- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yakuzás játékkal teszi vonzóbbá VGA-it az ASUS
- ASUS notebook topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- AMD Hawk Point SoC APU-val szerelt Geekom minigép tűnt fel a láthatáron
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
Hirdetés
-
Négy játékkal is szemez az új Arc meghajtó
ph A 31.0.101.5522-es, WHQL aláírással rendelkező csomag egy hibát is javít
-
Elcsípte a Huawei kameratelefonja az első helyet
ma A Pura 70 Ultra a DxOMarknál tarolt.
-
Színészek hangjait lopta el egy AI-cég
it Az USA-ban bepereltek egy AI-céget, mert a vád szerint ellopták a színészek hangjait, majd AI segítségével a saját céljaikra használták azokat.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
Sziasztok
ezen cikk alapján tegnap délben indítottam egy kovászt nulláról, BL55 lisztből. Azt írják hogy lassabban indul de nekem másnapra vagyis mára olyan buborékos lett, hogy megijedtem.
Megcsináltam a 2. lépést, kimértem a 100g kovászt és a 50g lisztet + vizet, most estére a duplájára nőtt. Képem sajnos nincs.
Betettem hűvösebb helyre a lépcsőházba hogy kicsit lassuljon le, mert félek hogy reggelre kimászna a befőttesből. Ezt kéne még egy hétig csinálni minden nap, de nem tudom mi lesz a vége ha 5-6 óra alatt ekkorát nő már másnap?
Egyébként kellemes joghurtos-kefíres savanykás illata van, nem büdös.
Mit csináljak vele?In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
perempe
addikt
kedvencem a sztrapacska. haladóktól kérdezem, hogyan érdemes elkészíteni. érdemes-e bele olajat vagy mást tenni, csak annyi lisztet tegyek bele, amennyit felvesz a reszelt nyers krumpli? (egyéb fortély?) én tojás nélkül készítem.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mephi666
nagyúr
válasz supercow #3751 üzenetére
nekem meg baromi lassan akarnak megindulni a kovászaim... már kezdek arra gondolni, hogy a rettentő száraz levegő miatt van az egész: hőmérséklet simán van 25 fok felett egész nap (ami elvileg segítené), de a levegő páratartalma nagyon alacsony és mindenféle módszerrel próbálunk emelni rajta ezzel a recepttel kísérletezek ma... mármint ezeket az arányokat veszem alapul és tisztán bl55-el dolgozok... tegnap etettem a kovászt, ma reggelre lett szép buborékos, de a mennyisége nem ugrott óriásit... szabi módszerével félóránként hajtogattam, most hűtőn kívül kelesztettem órákon át és már 50 perce sül, de a magassága nem az igazi most sem a tészta állaga viszont már úgy érzem alakulóban: sokkalta lágyabb, könnyedebb, mint ami az első 2 próbálkozásra volt
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3753 üzenetére
Én annyi lisztet szoktam hozzá tenni, hogy még jól lehessen szaggatni, meg 1 tojás bele. Sós vízben főzöm ki, meg mikor összekeverem a zsírral, a pirított szalonnával meg a túróval, még akkor megsózom amennyire kell. Tálaláskor megy rá a tejföl.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #3744 üzenetére
Szia(sztok)!
Hétvégén megcsináltam a pizzát, hát so-so, végülis megettük 1,5x adagot csináltam, így lett 3 x 32cm pizza. (sima fehér lisztből elég a 400g is 3x32 cm pizzához, mert annyira vékonyra ki lehet nyújtani/formázni)
400g600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)250ml400ml hideg víz (kicsit több, mint ami kellene, mert ha felszorzom akkor 375ml)8g~10g só1.5g3g élesztőElég nehéz volt összegyúrni, nagyon darabos volt először, csúnya is lett. Lehet még több vizet kellett volna hozzáadni? 375 helyett raktam 400ml-t (+6-7% és ebben a 400ml-ben benne van az a víz mennyiség is, amiben az élesztőt futtattam). Vagy lehet tovább kellett volna gyúrni?
A sütési módszer ha ez számít: sütő max hőfok (~250) rácsot legfelülre rakom, először berakom 7-8 percre a tepsit a sütő legaljára, majd után megy megint 7-8 percre legfelülre a rácsra, így 2 pizza sül egyszerre.
A végeredmény összességében nem rossz: vékonyra ki lehet nyújtani, és másnap is meg lehet enni, nem szárad úgy ki, mint a 1 órát kelesztett tészták, de van mit csiszolni rajta és ahogy menet közben kinézett azzal nem vagyok kibékülve. (egyszer volt szerencsém az Igen pizzériában enni sima, és tk lisztes pizzát is, hát őőő...igen.. az a pizzatészta, nem hiába kapta meg az AVPN minősítést)1) Péntek este 20:00, ment be a hűtőbe lezárva (kelesztőtál, van teteje)
3) Szombat reggel 9:15 (tetejét bekentem olajjal)
4) Vasárnap reggel 9 óra (itt már nem raktam vissza a hűtőbe hogy kicsit melegedjen hogy könnyebb legyen dolgozni vele)
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
perempe
addikt
válasz Digitalpimp #3758 üzenetére
köszönöm. nekem tojás nélkül is összeáll, így nem teszek bele. ha vki adna extra tanácsot, azt hallgatom.
bugizozi:
egy hete én is csináltam, csak sima lisztből nem az igazi, ill. vastagabb lett. olcsó 00-ás liszt kéne.[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
FerNandor
őstag
A hétvégén megcsináltam Szabi a pék kakaós csigáját. Végre úgy alakult minden, ahogy kellett. Nagyon finom lett.
Tudtam venni egy munkalapot. Jó nehéz, nagy. Szuper rajta dolgozni. 100x jobb, mint egy gyúródeszka.
[link]
[link]Legközelebb, a kenyereken kívül, ezt fogom megcsinálni: [link]
Ja meg most arra gondolok, hogy egy ilyen pizzát, lehet, hogy az UDS-ben is meg tudnék sütni, ha durván befűtöttem, ha már kemencém nincs.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Rimuru
veterán
Nem validaltam az oldalt, makd ti megmondjatok mennyire jo, csak bedobom mint erdekesseg.
breadscheduler.comVigyázat, csalok!
-
kmarci25
veterán
Nem rossz, nagynevű kézműves pékek alap receptjeit szedte össze, és közölte szép, letisztult formában. A beépített időzítő vicces. Inspirációnak biztos jó, de az időtartamokra nem vennék mérget, főleg a kelesztési időkre, mert ott félre mehet a dolog, figyelembe véve, hogy hőmérsékleteket nem ír (se környezetit, se tésztát, se összetevőt).
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3760 üzenetére
Szerintem a sztrapacskához extra tanács nagyon nincs. Lereszeled a krumplit, összekevered a liszttel, sós forró vízbe beleszaggatod, hideg víz alatt leszűröd. A szalonnakockákat kis zsírban lepirítod, utána beleforgatod a galuskákat meg a túrót, meg még sózod. Ennyi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
perempe
addikt
válasz Digitalpimp #3766 üzenetére
elméletileg csak annyi liszt kell bele, amennyit a reszelt krumpli felvesz, de ha vki jóval többet tesz bele vagy valami mást (pl. olajat), akkor írhatna.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #3768 üzenetére
Nem tudom mi az az UDS, de vaslap témában a pizzavasat szokták ajánlgatni. Jó drága ez is, ez az egyik ok, amiért nem veszek, a másik, hogy nem eszünk annyi pizzát, a harmadik, hogy már annyi cucc van itthon, hogy nincs hova tenni. Ahhoz meg, hogy félévente egyszer elővegyem, tényleg drága.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3767 üzenetére
Nem kell bele semmi más, a legegyszerűbb paraszt étel. Már a sztrapacska is úri név, sok felé csak simán Túrós Nyögőnek hívják.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
-
-
FerNandor
őstag
válasz kmarci25 #3774 üzenetére
Nem tudom, még nem próbáltam. De a 300-at állítólag simán eléri. Azonban most nézegettem, mert németek, amerikaiak is barkácsolnak ilyeneket rendesen és többen arra panaszkodtak, hogy arányaiban kevés a felülről érkező hő, az alulról jövővel szemben. Meglátom, lesz-e kedvem kipróbálni. Meg többen fekvő formában csinálják, mint egy fatüzelésű kemencét.
Ahol az UDS-t használom, ott van egy gáztűzhely, nem tudom az milyen melegre mehet fel, de valószínűleg abban csinálom majd a pizzát."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #3773 üzenetére
Ha már a méhbe mész vasért, akkor inkább egy régi öntöttvas kádat nézzél, aztán építs belőle kemencét.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Essejó
veterán
válasz FerNandor #3773 üzenetére
Annyi fát tegyél csak, ami kb egy óra alatt elég, a hús annyi ideig veszi fel a füst ízt, lemezt legolcsobban egy hulladék telepröl veszel, és körbe vágod kb.54 centisre. Aztán szépen felcsiszolod tisztára.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #3779 üzenetére
Uh, igen. Kemencém biztos, hogy lesz majd, ha lesz egyszer családi házam.
(#3780) Essejó, az lesz. Ha nyitva vannak szombaton... Ja, de most biztos nem, húsvét lesz. Majd legközelebb.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Ery
tag
Sziasztok,
abban tudnátok segíteni, hogy melyik boltok a legajánlottabbak ahol be lehet szerezni minőségi konyhai alapfelszereléseket?
Milyen márkákat javasolnátok serpenyőkből, evőeszközökből/késekből, edényekből/lábasokból? Árat illetően csak nagyjából: 1 serpenyő mondjuk max. 15-17 ezer. Evőeszköz készlet mondjuk 35.000-40.000-ig
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
-
FerNandor
őstag
válasz freaghill #3787 üzenetére
Köszi. Pécs/Komló. Utána járok, köszi, rendes vagy. Egy helyet hívtam a múltkori rozsdamentes lemez miatt, de ott csak táblában adják és a 1.5mm-es volt 29000Ft.
Ha nem lesz semmi, akkor lehet, hogy írok"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Essejó
veterán
válasz FerNandor #3788 üzenetére
Keress egy fémszerkezetest vagy lakatos mühelyt, hátha.
Offset bbq ügyben meg nézz be a Grill topikba, van leírás offset épitésre lépésröl lépésre. link[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Ender 3 pro, ender 5 és ender 5 pro között vacilalok. Teljesen kezdő vagyok a témában. Melyiket ajánlanátok hobby célra, illetve melyikre mennyit kellene még költenem pluszban, ha jót akarok magamnak? :)
Köszi -
krizmo_
Topikgazda
válasz justgiveup #3792 üzenetére
Üdv,
Vagy te értesz valamit nagyon félre vagy én
Biztos, hogy ide szeretted volna ezt írni? -
OPiiPO
addikt
válasz justgiveup #3792 üzenetére
csakis az 5 pro, azzal még krumplis pogit is lehet nyomtatni sajttal a tetején
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz justgiveup #3792 üzenetére
ide gyere, 3d nyomtatós
este még én is olvastalak, azthittem oda írtad
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #3796 üzenetére
Azért szóljatok majd, ha sajtos pogi is nyomtatható már.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
A Húsvéti kalácsprojekthez sikerült némi élesztőt beszerezni.
Ha valaki Pesti és nem tud szerezni élesztőt, na pláne hajlandó eljönni érte, annak szívesen adok, beszerzési áron (köszönöm)
Mert gyaníthatóan az 1 kg-ot lassan használnám el.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
FerNandor
őstag
Honnan lehet amúgy tudni, ha nem jó már a friss élesztő a hűtőben? Azon kívül, hogy mondjuk elkezd megpenészesedni. Vagy amíg normálisan néz ki - nincsenek rajta elváltozások - addig jó?
Én a 00 pizzaliszttel lettem majdnem így. Nem volt a metroban kis kiszerelés, csak a 25kg-os. De azt azért csak nem vettem meg Szerencsére találtam utána máshol.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Júliustól kötelező biztosítást kell fizetni egyes rollerek után is!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elden Ring
- Yakuzás játékkal teszi vonzóbbá VGA-it az ASUS
- Nyaralás topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gorenje KAM 35 THP 3.5 kW mobilklíma
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- Delonghi mobilklíma eladó, megkímélt, hibátlan
- Leárazás! AKCIÓ, BOLTI ÁR ALATT! Xiaomi HUTT C6 ablaktisztító robot
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest