- ASUS ROG Ally
- NiMH akkumulátor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
-
The Witcher - Jön az 5. évad, ezzel együtt pedig elkaszálták a sorozatot
gp A negyedik szezon forgatása a napokban kezdődött el, kíváncsian várjuk mikor láthatjuk a végeredményt.
-
Frissült a MediaTek középkategóriás ajánlata
ma Hivatalos a Dimensity 6300, ez lesz a MediaTek kínálatából kivezetésre kerülő 6100+ utódja.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjxb90
csendes újonc
Sziasztok!
Egy technikai kérdéssel fordulnék hozzátok sütés terén: nem is olyan rég sikerült frissíteni a konyhai "eszköz parkot" ami azért is volt fontos számomra mivel soha életemben pl. nem volt egy normális sütőm (ne haragudj karancs, ideje volt) és most sikerült beszerezni egy plus steam funkciós elektromos sütőt. Ebből adódik kérdésem is mivel nem tudom egyelőre a helyes választ: plus steam funkciónál mi a helyes használat / sorrend? A leírásban nekem úgy tűnik hogy a víznek fenntartott mélyedésbe kell önteni a vizet, majd beállítani a hőfokot és megnyomni a szükséges gőzfunkció gombokat. De ez esetben mi lesz az étellel? Gondolom nem a hideg sütőbe kell tenni..vagy mégis? Ha viszont várok az étel behelyezéssel akkor a következő sütő nyitásnál elpárolog a víz Elnézést ha kicsit off-topik / blőd a téma, de úgy gondoltam az itt lévőknek biztos van ezzel tapasztalata
ui: ha valaki ily módon készített már pl zsemlét, kenyeret, kíváncsi lennék hogy készítette el (mire kell odafigyelni, kell-e több idő neki így vagy úgy, stb..)
köszi előre is!
-
mjxb90
csendes újonc
válasz RubbishBin #5962 üzenetére
jól néz ki nagyon, kérhetek receptet a bucihoz?
-
-
őstag
Üdv! Kenyérlángost csinálnék a hétvégén. Még nem csináltam, mert inkább pizza vonalon mentünk eddig és mindig azt gondoltam, hogy a kenyérlángos fatüzelésű kemencében lehet jó csak (most is ezt gondolom, csak a család nem). Két kérdésem lenne:
1. Krumplis vagy nem krumplis legyen a tészta?
2. Van-e valakinek megbízható receptje? A krumplisra egy ilyet találtam: [link]
Köszi!
-
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
Én abból a tésztából készítem, amiből a kenyeret is szoktam, a pizzahoz hasonlóan magas hőmérsékleten érdemes sütni. Ha krumplival készíted, akkor kicsit nehezebb és nedvesebb lesz a tészta.
Az utóbbi időben rászoktunk arra, hogy friss kaporral megszórjuk, nagyon jól megy mellé. -
Madoc
veterán
Ez egy piacos kenyérlángosostól van, isteni, kb 30x csináltam már
:
Töki pompos (kenyérlángos)
Hozzávalók
A tészta 3db kb. 40centis lángoshoz :
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya megfőzve
2,5 dkg élesztő
2,5dl a krumburgonya főzőleve
1 kk cukor
só
A feltéthez:lilahagyma, piros- zöldpaprika, főtt császárszalonna vagy sonka lepiritva picit, reszelt fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföl, hagyma zöld szinesiteniElkészítés
A tésztához valókat bekeverjük és a kidolgozott tésztát egy óra alatt megkelesztjük. (Ez a lényeg a burgonyás omlós, puha kelt tészta!)
Tepsibe nyújtjuk, a tetejét megszurkáljuk villával. Vagy kerekre formázzuk!
Elősütjük (Ha vastagabb tésztát szeretnél növeld az adagokat a felével!)
A tetejére (töltelék!):Megkenjük 2dl fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföllel
Mehet rá 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna vagy jóféle házi sonka az a legjobb)
Majd rászórunk 3 fej lila hagymát félbe és karikára vágva! Paprika, hagymazöld paradicsom stb.
A végén 20 dkg reszelt sajtot szórunk a tetejére.-----Shared with MyCookBook-----
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Hétvégén ciabattát készítettem. A szokásos pizzám receptjét vettem alapul.
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
480ml hideg víz
~5g só
5g élesztőSzombat este 9kor bedagasztottam, utána egy nagy tálban ment a hűtőbe, 12 óra múlva reggel 9kor kivettem, kiadagoltam, szobahőmérsékleten kelt további 3 órát, majd ment a sütőbe, 250 fok 10 perc gőzben majd 220 fok 15 perc sima alsó-felső sütés. És végre látok buborékot teljes kiőrlésű kajában (igaz kicsit sótlan lett, meg ennek a csavarásnak nem tudom mi értelme van, az egyik oldalából így kinyomkodtam a levegőt, kicsit laposabb is lett)
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bbuffy
senior tag
Dögös.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, ahol ilyen Barilla teljes kiőrlésű lisztet lehet venni? Gondoltam tennék vele egy próbát, mert ezt kimondottan pizzához írja, de ami webshop-ot találtam ott nem lehet kosárba rakni [link]
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
TheProb
veterán
Holnapra befűszereztem, levákuumoztam egy szelet rib eye-t. Aki már sous vide-olta, milyen paraméterekkel csinálta? (És jó is lett neki. :D)
"Sous vide everything" videója alapján 2,5h/68°C-al fogom megnézni, ha nincs esetleg másnak más tanácsa. Ezek well done-ra vonatkoznak.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
őstag
válasz TheProb #6024 üzenetére
A Lidlis? Az sajnos eléggé vékony szelet, hacsak nem sikerült valami vastagabbat kifogni. Ezzel a jól átsült változatot kapod, ahogy írtad, de már egy kicsit kiszáradva az én ízlésemnek pl. Én 56 fokon szoktam ezeket 2-2,5 órát és utána rögtön megy a forró serpenyőbe egy kis olajra, 1-1 perc oldalanként, aztán vissza kell venni a hőfokot, beledobni a vajat és azzal még 1-1 perc úgy hogy közben azzal locsolgatod folyamatosan. Mivel tovább sütöd egy kicsit, így kb. ugyanazt kapod.
Persze a fentiek akkor érvényesek, ha nem sikerült véletlenül 3-4 centis szeletet venni, de én olyat még nem láttam a Lidl-ben. A sous vide everything-es csávó némileg jobb alapanyagokkal dolgozik és sokkal vastagabb szeletekkel, ezt érdemes szem előtt tartani. Spec. henteseknél lehet olyan húst kapni itthon, mint amiket ő beszerez. Most nem emlékszem, hogy argentin vagy brazil, de nagyjából mindegy.
szerk: most lemértem, az enyémek úgy 2 centi vastagok.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Megnéztem most én is, ez is 2-2,5cm vastag. Nem vagyok nagy steak-es, de nekem ez is vastagnak tűnt. Főleg vákuumozás előtt. Amúgy igen, a LIDL-ben vettem.
És neked ezzel a 56°C/2-2,5 órával milyen lesz a hús? 2centis szelettel így lesz, szintén well done?
Nekem valahogy idegen még a well done-nál "nyersebb" hús."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #6022 üzenetére
Ezt is néztem de nem lehet kosárba rakni
mamut meg eléggé kiesik nekemVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Troy.
addikt
Hello,
Tefal ingenio szettünk van, több serpenyő belsejében elkezdett "hámlani" a réteg. Keresnék valami minőségibb készletet (nem hátrány, ha hasonlóan levehető a fogantyúja).
Van ajánlott?
üdv.
.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Nem ettem soha nagyon BBQ szószt . de a burger kinges nagyon bejött, tud valaki hasonló receptet, amiből az jön ki, vagy ha lehet kapni hasonlót készen, az se lenne rossz
Xbox One: bandymnc
-
TheProb
veterán
Húsvéti sonkát sous vide-olt már valaki?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Nekem ízlett, bár erősen well done lett a végére. (2,5h/68°C) Pedig olyan akartam, amilyenre mondtad. Igaz nem 1-1 perceket kezeltem a serpenyőben az olaj és vaj "fürdő" alatt, mert lassúnak éreztem a pirulást.
Majd legközelebb, első próbára jó lett. De szerintem másodikra is az lenne.(Ha esetleg a képről az jönne le, akkor nem, nem lett szenes cipőtalp. )
#6035bbuffy: Biztos? Elvégre ott nem ázik órákat vízben, szerintem kevésbé ivódna be a pórusaiba a só. Az a gond, hogy tudtommal ez magyar specialitás csak, szóval még YT-n se hiszem, hogy különösebben találnak róla infó. 4e forintos sonkával meg vakon nem biztos, hogy kísérleteznék.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Nem mentem még húsvéti sonka közelébe, azon alkalmakat leszámítva, amiket megenni kellett. Szóval nemtom, hogy milyen az alapanyag. De gyanítom nem csak 1 fajta húsból szokás csinálni.
De persze ha olyan, amit mondasz, akkor igazad vna."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
krizmo_
Topikgazda
Így van, a sonka a legtöbb helyen úgy készül, hogy a húst (általában disznó combot), hetekig sóban érlelik/kivonják belőle a nedvességet, majd ezt követően felfüstölik, ami szintén szàrítja a húst. Emiatt kell vízben főzni, hogy veszítsen a sótartalmàból és nedvességet jusson.
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #6046 üzenetére
Mi 5-6 hétig érleljük sós pácban. A szalonnát 3-4 hétig.
El is áll akár egy évig is vagy tovább. Ez tárolás függő.
Szeletben sütés előtt is érdemes pár percig vízben főzni és utána sütni.A boltokban kapható sonkák általában gyorspácot kapnak injektálva.
Azok talán annyira nem sósak.
Rosszabb esetben még előfőzöttek is.-
Sikerült a műanyag kütyüket beüzemelni?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6048 üzenetére
Szépséges. Biztos nagyon finom lett.
-
pohár
félisten
lapockából mit szoktatok sütni/főzni?
jövő hétre melóba azt csinálnék most hétvégén, de nibcs ötletem...
max annyi, hogy ne kelljen mellett állni órákat, jó, ha ott lehet hagyniGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |