivel kísérletezzek, talán grapefruittal, mert az is kesernyés?
-
kelna91
senior tag
válasz fradi81 #11957 üzenetére
Az exem a világ legjobb hamburgerét csinálta, hiányzik is (mármint a burger ). Mi nem csináltunk pogácsát. A darált húst sajttal együtt sütöttük meg, illetve amikor már megsült, akkor adtunk hozzá sajtot, goudát vagy hasonlót. Aztán spatulával adagoltuk a bucira, és persze ott még került rá mindenféle jóság, pl.cheddar. A hús így omlósabb, de mégis egyben marad, mert a sajt megtartja.
Érdekes, hogy a végtelen sokféle hamburgerezőben még sosem ettem ilyet, pedig szerintem tényleg jobb így, nem is kicsit. Nyilván az a legfontosabb, hogy milyen minőségű a hús, és sajnos szinte mindenhol elég rossz hússal szoktam találkozni. A mi házi burgerünk tényleg világbajnok volt. Azóta nem csináltam, de most meghoztad a kedvemet.
-
avl
senior tag
Ki mire, hogyan használja (a pisztaciakremet) ?
-
totron
addikt
válasz kelna91 #12044 üzenetére
Érdekes, hogy a végtelen sokféle hamburgerezőben még sosem ettem ilyet, pedig szerintem tényleg jobb így, nem is kicsit.
Mivel azért csak streetfoodról beszélünk, így gondolom vannak műfaji megkötések, nem landolhat túl könnyen túl sok mennyiség az aszfalton. Igaz, sokszor tálcán, asztalon történik a fogyasztás. Lehet, hogy most adtál ötletet valakinek aki kaszálni fog vele.#12045cd930, erről jut eszembe, megtörtént a csoda. A Lidl sajátmárkás szószait sikerült elkészíteni keményítő és citromsav nélkül. Már-már hihetetlen, de igaz. Örvendhet, kinek ezek ellenségek, most hiányoznak, nem kompromisszumoskodnak bele az élvezetbe. Reméljük semmilyen üzleti elgondolás vagy csúf számok nem húzzák keresztbe létezésük és a végtelenbe mutatóan gyártódhatnak majd. Nem utolsósorban finomak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest