Aktív témák
-
PiSoft
tag
Hát ezt bebuktam... :)
Nem olvastam el csak az első 30 hozzászólást... Ez égő, de legalább nem voltam OFF...
Amúgy minden igaz, amit írtam!
Üdv:
PiSoft -
PiSoft
tag
Hali!
Bár kicsit későn szólok, de csak most olvastam a témát. Én elég sokat makettezek, és így soxor kerülök kapcsolatba makettfestékekkel. Kis felületekre nagyon jók, és megfelelő hígitással tökéletesen fednek. Kb. 10-14 ml-es tégelyegben vannak, és gyakorlatilag nagyrészt extra minőségű zománcfesték van bennük. Az áruk kb. 250-300 HuF, a színárnyalatok száma pedig végtelen... :) Na jó, nem az, de van vagy 100 árnyalat, matt, selyemfényű és fényes kivitelben, ráadásul vannak extra színek is, mint pl. rézszín, ami olyasmi, mint a metálarany. Szóval szerintem érdemes körülnézni ezen a piacon is!
Üdv:
PiSoft -
Dokibá
aktív tag
Összeveszhetnek. Jobb egyből normálisan megcsinálni, mint később szívni... A Standox festékek literje 15k, a legkisebb mennyiség amit megvehetsz 1 deci. Én bázisfestéket használok, amit utólag lakkozni kell, a lakk kétkomponensű és komponensenként annyiba kerül, mint a festék. Ha nincs tapasztalatod fényezésben, szerintem ne próbálkozz vele. A cianoakrilátos lakk enyhén szólva káros az egészségre.
-
j.bravo
addikt
Meg lehet tenni ugyanezt nem csak műanyaggal, hanem fával is?
Azaz lefújni alapozóval, utána ''rendes'' festékkel?
(van itt egy rozzant asztal, amit lehet hogy ki kéne dobni, de már annyi munkát öltem bele, hogy mégse. Próbálom használható állapotba hozni, utána pedig eredetileg lakkozni akartam színtelen lakkal, de ahogy az előző rétegeket csiszoltam le, láttam hogy van egy csomó hely amit javítani kell. Neki is estem volna pl. Uverapiddal, de ahogy a régi epokittet vakargattam ki, láttam hogy sokkal több foltoznivaló van rajta, mintsem jól nézne ki utána színtelenre lakkozva...
Tényleg, ilyesmire Epokitt, Uverapid, ilyesmi jó szerintetek? Vagy valami mást ajánlanátok?)
Azt a Maestro nevű spray-s akrilfestéket ill. alapozót néztem ki. Még nem vettem meg. Mi a véleményetek...? -
[Mike]
tag
És mi van akkor, ha fogom a ház elejét ami már le van kenve festékkel és egyszerűen ráfújom a mattot? Mi lesz vele? össze csak nem vesznek elvégre fekete, fekete! Vagy tévedek? És a Standox milyen árfekvésű? Végülis modellfestéknek is van ilyen fúvókás qwaannyja szal lehet az lesz a szolüsön!:)
-
Dokibá
aktív tag
Na várjámá'. Műanyag? Aszittem oldalapokról beszélünk. Műanyagot nitrohigítóval SE és kromofággal SE mosogass. Marad a csiszolás. Festéket nem nagyon tudok ajánlani, én csak Standoxot használok, de az nem ez az árkategória. Egyébként a modellfesték működhet, az direkte műanyagra való.
-
tsello
aktív tag
A műanyagnak a polír csiszolóvászon tesz jót. Ahogy a cikkben írták 800at is vehetsz, a lényge hogy a festék lejönnön és utána a műanyagon ne legyen festék és felülete sima legyen. Ezért kell ez a csiszolóvászoon hogy ne érdes felületre fess.
-
[Mike]
tag
Megnéztem a képet...Enyém így fest. Bár rossz minőségű képek (webcam).
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam2.jpg[/L]
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam3.jpg[/L]
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam4.jpg[/L]
Aszongya körbenéztem van itthon kromofág. Azzal a műanyagot akkor hanyagolom...Dee a nitrohigító sem hiszem, hogy a műanyagnak jót tesz vagy tévedek? :F -
tsello
aktív tag
Azér a nitrohígitóval is finoman mert abból is van láttam már olyat ami ''zsíros'' egy kicsit és az nem túl előnyös.
Kromofág a festéket leszedji de a műanyagozott festéket nem, de gondolom a gépre nem ezt raknak.
A kromofág egyébként nem drága. Kromofág után polírozd fel a felületet csiszolóvászonnal és biztos hogy szép felületet érsz el.
A másik topciba beszúrtam egy linket ahol a srác csinált nagyon szép festést.
Ajánlatos elolvasni mit is írt a srác. -
Szeke
senior tag
válasz
Nowhereman #140 üzenetére
Igen.
-
tsello
aktív tag
Már másik topicba irogattam pár sort hogy én melyik festéékel fújtam.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27143&start=0#msg19[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest