- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Nagy bb topicban rizsfozo a tema. Mit erdemes venni belole? Vagy megteszi a legolcsobb is? (2 szemelyre)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4353 üzenetére
Nekem egy sima, Sencor van. Nagy probléma nem volt vele eddig, max annyi hogy lekoptak a feliratai (warm, cook). Nagyobb gépet akkor érdemes, ha párolni is szeretnétek mellette/felette, azokhoz adnak külön párolóbetétet. Nekem az van már az ikea-s edényhez, plusz kis aranyos, nem sok helyet kér a 0.6 literes.
Úristen, mit indítottam el
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4356 üzenetére
Mert felrakod és közben el tudsz menni készülődni reggel, vagy mást főzni, a rizs tökéletesre fő, nem kell figyelgetni, piritgatni, se semmi. Nekem személy szerint egyszerűbb vele az élet. Főleg mert így párom is fel tudja dobni a rizst főni amikor én éppen nyakig panírozásos vagyok Mi basmati és jázmin rizst szoktunk főzni benne, néha némi zsenge fagyasztott csemegekukoricával.
De ezt az airfryer miatt hoztam fel.... van aki szerint tökfelesleges ha van egy normális légkeveréses sütőd, van aki szerint meg hude tök jó, nem kell zsírban/olajban tocsogva főzni.. -
inf3rno
nagyúr
Jó, de én csak felrakom a gázra, ránézek talán 2x, valamikor elsőre elkapom a tökéletes pillanatban. Elzárom a gázt, és annyi. Biztos az évek meg a rutin, de nekem nem okoz nehézséget a rizs főzés. Egy olyan gázzal, amin van időzítő meg még egyszerűbb lenne, mert egyszer kimérem az időt, aztán csak beidőzítem.
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4359 üzenetére
Rendben van. Nem állítottam hogy rosszul készítenéd el a rizst a magad módján. Nekem megér ennyi könnyebbséget heti 2-3 v többszöri rizsfőzésre egy gép.
Kérdeztél, én válaszoltam nekem miért jó/jobb mint hagyományosan elkészíteni. Másnak mások az igényei, preferenciái. -
Ispy
veterán
Én még a pirításról is leszoktam, ha ragacsosra vágyom csak 1x mosom át, ha pergősebbre, akkor 3x-4x, víz só, azt annyi.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
-
válasz inf3rno #4369 üzenetére
Azért amit a hazai kinai étteremben kapsz rizst az meg sem közeliti azt ahol kimondottan kínaiaknak föznek. Köbányán a Duna Pandával szemben és mellett van egy rakat kinai étkezde ahol kimondottan kinaiaknak főznek. Azt probáld ki egyszer, úgy a harmadikban találtunk valakit, aki egy kicsit tudott angolul. Magyarul senkise. De a kaja az isteni volt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
törölt tag
Ismerték valami online boltot, ahol (még) venni lehet minőségi öntöttvasedényt? 2,5L max 3,5 ovális jöhet szóba, külső zománc nem gond.
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #4365 üzenetére
Ha annyira aggaszt az arzén, akkor nem a hagyományos módon kell csinálni, hanem úgy, hogy sok vízzel teszed fel, és leöntöd róla a főzővizet. Úgy olyan 30-40%-al kevesebb lesz az arzén tartalma, a hideg vízzel még ha rendesen áztatod is, akkor is csak olyan 5-10%-ot vesz le róla, a mosás meg kb. semmit nem ér. Egyébként sok értelme nincsen, mert határérték alatti benne az arzén koncentrációja, úgyhogy valószínűleg a szervezet képes kezelni és üríteni ezt a mennyiséget átlagos fogyasztás mellett. [link]
Buliban hasznos! =]
-
válasz Tibicsucsu #4378 üzenetére
Itt keresgélj. [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
inf3rno
nagyúr
Ti szoktatok sütőbe lábast tenni? Francia recepteknél rendszeresen látom, hogy a ragujukat vagy mifenét lábasban főzik, utána meg megy a sütőbe még egy órára. Kellene nekem is valami edény, ami ezt kibírja. Bármelyik fém füles jó lenne rá, vagy van ami különösen ajánlott, mint pl az előbb említett öntött vas?
Buliban hasznos! =]
-
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sutohomerobol barmelyik ezer forintos darab jo? Pontosak? Pl [link] ?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4386 üzenetére
smokeresek ezzel tolják: [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FerNandor
őstag
válasz Mr.Csizmás #4387 üzenetére
Jól megszopatott ezzel az Ikea. Hétvégén mentünk fel, előtte volt 16db a weboldal szerint. Akartam venni 2db-ot a hétvégére. Erre az árcetlije éppen kint volt a polcon, de hűlt helye sem volt, de még csak szó szerint helye sem volt, mert ott volt egy csomó időzítő óra. Megkérdeztem, 2db-ot jelzett nekik, de hát nem volt sehol. És a másik 2 Ikeában sem.
De több olcsó, népszerű dolog nem volt, el is ment tőlük a kedvem."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
Egy bajom van vele, 250 fokig mér. Mehetne 300ig is...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
-
arcsin
senior tag
válasz FerNandor #4390 üzenetére
Én a duna pandás baokhoz vettem egy ikea-s párolóbetétet, mert pont olyan a leveses fazekam amihez jó. Mondjuk tisztítani nem tudom hogy érdemes, mennyire bírják a bambuszok.
-
FerNandor
őstag
Elvileg kell bele egy papír vagy szilikon lap, amire pakolod a dolgokat és úgy nem veszi át a bambusz sem az ízeket. Ha jól rémlik csak el kell öblíteni és hagyni megszáradni.
Csak a 2 típus közül nem tudom, melyiket válasszam."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #4393 üzenetére
Nekem nem rozsdásodott be 1év alatt 10-12 használat után sem. nem tudom minek a függvénye lehet ez. Lehet simán anyaghiba, szériahiba. AZ IKEA_nál sajnos előfordul olyan hogy mással kezdik legyártatni sokkal gagyibb anyagokból ugyanaz a terméket, ugyanazon a néven. Ilyen a dugattyús kávéfőzőjük is. A véleményeknél látszik is, hogy sokan panaszkodnak.
(#4392) FerNandor
De ha választanom kéne, akkor a 2eskére szavaznék én is.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Köszi.
MI az ággyal és a matraccal is megjártuk, viszont a panaszt jól kezelik. De a nem túl sok vásárlásunknál elég magas a panaszra okot adó körülmény.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
inf3rno
nagyúr
No én vettem egy Klarstein Snowberry & Choc fagyigépet, végül nem az olcsó lett. [link] Jó fagyit csinál, az eddigiek alapján kell 20% zsír bele és 20% cukor. A receptek, amiket hozzá adtak elég gagyik, inkább jégkását adott nekem a csoki fagyi helyett, de aztán utántöltöttem 33%-os tejszínnel és varázsütésre megjavult. Amire nem számítottam, hogy baszott hangos a gép. 80dB-t mérek mellette, két ajtón keresztül is hallani, hogy jár, rendesen húzza az ember agyát, de majd betolom a zenét arra az egy órára amíg járatom azt kész. Azért rákérdezek a gyártónál, hogy ez most normális e vagy mivan. Úgyhogy most ezzel kísérletezek, a gépi kenyérsütést nagyjából kimaxoltam.
Buliban hasznos! =]
-
Tibicsucsu
aktív tag
Koszi, de ez inkabb maghomero. En konkretan az elektromos sutomben levo homersekletet szeretnem merni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4398 üzenetére
Azt is lehet vele mérni, tökéletesen jó rá, én is használom erre.
Mágneses így rá tudod tenni a sütőre és csak belógatod a végét. -
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4398 üzenetére
Én arra az Aliról rendeltem egy párszáz forintos darabot. 300 fokig mér. Kb. ugyanazt mutatja, mint az IKEA-s, annyi, hogy lassabban kúszik fel a mutató. Az egész pár centis, igazán pontosan úgysem lehet látni, de közelítőnek jó.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs