Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszas19
senior tag
Na ma megjött az SSD amit kicseréltek a pcx-nél.
Kérdésem az, hogy érdemes töredezettség mentesíteni a rendszer partíciót mielőtt klónoznám az ssd-re???
Nincs kedvem új windows-t feltenni amikor már van egy jól beállított stabil rendszerem. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Na holnap jön az új adata su700 ssd.
Elküldtem gariztatni és kicserélték minden zokszó nélkül.
Nem nálam volt a gond hállistennek. -
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
válasz Emperor_ #30994 üzenetére
Na meg lett a hiba.
Az ipon-on jelezte egy vásárló hogy 20-30% telítettség után az írás beáll 40mb/s-ra.
2x is leteszteltem úgy hogy egy 55gb játékot másoltam rá egyik vinyóról.
130mb/s másolta rá amit a hdd bír ezért ennyi, egészen 30gb-ig utána beesett 40mb/s-ra a sebesség ez mind a kétszer. -
kaszas19
senior tag
Na annyira azért nem egyedi probléma ez.
Találtam egy külföldi oldalt ahol szinte pontosan ilyen értékeket mértek vele.[link] -
kaszas19
senior tag
válasz Frawly #30989 üzenetére
Totál tanácstalan vagyok.
Tegnap óta semmit nem tettem fel rá, tegnap jó volt ma nem és akármit csinálok nem javul.
Vírus írtó a defender azt használom tegnap óta.
Még kipróbálom azt amit mondasz aztán ha az se akkor nem tudom milegyen.
Üresen nincs vele baj de ha már van rajta akkor meg hülyűl. -
kaszas19
senior tag
Na sajnos eddig örülhettem, mert megint elő jött a hiba az írásba.
-
kaszas19
senior tag
válasz King Unique #30982 üzenetére
Mindenesetre most jó bár jól meg szivatott.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
kaszas19
senior tag
Na talán lehet meg van a hiba.
A panda free okozta a start menü befagyását és jelenleg a sebességek is rendben vannak.
A sentinel ugyan úgy hülyeségeket ír de az adata gyári programját fogom használni. -
kaszas19
senior tag
válasz Frawly #30971 üzenetére
Tudtommal a legfrissebb bios van rajta nem találok újabbat.
De hdd-n mér nem csinálja? Ha instabil a gép akkor ott is előkéne hogy jőjön szerintem.
Az nem mutatja sehol az ssd-t csak a lemezkezelőben az nem azért van mert nem kap betűjelet mert kap csak épp sehol nem mutatja.
Kifogom próbálni még másik gépben ha ott jó akkor nálam van a baj. -
kaszas19
senior tag
válasz Frawly #30969 üzenetére
A legfrisebb kiadás van vinyón is meg az ssd is.
A másik gépben egy 32bites windows 10 van.
Mindegyik Windows hivatalos kiadás nem buherált.
Azt is észre vettem hogy ha ssd-ről bootol be a gép akkor van hogy nem megy a start nem reagál semmire se. De hdd nincs ilyen gond még akkor se ha klónozom a Windows-t mert azt is kipróbáltam már.
Nem is stabil a gép ha ssd fut a Windows.
Ezt úgy értem hogy begondolkozik dolgoknak aztán egyszer csak elindítja,de ez se mindig.
Kicsit olyan mint ha frissen indítva az ssd szépen muzsikál és utána belassul.
Igaz hogy a sentinel nem ehez való és nem is mondom azt hogy szent amit ír de ha rá nézek időközönként akkor folyamatosan több adatátviteli hibát jelez van 8-at is akár. -
kaszas19
senior tag
Na teljes tanácstalanság van most már.
Nincs update, nincs olyan alkalmazás ami enné az ssd-t és lemérve megint 40mb/s az írás.
Néztem feladatkezelőben mikor futott a CDM és egyszer felugrott 170mb/s-ra utána vissza 40-re és ott is marad.
Komolyan mondom nem tudom mi lehet de nagyon felmérgel már hogy ezzel szívok napok óta. -
kaszas19
senior tag
válasz Emperor_ #30961 üzenetére
Most feltettem a legfrissebbet amihez már nem talál frissítést.
Eddig jónak tűnik de nem akarom elkiabálni.
Az is furcsa volt hogy mikor a frissítés végig ment akkor a HDD-n jó volt a win, de ha SSD-n volt akkor nem ment a start menü nem tudom van-e hozzá de ezt vettem észre. -
kaszas19
senior tag
válasz Emperor_ #30952 üzenetére
Ma leteszteltem úgy hogy másodlagosként bekötöttem és hozza azt a sebességet amit a gyártó rá írt.
Többször is lefutattam és jó volt.
Jelenleg full szűz az ssd egy partícíó van csak az ahogyan jött.
Lehet valami win szarság okozza?
Nincs újabb bios a laphoz a legfrisebb van rajta. -
kaszas19
senior tag
válasz Emperor_ #30950 üzenetére
Az a gond hogy egy am2 lap van itthon amiben még letudnám tesztelni de az csak sata2-es portal rendelkezik.
Tegnap feltettem a wd blue 1tb vinyóra a windows 10 és komolyan mondom szárnyal a rendszer☹️
Ma még kipróbálom azt hogy másodlagosként bekötöm és úgy tesztelem le a sebességét.
Ha így is rossz lesz akkor csak ennek lesz baja.
Csak az a kérdés hogy hogyan érvényesítsem a garit. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Na csak nem hagy nyugodni ez az ssd valami csak nem stimmel vele.
Mint látható az írás az kritikán aluli.
Csinálhatok ezzel bármit már 3 sata kábellel próbáltam és több sata porton de csak nem jó.
Érződik a gépen is hogy sokszor begondolkozik és olyankor világít a hdd led is folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
Nem lehet frissíteni mert a legfrissebb van rajta azt írja az Adata ssd toolbox.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Tegnap beüzemeltem egy Adata Su700-as SSD-t amit újonnan vettem.
Feltelepítettem rá gyors a win10-et meg a sentinelt is.
És nem tetszik az amit ír a Sentinel az ssd-re mert 1 hiba fordult elő adatátvitel során.
de van hogy rosszabb idővel ahogy a gép be van kapcsolva eddig a legrosszabb ami volt az 92% kondíció.
3 kábellel is kipróbáltam de ugyan az este még sikerült egy 100%/100% elérnem pedig csak rá dugtam egy másik kábelt és másik sata portra de ma megint elkezdte.
Mi lehet a gond??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest