- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz AssAssynn #6199 üzenetére
Egyetértek kmarci25-tel. Pont a tojás az, ahol nem jó a vas, mert túlzottan tartja a hőt, így könnyen túlsülhet a tojás. Én leggyakrabban a Ramsay féle verziót készítem, mert azt szeretem a legjobban, ott pl. le is kell hűteni közben, hogy ne melegedjen túl. Ez a vasban nem menne könnyen.
Én ezt a tefalt venném a mindennapi tojásomhoz mert kiváló a kialakítása, mélysége és a mérete hozzá, még az én kedvencemet is meg lehetne benne csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
válasz Digitalpimp #6200 üzenetére
Köszönöm.
Lehet hülye kérdés, de mindegyik Tefal edény teflon bevonatos? Titanium miatt is kérdezem többek között.#6201Ance Köszönöm neked is a választ.
Akkor azt hiszem ennyi visszajelzés után eldőlt, hogy az öntöttvasat végleg elvetem. Tojásra kell most elsősorban serpenyő, a többi dologhoz pedig teljesen jó a rozsdamentes, vagy még a mostani, tojásnál letapadós edény is, mivel aminek van kellő leve, vagy amihez több zsiradék kell, az még elvan abban is odaégés nélkül.Még azt kizongorázom, hogy megtudom-e oldani teflon mentesen, mert annak jobban örülnék. Hátha.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Ez valószínűleg így lesz.
Kár, hogy nem tudok bízni a gyártókban. Még ha tudnák is, hogy káros, akkor sem foglalkoznának vele, amíg nem derül ki. Ilyen tekintetben mondjuk jobbak a hagyományos anyagból készült edények, mert azokat már ismerjük."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz AssAssynn #6204 üzenetére
Ontottvasban is lehet tojast csinalni, annyi a trukkje, hogy kis fokozaton melegited, aztan kezdesz neki. Egy 100-120 fokos edeny hiaba tobb kilo, dinamikusabban valtoztathato a homerseklete. (ikea senior serpenyo)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kmarci25
veterán
Használ valaki gyümölcsprést? Nem centrifugát, hanem prést, ami lassan, hidegen nyomja ki a levet. Ilyen gépet vennék, de nagyon sokféle kapható és nem tudom melyikben bízhatok. Indul 40-50 ezertől, kb bármeddig. Olyat szeretnék, aminél minél magasabb a kihozatal, azaz a legtöbb nedvességet nyomja ki a gyümölcsből, és nem habosítja a végterméket. (A gyümölcsturmix-szal pont az a bajom, hogy habosít; nem szeretem.) Szóval ilyen gépet keresek, azért úgy 100-120 ezer forinton belül. Mindent tervezek préselni, a narancs/almától kezdve egészen a zellerszár, spenótig.
Van tapasztalat, vagy infó? Sokat segítene.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digitalpimp
senior tag
válasz AssAssynn #6202 üzenetére
Nem. Ha jobban megnézed a Tefalokat több sorozat-kategória van. Kezdve a "sima" tapadásmentestől a titániumon át a pro-ig. Nekem a palacsintasütő titánium, a nagy serpenyő titánium pro.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
AssAssynn
őstag
válasz Digitalpimp #6207 üzenetére
Igen, láttam őket, de ez a Titanium nekem fantázianévnek tűnik. Próbáltam közben utánakeresni, és az jött le, hogy a tapadásmentes bevonat az csak tefon vagy kerámia lehet.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Digitalpimp
senior tag
válasz AssAssynn #6208 üzenetére
Elvileg van rajta-benne? titánium valamilyen formában [link].
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
AssAssynn
őstag
válasz Digitalpimp #6209 üzenetére
Elvben, de a neten én sem találtam teljesen biztos infót. Viszont azt, hogy a tapadásmentes bevonatok vagy teflonból vagy kerámiából készülnek, arról több helyen is olvastam.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6205 üzenetére
fel-off: Mo-n lehet valahol beef jerky-t vagy biltongot kapni nagyobb tetelben, mint a 25-50 grammos tasakok? Eddig amazonrol rendeltem, de a csudi arfolyam miatt nem eri meg mar.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
Öntöttvas grill-lap 27-től a Lidlben.
Nekem a kerek forma van, kenyérfélék és pizza sütésére használom, és nagyon szeretem, jobb sütni rajta, mint a pizzakövön. -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
Szoktam sütőpapírt tenni a kenyér, és a pizza alá is az egyszerűbb mozgatás miatt, egyáltalán nem gáz, halványan látszanak a csíkok....nagyon jó a hőleadása. Ha nem felejtem el majd lövök képet arról, hogy mennyire látszik.
-
TheProb
veterán
Tegnapi burger kreálmány, LIDL-ös "kézműves" pogácsából.
Félig saját kútfőből csinált szósszal (sült kaliforniai paprika alappal).
Ami még érdekes lehet: alufóliába csomagolt, egészben sütött vöröshagyma (paprikákkal egyidőben). Majd a pogácsával együtt lepirítva.U.i.: Ma a szintén LIDL-ös, lazacos pogácsa lesz tesztelve.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Ciccuka
veterán
Ezt rizsfőző készüléket hogy érdemes használni?
Eléggé furán, érhetetlenül van megfogalmazva.
Raktam bele 4 teli pohár rizst (160ml-ig), majd utána felöntöttem a 4-es jelig vízzel és Cook-ra kapcsoltam.Ezt a leírást találtam eddig csak (de még nem olvastam el):
Rizsfőzés rizsfőzőben: Tippek és trükkökFeljött a tetejéig a rizs, előtte a gép tetején beterítette magát habbal.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
őstag
válasz krizmo_ #6217 üzenetére
A struccot, nyulat és lazacot próbáltuk. A strucc vitte a prímet, nagyon jó íze van. A nyúl inkább az ára miatt érdekes, mert rendkívül olcsó, mégis finom lett. Ott nagyon meghatározók a fűszerek és az, hogy miben sütöd ki a semleges íze miatt. Kettőt kacsazsírban sütöttem, gondoltam bekockáztatom, mert eléggé sovány hús és nagyon jót tett neki. A lazac nekünk a többi mellett kicsit semleges lett. Kis idővel később újra megkóstolva nagyon finom.
Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen.
-
krizmo_
Topikgazda
Lazacburger kovászos buciban, kapros-fokhagymás szósszal.
Kovászos hamburger zsemle recept:
- 400 g liszt (BL 80, KBL100, KBL rétesliszt keveréke (a Garat Malom lisztjeit használtam))
- 100 g kovász (100% hidros)
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 9 g só
- 1 ek cukor,
- 50 g tejföl
- 2,2 dl tejAz előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, 1 óra múlva hajtogattam, majd ezt követően még kétszer, aztán ment a hűtőbe, másnap megformáztam a bucikat és lekentem őket tejjel, majd megszórtam szezámmaggal, kb. 4 órát keltek, ismét lekentem tejjel (így rájuk tapad a szezámmag és szép fényesek lesznek), 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket, ezután levittem a hőfokot 200 fokra és így 20-25 percig készre sütöttem.
Kapros-fokhagymás szósz recept:
- 3 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 1kk mustár
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors, kapor ízlés szerintA húspogácsát a Lidlben vettük, de legközelebb azt is én készítem majd.
Összeállítás:
Miután megsültek a húspogácsák a félbevágott zsemléket is megpirítom a serpenyőben, az aljukat és a tetejüket is megkenem a szósszal, majd erre jön a húspogácsa, egy szelet paradicsom, lilahagyma, uborka, és végül a saláta.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
oof: aldiban van pizzakő, ránézésre samott. 3500-öt megér?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Sokan nem voltak elégedettek vele, de egy próbát megérhet ennyiért...Szerintem, a vas sokkal jobb, amúgy.
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Én kezdő lelkes amatőrként röviden azt mondom, hogy igen. De krizmo_ -nak is igaza van.
Hosszan kifejtve: úgy érzem most jutottam oda a pizzasütés terén, hogy beruházzak valamire, nézegettem hogy 15-20e a pizzakő vagy pizzavas, azt olvastam, hogy a pizzavas jobb mint a kő. Már-már rászántam magam a rendelésre amikor láttam hogy a Lidl-ben lesz 3333 Ft-ért, na mondom ez kell nekem, hogy kipróbáljam magam. Sajnos lapátot nem lehetett ott kapni, máshol vettem egy fából készültet, de nem vagyok vele kibékülve, elég vastag, jobb lenne egy fém ami vékonyabb, arra (szerintem) könnyebb ráhúzni a tésztát vagy alátolni a lapátot. (csak drága acél lapátokat találtam, sajnos későn leltem erre a darabra, de szerintem venni fogok egyet: [link] ) A pizzakő nem rossz, kezdetnek megteszi gyakorolni, sajnos van mit, volt h lefolyt a szósz v kicsit kiszakadt a tészta ezért odakozmált a kőre, ami ráégett, le se tudom vakarni, tök fekete már a kövem. (a pizza ízén ez nem érződik) Erre megteszi ez a 3e Ft-os is De ha már magabiztosnak érzem magam, és megvan a gyakorlat, akkor biztos hogy a következő egy pizzavas lesz. A pizzakő is már egy nagy ugrás, legfelülre téve, max hőfokon, grillt is benyomva 3-4 perc között elkészül egy pizza, végre nem szárad ki a közepe. Viszont ha több pizzát sütök akkor a sokadik után az alja már nem úgy sül mint az elsőnek, a "hideg" pizzatészta elhűti a követ, várni kellene 2 sütés között hogy visszamelegedjen a kő. A vasnál nincs ilyen probléma.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Toobee
veterán
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Nápolyis csoportban írtak egy érdekeset, inkább kiegészítésnek jó, vas alá/fölé, így feljebb tudtak menni a vassal 15-20 fokot is. Az első 2-3 perces etap megy mondjuk a kövön a szósszal, majd kiveszed feltétezni és teszed a vasra.
Lapátból pedig ezt vegyétek, brutál jó. Van Oonim is, de ár-értékben veri az alis. Az itthon kapható Hendivel is tettem egy kört, az felejtős. Alu és tapad is rá a pizza, mintha muszáj lenne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Vasat vegyél szerintem is. Alapból jobb, jobban tartja a hőt és ha nem pizzát sütsz, akkor is érdemes benne hagyni.
-
perempe
addikt
Elkészítettem első nokedlimet. Szentségtörés túróval enni?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #6224 üzenetére
500g liszt
250ml tej
50g cukor
50 g vaj
Fél budafoki élesztő
8g só
1 tojás + a kenéshezTej vaj cukor felmelegít, ebben élesztő felfuttat, a többi hozzávalóval kidagaszt. Egyben hagyni kelni, aztán bucizás 2szer leken kis szünettel hagy keljen meg a buci. 2. kenés után szezámmaggal megszór. 175C 15 perc 140C 10 perc
Szerk. : kb 6 db ~150g-os buci
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
krizmo_
Topikgazda
Ma a struccburgert készítettem el.
Amikor sütöttem már érzetem rajta egyfajta sertés töpörtyű illatot, és az ízénél is nagyon kijött a disznó, az összetevőknél elég nagy százalékban szerepel szalonna, gondolom emiatt... Sütés közbe szét akart esni, és a végére sem lett nagyon egyben... Kipróbálásra jó volt, de nem veszünk ilyet többet...Egyébként, készült vegaburger is.
Az Aldiban lehet kapni ilyen vegán pogácsákat a salátáknál a hűtőrészlegen, szerintem nagyon finomak, és hamurgernek is kitűnő a nagyobb méretű. -
krizmo_
Topikgazda
"Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen."
Hirtelen sütöttem, ahogy a marhát szoktam kb. 4 percig mindkét oldalát magas hőmérsékleten, előmelegített serpenyőben... Elég büdös volt, nagyon nem jött be az illata, és a végeredmény sem. Úgy gondolom, nem vesztettél sokat, hogy nem tudtál venni. Ilyet sem veszünk többet. -
#49155328
törölt tag
Rántott dinnye: https://youtu.be/b_S7VHxEeqk
Kommentek ütősek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest