- Átlátszó OLED kijelzőket építenek az ablakok helyére a koreai metróban
- Módosít a memória sebességének jelzésén a Microsoft
- Micro Four Thirds
- Aranyszínű, fémburkolatos Kingston pendrive a felfűzhető fajtából
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen processzort vegyek?
- Masszív előrelépésnek tűnik a Zen 5
- Apple notebookok
Hirdetés
-
ROG Ally X néven jön az ASUS kézikonzoljának frissítése
ph A fejlesztést a Computexen leplezi majd le a cég, de nagyjából lehet tudni, hogy mit hoz.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
it AI-alapú adatvédelmi funkciót (reklámblokkolót) kaphat a Safari böngésző az iOS 18-ban, de brit médiacsoportok arra figyelmeztetik az Apple-t, hogy ez anyagi katasztrófát okozhat az ágazatban.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz #73959936 #4047 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi kell belőle. Függ attól is, hogy mikor etetted, milyen hőfokon tartottad, és mekkora a hidratáltsága. Most, hogy csökkentettem a víztartalmát lehet fele ennyi is elég lenne. Majd holnap kiderül, ma már csak 1-2 szelet kenyér volt, úgyhogy reggel indítok egyet. Nem számítok átütő sikerre, de azért szerintem jobb lesz, mint az előző, mert az teljesen elázott.
Buliban hasznos! =]
-
AssAssynn
őstag
Tudom, hogy a kovász meg a gyorsaság az két különböző dolog, de tudnátok nekem egy nagyon gyors kovászos kenyér receptet ajánlani?
Részben ide tartozik: szeretném most sütőformában készíteni a kenyeret. Olyanban, aminek nincsen fedele. Elkezdtem Szabi szendvicskenyér videója alapján, de közbejött valami és most nincs időm befejezni a hosszú procedúrát, meg nem is igen lesz... Reggel feletettem 100gr kovászt 200gr liszttel és 200gr vízzel, nemsokára letelik a 10-12 óra várakozási idő. Nem akarom kidobni, ezért valami jót ki akarok hozni belőle. Néztem a soron következő folyamatokat, de rájöttem, hogy nem sok mindent tudok lecsípni, hogy időt nyerjek, így valami újat kell előhozni.
Van egy tervem: az idő letelte után rányomom a kellő vizet+lisztet és sót, jól megdagasztom, különszedem a 3 sütőforma mennyiséget, azt egyből meghajtom, beleteszem a formába, és a sütőbe teszem, ahol vagy szobahőmérsékleten, vagy ilyen 40-50 fokon kelesztem egy órát, majd felhúzom a sütőt ~240 fokra, amit ha úgy látok később visszább veszek és hátha így jó lesz. Vélemény?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
kmarci25
veterán
válasz AssAssynn #4052 üzenetére
Gondolom már elkéstünk, de azért leírom... Gyors módszer nincs. Az egyik lehetőség, hogy a kovász mellé teszel a tésztába egy kis élesztőt is, az gyorsít. Egy napos kovászost tudok, ott annyi a lényeg, hogy mindent a szokásos módon csinálsz, az első kelsztés (bulk) során picit magasabb hőfokon tartod (30 fok körül), utána szakajtóba teszed, fél órát szobahőn van, fél órát a mélyhűtőben (igen, mélyhűtő), addig előmelegíted a sütőt, és megy egyből sülni. Ehhez az kell, hogy a bulk alatt 50% legyen a térfogatnövekedés. Húsvétkor csináltam így, mert menet közben változott a program. Bejött, de maga a folyamat így is 6-8 óra minimum, plusz miután kisült várni kell, mígy hűl.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz AssAssynn #4052 üzenetére
A leggyorsabb módszer, amit sikerült kikísérleteznem eddig:
- Késő este megetetem a kovászt.
- Másnap kora reggel bedagasztom a kenyeret, kihagyom az autolízist csak fermentálok (50 perc). Ez és a kelesztés is 30 fokra előmelegített sütőben történik.
- Fél óránként 2-szer vagy 3-szor hajtogatom, ahogy igényli. (60-90 perc)
- Formázom és megy a szakajtóba, ahol 1,5-2 órát tölt, (a 30 fokos sütőben).
- Begőzösített, 250 fokra előmelegített sütőben először 10 percig sütöm, aztán leviszem 230-ra és így további 30-40 percig sül, attól függ mekkora az aktuális kenyér.Egyébként, sokaknál olvastam, hogy a hajtogatást kihagyják, egyszerűen nem macerálják a kenyeret, csak a végén formázzák, majd szeretném én is kipróbálni ezt a módszert, de mostanában elég szeszélyesek a lisztek, így ez még várat magára...
#4053 kmarci25
Tegnap akartam írni, de elfelejtettem. Most juttattad eszembe.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #4054 üzenetére
A bulk nagyon rövidnek tűnik (50+90 perc max), de kovász mennyiségtől függően még elég is lehet. Azt figyeltem meg, hogy igazából a bulk a fontos, ha az elég hosszú, és jó volt a fermentáció, akkor már nehezebb elszúrni.
A nem maceráláshoz. Pár hete próbáltam: este 15% kovásszal egybe keverek mindent, autolízis nélkül. Épp csak, nem dagasztom agyon. 1-1,5 órát tölt a pulton, utána megy a hűtőbe. Kb 20 óra múlva, kiveszem, megint picit a pulton, előformázás, formázás, szakajtó, és megint hűtő, megint 20 óra körül, és utána egyből sütő. Egész jó lett. Vadabb bélzete volt, de tényleg jól sikerült.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kmarci25 #4055 üzenetére
Nem rövid, szép bélezetű kenyereket kapok. Így, hogy folyamatosan 30 fokon van, nagyon hamar megindul, a kovászom is nagyon fickós. 1kg liszthez ~400g, 100% hidrós kovászt szoktam adni. A tészta mindig olyan, mint a hab, nagyon könnyed és buborékos a formázásnál.
Hogy érted, a vadabb bélezete? Én is kipróbálom hamarosan ezt a módszer, már kíváncsi vagyok rá, csak szerintem nem hűtőztetem.
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #4056 üzenetére
Nagyobb, szabálytalan formájú lukak leginkább. Mivel nem volt hajtogatva, a gluténháló sem strukturálódott, ezért a bubik úgy vannak kb, ahogy kialakultak.
A 400 g 1 kg liszthez nálam már sok, én max 25% kovászt teszek. De ha neked ez a módszered, akkor oké.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom pulled pork készítésével, de valami nem sikerül nálam.
Street kitchen receptet használom, de nekem a végén nagyon leveses lesz a szósz, ami a hús körül van, nem olyan jó sűrű szaftos mint a videóban Másodjára elhagytam a 150ml vizet, amit ír, menet közben mertem le belőle, majd a végén levettem a jénai tetejét és úgy is sütöttem kicsit, így egy fokkal jobb lett, de még így sem az igazi. Ő amikor tesz a húsra, akkor kb megmarad a tetején, nekem meg lefolyik az aljára. Mit lehetne másképp csinálni? Kisebb hőfok - több sütési idő? Vagy előtte serpenyőben körbepirítani a lapockát majd úgy be a sütőbe?A végeredmény egyébként egy ehető kaja, aki evett belőle az dicsérte, de ez a része zavar engem.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
bugizozi
őstag
válasz grizlisandor #4060 üzenetére
"A húsod kép alapján, megsült/főt." - Ez jó vagy rossz?
Sajnos nincs otthon olyan edény, amit tűzhelyen és sütőben is lehetne használni, így nekem a körbepirítás +1 edény/mosogatás (lustaság ) De igen, ez sajnos nálam kimaradt, legközelebb úgy próbálom.
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
grizlisandor
addikt
válasz bugizozi #4062 üzenetére
Jót jelent.
Más kóstolta is és még él, az is jót jelent.Körbepirítás azért jó, mert veszít a hús a nedvességtartalmából, meg extra íz.
Szoba hőmérsékletű(vedd ki egy 10-15 percel hamarabb készítés előtt) hússal dolgozz következőleg, sok Gordon Ramsay-t és Jamie Oliver-t, hús sütésnél rengetegszer elmondják, kipróbáltuk, azóta is így csináljuk, valahogy finomabb, de lehet csak placebó.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem nem tudom mi van. A hűtőben buborékol a kovász, de a kenyér nem kel meg bármit csinálok. Elsőre is hasonló arányban kevertem, és akkor megkelt 4 óra alatt, most meg már 24 órája várok. Közben kétszer kézzel átgyúrtam és kevertem hozzá még lisztet, mert ragadós massza állaga volt, tésztára nem is hasonlított. Szerintem ennek már annyi, de azért várok tovább, hátha. Toltam rá előmelegítő programot, lehet, hogy hideg van neki. Majd ezt fogom ismételni, de 20 percenként le kell mennem bekapcsolni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Most azt csináltam 7 órán át, hogy 20 percenként elindítottam az előmelegítő programot. Ezzel sikerült megkeleszteni valamennyire. Aztán elindítottam a sütést. Az eredmény persze katasztrofális lesz, de legalább nem kell kidobnom a tésztát. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a hőfok sincs rendben a kelesztő programjában a gépnek, és valószínűleg a kovásszal is lehet valami. Talán nincs benne elég mikroba, mert túl gyorsan használom ahhoz képest, ahogy a hűtőben szaporodni tud. Most úgy döntöttem, hogy kiveszem a hűtőből, és így nevelem tovább, hátha jobb eredményt érek el. Ha ez sem használ, akkor fogalmam sincs, hogy mi a gond. Még esetleg az lehet, hogy magasabb a liszt víztartalma, mint előtte, de nem tartom valószínűnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
AssAssynn
őstag
(#4053) kmarci25: Köszönöm! Kifogom próbálni ezzel a módszerrel. Nekem is volt eszembe a fagyasztó, mondván, hogy a hideg után melegbe téve jobban megdagad majd.
(#4054) krizmo_: Köszönöm. Sajnos ez sem tűnik túl rövidnek.
Egyéb: végül elég ragadósra sikerült keverés után a tészta (Szabi receptje alapján a BL-55-ös liszttel nekem mindig ez van... kezelhetetlenül ragad, még úgy is, hogy 480 víz helyett csak 380-at tettem bele), így szinte egyből tettem is át a formába, majd a sütőben 30-40 fokon volt 2 óráig, mire kb. kétszeresére megdagadt. Utána felhúztam a sütőt 250 fokra, majd egy negyed óra múlva vissza 210-re és még 15 percig volt a sütőben. A ragadós massza tésztát esélytelen volt bevágni, így oldalt repedt kicsit, de azért jó barnás lett, és egy kicsit túl kemény is lett a héj a szenyakenyérhez képest. Belül apró kis bubik voltak. Elég tömör lett, nem túl lágy. Hiányzik a kovászos íz, illat is. Azért összességében teljesen ehető, úgyhogy örülök, hogy nem lett pazarlás, de ezt még finomítani kellene. Legközelebb megpróbálom ugyanígy, de több időt hagyok neki kelni, és nem 250-re, hanem csak 220-ra fogom beállítani a sütőt.
Megint más: lett sütve megint sima kovászos kenyér, ami múltkor elég jól sikerült. Akkor nagyon ragadós lett a tészta, ezért most elhatároztam, hogy kevesebb vizet teszek bele. 600 helyett most 450-et tettem. A gyúrásnál kb. így lett olyan állagú, mint a videóban a 600-al! Örültem is neki, de másnapra, mire kivettem a hűtőből, elég kicsinek és keménynek tűnt. Nem sokat mozdult 18 óra elteltével sem. Sütés közben persze megindult, de nem lett akkora, mint múltkor. Gondolom a kevesebb víz volt az oka. Szóval most vagy több víz és ragacsos és szinte lehetetlen a hajtogatás. Vagy jól kezelhető, de kisebb. Azért jövőhéten teszek majd próbát még 500gr vízzel is.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz AssAssynn #4066 üzenetére
Ezek a vízmennyiségek hány gram liszthez mennek?
Ha kezdő vagy akkor érdemes kevesebb vízzel próbálkozni, korábban írtam receptet és tanácsot is erre vonatkozóan.Az írásodból nem derül ki, hogy mi is történik a bulk alatt, nem szoktad hajtogatni a tésztát?
Az, hogy lágy az teljesen normális, nekem van, hogy szinte olyan, mint a nokedli, de a bulk végére formázható lesz.A liszt egy elég kényes téma. Én azt vettem észre, hogy nagyon fontos a jó minőségű liszt, sokféle liszttel sütöttem már így van bőven tapasztalatom. Én személy szerint nem szeretem a BL55-ös lisztet, legalábbis kenyérfélékbe semmiképp (amúgy se nagyon, egyébként).
A kenyérliszt (BL 80), sokkal ideálisabb kenyérsütésre. De nekem a 2 nagy kedvencem a királybúza liszt, és a manitoba liszt, ezekből sütöttem eddig a legjobb kenyereket. De az is számít milyen malomból veszed a lisztet, és milyen őrlés. Pl. a kövön őrölt lisztek a legjobbak, csoda milyen kenyerek sülnek ki az ilyen lisztekből.A kovászos kenyér sütés nem gyors folyamat, nem véletlen a mottó sem, hogy a kovász türelemre tanít. Ezt nem lehet elkapkodni és odafigyeléssel kell csinálni, különben nem sokat ér, a kovászos kenyér egyszerűen igényli a szeretetet, amit szenvedéllyel kell csinálni. Legalábbis, szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
No én még három kenyeret próbálok meg kovásszal mielőtt feladnám. A mostani fehér, de ránézésre ugyanaz lesz vele, mint az előzőekkel, nem fog megemelkedni. A kovászt most kiszedtem a hűtőből és szobahőfokon nevelem. A következő kenyér kevesebb vízzel, az az utáni fele annyi kovásszal fog menni, az utolsó pedig BL80-as liszttel. Ha egyik sem jön össze, akkor visszaállok az élesztőre. A legnagyobb problémának most az tűnik, hogy a gép kelesztő programján nem lehet hőfokot állítani, és túl alacsony hőmérsékleten keleszt, ha egyáltalán tesz rá bármi fűtést hozzá. Ha tudnám állítani, akkor valószínűleg meg lehetne oldani géppel is. De ahhoz egy drágább gép kellene, amit most biztosan nem fogok venni. Nem tartom túl esélyesnek, hogy változni fog a helyzet a további kenyerekkel. Ez van. Az utolsó adag kovásszal majd megpróbálok kézzel sütőben csinálni egyet kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sutszi
veterán
válasz inf3rno #4069 üzenetére
Én tényleg próbálom megérteni mi lenne a célod...de kicsit olyan mintha a szenvedés maga lenne a cél. Ami nem baj, csak akkor furán kommunikálod...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #4069 üzenetére
Szerintem egész egyszerűen nem hagysz elég időt a kelesztésre. Nem kell ahhoz fűteni, hogy megkeljen a kovászos kenyér, csak türelem. A bulk nálam 20-25% kovásszal 5-6 óra szóbahőn (nincs semmiféle fűtés, melegítés, kinn van a pulton), és 30-50% térfogatnövekedés. Ezt nálad is produkálnia kellene, ha mégsem akkor ott valami nem stimmel a kovásszal.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Off:
Kivételesen erre konkrétan nem találtam topikot...
Egyedi konyhabútor készítőt6oldalt tudna valaki ajánlani?Ami megbízható.
150x200-as sarkot szeretnénk kialakítani.
Privátban is jöhet a levél,akkor nem offolok legalább tovább itt.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmarci25 #4072 üzenetére
De volt, hogy 24 órán át kelt, mégsem lett az igazi. Amit többnyire tapasztalok magas víztartalomnál, hogy elér egy méretet, és utána nem tud tovább nőni, mert nem tartja meg a saját súlyát. Egy ideje viszont meg sem nagyon indul, csak ha melegítem. Én nem bulk-ozok (bármi is legyen az), csak szimplán összekeverem a hozzávalókat. A mostanit is 6 körül kezdtem és olyan 3-4 körül sütöttem ki. Ennek elég időnek kéne lenni. A kovásszal nem tudom, hogy mi a baj. Az üvegében termeli a buborékokat rendesen, de kenyérben valamiért az egész tészta ilyen elfolyt trutymó lesz és csak sokára kezd valami gázt is termelni. Szerintem a hajtogatás sokat számíthat neki, mert különben nem kap elég oxigént ahhoz, hogy a savakat széndioxiddá oxidálja. Más magyarázatot most nem találok. Egyébként nem vagyok teljesen csalódott a mostanival. Igaz, hogy nem emelkedett meg ez sem rendesen még úgysem, hogy a végén már élesztőt kevertem hozzá, de trappista íze lett. Nem tudom, hogy az egyedi "recept" miatt, vagy mert előtte sajtot ettem, és úgy gyúrtam át. Én inkább az utóbbira tippelek. Baromi jó, mert egy deka tejtermék nincsen benne mégis rohadt erős íze van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #3759 üzenetére
Sziasztok!
Múltkor tovább kísérleteztem a teljes kiőrlésű pizzatésztával, így módosítottam a hozzávalókat:
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
400ml420ml hideg víz
~10g só3g8g élesztőA tészta állaga sokkal jobb lett a plusz 20ml víznek köszönhetően (ég és föld az előzőhöz képest) könnyebb volt formázni, nyújtani, ezáltal vékonyabb is lett, de szerintem az élesztőt túltoltam. Legközelebb megpróbálom kevesebb élesztővel, és így hogy vékonyabbra tudom nyújtani, nem is kell ennyi liszt 3 db 32 cm-es pizzához. Folyt köv... (már ha érdekel valakit ez a téma ) Azért legyen itt pár kép:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
FerNandor
őstag
válasz bugizozi #4077 üzenetére
Én is ismét pizzát csinálok, de "sima" lisztből, most ez alapján: https://firechefs.de/neapolitanischer-pizzateig/ [link]
300ml víz, 0.5g élesztő, 15g só és víz.Amit egyébként a lisztekkel kapcsolatban nem értek, vagyis a 00-ás pizzalisztekkel kapcsolatban az a következő: Elvileg ugye az egyik legfontosabb beltartalmi értéke a pizzalisztnek az a fehérjetartalom, ami 12-14g között jó, ahogy olvasom. A Nagyi Titka pizzalisztnek ez 10.8g. Vitaflora 00 (tescoban vettem 105 forintért, meg is lepődtem, még nem sütöttem belőle, de már 149Ft) 11g!. Első Pesti Malom, ami leírás szerint 00-ás, de BL50-es jelzésű 9.8g!! Na most akkor ez hogyan van...
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #4078 üzenetére
Alacsony fehérjetartalmúak az itthoni kapható áruházi lisztek nagyrésze, ez van. A kisüzemiek jobbak. Most kettőt tudtam példának megnézni, ez van a közelemben: Garat Malom Kamut lisztje 16g fehérje, Király Roland kövön őrölt teljes kiőrlésű királybúzalisztje 15,5 g fehérje. Pizzalisztje a királybúzának van, érdemes lehet kipróbálni (tudom, borzasztó minőség a kép, de a termék nem az).
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
válasz kmarci25 #4079 üzenetére
Durva, de akkor a 00-ás pizzaliszt mitől pizzaliszt, ha a kívánt fehérjetartalmat sem éri el? Vagy a 00-ás liszt előírásában nem szerepel az adott, minimum fehérjetartalom teljesítése?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #4080 üzenetére
Arról nem tudok, hogy milyen előírásoknak kell teljesülniük az egyes lisztek esetében a beltartalomra vonatkozóan. A pizzaliszt attól pizzaliszt (00-ás), hogy a legfinomabbra őrölt a lisztek között. A 00 az őrlés finomságára utal. A nálunk hsználatos betű-szám jelölés pedig (pl. BL-80) pedig a gabona típusára és a hamutartalomra utal.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #4078 üzenetére
Lisztet nem teszel hozzá, csak kétszer vizet? A 0.5g élesztő nem kevés?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#73959936
törölt tag
válasz Digitalpimp #4084 üzenetére
Kinek-kinek...mi elég és mi sok....
pl. Isten is bort fakasztott a vízből ha jól tudom...nem tudhatod
és a 0,5 g élesztő nem kevés. csak nehéz kimérni....
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #73959936 #4085 üzenetére
Századgrammos mérleggel, simán! Azért nekem kevésnek tűnik. Vagy ez 1 hétig kel?
Nem fakasztott, azzá változtatta. Ja és Jézus volt.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
Ja, bocs, a második víz természetesen liszt
Ja, nem is tudtam kimérni az élesztőt, mert azt még nem mutatja a mérleg, de a recept szerint, ha nem tévedek, egy 3mm oldalú kocka kb a 0.5g.Elégnek kell lennie, mert állítólag az igazi hosszabb kelesztésű nápolyi pizzába is 1 liter vízhez 0.5-1g élesztőt adnak.
Meglátjuk, mi lesz belőle...(#4086) Digitalpimp 24 órát kel. 12-t egyben és utána pedig bucikra formázva.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
válasz Digitalpimp #4086 üzenetére
Én ilyen kanálmérleggel mérek grammokat, tizedgrammokat. Néha adják az Aldiban is 3 zer körül.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digitalpimp
senior tag
válasz kmarci25 #4088 üzenetére
Van mérlegem, 100g-ig mér századgrammos pontossággal. Pár éve vettem Ebay-en, olyan 1200 körül volt.
FerNandor 4087: Nekem az ilyen lassú kelesztéshez nincs türelmem, 1 óra, aztán sütöm. Szerintem nálam is lesz sütve hétvégén, teljesen rákívántam.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #4089 üzenetére
Nekem azóta csorog a nyálam, amióta elkezdtem nézni Vito Iacopelli videóit.
Az ő receptje alapján nekem brutál módon túlkelt a tésztám egy éjszaka alatt vagy nem tudom, mi lett vele, de nem lett jó. Ő a fél grammhoz képest nagyon sok élesztőt tett bele.
Most erre kíváncsi leszek. Holnap sütöm, majd rakok fel képeket.Meg tervben van a közeljövőben egy hordóból épített pizzakemence. Egy német csoportban csinált múltkor valaki és nagyon jó lett.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #4090 üzenetére
Ok, majd írd meg, hogy ment. Hordóból? Az a vékony lemezhordó nem ég szét hamar? Kollégám rendes kis kemencét az udvarra régi öntöttvas kádból csinált.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #4091 üzenetére
Aha, mutatom. Nagyon menő. Marc Mauer a készítője.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Én pedig egyelőre itt tartok.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #4092 üzenetére
Milyen ötlet! Ha lenne kertünk, gondolkodnék rajta. Ha nemcsak a tűztérnek lenne ajtaja, hanem a sütőtérnek is, tán még kenyérnek is jó lenne. (Bár a gőz nem tudom hogy maradna ott... )
A tésztád szép lett!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Madoc
veterán
válasz kmarci25 #4093 üzenetére
Én ilyet csináltam: kép link
kép link
kép linkMobkemence. Kenyér, pizza, húsok. 450fokig fel lehet fűteni 4 kiló fával 1 óra alatt.12 óra múlva is 100fok van benne.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz freaghill #4095 üzenetére
Kemencebaratok.eu oldalon van neki fórum ott minden kérdésre választ adunk, rajz nincs, nekem sem volt de vannak képek meg ha kérdés van akkor szivesen válaszol mindenki.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
FerNandor
őstag
Elkészült a pizza.
Szerintem elég jó lett, végre olyasmi, amilyet szerettem volna. Nem is tudom meddig sült, 250°C a max, de fölé tekertem, nem tudom számít-e valamit és az utolsó 2-3 percre bekapcsoltam a grillt (felső fűtőszál)
Szerintem itthoni sütőben ettől jobb, nem nagyon lesz, majd kemencében egyszer. Amúgy nagyon finom, a tészta is jó lett és ez a kb 0.5g friss élesztővel. Formázva is kb 12 órát pihent, viszont a konyhától kicsit hűvösebb spájz/főzőfülkébe raktam éjszakára.
2 kb 250g-os pizza lett és 2 kb 140g-os fokhagymás-tejfölös valami. Focaccia talán.
Nagyi titka pizzaliszt.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #4097 üzenetére
Jók lettek! Én majd szombaton sütök, addig előkészítem a hasam. Ötletes a hordó kemence, csak így szerintem elég sok hő kárba vész. "Én pedig egyelőre itt tartok." után azt hittem, a te hordód készül.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Átlátszó OLED kijelzőket építenek az ablakok helyére a koreai metróban
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Automata kávégépek
- E-roller topik
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- bambano: Bambanő háza tája
- Módosít a memória sebességének jelzésén a Microsoft
- PayPal
- eFootball
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs