Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Nem mindegyiken az fut. Van, ami mikrokontrollerek köré van tákolva, és ott az adott mikrokontrollerhez való stock fat32 library + sd kártya implementáció van használva.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ricsip
addikt
Mondjuk ezt pont nem értem, mert minden beágyazott eszközön a világon linux fut. Linuxon pedig már ~30 éve ott van a fat támogatás. Fat32 is elég régóta. Ráadásul 32GB felett már exfat a standard, azt is támogatja már jóideje a Linux mióta a mikroszoft megnyitotta a forrását (van valami mai napig is tartó korlátozás az exfat-tal kaocsolatban, az nem tudom a linux világot mennyire érinti).
-
-
Pikari
addikt
Linux/androidos cuccokon 4mb/secessel is el fog döcögni a full hd rögzítés (ha a 4 mega/secet nem lépi át a mérete) a rendes fájlrendszerimplementáció és a blokk cache implementáció miatt.
De a gagyi 500 soros githubról ellopott fat32 implementációkat használó kamerákhoz valóban a 30mbyte/seces sd kártya fog kelleni ha fullhdban akarsz felvenni, mint ahogy az ábrád is mutatja. A 8-as és 10-es talán elég a 720phez ilyen körülmények között.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ricsip
addikt
-
Pikari
addikt
Tegyük hozzá, hogy a valóságban a táblázatodon szereplő 4 mb/sec-es sd kártyára nem tudsz már 2 mbyte/seccel sem videót rögzíteni a szarabb kínai kamerákkal, mert a fájlrendszer implementációja elég gagyi, és elkezdi a frameket dobálni, ami miatt a felvétel szaggatni és rángatni fog. Örömmel látom, hogy ezt a grafikon készítői is felismerték ( [link] ) így 640x480as videót ajánlottak hozzá
-
Pikari
addikt
Érdekes meglátás a szakmaiságról pont tőled, aki kb az alapján ajálja a tápegységeket, hogy milyen szép a színük
Átlag béla a dashcemjébe ugyanúgy aljadék 32 gigás sdhc kingstont fog venni, mert a kínai 15 ezres dashcam csak ezt támogatja "tf kártyának" csúfolva.
-
ricsip
addikt
(Mivel csak magammal beszélgetek itt, ide teszek magamnak 1 teljesen hasznos és gyorsan megemészthető vizuális ismertetőt, h. 2024-ben hogy áll az SD kártyák műszaki fejlettsége)
SD kártyákról és sebesség-képességkről vannak egész jó összefoglalók az SDCard Association hivatalos oldalán:
https://www.sdcard.org/consumers/about-sd-memory-card-choices/sd-sdhc-s…
https://www.sdcard.org/consumers/about-sd-memory-card-choices/bus-inter…
https://www.sdcard.org/consumers/about-sd-memory-card-choices/speed-cla…
https://www.sdcard.org/consumers/about-sd-memory-card-choices/applicati…[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
@Pikari: A hír szempontjából miért releváns infó ez tehát?
Megnevezés, megjelöles, besorolás nélkül szórtad az infót.
Átlag Béla meg dashcambe újabbat vesz, prezentáljak én is pár új modellt vagy off nélkül is van valami érdemi infó?
Nem a fiók aljárol a 64MB-os kártyákat... Az, hogy te nem veszel, attól még más vehet.
Szakmai oldalon próbáljunk már meg a hír-cikk témája kapcsán releváns , pontos infót adni
Vagy ott a memóriakártyák topic...
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Veszel: Kezdjük ott, hogy nem adok érte pénzt (illetve csak nagyon ritkán). Ezek nagy része úgy keletkezett hozzám, a pendrájvokat, kicsi mikrosdket meg ilyen 200-500 ft/db áron szoktam venni, ha épp szükségem van rá, és kifogyóban vagyok belőlük, és épp van az aprón valakinek egy szatyornyi belőle.
Ez elég jól reprezentálja, hogy a széles tömegeknél milyen típusú mikrosd-k és pendrájvok vannak. Ezért írtam, hogy egységsugarú, és hogy a jobbakkal nem nagyon találkozni.
Az abbéli fájdalmamnak akarok hangot adni, hogy ezek a nagyobb sebességű variánsok nem szivárognak le átlagbéla szintjére.
Mert nektek hiába van nagy sebességű pendrájvotok/sd kártyátok, ha a random ügyfél jön, neki biztosan az aljadék lesz.
-
ricsip
addikt
Dehogynem. Csak nem a 10-15 éves régi pókhálós kártyákat kell előszedni a fiók mèlyéről. Microsd méretben már van 1TB-os kártya is, normál SD méretben meg vagy 2TB vagy még ennél is nagyobb a jelenlegi csúcs. Azért az már teljesítmény egy körömnyi méretű vacaktól...
Az A1 és A2 meg pont ilyen random IO-nál ad közel SSD mértékű srbességet.[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
addikt
Nem tudom, hogy volt -e közöttük bármilyen speciális jelölésű. Tudom, hogy vannak olyan fejlett sd kártyák és pendrájvok is, amelyek képesek akár wear levellingre, SLC cachingre is. Csak valahogy a valóságban nem találkozni velük.
-
Pikari
addikt
64mb-64gb sd kártyákat és pendrájvokat mértem. noname, sandisk, samsung, kingston, maxell, corsair, és navngo/nokia brandelt nonamek.
-
Graphics
Jómunkásember
@Pikari: Konkrétabban milyen kártyák sebességét mérted?
Mert ez így elég kevés információ, főleg a hír témájához képest. -
Pikari
addikt
Épp az elmúlt napokban benchmarkolgattam az egységsugarú microSD és SD memóriakártyák sebességét.
Kis méretű 1-2 kbyteos fájlok írása közben nem volt olyan, ami 200 kbyte/sec-nél többet tudott volna valóságos körülmények között, de nagy fájlok írásakor se volt 5 mbyte/sec-nél gyorsabb egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest